Görüş Bildir
Haberler
Kedilerde Kurt Nasıl Anlaşılır? Kedilerin Kurtları Nasıl Yok Edilir?

Kedilerde Kurt Nasıl Anlaşılır? Kedilerin Kurtları Nasıl Yok Edilir?

Müge Kakşi
22.11.2021 - 02:23

Etobur ve memeli hayvanlar olarak bilinen kediler dünyada en çok evcil olarak beslenen hayvanlar arasına girmektedir. İnsanlarla iyi bir dostluk kurabilen kediler aynı zamanda zararlı ev haşaratlarına karşı da iyi bir avcılardır. Aynı zamanda daha zayıf bir görme yetisine sahip olan kedilerin koku alma duyuları ise oldukça gelişmiştir. Ayrıca kediler insanlara göre çok daha zayıf veya yüksek frekanslı sesleri duyma özelliğine de sahiptirler. Günümüzde birçok evde rastladığımız kedilerin de çeşitli sağlık sorunları olabilmektedir. Bu sağlık sorunlarından en çok karşılaşılanı ise kurtlar olarak biliniyor. Birçok kedi sahibi kedilerde kurtların nasıl anlaşılacağını ve kedilerde kurt tedavisini internet üzerinden araştırıyor. Peki, kedilerde kurt tedavisi nasıl olur? Kedilerde kurt belirtileri nelerdir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çok eski çağlardan beri insan ırkıyla beraber yol almış kediler adeta insan dostu olarak bilinmektedir. Kediler aynı zamanda tıpkı insanlar gibi birbirinden farklı karakterlere sahip ve oldukça zeki hayvanlardır. Hayvanlar arasında karakterlerini iyi derecede yansıtan kedilerin bazı can yakıcı özellikleri de olabiliyor. Ayrıca kediler yine tıpkı insanlar gibi çeşitli sağlık sorunları yaşayabiliyor. Kedilerde sık rastlanan sağlık sorunlarından biride kurtlardır. Kedilerde kurt olması çeşitli belirtilere yol açmaktadır. Kedi sahiplerinin merak ettiği konulardan biride kedilerde kurt belirtileri ve tedavisinin nasıl olduğu oluyor. Kedilerde kurt belirtilerine ve tedavisine dair tüm detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz...

Kedilerde Kurt Nasıl Anlaşılır?

Kedilerde Kurt Nasıl Anlaşılır?

Kedilerde sık karşılaşılan hastalıklardan biride kurtlar oluyor. Çeşitli nedenlerden dolayı kediye bulaşabilen kurtlar kedinin bünyesine önemli ölçüde zarar vermektedir. Kedinizde kurt olup olmadığını anlamak içi onu gözlemleyebilir ve aralıklı olarak veterinere götürerek parazit tedavisi yaptırabilirsiniz. Kedilerde kurt olduğu zaman bazı belirtiler vermektedirler. Bu belirtiler;

  • Kediniz normalden farklı dışkılıyor olabilir. Özellikle sulu dışkılama kurt belirtisi olabilirken aynı zamanda bazı durumlarda dışkısında kurtlarda bulunabilir. Bu yüzden böyle bir şeyden şüpheleniyorsanız kedinizin dışkısını kontrol edebilirsiniz.

  • Kedide kurt olması dışkılamanın yanında kusmaya da neden olabilir. Ayrıca yine dışkıda olduğu gibi kedinizin kusmuğunda da kurt bulunabilmektedir. Bu tarz durumlarda veterinere gitmeden önce kedinizin dışkısını veya kusmuğunu bir poşete alarak veterinere incelemesi için götürmelisiniz. Veterineriniz bunlar üzerinde çeşitli testler yaparak kedinizde parazit olup olmadığını bulacak ve ona göre tedavi yöntemi belirleyecektir. 

  • Ayrıca kedinizde kurt olması kilo kaybına da neden olabilmektedir. Hızlı bir kilo kaybı olduğunda kedinizi hemen veterinere götürmelisiniz. Ayrıca yine kurtlar kedilerde karnın yuvarlak bir şekilde şişmesine de neden olabilmektedir. Bu yüzden kedinizin karnını da inceleyebilirsiniz.

  • Kedinin vücudunda kurt olması kansızlığa da yol açmaktadır. Bu yüzden kedinizin diş etleri normalde pembeyken kansızlık sonucunda daha sönük bir renge geçiş yapabilir. Kedinizde kurt olduğundan şüpheleniyorsanız diş etlerini de kontrol edebilirsiniz.

Kedilerde Kurt Tedavisi Nasıl Olur?

Kedilerde Kurt Tedavisi Nasıl Olur?

Tüm bu belirtiler kedinizde kurt olmasa bile bir anormallik olduğunun işaretidir. Bu yüzden kedinizi en kısa zamanda bir veteriner hekime götürmeniz gerekmektedir. Ayrıca kedinizde kurt tedavisi de evde yapabileceğiniz bir tedavi olmadığından kedinizi veterinere götürerek tahlillerini yaptırmalısınız. Sonrasında veterinerin vereceği ilaçları eksiksiz, zamanında ve doğru bir şekilde kedinize vererek tedavi sürecine destek olabilirsiniz. Tedavinin bitmesinin ardından kedinizi tekrar veterinere götürerek sağlığını kontrol ettirmeyi unutmayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın