Görüş Bildir
Haberler
Kredi Kartı Kullanımının Avantajları ve Seçim Rehberi

Kredi Kartı Kullanımının Avantajları ve Seçim Rehberi

Her geçen gün daha yoğun bir ilgi ile karşılaşan kredi kartları ödeme yapmayı çok daha kolaylaştırıyor. Eğer siz de kredi kartı ile ödeme yapmak istiyorsanız bu durumda yapmanız gereken Akbank tarafından sunulan kredi kartlarından birini tercih edebilirsiniz.

Her geçen gün daha yoğun bir ilgi ile karşılaşan kredi kartları ödeme yapmayı çok daha kolaylaştırıyor. Eğer siz de kredi kartı ile ödeme yapmak istiyorsanız bu durumda yapmanız gereken Akbank tarafından sunulan kredi kartlarından birini tercih edebilirsiniz.

Bankacılık ürünleri konusunda kullanıcılarına önemli ayrıcalıklar sunan Akbank, kredi kartı konusunda da çeşitlilik sunuyor. Değişen ihtiyaçları karşılayabilecek, farklı kredi kartlarına bünyesinde yer veren Akbank, bu sayede kredi kartı kullanımını daha ayrıcalıklı hale getiriyor.

Kredi kartı kullanımı uzun yıllardır süren bir geçmişe sahip olsa da özellikle son 10 yılda çok daha yaygın bir hal aldığını söylemek mümkündür. Ayrıcalıklı bir kullanım sunduğu için tercih edilen kredi kartlarının çalışma prensibi bir aylık süreç boyunca kart ile yaptığınız alışverişler için nakit bir ödeme yapmamaktır. Bir aylık sürenin sonuna geldiğinizde kredi kartınızdan yaptığınız bütün alışverişler ekstre olarak kesilir. Hem bir aylık süre zarfında yaptığınız alışverişleriniz hem de geçmiş aylardan gelen taksitlerinizi ekstre dahilinde ödemeniz gerekir. Eğer dilerseniz minimum ödeme tutarı olan asgari tutarı ödemeniz de yeterlidir.

Kendine ait çeşitli özellikleriyle ayrıcalıklı bir kullanım sunan kredi kartı nakit harcama yapmadan giderlerinizi karşılamanızı sağlar. Siz de kendinize en uygun kredi kartını seçerek başvurunuzu yapabilir, kullanmaya hemen başlayabilirsiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Kredi Kartı Nedir?

Kredi Kartı Nedir?

Kredi kartı etkili bir bankacılık ürünüdür. Bu ürün sayesinde bir aylık dönem boyunca yaptığınız ödemeler için nakit harcamanız olmaz. Ürün ya da hizmet alışverişi yaparken kullanabileceğiniz kredi kartı taksit gibi avantajlara da sahiptir. Bu sayede ödemeniz gereken toplam miktarı tek seferde değil, birkaç farklı seferde ödeyerek ödeme planınızı rahatlatabilirsiniz.

Kredi kartı kullanımını avantajlı hale getiren çeşitli etkenler bulunur. Bu etkenler kredi kartının özelliklerine bağlı olarak değişebilir. Müşteri memnuniyetini her zaman birinci planda tutan Akbank kredi kartı kullanımını ayrıcalıklı hale getirmek için çeşitli özellikler geliştirir. Örneğin bunlardan biri olan ilk kez kredi kartına başvuranlara sunulan %0 faizli 20 bin TL taksitli avans fırsatı gibi kampanyalar kredi kartı kullanmayı çok daha avantajlı hale getirir.

Kredi Kartı Türleri

Kredi Kartı Türleri

Kredi kartı seçimi sırasında dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunur. Kredi kartınızdan harcayabileceğiniz toplam para limitiniz olarak değerlendirilir.

Limitiniz belirlenirken dikkate alınan en temel noktalardan biri toplam gelirinizdir. Maaş, kira geliri ve diğer gelirler toplandığında ortaya çıkan belgeleyebildiğiniz toplam kazancınız kredi kartınızın limiti belirlenirken etkilidir.

Kredi kartı limitiniz kullanımı etkileyen en önemli faktördük ancak tek faktör bu değildir. Akbank tarafından sunulan farklı kredi kartları olduğu için değişen özellikler arasından ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun bir seçim yapabilirsiniz.

Aidatsız Kredi Kartları

Kredi kartı konusunda bütçesine uygun bir karar vermek isteyenlerin tercihi Akbank’tır. Bu durumun en önemli sebeplerinden biri ise Akbank’ın değişen ihtiyaçları karşılayabilecek seçimler yapmaya yardımcı olacak geniş bir ürün çeşitliliğine sahip olmasıdır.Kredi kartı ve ek kart kullanımı için kullanıcı tarafından ödenmesi gereken borç dışı ücrete kredi kartı aidatı denir. Birçok kredi kartının kendine ait farklı bir aidatı bulunur. Ödenmesi gereken aidat miktarı kredi kartı limiti ve kredi kartının özellikleri gibi etkenlere bağlı olarak değişir. Aidat genellikle 12 aylık periyotta bir kez kesilir.

Ancak bu durum bütün kredi kartları için aidat ödemeniz gerektiğini göstermez. Eğer kredi kartınız için aidat ödemek istemiyorsanız Akbank’ın en sevilen bankacılık ürünlerinden biri olan Free kredi kartını tercih edebilirsiniz. Aidatsız kredi kartı olarak da adlandırılan Free kredi kartının yıllık aidatı bulunmaz.

Bunun haricinde bol bol chip para sağlaması gibi avantajları da tercih edilmesini sağlayan etkenler arasındadır. Akbank’ın aidatsız kredi kartı taksitli nakit avans, SMS para ve hızlı para gibi avantajlar da sunar.

Ödül Programlı Kredi Kartları

Hem harcama yapmak hem de ödüller kazanmak için tercih edebileceğiniz Akbank kredi kartlarının arasında Axess kredi kartı yer alır. Yaptığınız her harcamada chip-para kazanmanıza olanak tanıyan bu kartlar, taksitlendirme gibi avantajlar da sunması sebebiyle tercih edilir. Axess kredi kartı sayesinde anlaşmalı iş yerlerinde yaptığınız alışverişlerde kampanya ve indirimlerden de yararlanabilirsiniz. Temassız ödeme gibi avantajlar da sunan ödül programlı Axess kredi kartı, kredi kartı ile ödeme yapmayı çok daha avantajlı hale getirir.

Seyahat Kredi Kartları

Akbank tarafından sevilerek kullanılan kredi kartlarından bir diğeri ise Wings kartlardır. Bu kart seyahat kredi kartları olarak da adlandırılır. Harcadığınız paralar sayesinde mil gibi ödüller kazanmanıza olanak tanıyan Wings kartlar Akbank’ın ayrıcalıklı ürünlerinden biridir.Wings kartınız ile yaptığınız her 1,5 TL’lik alışverişte 1 Mil puan kazanırsınız. Ödül kazandırma konusunda önemli bir avantaj sunan Wings kartlar seyahatlerinizde, otellerde ya da çeşitli alışverişlerinizde indirimlerden yararlanmanıza olanak tanır.

Kredi Kartı Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Kredi Kartı Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Kredi kartı kullanımını mantıklı hale getiren en temel etken yaptığınız seçimdir. Akbank tarafından sunulan ve en sevilen bankacılık ürünlerinden biri olarak değerlendirilen kredi kartlarının birbirinden farklı özellikleri bulunur. Örneğin eğer sık sık yolculuk yapıyor ve bunun için havayolunu tercih ediyorsanız mil kazanmanıza olanak tanıyan Wings kartların sizin için en iyi seçeneklerden biri olacağını bilmelisiniz. Ancak harcadığınız paralar ile ödüller kazanmayı hedefliyorsanız bu durumda Axess kart daha doğru bir seçim olabilir.

Dolayısıyla kredi kart seçimi sırasında alışveriş alışkanlıklarınız, bütçeniz, ödeme planlarınız ve kredi kartının size sunmasını istediğiniz avantajlar belirleyici olmalıdır. Kredi kartınızın limitini arttırmak için bütçenizi olduğundan daha fazla göstermek ödeme planı yaparken zorlanmanıza yol açabilir. Bu gibi problemler yaşamak istemiyorsanız kredi kartı başvurusu sırasında yöneltilen sorulara yalnızca doğru yanıtlar vermeye özen göstermelisiniz.

Kredi Kartı Kullanmanın Avantajları

Kredi Kartı Kullanmanın Avantajları

Kredi kartı son 10 yılın en çok tercih edilen ödeme yöntemlerinden biri haline gelmiştir. Bu duruma sebep olan avantajlarından bazıları şunlardır:

  • Nakit taşıma zorunluluğu duymanızı engeller. Bu sayede ödeme yapmak daha kolay ve özgür hale gelir.

  • Kredi kartı sayesinde ödemelerinizi taksitlendirebilirsiniz. Bu durum ödeme planınıza bağlı kalmanızı sağlarken, ödeme esnasında zorlanmanızı da engeller.

  • Akbank tarafından sunulan kredi kartlarının birçok ödül ve puan programı bulunur. Böylelikle yaptığınız harcamalar ile ödüller kazanabilirsiniz.

Yurtdışı ve Yurtiçi Seyahatlerinde Mil Kazanmanın Kolay Yolu

Yurtdışı ve Yurtiçi Seyahatlerinde Mil Kazanmanın Kolay Yolu

Akbank yurtiçi ve yurtdışında yaptığınız seyahatlerde mil kazanmanız konusunda sizlere avantaj sağlıyor. Bunu Wings kartlar ile gerçekleştiren Akbank, bu özelliği ile sık sık seyahat edenlerin favorisi olmayı başarıyor. Akbank’ın en avantajlı kredi kartı olarak değerlendirilen Wings kartlar ile ödül kazanmak istiyorsanız öncelikle kredi kartına başvurmalısınız. Ardından yaptığınız her harcama için mil kazanmaya başlarsınız.

Bu kredi kartı ile mil kazanmak için harcama yapmanız yeterlidir. Ancak bazı dönemlerde dönemsel ödül kampanyaları düzenlenir. Bu programlara katılmak için yapmanız gerekenleri banka ile iletişime geçerek öğrenebilirsiniz. Bununla birlikte otomatik ödeme talimatı oluşturarak da kredi kartınız ile mil kazanabilirsiniz. Mil kazanmayı çok kolay hale getiren Wings kart, kredi kartı kullanmanın en mantıklı sebeplerinden biri olarak değerlendirilebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın