Görüş Bildir
Haberler
Meclis Başkanı Şentop, 10 Bin Dolar İddiasını Soylu'ya Yazılı Olarak Sordu

Meclis Başkanı Şentop, 10 Bin Dolar İddiasını Soylu'ya Yazılı Olarak Sordu

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Sedat Peker'den her ay 10 bin dolar alan siyasetçi iddiasını yazılı olarak sordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hakkında suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla soruşturma yürütülen Sedat Peker’den '10 bin dolar alan siyasetçi' iddiasını ilk olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dile getirdi. Muhalefet tüm milletvekillerinin zan altında kaldığını belirterek, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un harekete geçmesini istedi. Gözlerin çevrildiği Meclis Başkanı da 27 Mayıs darbesinin 61. yıl dönümünde İçişleri Bakanı Soylu’ya bir yazılı soru gönderdi.

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, yazıda Şentop, Gazi Meclis’in adının böylesi bir iddia anılmaması ve milletvekillerinin zan altında bırakılmaması gerektiğini vurguladı. Ve gerektiği takdirde söz konusu iddialarla ilgili hukuki sürecin başlatılabilmesi için tüm bilgi ve belgelerin hem adli makamlara hem de Meclis Başkanlığı’na gönderilmesini istedi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Organize suç örgütü soruşturması kapsamında aranan Sedat Peker, bir süredir Youtube yayınlarıyla birtakım iddiaları ortaya atıyor. Bu iddiaların hedefindeki isimlerden biri olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT'de katıldığı programda iddialara yanıt verirken Sedat Peker'den 10 bin dolar alan bir siyasetçi olduğunu öne sürmüştü. 

Soylu, Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada da 10 bin dolar alan siyasetçinin ismini savcılığa vereceğini kaydetmişti.

Cüneyt Özdemir:" İsim bana söylendi, sürpriz yok"

Gazeteci Cüneyt Özdemir dün Soylu'nun 10 bin dolar iddiasına ilişkin bir paylaşım yaptı. Özdemir, 'Bugün üst düzey bir siyasetçi off the record bu ismi bana söyledi. Henüz farklı kaynaklardan doğrulatamadım.  Ancak çok sürpriz yok!' dedi.

Soylu'nun açıklamasının ardından Sedat Peker'den ayda 10 bin dolar alan siyasetçinin AKP MKYK üyesi Metin Külünk olduğu iddia edilmişti. Ancak Külünk hakkındaki iddialara ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eski AKP'li İşbaşaran, Külünk'e sordu

Eski AKP'li İşbaşaran, Külünk'e sordu

AKP eski Milletvekili Feyzi İşbaşaran ise AKP'li Metin Külünk'ün Millet İttifakı'nı eleştirdiği bir paylaşımını alıntılayarak   'Boyundan büyük lafları bırak. Dünya politikasını anlayıp anlatabilecek kapasiten yok. Herkes sana soruyor, bir kez daha soralım. Sedat Peker'den 10 bin dolar maaş alan sen misin' diye sordu. Ö

Öte yandan Sedat Peker bir milletvekilinin ricası üzerine karakolda gözaltında bulunan bir milletvekilini dövdürdüğünü anlatmıştı. Peker'in dövdürdüğünü söylediği ismin Feyzi İşbaşaran olduğu anlaşılmış, Peker'den ricacı olan ismin ise AKP'li Külünk olduğu öne sürülmüştü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
4
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Reis'de Sülo 'yu sıkıştırıyor.... .... Sülo'yu harcayacaklar.... ..... 🤪😡😠

favilla favilla

Bir millet vekilinin başka bir millet vekilini karakolda dovdurmesi kadar daha saçma az şey duydum herhalde 🤦🏻‍♀️