Görüş Bildir
Haberler
Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi İlan Edildi

Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi İlan Edildi

Batuhan
05.11.2021 - 08:05

Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak tespit ve ilan edildi. Karar Resmi Gazete’de de yayımlandı. Türkiye’de daha önce ilan edilen 18 Özel Çevre Koruma Bölgesi bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, kıyı kenar çizgisi esas alınarak hazırlanan ve kroki ile sınırları gösterilen alanın Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak tespit ve ilan edildiği belirtildi.

İnşaatı devam eden ruhsatlı yapılar

İnşaatı devam eden ruhsatlı yapılar

Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde bu kararın yayımı tarihinden önce onaylı planlarına veya mevzuata uygun olarak ruhsatı alınmış ve inşaatı su basman seviyesinde tamamlanmış yapıların inşaatına ruhsat ve eklerine göre devam edilecek. Bölgede noktasal ve/veya yayılı olarak atık su deşarjları, debisine bakılmaksızın deşarj standartları sağlanarak yapılacak.

Özel çevre koruma bölgesi ne demek?

Özel çevre koruma bölgesi ne demek?

Akdeniz'in Kirliliğe Karşı Korunması (Barselona), sözleşmesinin taraf ülkelere getirdiği bir yükümlülük gereği ülkemiz ve dünya ölçeğinde ekolojik öneme haiz ancak sanayi, turizm ve yapılaşma gibi baskılar nedeniyle bozulma veya yok olma riski altında oldukları için Bakanlar Kurulu Kararı ile özel koruma altına alınan alanlardır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
6
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
bahariye

imara açmak için önce korumaya alınıyor öğrendik :)))

Resho

Diyorlar ki özel olarak koruduğumuz firmalara vereceğiz talan etmeleri için. Marmara denizi ve adalarda dokunmadığınız yer kaldı mı?

ne demek

e ergene nehrine de bir şey yaparsınız artık size zahmet olacak ama