Görüş Bildir
Haberler
'Kanlarında Duş Alacağız' Demişti: Sedat Peker Akademisyenleri Tehdit Davasında Beraat Etti

etiket 'Kanlarında Duş Alacağız' Demişti: Sedat Peker Akademisyenleri Tehdit Davasında Beraat Etti

Batuhan
13.07.2018 - 13:20 Son Güncelleme: 14.07.2018 - 00:08

'Barış İçin Akademisyenler'e yönelik 'Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve kanlarınızla duş alacağız' sözleri nedeniyle hakkında 11 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Sedat Peker, beraat etti.

AA'da yer alan habere göre, Anadolu Adliyesi 20. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Peker katılmadı. Duruşmada, bazı müşteki akademisyenler ile taraf avukatları hazır bulundu.

"İyi ki öldürülmedik, iyi ki kanımızla duş alınmadı"

"İyi ki öldürülmedik, iyi ki kanımızla duş alınmadı"

Mahkemede söz verilen müşteki akademisyenlerden Zeliha Gizem Sayın, hukukçu akademisyen olduğunu belirterek, 'Ben o imza listesinde varım. Gururla varım. Meclis'e sunulan listede de ismim vardır. İyi ki öldürülmedik, iyi ki kanımızla duş alınmadı' dedi.

Peker'in avukatı Turgay Özdoğan, 'Müvekkilim yazısında açıkça terör örgütlerini hedef almıştır. Yazı metninde de açıkça terör örgütlerine destek veren kişilere yönelik devletin bekası aleyhine bu tutum ve davranışlara devam edilmesi halinde Türk halkının aynı şekilde hatta daha ağır bir şekilde karşılık vereceğini belirtmiştir. Bu barış bildirgesine imza atan akademisyenler ihraç edilmişlerdir. 'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildirgede açıkça terör eylemlerini gerçekleştiren kişilere destek verilmiştir' dedi.

'Tehdit' ve 'suç işlemeye tahrik' suçlarının unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat

'Tehdit' ve 'suç işlemeye tahrik' suçlarının unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat

Bu bildirgeyi imzalayan akademisyenler hakkında açılan davaların terör mahkemelerinde görüldüğünü aktaran avukat Özdoğan, 'Müvekkilim de bu bildirgeye tepki olarak iddianameye konu metni kaleme almıştır. Bildirge tamamen bağımsız olarak bu davanın dışında tutulamaz. İkisi birbirinden ayrı iki dava olarak değerlendirilemez. Biz bu nedenle bildirgeye imza koyan akademisyenler hakkında açılan ve terör mahkemelerinde görülmekte olan davaların celbini talep ediyoruz' ifadelerini kullandı.

Davayı karara bağlayan mahkeme hakimi İmran Arık Özcan, sanık Peker'in üzerine atılı 'tehdit' ve 'suç işlemeye tahrik' suçlarının unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Sedat Peker, Ocak 2016'da Güneydoğu'da yaşanan sokağa çıkma yasakları ve çatışma ortamı neticesinde yaşanan hak ihlallerine ilişkin imza kampanyası düzenleyerek, 'Bu suça ortak olmayacağız' diyen ‘Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'yle bir araya gelen 1128 akademisyen için, 'Sözde aydınlar, çanlar ilk önce sizin için çalacak; oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız' ifadelerini kullanmıştı.

Sosyal medyadan da Peker'in beraati sonrası farklı görüşte yorumlar yapıldı...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
448
190
140
73
31
20
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yöneticiliğini yapmak, adam kaldırmak suretiyle gasp, gaspa teşebbüs, özel evrakta sahtecilik ve tehdit suçlarından yargıla... Devamını Gör

Berkant Kurt

ülke ölmüş ağlayanı yok

ojexso

ceza almadı çünkü AKP yandaşı, hukuk sistemimiz artık AKP li olup olmama ayrımına dayanıyor.