Görüş Bildir
Haberler
Kedilere Sokağa Çıkma Yasağı Geldi!

Kedilere Sokağa Çıkma Yasağı Geldi!

GNS
24.11.2021 - 19:45

Koronavirüs tedbirleri kapsamında insanlara uygulanan sokağa çıkma yasağının bittiği son dönemlerde şaşırtan bir haber geldi. Avusturalya'da vahşi hayatı korumak ve komşuluk ilişkilerini pekiştirebilmek için evcil hayvanlara 24 saat sokağa çıkma yasağı uygulayacağını belirtti. Hayvanseverlerin son derece tepkili olduğu yasak, yasal olarak yürürlüğe girdi. Peki kedilere sokağa çıkma yasağı nerelerde geçerli? İşte haberin detayları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pandemi ortamında koronavirüse karşı alınan tedbirler doğrultusunda dünyanın dört bir ülkesinde uygulanan sokağa çıkma yasakları insanlar açısından gevşetilmeye hatta kaldırılmaya başlandı. Fakat insanlara kalkan yasağın kedilere uygulanması hayvanseverleri ayağa kaldırdı. Peki Avustralya neden kedilere sokağa çıkma yasağı uyguluyor? İşte detaylar...

Kedilere Sokağa Çıkma Yasağı

Kedilere Sokağa Çıkma Yasağı

Avustralya, insanlar için karantina uygulamalarını yavaş yavaş hafifletirken, kediler için şaşırtan bir kısıtlama kararı alındı. Ülke genelinde birçok şehir, yerel vahşi yaşamı korumak ve komşuluk ilişkilerini iyileştirmek için evcil hayvanlara 24 saat Sokağa Çıkma Yasağı uyguluyor.

Hayvanseverler Ayağa Kalktı

Hayvanseverler Ayağa Kalktı

Bazı bölgeler evcil hayvanlar için sadece gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı getirdi, sokaktaki hayvanların sahiplerine para cezaları verilirken uygulama hayvan severlerin tepkisine neden oluyor.

Yasa Onaylandı

Yasa Onaylandı

Melbourne'ün kuzeyindeki Bendigo şehri konseyi, bu ay oybirliğiyle, kedilerin gece-gündüz sahiplerinin hane sınırları içinde kalması gerektiğini belirten yerel yasayı onayladı. Bendigo daha önce kedilerin gün batımı ve gün doğumu arasında dışarı çıkmasını yasaklamıştı.

Cezası 545 Dolar

Cezası 545 Dolar

Daha önce Melbourne kentinde alınan bir karar ile evinden ilk kez ayrılan kediler için sahiplerinin 91 Dolar para cezasına çarptırılacağı, sonraki sokağa çıkma yasağı ihlalleri içinse 545 dolar ceza kesileceği açıklanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
18
16
12
5
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın