Görüş Bildir
Haberler
Kurtuluş Zaferimiz 100. Yılında Kutlamalar ve Törenlerle Zafer Havalimanı'nda da Anıldı

Kurtuluş Zaferimiz 100. Yılında Kutlamalar ve Törenlerle Zafer Havalimanı'nda da Anıldı

Bir kahramanın önderliğinde bir milletin her şeye rağmen inancını geri kazanmasının destanıdır Kurtuluş Savaşı. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı, Anadolu ve Trakya topraklarının düşman işgalinden kurtarıldığı ve tam bağımsız Türkiye için elde edilmiş en şanlı zaferin bugüne kadar getirdiği bir egemenliğin süre zarfını temsil ediliyor. Bir milletin makus talihini mavi gözlerindeki inanç tılsımı ile tersine çeviren ve bu şanlı zafere doğru giden yolda yüce Türk Büyük Millet Meclisi dünyada eşi benzeri görülmemiş bir vergilendirme olan Tekalif-i Milliye (Ulusal Yükümlülük) emirleri ile halktan istediği desteği hep bir fazlasıyla cevaplayan bir milletin tüm dünyaya örnek olarak sergilediği bir birlikteliğin hikayesidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Savaş tarihinin en etkili stratejilerinden birini hazırlayan Mustafa Kemal Paşa, Kütahya-Eskişehir muharebelerinden sonra geri çekilme ile aslında daha elverişli koşullar altında 11 aylık bir hazırlığın planını yapmıştı. Elinde ve avucundaki imkanların tümünü seferber eden Türk milletinin kesin bir zafer ile ayrılması mecburdu çünkü bir savaşı değil düşmanın topraklardan silinmediği yine de başarı sağlandığı bir senaryoda dahi direnecek gücü kalmamıştı. Mustafa Kemal Paşa’nın tek kurşunu vardı ve bu taarruz hazırlığından kimsenin haberdar olmaması gerekiyordu. Puslu ve sisli bir 26 Ağustos günlerden Cumartesi, tüm hazırlıklarını tamamlamış olan ordumuz hatta tüm milletimiz birlik bir halde 300 yıl sonunda taarruza geçmeye hazır hale geliyor.

‘’Büyük Taarruz’’. 4 gün boyunca yapılan taarruzlar sonucu 13.000 asker şehit oluyor ve Yunan birlikleri 100.000 kayıpla geri çekilmesini sürdürüyor. 30 Ağustos günü ise o cümle Mustafa Kemal Paşa’nın iki dudağı arasından dökülüyor. ‘’Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!’’ 5 gün 5 gece süren bu taarruz sonucunda, Türk birlikleri Eskişehir, Balıkesir, Bilecik, Aydın ve Manisa şehirlerini Yunan işgalinden kurtarıyor. 9 Eylül 1922’de ise Yunan ordusuna son darbe vuruluyor ve İzmir de Yunan işgalinden kurtarılıyor. Böyle şanlı bir zafer başka bir yerde yazılmamıştır ve 100 binlerce insan Mustafa Kemal Paşa’yı görmeye ve ona sarılmaya gidiyor. Başkomutan tarihe not düşen şu sözleri aktarıyor: ‘’Bu başarı milletindir!’’.

Zafer Bayramı coşkusu, Zaferinyuzu.com sitesi ile internete taşındı

Zafer Bayramı coşkusu, Zaferinyuzu.com sitesi ile internete taşındı

Bu büyük günün 100. Yıldönümü Zafer Havalimanı tarafından da unutulmadı. Tabii, unutmak mümkün mü? 27 Ağustos günü başlayan etkinlikler kapsamında “Zaferin Yüzü Senin Yüzün” sloganı ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Havalimanı’nda düzenlenen “fotoğraf alanı” etkinliklerine yaklaşık 6 bin kişi katıldı. Fotoğraf alanları ve Afyonkarahisar Kalesi ışıklandırması ile lazer gösterilerinin de yer aldığı etkinlikler büyük beğeni topladı.

Katılımcılar Zaferinyuzu.com sitesine girdiklerinde 30 Ağustos’un anlam ve önemini ifade eden kendilerine özel özçekim ve fotoğrafları sevdikleri ile paylaşabilecek. Siteyi ziyaret eden kullanıcılar, bilgisayarlarının ya da mobil cihazlarının kameraları ile özçekim yapabilecek ve ayrıca fotoğraf yükleyebilecekler. Kullanıcılar site üzerinde oluşturacakları fotoğrafları bilgisayarlarına ya da mobil cihazlarına indirerek sevdiklerine gönderebilecek ve sosyal medya hesaplarında kolayca paylaşabilecekler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ayşe Halis

Gerçekten Zafer Bayramı ruhuna çok güzel uymuş 👏

Müslüm Çakır

100. yılda zafer bayramı coşkusunu hep beraber yaşıyoruz. bu büyük günün yıldönümünde anlamlı ve özel bir çalışma olmuş. zafer havalimanı 👏

Selim Jilet

bir gün değil, her gün taşıdığımız milli birlik ruhunu kurtuluş savaşının 100. yılında taçlandıran zafer havalimanının emeğine sağlık