Görüş Bildir
Haberler
Sedat Peker 'Kanlarında Duş Alacağız' Sözleri İçin 'Düşünce Özgürlüğü' Dedi ve Beraatini İstedi

etiket Sedat Peker 'Kanlarında Duş Alacağız' Sözleri İçin 'Düşünce Özgürlüğü' Dedi ve Beraatini İstedi

Batuhan
24.10.2017 - 15:47 Son Güncelleme: 24.10.2017 - 16:16

Organize suç örgütü lideri olduğu 'suçlamasıyla' hüküm giyen ve yıllarca cezaevinde kalan Sedat Peker, Barış İçin Akademisyenler Girişimi'nin 'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildirisini imzalayan kişilere yönelik söylediği 'Kanlarında duş alacağız' ifadesi için ilk defa savunma yaptı. Peker savunmasında kullandığı cümleler için 'düşünce özgürlüğü' diyerek beraatini istedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'da yer alan habere göre, Sedat Peker,  imza kampanyası düzenleyerek, 'Bu suça ortak olmayacağız' diyen ‘Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'yle bir araya gelen 1128 akademisyene yönelik 'Sözde aydınlar, çanlar ilk önce sizin için çalacak, oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız!' ifadeleri için, hakkında 'tehdit' ve 'suç işlemeye tahrik' suçlarından 11 yıla kadar hapsi istenen davada ifade verdi.

'Suç işlemeye tahrik değil'

'Suç işlemeye tahrik değil'

Davanın ilk duruşmasına katılmayan Sedat Peker, dün avukatlarıyla birlikte Anadolu Adliyesi'ne giderek davanın görüldüğü mahkemede suçlamalara karşı savunmasını yaptı.

Peker'in ifadesinde, 'Yazı benim iradem çerçevesinde internette kendi sayfamda yayınlanmıştır. Benim bu sözleri yayınlamamda herhangi bir şekilde suç işlemeye tahrik kastım yoktur. Tamamen eleştiri anlamında yazılmış sözlerdir' dediği öğrenildi.

'Düşünce özgürlüğü'

'Düşünce özgürlüğü'

Beraatini isteyen Peker'in, 'Benim eylemim düşünce özgürlüğü çerçevesinde değerlendirmelidir. Atılı suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum' ifadelerini kullandığı belirtildi.

İşte Sedat Peker'in beraatini istediği o açıklamaların tam metni.

Sosyal medyadan da 'düşünce özgürlüğü' savunmasına tepkiler gecikmedi...

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
527
207
108
35
32
25
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aşkito muyum ben

Sedat peker senin götünü darbeli matkapla siğerim. aaa dur hemen ne sinirleniyorsun ya dusunce özgürlüğü benimki!

Pasif Kullanıcı

ulan sahte mafya bozuntusu ,,Kanlarında duş alacağız" bir dusunce ozgurlugu degildir bu bir tehdittir. Dusunce ozgurlugu senin o gotunu dayadiginin hukumete ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

İyi o zaman. Buradan Sedat Peker'in anasına, bacısına hatta anasının bacısına, ölmüşlerine, öleceklerine küfretsem düşünce özgürlüğü mü oluyor ?