Görüş Bildir
Haberler
İzometrik Kamera Açısına Sahip Son Dönemlerin En İyilerinden Sayılabilecek 12 Ferahlatan Oyun

İzometrik Kamera Açısına Sahip Son Dönemlerin En İyilerinden Sayılabilecek 12 Ferahlatan Oyun

Merlot Vinho
25.10.2022 - 17:33

Oyun dünyası fazlasıyla geliştir. Artık birinci ve üçüncü şahıs kamera açıları kimsenin ilgisini çekmiyor. Ancak izometrik kamera açısı öyle değil...

İşte kamera açıları ile herkesi etkilemeyi başarmış en güncel oyunlar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cult of the Lamb

1. Cult of the Lamb

Sahte peygamberlerin hüküm sürdüğü bir diyarda geçen oyunda kendi tarikatınızı kurarak ve takipçilerinizi toplayarak benzersiz bir maceraya atılabilirsiniz. Şu ana kadar piyasaya sürülen hiçbir oyuna benzemeyen Cult of the Lamb, sıra dışı senaryosunun yanı sıra kamera açıları ile de ön planda olan bir oyun. Ölümle başlayarak ilk andan itibaren oyuncu üzerinde büyük bir merak uyandıran bu hikayede, zindanları farklı kamera açılarından görecek ve tanrıları bulmak için eşsiz bir serüvene çıkacaksınız.

2. V Rising

2. V Rising

Gotik tarzda çok oyunculu bir oyun olan V Rising; keşif, aksiyon ve dövüş gibi farklı özellikleri bir araya getiriyor. Asılardır uyuyan vahşi bir vampirin uyanarak intikam almak istediği bir dünyada geçen oyunda asıl hedefiniz dünyaya hükmetmek. Senaryosu ile büyülerken çarpıcı kamera açıları ile hikayeyi destekleyen bu oyunda türler ürpertici anılara tanıklık edecek ve oynadığınız her bir dakikadan keyif alacaksınız! Öyle ki bu oyun benzersiz açıları ile uzun süre adından söz ettireceğe benziyor.

3. Hades

3. Hades

Hades'in kendisiyle ölüm kalım savaşına girerek hayatta kalma çabanızı konu alan oyun, son derece zengin bir deneyime sahip. Bir yandan da rol yapma oyunlarında pek fazla görülmeyen hack&slash oynayış tarzına sahip olduğundan, daha az öykü ve daha fazla aksiyonla donatılmış bir cevher. Özel oynanış tipi ile deneyimi maksimuma çıkaran oyun aynı zamanda çarpıcı kamera açıları ve özel efektleri ile de sınırları zorluyor.

4. Disco Elysium

4. Disco Elysium

Hades'e benzer şekilde kamera açısı denilinde akla gelen oyunlardan olan Disco Elysium, özel bir dedektifi canlandırdığınız muhteşem bir hikaye sunuyor. Becerileri sürekli olarak geliştirmeye izin veren hikayede detaylı rol yapma sistemleri ile hikaye anlatımı gibi sizi oyunun içine çekecek çok sayıda ayrıntı mevcut. Bunlardan biri de tabii ki eşsiz kamera açıları çünkü Disco Elysium rol yapma oyunları arasında en iyi izometrik kamera açısına sahip olan oyunlardan biri.

5. Pillars of Eternity: Deadfire

5. Pillars of Eternity: Deadfire

RPG oyunları arasında bir hayli popüler olan Pillars of Eternity bu sürümü ile oyun deneyimini bir üst seviyeye çıkarmış durumda. Oyunda kullanılan izometrik açılar sayesinde karakterlerin ne kadar güçlü olduğunu daha iyi anlayabiliyor ve girdiğiniz savaşlardaki hamleleri net şekilde takip edebiliyorsunuz. Böylece artık işine son vermeniz gereken bir tanrıyı kovalıyor ve çok oyunculu eğlenceli bir deneyimin parçası oluyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tyranny

6. Tyranny

Harika bir izometrik deneyim sunan Tyranny evreni, kötücül Kyros'un tiranlığında geçiyor ve oyuncuların onun astları olarak dünyaya yeniden düzen getirme maceralarını anlatıyor. Pillars of Eternity ile pek çok konuda benzeşen oyun, daha fazla etkileşim ve seçim özelliklerine sahip olduğundan farklılaşıyor. Kyros'un sahiplendiği dünyada oyuncuların arka planı şekillendirmesine ve düzeni sağlamasına yakından tanık olmanızı sağlıyor.

7. Divinity: Original Sin 2

7. Divinity: Original Sin 2

Dört kişilik gruplar halinde mücadele etme sistemine dayanan Divinity: Original Sin 2, izometrik açıları ile harika bir oyun deneyimi sunuyor. Oyunda sadece tek bir kişi amacına ulaşarak tanrı olabiliyor ve bütün bu mücadele süreci etkileyici bir hikayenin yanı sıra harika kamera açıları ile destekleniyor. Eğlenceli oynama stili ile en iyi RPG oyunları arasında olan bu benzersiz oyun, sizi capcanlı ve gerçekçi bir evrene sürükleyerek aklınızı başınızdan alacak.

8. Last Epoch

8. Last Epoch

Zamanda yolculuk yapmakla ilgileniyorsanız özel grafikleriyle öne çıkan Last Epoch çok hoşunuza gidecek. Farklı mağaralarda gezinerek düşmanları öldürdüğünüz oyunda aynı zamanda derin karakter geliştirmeleri de mevcut. Bu sayede onlarca farklı ustalık sınıfından ve yetenek ağacından geliştirme alabilir, karakterinizi özelleştirebilirsiniz. İzometrik açıları ile harika bir deneyim sunan oyun şu an erken erişim döneminde ve tam sürümün 2022 içinde çıkması bekleniyor.

9. Encased

9. Encased

Dark Crystal Games tarafından geliştirilen Encased, çorak bir araziyi keşfederken canavarlarla savaşarak gelişme öykünüzü konu ediniyor. Harap olmuş dünyayı geri almak için çıktığınız bu yolculuk bilim kurgu bir RPG deneyimi sunuyor ve benzersiz açıları ile oyuncuyu ekrana bağlıyor. Eşsiz karakter özelleştirmeleri ile dolu olan ve post apokaliptik bir dünyada geçen oyunda harika maceralarla karşılaşmanız mümkün.

10. The Age of Decadence

10. The Age of Decadence

2015 yılında çıkan The Age of Decadence, eski RPG'lerin üzerine kurulan benzersiz bir oyun. Çok çeşitli silah türleri, farklı kökenler ve gruplar ile karakterlerin kendi becerilerini geliştirmesini sağlıyor. Böylece oyun boyunca kazandığınız güce ve deneyime bağlı olarak itibar ediniyor ve zorlu taktiksel dövüşlerde yer alıyorsunuz. Bu sırada izometrik kamera açıları ile bütün heyecanı yakından takip ediyor ve mükemmel bir deneyim elde ediyorsunuz. Düşük bütçeli olmasına rağmen harikalar çıkaran bu oyun en iyi sıra tabanlı RPG'ler arasında yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Wasteland 3

11. Wasteland 3

Klasik Fallout oyunlarına benzer yapıda bir deneyim arayanlar için harika bir seri olan Wasteland, üçüncü oyunu ile işi başka bir boyuta taşımış durumda. Sürükleyici dünyası ve oyunculara sağladığı bol seçim yelpazesi ile benzersiz bir dövüş oyunu olan Wasteland 3, derin beceleri ve teknikleri öğrenerek düşmanları alt ettiğiniz harika bir deneyim sağlıyor. Ayrıca eşsiz kamera açıları sayesinde oyuna her anlamda daha iyi dahil olmanıza imkan tanıyor.

12. Pathfinder: Wrath Of The Righteous

12. Pathfinder: Wrath Of The Righteous

2021 yılının en iyi RPG'lerinden olan Pathfinder, fantastik yapıdaki Kingmaker'ın devamı niteliğinde. Gerçek zamanlı dövüşlerin dışında sıra tabanlı izometrik bir deneyim sunan Pathfinder, düzinelerce farklı özelleştirmesi sayesinde oyuncuların istediği stilde oynamasına izin veriyor. Geniş bir sınıf yelpazesi sunarak mücadeledeki zorluk seviyelerini değiştirme ve hızı ayarlama gibi pek çok genişletme sağlıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ergün Zereyak

Hani nerede İzmetrinin kralı Diablo, ultima online