Görüş Bildir
Haberler
Karadeniz'in Eşsiz Lezzet Kültürüyle Tanışacağınız İstanbul'daki En İyi Karadeniz Restoranları

Karadeniz'in Eşsiz Lezzet Kültürüyle Tanışacağınız İstanbul'daki En İyi Karadeniz Restoranları

Ülkemizin her bölgesinin kendine has inanılmaz lezzetleri var, bu bölgelerimizden biri de şüphesiz Karadeniz. Genellikle herkes Karadeniz denince balık yemeklerini anımsıyor ancak bölge yalnızca balığı çeşitlendirdikleri lezzetleriyle değil sulu yemekleri, pideleri ve tatlılarıyla da ön plana çıkmakta. Tabii ki her şeyi yerinde tatmak deneyimlemek bir başka ancak İstanbul'da da Karadeniz'i aratmayacak lezzetlere sahip olan mekanlar var. Gelin Karadeniz'e gitmeye gerek kalmadan bölgenin en iyi yemeklerini İstanbul'da tadalım!

1. Karadeniz Pide Salonu Vefa

1. Karadeniz Pide Salonu Vefa

İlk önerimizle başlayalım. Karadeniz Pide Salonu Vefa özellikle bölgenin meşhur pidelerini müşterileriyle buluşturan bir esnaf lokantası. Bir pide ne kadar farklı olabilir diye düşünenlerin en kısa zamanda mekana gitmelerini öneriyoruz. Emin olun daha önce yediğiniz pidelere hiç benzemiyor, tam anlamıyla bayılacaksınız.

Adres: Hacı Kadın, Muhabir Sk. No:6, 34134 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Kapalı kavurmalı pide mü kem mel. Et sevmeyen biri olarak bu lezzete bayıldım. Genel olarak pideleri çıtır çıtır ve hamuru güzel. Açık ayran isterseniz bu şekilde sürahide geliyor. Pidelerin yanına rendelenmiş kaşar servisi ve minik paketlerde tereyağı ikramı mevcut bu da lezzeti artırıyor. Herkes oldukça güler yüzlü ve ilgili. Tam bir esnaf lokantası diyebilirim. Fiyat bence uygundu. İki gün üst üste geldim. İstanbul'a bir sonraki gelişimde yeniden ziyaret edeceğim bir konum.

2. Nalia Karadeniz Mutfağı

2. Nalia Karadeniz Mutfağı

İsmini Karadeniz'e özgü bir ahşap yapıdan alan 'Nalia' aslında Serender olarak da bilinen Karadeniz'in mutfak kültüründe önemli bir yapıdır. Mekan da isminin hakkını vererek hizmet vermekte ve Karadeniz'in geleneksel lezzetlerini en iyi şekilde müşterilerine sunmakta. Bölge'ye ait merak ettiğiniz ne yemek varsa Nalia'da en lezzetlisinden yiyebilirsiniz.

Adres: Yalçın Koreş Caddesi. No:2/3 Güneşli – İstanbul

İçerenköy Mah. Prof. Dr. Ali Nihat Tarlan Cad. No 103 Ataşehir – İstanbul

Yenisehir Mah. Esref Bitlis Bulvari Flora Park No:15 Kurtköy – İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Yemeklerinin yanı sıra tatlıları da enfes olan mekan. Sütlaç da zaten marka, farklı bir tat denemek isteyenlere Pepeçura güzel bir tercih olacaktır. Çalışanları da 10 numara 5 yıldız.

3. Muhlama Karadeniz Mutfağı

3. Muhlama Karadeniz Mutfağı

Ayder'e gitmeden adeta Ayder'deymişsiniz gibi bir manzaraya ve atmosfere sahip olan Muhlama Karadeniz Mutfağı, kahvaltısıyla özellikle kahvaltının mihenk taşlarından olan Muhlamasıyla sizi Rize'ye kısa bir yolculuğa çıkarıyor. Güneşli bir hafta sonunda güzeller güzeli bu manzara eşliğinde leziz bir kahvaltı size çok iyi gelecek.

Adres: Rüzgarlıbahçe, Cumhuriyet Cd. No:131, 34805 Beykoz/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Mutlaka uğrayıp en azından aşçı tabağını denemeniz gereken bir mekan. Önünüze gelen yemekler gerçekten Karadeniz'den gelmiş hissiyatı veriyor. Fiyatları da oldukça uygun. Oldukça beğendiğim aşçı tabağı ile tıka basa doydum. Yanında yoğurt yemeniz de tavsiye edilir.

4. Hayvore

4. Hayvore

2009 yılında İstiklal'de açılan mekan, şefin elinin lezzetinden olacaktır ki birçok müdavime sahip işletmelerden zaten mekana bir kez gidip Kara Lahana Çorbasını, Muhlamasını, Hamsisini, Laz Böreğini ve sayamadığımız birçok lezzeti deneyimleyen birinin Hayvore'nin müdavimi olmaması zor desek yerinde olur. Lezzetleri betimlemeye de kelimeler kifayetsiz kalır, bu sebeple Karadeniz Mutfağı'yla tanışmak isteyen herkese Hayvore'ye gitmelerini şiddetle tavsiye ederiz.

Adres: İstiklal caddesi Turnacıbaşı sok, no4, 34421 Beyoğlu/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Lezzet, temizlik süper. Kalite üst seviyede. Şeflerimizin ilgi ve alakaları gayet iyi. Daha ne olsun. Karadeniz lezzetlerine düşünseniz mutlaka uğrayın. Kuru fasulye, kara lahana dolma, turşu kavurma, köfte ve kavurma favori lezzetlerden. Giresun ezme, kabak ve sütlaç favori tatlılardan.

5. Lazİstanbul

5. Lazİstanbul

Söze Çayeli Kuru Fasulyesiyle mi, Karalahana Sarmasıyla, Turşu Kavurmasıyla mı başlasak bilemedik. Hepsi birbirinden leziz Karadeniz'den seçmeleri sizlerle bir araya getiren Lazİstanbul, keyifli bir yemek deneyimi için favorilerinizden olacak.

Adres: Osmanağa, Vahap Bey Sk. 14 A, 34714 Kadıköy/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Defalarca evde pişirip de bir türlü yakalayamadığımız mükemmel kıvam var ya, işte buranın kuru fasulyesi de aynen onlardan. Lezzet müthiş bence. Tereyağlı pilavı ve laz böreği de yeterince başarılı. Zaten mekan doluysa yanlış yapılan bir şey yoktur. Bir dahaki sefere pidelerini de deneriz.

6. Sisore Karadeniz Pide & Yöresel Yemekler

6. Sisore Karadeniz Pide & Yöresel Yemekler

10 yılı aşkın süredir Karadeniz'in enlerini İstanbulluların ayağına getiren Sisore Pide Kavacık, yılların eskitemediği hatta lezzetine lezzet kattığı bir performansa sahip. Böylesine lezzetlere bir de günümüze rağmen uygun fiyatlarla erişince insanın başka bir şey isteyesi gelmiyor. Yolunuz Kavacık'a düşmese de mutlaka bir gün düşürmelisiniz.

Adres: Kavacık, Orhan Veli Kanık Cd. No:84, 34810 Beykoz/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Ben pidelerinden yedim ve bunların üzerine yorum yapmak istiyorum kaşarlı pideleri o kadar güzeldi ki anlatamam yani fırından taze çıkmış hali de güzeldi ertesi günü ızgarada ısıtıldıktan sonra yenildiğinde de çok güzel bir tadı vardı. Kesinlikle deneyin arkadaşlar bence pişman olmazsınız.

7. Anzer Sofrası

7. Anzer Sofrası

Müşterilerine adeta evindeymiş gibi sıcak ve samimi bir ortam sunan Anzer Sofrası da İstanbul'da en iyi Karadeniz restoranları denince akla ilk gelenlerden. Özellikle menüde Muhteşem 3'lü olarak yer alan kuru fasulye, kavurma ve pilav tabağı parmaklarınızı yiyeceğiniz türden bir lezzete sahip. Bunun yanı sıra Özel Karadeniz Tabağı da takdire şayan.

Adres: Cumhuriyet, Kefeliköy Bağlar Yolu Sk. No:5, 34457 Sarıyer/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: İstanbul Sarıyer'de Karadeniz mutfağının hakkını veren sıcacık bir aile işletmesi. Kendinizi aile arasında yemek yiyormuş gibi hissediyorsunuz. Ürünler taze, lezzetli ve doğal. Mıhlama ve Rize kavurması kahvaltıya dahil. Servis çok hızlı çayları bitmeden tazeliyorlar. En kısa zamanda tekrar ziyaret etmeyi planlıyoruz.

8. Karpi Trabzon Pidesi Ve Akçaabat Köftesi

8. Karpi Trabzon Pidesi Ve Akçaabat Köftesi

Trabzon'un dillere destan Akçaabat köftesini henüz denemeyenler varsa, bu içerik en kısa zamanda Karpi'ye gidip Akçaabat köftesi yemeniz için bir işaret. Akçaabat köftesinin yanı sıra sizleri Trabzon'un meşhur pideleriyle de buluşturan Karpi, Karadeniz restoranları denince aklınıza gelen ilklerden olmayı hak ediyor.

Adres: Beylerbeyi, Beylerbeyi İskele Cd., 34676 Üsküdar/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Yok böyle bir lezzet. Akçaabat köftesi 10 numara. Hele ki üzerine kavrulmuş mis gibi kokan fındıklar doldurulmuş sütlaca diyecek kelime bulamıyorum. Offff. Karnım doyduktan sonra yedim bir de düşünün. Çalışanları da tebrik ediyorum. Şef zaten aşmış.

9. Fasuli Restaurant

9. Fasuli Restaurant

Şehirdeki birçok şubesiyle Karadeniz mutfağını ulaşabilir hale getiren ve böylelikle yemeklerinin lezzetini ve kalitesini kanıtlayan Fasuli Restaurant, özellikle Kuru Fasulyesine bayılacağınız işletmelerden. 

Adres: Şubelere buradan ulaşabilirsiniz.

Ziyaretçi Yorumu: On numara bir mekan lezzetli sunumuyla müşteri memnuniyeti on numara mekan. Pancar çorbası ve pilavın yanında kuru fasulye ve kavuşmasının bir arada buluştuğu lezzetine doyum olmayan bir ortamı var süper.

10. Cemilusta Akçaabat Köftecisi

10. Cemilusta Akçaabat Köftecisi

Şehrin popüler restoranlarından bir diğeri ise Cemilusta Akçaabat Köftecisi. Maltepe'de yıllardır hizmet vermekte olan mekan, Karadeniz'e özgü birçok lezzeti hakkıyla ve olması gereken lezzette yapanlardan. Eğer gidecek olursanız ve bir öneri isterseniz kesinlikle ilk önerimiz Turşu Kavurma eşliğinde Akçaabat Köftesi denemeniz olacaktır.

Adres: Altayçeşme, Zühal Sk. No:22, 34843, 34843 Maltepe/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Temiz ve ferah bir mekan. Köfteci olarak köftenin hakkını veriyor. Ana yemek dışında kuymak, fasulye turşu kavurması ve piyaz da oldukça lezzetli. Yemekler fazlasıyla doyurucu. Yemek sonrası çay ve fevkalade güzel tatlı (baklava) ikramları yemeğin hakkını veriyor.

11. PideBan

11. PideBan

İlk şubesini 1977'de açan PideBan günümüzde ulaştığı şube sayısıyla kendini İstanbul halkına sevdiren ve lezzetlerini ispatlayan türden bir işletme olmuş desek yanlış olmaz. Evet adı üzerinde pidede ustalaşmış olsalar da yöresel ev yemekleri de oldukça başarılı. Özellikle Mısırununda Fasulye Kızartması kelimelerle tarif edilemeyecek kadar leziz.

Adres: Şubelere buradan ulaşabilirsiniz.

Ziyaretçi Yorumu: Bu pideyi yiyene kadar ben pide değil ekmek arası yiyormuşum meğerse. Hamuru incecik tereyağı muhteşem hele ki kavurması tam yöresel açık ayranı aynı anne ayranı gibi fiyatı ise gayet normal ellerine sağlık.

12. Diver Karadeniz & Türk Mutfağı

12. Diver Karadeniz & Türk Mutfağı

Karadeniz mutfağını ayağınıza getiren bir diğer başarılı işletme ise Diver Karadeniz & Türk Mutfağı. Adeta Rize'ye, Trabzon'a, Ordu'ya, Giresun'a kısacası Karadeniz'e gitmişsiniz de orada eli lezzetli bir büyüğünüzün evinde bu yemekleri yemişsiniz gibi bir his verecek kadar başarılı bir menüye sahip olan işletme aynı zamanda o samimiyeti hissettirecek atmosfere de sahip. 

Adres: Akşemsettin mah Akdeniz cad.No:6 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Neredeyse İstanbul'un bütün semtlerinde en güzel lokantalarında yemek yedim ama böylesi temiz bu kadar lezzetli yemek hayatımda yemedim gerçekten ilgi ve alakaları için çok teşekkür ediyorum artık daimi adresimiz Diver iyi ki bu lezzetle karşılaştık gözünüz kapalı gelip bütün lezzetleri tadabilirsiniz her şey mükemmeldi ellerinize sağlık.

13. Vezir Sofrası

13. Vezir Sofrası

İstanbul'un ilk Karadeniz mutfaklarından biri olan Vezir Sofrası 22 yıldır köy lezzetlerini ve organik ürünlerini sizlere sunmayı benimsemiş köklü bir mutfaklardan. Mekana gittiğinizde Hamsili Pilavı ve Karalahana Sarması özellikle denemeniz gereken lezzetlerden. 

Adres: Defterdar, Edirnekapı Rami Cd. No:8, 34050 Eyüpsultan/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Temiz, çalışanları güler yüzlü ve en önemlisi her şey çok lezzetli. Karadeniz de bile karalahana sarmasını zor bulmuştuk ve maalesef bu kadar lezzetli değildi. Karadeniz mutfağını sevenler için muhakkak gelinmeli. Zaten meşhur bir yer bizlerde tvde görmüştük.

14. Fatih Karadeniz Pidecisi İbrahim Usta

14. Fatih Karadeniz Pidecisi İbrahim Usta

Yılların verdiği tecrübe ile İbrahim Usta 1969'dan beri pidelerini tüm sevenleri için en leziz haliyle yapan eşsiz mekanlardan. Kavurmalı Yuvarlak Pidesi, Pastırmalı Pidesi, Kıymalı Yuvarlak Pidesi ve pidelerin yanı sıra Karadeniz'in meşhur sütlacı bir kere tattığınız zaman yemek listenizin ilk sıralarında yer alacak.

Adres: Zeyrek, Büyük Karaman Cd. no 40, 34083 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Kapalı kıymalı muazzam, çıtır bir hamur kaliteli bir iç yanına verdiği tereyağını süre süre yiyorsunuz. Hala ilk günkü gibi odun fırınında pişiyor pideler, bozulmamış bir kalite. Tam anlamıyla doyurucu bir boyutu var pidenin. Yolu Fatih'e düşenlere şiddetle tavsiye ederim.

15. Köşem Karadeniz Pide

15. Köşem Karadeniz Pide

Esnaf lokantasının tadının bir başka olduğunu bilenler buraya! İşte karşınızda Kadıköy'de Karadeniz mutfağı denince akla gelen ilk mekan olan Köşem Karadeniz Pide. Karadeniz'in ön plana çıkan lezzetlerinden Peynirli Pideyi ve dahasını denemek isteyen herkes kesinlikle uğramalı, ancak dikkat edin mekanın bağımlısı haline gelebilirsiniz.

Adres: Caddebostan, Tütüncü Mehmet Efendi Cd. 10/5, 34730 Kadıköy/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Karadeniz kültürünü olduğu gibi İstanbul’a taşıyan bir işletme. Yemekten önce ikram ettikleri tereyağ ve sade pide ile şahane bir yemeğin ön sinyallerini almaya başlayacaksınız. Tereyağınız ekmeğinizde erirken gözünüz gıda dolabına takılacak ve biraz daha acıkacaksınız. Kavurmalı pidelerini tattığınızda İstanbul’da daha iyisini yemediğinizi düşüneceksiniz. Finalde şahane bir Karadeniz çayı ve mutlu son!

İstanbul'la ilgili dahası için bu içeriklerimize de bakabilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?