Görüş Bildir
Haberler
Kabine Yenilendi: İşte Revizyonun Ardından Gelen 6 Yeni İsim

Kabine Yenilendi: İşte Revizyonun Ardından Gelen 6 Yeni İsim

Uzun zamandır kulislerde konuşulan kabine revizyonu gerçekleştirildi. Öğle saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, görüşmenin ardından basın mensuplarının karşısına geçerek yeni kabineyi açıkladı. 2019 seçimlerine giderken kabinede önemli değişikliklerin yapıldığı göze çarptı.

6 isim kabineden ayrılırken, onların yerine de 6 kişi geldi. Kabinenin yeni yüzlerine gelin yakından bakalım...

Kabine değişikliğinin detayları 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı yeni kabinede yapılan değişiklikle 6 milletvekili bakanlık görevine getirildi. Kabineye giren yeni bakanların öz geçmişleri şöyle:

Hakan Çavuşoğlu - Başbakan Yardımcısı

Hakan Çavuşoğlu - Başbakan Yardımcısı

1972'de Yunanistan Gümülcine'de doğan Hakan Çavuşoğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkan Yardımcılığı ve Başkanlığı görevlerinde bulundu.

24. Dönemde Bursa Milletvekili seçildi. Adalet Komisyonu Üyeliği ve Türkiye-Bosna Hersek Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Abdulhamit Gül - Adalet Bakanı

Abdulhamit Gül - Adalet Bakanı

1977 Gaziantep doğumlu olan Abdulhamit Gül, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Gül, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının gençlik kollarında aktif olarak yer aldı ve Ankara'da serbest avukatlık yaptı. Refah ve Fazilet Partisi'nde çeşitli görevlerde bulunan Gül, bir sürede Numan Kurtulmuş'un HAS Partisi'nde siyaset yaptı.

AK Parti 4. Olağan Kongresi'nde MKYK üyesi seçilen Gül, Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Abdulhamit Gül, AK Parti 5. Olağan Kongresi'nde yeniden MKYK üyeliğine seçildi ve AK Parti Genel Sekreteri olarak görevlendirildi.

Osman Aşkın Bak - Gençlik ve Spor Bakanı

Osman Aşkın Bak - Gençlik ve Spor Bakanı

1966'da İstanbul doğan Osman Aşkın Bak, İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesini bitirdi. Yeni Bakan, yüksek lisansını İngiltere'de, doktorasını İstanbul Teknik Üniversitesi'nde yaptı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türk İran İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev üstlendi. İstanbul Ticaret Odasında meclis üyesi olarak görev yaptı. Çeşitli spor kulüplerinde genel sekreterlik ve başkanlık görevleri ile federasyonlarda yönetim kurulu üyeliği ve başkanlık görevlerinde bulundu.

24. Dönem'de İstanbul Milletvekili seçilen Bak, NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Üyesi, Dışişleri Komisyonu Sözcüsü ve Dopingle Mücadele Araştırma Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı.

Jülide Sarıeroğlu - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

Jülide Sarıeroğlu - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

Yeni kabinede 2. kadın bakan olarak görev yapacak olan Sarıeroğlu oldukça genç bir isim.

1979'da Adana'da doğan Sarıeroğlu, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünü bitirdi. Aynı bölümde lisansüstü eğitimini sürdürmekte.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kollarında MKYK üyeliği, İstihdam Komisyonu Başkanlığı, Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı, Teşkilat İşleri Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde bulunan Sarıeroğlu, Çankaya Belediyesi AK Parti Belediye Meclis Üyeliği, HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Sarıeroğlu'nun 'Kadın Çalışmaları El Kitabı-Çalışan Kadınlar: Hakları ve Yeni Yasal Düzenlemeler' isimli bir kitabı ile Kayıtlı Çalışmanın Avantajları, İş Arama Teknikleri, Çocuk Hakları, AB Ülkelerinde Sosyal Diyalog Örnekleri isimlerinde ortak kitapları bulunmakta.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ahmet Demircan - Sağlık Bakanı

Ahmet Demircan - Sağlık Bakanı

Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yerine gelen Ahmet Demircan, 1954 Samsun doğumlu.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Demircan, Muş Devlet Hastanesi ve Bafra Devlet Hastanesi genel cerrahi uzmanlığı görevlerinde bulundu.

Demircan 20 ve 21. Dönem'de Samsun Milletvekili seçildi  ve 54. Hükümet'te Devlet Bakanlığı görevinde bulundu. 

21. Dönem'de Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi oldu.

Ahmet Eşref Fakıbaba - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı

Ahmet Eşref Fakıbaba - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı

16 Aralık 1951'de Şanlıurfa'da doğan Ahmet Eşref Fakıbaba, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Taksim İlk Yardım Hastanesi Genel Cerrahi kliniğinde ihtisas yapan Fakıbaba, Amerika'da Texas Eyaleti Arlington Hastanesi'nde gözlemci olarak bulundu. 

Iğdır ve Birecik devlet hastanelerinde ve Şanlıurfa SSK Hastanesi'nde Başhekimlik yaptı. İki dönem Şanlıurfa Belediye Başkanlığı görevinde bulundu.

Yeni kabinede yer bulamayan isimler ise şöyle👇

Yeni kabinede yer bulamayan isimler ise şöyle👇

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,  Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik.

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu da yeni kabinede kendisine görev verilmemesine Twitter hesabından tepki gösterdi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
158
63
27
26
25
17
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Kültür ve Turizm Bakanı İşletme mezunu, Gençlik ve Spor Bakanı makine bölümü mezunu, Tarım Bakanı tıp mezunu, mükemmel kabine ya (!). Allah'ını seven beni Ha... Devamını Gör

Resho

Bak kardeşim millete küfretmene gerek yok. İnsanları aklınla, bilginle ikna etmelisin zorbalıkla değil. Bazı bakanlıklarda haklısın gerek yok ama bazı önemli... Devamını Gör

Burak Gültekin

lan bizim ülkede daha önce Adalet bakanı varmıydı?

Bakanlar Kurulu Tarım bakanı doktormuş süper işinin uzmanı tarımı en iyi doktor bilir işin uzmanı yan çiftçim yan