Görüş Bildir
Haberler
Kentucky’de Bir Kişi Drone Vurduktan Sonra Tutuklandı

Kentucky’de Bir Kişi Drone Vurduktan Sonra Tutuklandı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kentucky yeni bir model uçak olayına sahne oldu. Evinin üzerinde uçan bir model uçak gören bir vatandaş, mahremiyetini ihlal ettiği gerekçesiyle uçan model uçağı havada vurdu. Verdiği zarardan dolayı bir gün tutuklu kalan vatandaş hakkını arayacağını savundu.

Görgü tanığı Kentucky sakini William H. Herideth olayı şöyle anlattı: 'Pazar öğleden sonra kızlarım arka bahçedeydi, komşularımız da kendi bahçelerindeydi. Yanıma geldiler ve 'Baba bir uzaktan kumandalı uçak herkesin bahçesinde geziyor.' dediler. Merideth'in komşuları da uçağı görmüştü. Komşu Kim Vanmeter 'Evin üstünde gezip birkaç dakika durdu, sonunda kızım el salladı ve uçak da gitti.' dedi. Merideth silahını aldı ve uçağın evinin üstünde gezmesini bekledi. Geldiğinde, nişan aldı ve uçağı vurdu.

Ardından polis geldi. Suça teşebbüs ve sebepsiz zarar vermekten 1 gün tutuklu kaldı. Merideth yasal süreç başlatacağını söyledi ve 'Uçup gitseydi umursamazdım ancak geldi ve evimizin üstünde durdu, ben de hakkım olduğunu düşündüm.' dedi. 'Kendi evinizin içinde özeliniz olmasını istiyorsunuz. Kızlara mı bakıyordu, çalacak bir şey mı arıyordu bilmiyorum ama benim için ikisi de haneye tecavüz.'

Drone teknolojisinin gelişmesi ve yasaların henüz kuralları belirlemede yetersiz kalması sebebiyle benzeri olayların daha sık yaşanabileceği düşünülüyor.

Kaynak: http://tech.slashdot.org/story/15/07/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın