Görüş Bildir
Haberler
Karanlık Gece, Ayla ve Kelebeğin Rüyası! Her Performansı Olay Olan Taner Birsel Filmleri

Karanlık Gece, Ayla ve Kelebeğin Rüyası! Her Performansı Olay Olan Taner Birsel Filmleri

Beyza
21.10.2023 - 19:01

Usta oyuncu Taner Birsel'in her bir performansı ile izleyenleri kendine hayran bıraktığı aşina. Oyunculuk kabiliyeti ile Türk sinemasına damga vuran Birsel, birçok filmde rol alarak kendini kanıtlamış ve izleyicinin gönlünde taht kurmayı başarmıştır. Biz de sizler için her performansı olay olan Taner Birsel filmlerini derledik. Şimdiden keyifli seyirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Çamur (2002)

17. Çamur (2002)

IMDb: 5.3

Özet: Ali Kırıs’ta askerliğini yapmaktadır. Terhisine çok az bir süre kalmışken kendisini bulan bir hastalık Ali’nin tüm hayatını değiştirecektir. Ali artık konuşamamakta, insanlar ile diyalog kuramamaktadır. Duyduğu bir rivayet onu şifalı bir çamuru aramak üzere yola çıkmaya iter. Çamur tıpkı denildiği gibi Ali’nin hastalığı üzerinde ciddi iyileştirmelerde bulunur. Bu süreçte Ali, bu çamura karşı takıntılı bir hale gelmeye başlar. Çamur’un içerisinden antik çağlara ait bir tanrı figürü çıkar. Bu figür, sadece Ali’nin değil, çevresindekilerin de hayatını kökünden değiştirecektir.

Yönetmen: Derviş Zaim

Oyuncular: Tomris İncer, Mustafa Uğurlu, Taner Birsel

16. Siyah Beyaz (2010)

16. Siyah Beyaz (2010)

IMDb: 6.1

Özet: Siyah Beyaz'ı beyaz perdeye taşıyan filmin karakterleri eski kulağı kesiklerden, debdebeli bir hayat yaşamış ama 70 yaşına gelmesine karşın hala durulmamış, ideallerine bağlı bir ressam (Tuncel Kurtiz); kalp krizi geçirdikten sonra işini bırakan, sümüklü böcek besleyip sakin bir yaşam sürmeye çalışan yarı çatlak bir avukat (Erkan Can); mesleğini icra etmekten bezmiş, üstüne bir de karısı tarafından terkedilmiş talihsiz bir doktor (Nejat İşler); ve hayata karşı tek başına direnen, yalnızlığı bir hayat tarzı bellemiş bir iş kadını (Şevval Sam)... Bu insanlar Siyah Beyaz'ın gediklileri ve bu bar bir anlamda onların sığınabilecekleri son liman. Barın sahibiyse kimseye taviz vermeyen, aksi, alıngan ama dünya tatlısı bir insan olan Faruk (Taner Birsel). Siyah Beyaz, dostluk, duyarlılık, 50 yaşına gelmek ve yaşlanmanın farkına varmak, bir mekana bağlanmak ve hayatın küçük ayrıntıları üzerine bir film.

Yönetmen: Ahmet Boyacıoğlu

Oyuncular: Tuncel Kurtiz, Derya Alabora, Taner Birsel

15. Tatil Kitabı (2008)

15. Tatil Kitabı (2008)

IMDb: 6.3

Özet: Mustafa oğlunun üniversite okumasına karşı çıkan, yobaz kafalı bir esnaftır. İstanbul'da okuyan büyük oğlu Veysel'in ikbaliyle oynamaktan çekinmez. Onun üniversite sınavına girme isteğine karşı çıkan Mustafa, çekingen bir çocuk olan Ali'yi de yaz tatilinde çalışıp ticaret öğrenmeye zorlar. Mustafa’nın eşi Güler ve kardeşi Hasan'la aralarında da sürekli bir gerilim vardır. Tüm bu gerginlikler, Mustafa'nın, iş için gittiği Ürgüp'ten dönüşte komaya girmesiyle geri plâna itilir. 

Yönetmen: Seyfi Teoman

Oyuncular: Taner Birsel, Ayten Tökün, Osman Inan

14. Kor (2016)

14. Kor (2016)

IMDb: 6.4

Özet: Kocası Cemal’in Romanya’ya kaçak işçi olarak gitmesinin ardından evde giysi dikerek geçimini sağlayan Emine, bir giyim atölyesinde eski patronu Ziya ile karşılaşır. Ziya, Emine’nin durumunu görüp ona yardım eli uzatır; bu arada ikilinin arasındaki ilişkinin seyri de değişir. Ancak bir süre sonra Cemal, Romanya’dan döner. Üç kişinin de hayatı dönüşü olmayacak şekilde değişecektir.

Yönetmen: Zeki Demirkubuz

Oyuncular: Aslıhan Gürbüz, Taner Birsel, Caner Cindoruk

13. Kuzu (2014)

13. Kuzu (2014)

IMDb: 6.6

Özet: Doğu Anadolu'da bir köyde yaşayan 27 yaşındaki Medine, beş yaşındaki oğlu Mert'in sünneti şerefine vereceği yemek için kuzu kesmek zorundadır. Ne var ki gerekli olan parayı bir türlü denkleştiremez. Bütün aile bir olup çalışması gerektiğini söyleyen Medine'nin bu halleri kocası İsmail'i endişelendirmektedir. Mert'in ablası Vicdan ise tüm ilginin Mert'e geçmiş olmasından dolayı kıskançlık nöbetleri geçirirken, Mert'i eğer kuzu bulamazlarsa kendini kurban edeceklerine inandırır. Öte yandan İsmail mezbahada bir iş bulur ve parayı denkleştirme umudu doğar. Ancak İsmail'in arkadaşları tarafından baştan çıkarılması işleri zorlaştırır. İsmail'in güçsüzlüğü, Medine'nin ısrarları ve Mert'in hayalleri aynı şeyi işaret etmektedir, ancak sonunda Medine'nin hiç de tahmin etmedikleri bir yerden yardım istemesi gerekecektir.

Yönetmen: Kutluğ Ataman

Oyuncular: Nesrin Cavadzade, Cahit Gök, Mert Taştan

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Gölgesizler (2008)

12. Gölgesizler (2008)

IMDb: 6.6

Özet: İstanbul'daki çetrefilli hayatından usanan bir berber Gölgesizler isimli küçük bir köye taşınır. Burada yıllar önce kaybolan köy berberi Nuri'nin eski dükkanını kiralar ve çalışmaya başlar. Zamanla köyün gizemine dahil olan adam köydeki nüfusun yavaş yavaş azaldığına tanık olur. Bu izbe yerde insanlar bir bir ortadan yok olmakta, tekrar geri gelmemektedir. Arkalarında hiçbir iz bırakmadan yok olan bu insanlardan hiçbiri bulunamaz. Bu duruma bir son vermek isteyen muhtar köyün bağlı bulunduğu ilçeye giderek gerekli mercilere şikayette bulunmaya karar verir. Ancak gittiği yerden bir daha geri dönemez, o da kaybolanlar arasına katılır. Berber tüm bu olup bitenleri gözlemleyen tek kişidir...

Yönetmen: Ümit Ünal

Oyuncular: Selçuk Yöntem, Taner Birsel, Altan Erkekli

11. Bizim Büyük Çaresizliğimiz (2011)

11. Bizim Büyük Çaresizliğimiz (2011)

IMDb: 6.8

Özet: Film, geçmişe dayalı dostlukları olan otuzlu yaşlardaki Ender ve Çetin’in yaşamlarından bir kesiti konu alıyor. Çetin, yıllar sonra Ankara’ya dönmüş ve Çetin'le bir ev tutarak tekrar bir araya gelmiştir. Bu sırada yakın arkadaşları Fikret de Almanya’dan Türkiye’ye tatile gelmiştir. Bu tatilde bir trafik kazasında anne ve babasını kaybeden Fikret'in yeniden Almanya’ya dönmesi gerekir fakat ortada bir sorun vardır: artık yalnız kalan kız kardeşi Nihal.

Yönetmen: Seyfi Teoman

Oyuncular: İlker Aksum, Fatih Al, Güneş Sayın

10. İtiraf (2001)

10. İtiraf (2001)

IMDb: 7

Özet: Türk sinemasının ayrıksı yönetmeni Zeki Demirkubuz’un Karanlık Üstüne Öyküler üçlemesinin ikinci filmi olan İtiraf, başarılı bir mühendislik kariyerine sahip olan Harun’un evliliği üzerine keşfettiği bir sırrı keşfetmesini konu alır. Başkarakter Harun, karısı tarafından aldatıldığını öğrendiğinde bu gerçeğin üzerine gitmek yerine içine atmayı seçer. Açığa vurmaya vicdanen cesaret edemediği bu sır zamanla itiraf etmekten korktuğu bir yüke; gurur, şüphe ve çaresizlikle dolu dokunaklı bir öyküye dönüşür. Sonunda her şeyi bildiğini itiraf etme anı geldiğinde ise her anında daha da yıkıcı bir psikolojik savaşa dönüşen bir muhakeme gecesi kapıdadır.

Yönetmen: Zeki Demirkubuz

Oyuncular: Taner Birsel, Başak Köklükaya

9. Filler ve Çimen (2000)

9. Filler ve Çimen (2000)

IMDb: 7

Özet: Başarılı bir sporcu olan Havva'nın tek hayali Avrasya Maratonu'nu kazanmaktır. Yoksul bir genç kız olan Havva böylece silgi fabrikasından kazandığı az miktardaki paranın üstüne ekleyerek askerliğini yaptığı sırada bir mayına basıp sakat kalan kardeşini tedavi ettirebilecektir. Zorlu bir antrenman sürecinde olan Havva bu esnada lüks bir otel tarafından yiyecek yardımıyla destek bulur. Ancak bu otelle ilgili büyük problemler vardır. Mafya tarafından elde edilmek istenen otel türlü kirli oyunlara sahne olur. Tüm bu kirli çevrenin içerisinde var olmaya çalışan Havva'nın tek derdi ise maratonu kazanmaktır.

Yönetmen: Derviş Zaim

Oyuncular: Sanem Çelik, Haluk Bilginer, Taner Birsel

8. Karanlık Gece (2022)

8. Karanlık Gece (2022)

IMDb: 7.1

Özet: Bir dağ kasabasında yaşayan İshak, amatör olarak müzikle ilgilenen genç bir adamdır. Farklı hayalleri olan beş arkadaşıyla büyüyen İshak, köyün genç kızı Sultan’a gönlünü kaptırır. Ancak genç adam, Sultan’a hislerini söyleyemez. Bir gün Ali adında yakışıklı genç bir adam, İshak’ın yaşadığı köye memur olarak atanır. Onun köydeki varlığı İshak’ın kıskançlığa kapılmasına neden olur. Bir süre sonra Ali aniden ortadan kaybolur. Köyde Ali’nin av sırasında kaybolduğu söylentileri çıkar. Ali gerçekten avda mı kaybolmuştur, yoksa onun kaybolmasının İshak ve arkadaşlarıyla bir ilgisi var mıdır?

Yönetmen: Özcan Alper

Oyuncular: Berkay Ateş, Taner Birsel, Sibel Kekilli

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Beş Vakit (2006)

7. Beş Vakit (2006)

IMDb: 7.3

Özet: Zaman kavramının sadece beş vakit okunan ezan sesiyle hatırlandığı bir köy düşünün; geçimlerini besleyip büyüttükleri hayvanlardan sağlayarak doğal sistem içerisinde var olmaya çalışan insanlarla var olan bir köy... Anne babalarından farksız bir şekilde yaşayan üç küçük çocuğun, Ömer, Yakup ve Yıldız'ın büyümekle erken tanıştığı, yetişkinlikten kaçtıkça daha çok yaklaştığı bir köy... Bu üç çocuğu akranlarından farklı yapan nefret ve şiddetle çok erken tanışmış olmalarıdır. Nefretle olan tanışıkları kendi anne babalarına duydukları nefretle başlarken, hayata karşı edilen içten ve çocuksu bir sitemle büyüyüp giderler. 

Yönetmen: Reha Erdem

Oyuncular: Özkan Özen, Ali Bey Kayalı, Elit İşcan

6. Korkuyorum Anne (2004)

6. Korkuyorum Anne (2004)

IMDb: 7.5

Özet: Bir kaza sonucu hafızasını yitiren Ali'nin imdadına ailesi ve yakın çevresi yetişir. Geçmişine dair hiçbir şey anımsayamayan bu adama yardımcı olmak isteyen mahalle sakinleri Ali'den daha fazla telaşlıdırlar. Zamanla bu uğraş karakterlerin dönüşümlerine sebep olur. Herkes insan olmanın anlamını bir bir keşfetmeye başlar. Üstüne kaybolan bir yüzük vakası da eklendiğinde vakit tüm karakterler için teker teker aynaya bakma vaktidir. Adından da anlaşılacağı gibi bir korku hikayesidir Korkuyorum Anne. Hayattan korkanların en başta annelerine, sonrasında ise sevdiklerine sığındığı bir hayatı, aslen hayatın ta kendisini resmetmektedir. 

Yönetmen: Reha Erdem

Oyuncular: Erdem Akakçe, Mahmut Gökgöz, Ali Düşenkalkar

5. Kaç Para Kaç (1999)

5. Kaç Para Kaç (1999)

IMDb: 7.5

Özet: Yıllardır büyük bir dürüstlükle idare ettiği küçük dükkanının kendisine kazandırdıklarıyla yetinen bir adamın hayatı, çağımızın en etkili gerçeği olan 'para' ile değişiyor. Selim, babadan yadigar giyim dükkanını yıllarca bir şekilde çevirmeyi başarmış, ailesini de pek sıkıntı yüzü göstermeden geçindirmiş, çevre esnaf tarafından sevilen ve güven duyulan bir adamdır. Ancak dürüstlüğün 'enayilik' olarak adlandırıldığı günümüz için fazla iyidir. Taksiye kendinden önce binen yolcunun koltukta unuttuğu içi para dolu çantayla birlikte bu ikilemi fazlasıyla hissedecektir. Para çantasıyla birlikte kendisiyle de mücadele etmeye başlayan Selim, paranın getirdikleriyle birlikte kendi dönüşümüne tanıklık edecektir.

Yönetmen: Reha Erdem

Oyuncular: Taner Birsel, Zuhal Gencer Erkaya, Sermet Yeşil

4. Kelebeğin Rüyası (2013)

4. Kelebeğin Rüyası (2013)

IMDb: 7.7

Özet: Zonguldak'ta yaşayan, iki genç şair Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu, yeni yeni modernleşen bu madenci kentinde memuriyet hayatlarını sürdürürken, bir yandan da sanatla, edebiyatla ve en çok da şiirle iç içe yaşamaktadırlar. Ayakları üzerine yeni kalkan genç Cumhuriyet, bir yandan modernleşme çabasındayken, aynı yıllarda Avrupa'da da çetin bir savaş yaşanmaktadır. Belediye Başkanı'nın kızı Suzan'ın Zonguldak'a geri gelmesiyle Rüştü ve Muzaffer'in şiire olan inancı daha da artar. Henüz lise öğrencisi olan Suzan, çevrenin istememesine rağmen iki gençle yakın arkadaş olur. Fakat 1940'lı yılların vebası olan verem, iki genç insanın da sağlığını git gide tehdit etmektedir. Rüştü ve Muzaffer'in hem kendi gelecekleri, hem de dünyanın gidişatı hayra alamet değildir... 

Yönetmen: Yılmaz Erdoğan

Oyuncular: Kıvanç TatlıtuğMert Fırat, Yılmaz Erdoğan

3. Bir Zamanlar Anadolu'da (2011)

3. Bir Zamanlar Anadolu'da (2011)

IMDb: 7.8

Özet: Nuri Bilge Ceylan, bu filmiyle kentsel kaygılarını bir kenara bırakıp, tekrar taşranın sıkıntılı dünyasına ama bu sefer bir cinayet hikayesinin gerilimi ile dönüyor... Bir doktor ile bir savcının 12 saatlik gerilimli öyküsünün peliküle aktarıldığı filmin başrollerinde Muhammet Uzuner, Yılmaz Erdoğan ve Taner Birsel yer alıyor. Senaryoda Ebru ve Nuri Bilge Ceylan'ın yanı sıra Ercan Kesal'ın da imzası var. Yolların tek düzeliği ve kasabanın insana yeni bir şey sunmamasının sıradanlığını fona alan Bir Zamanlar Anadolu'da adıyla da klasiklere gönderme taşıyor. 

Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan

Oyuncular: Muhammed Uzuner, Yılmaz Erdoğan, Taner Birsel

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Devrim Arabaları (2008)

2. Devrim Arabaları (2008)

IMDb: 8

Özet: 1960 yılında 27 Mayıs darbesi sonucu göreve gelen general Cemal Gürsel'in gerçek hikayesinden yola çıkarak oluşturulan Devrim Arabaları adlı filmi babası darbecilikle suçlanan parlak yönetmen Tolga Örnek'in çekmesi ilginç bir tesadüf olmuştur. İhtilalden bir sene sonra Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel, uzun zamandır hasretini çektiği yerli üretim bir otomobil yapılmasını emreder ve görevin TCDD işletmesine verildiğini açıklar. Hemen işe koyulan 23 mühendisin önünde bu otomobili yapmak için Cumhuriyet Bayramı’na kadar yalnızca 130 gün vardır. Devrim adı verilecek olan bu arabayı üretmek için 23 mühendis el ele verecek, kariyerlerini ve aile hayatlarını riske atarak zamanla, yoklukla, politikayla, karşılarına çıkan sayısız engelle baş etmek zorunda kalacaktır. 

Yönetmen: Tolga Örnek

Oyuncular: Selçuk Yöntem, Taner Birsel, Ali Düşenkalkar

1. Ayla (2017)

1. Ayla (2017)

IMDb: 8.3

Özet: 1950 yılında savaşta yer alan Süleyman Astsubay savaş meydanında küçük bir kız bulur. 5 yaşındaki bu Koreli kız yetimdir ve nereye gideceğini bilmemektedir. Astsubay kızı yanına alır ve Ayla ismini verir. Birliğin neşesi haline gelen Ayla ile astsubay kısa sürede baba-kız gibi olurlar. Ancak 15 ay sonunda birliğin Türkiye'ye geri dönme kararı çıkar. Ayla'yı bırakıp dönmek istemeyen Süleyman Astsubay her yolu denese de Kore kanunlarını aşamaz. Küçük kızı geride bırakmak zorunda kalan Süleyman ve yetimlere uygulanan sisteme dahil olarak yetimhaneye verilecek olan Ayla son vedalarında tekrar bir araya gelmeye söz verirler. Yıllar ikiliyi yeniden buluşturacak mıdır?...

Yönetmen: Can Ulkay

Oyuncular: İsmail Hacıoğlu, Çetin Tekindor, Kim Seol

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın