Görüş Bildir
Haberler
İzleyecek Film Kalmadı Diyenler Buraya: İstediğin Türü Tıkla, Film Önerilerin Gelsin!

etiket İzleyecek Film Kalmadı Diyenler Buraya: İstediğin Türü Tıkla, Film Önerilerin Gelsin!

'Onedio Sinema' gururla sunar:

İzleyecek kaliteli film bulmakta zorlanıyorsan bu az bilinen 80'in üzerinde film önerisi tam da senin için. Üstelik 15 farklı türde. Yer imlerine ekle, canın film izlemek istediğinde her defasında bu içeriğe göz at. 😌

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şimdiden iyi seyirler...

Hayalperest (2005) Dreamer: Inspired by a True Story | IMDb 6.9

Hayalperest (2005) Dreamer: Inspired by a True Story | IMDb  6.9

Ben Crane, yara almış olan yarış atlarının bir şans daha hak ettiklerine inanmaktadır. Kızı Cale ile birlikte bir atın bakımını üstlenerek önceki sahibi tarafından kurban edilmesine engel olurlar. Söz konusu kısrağın çiftliğe gelmesi aslında baba ve kızı için yitirmiş oldukları aile bağlarını yeniden inşa etmek için büyük bir fırsattır. Bacağı kırık kısrak Sonya, belki de yarış pistine dönmek için bir şansa daha sahip olabilir. Elbette Cale, Ben ve babasının çabaları ile gerçek anlamda mucizeler bile yaratılabilir.

http://www.imdb.com/title/tt0418647/

Sözcüklerin Gücü (2006) Akeelah and the Bee | IMDb 7.5

Sözcüklerin Gücü (2006) Akeelah and the Bee  | IMDb 7.5

Akeelah Anderson kelimelere tutkuyla bağlı küçük bir kızdır. Bu tutkusu onu bir imla yarışmasına katılmaya kadar götürür. Pek çok insan ona gönüllü olarak öğretmenlik yaparken kimileri de karşı çıkar. Çok geçmeden Akeelah, Ulusal İmla Yarışması'na katılmaktaki cesareti ve kararlılığıyla farkında olmadan mahalleyi bir araya getirir.

http://www.imdb.com/title/tt0437800/

Muhteşem Üçlü (2003) Secondhand Lions | IMDb 7.6

Muhteşem Üçlü (2003) Secondhand Lions  | IMDb 7.6

13 yaşındaki Walter yaz tatilini geçirmek üzere annesi tarafından dayılarının yanına, bir çiftlik evine bırakılır, ilk başlarda günler dayılarının tavrı nedeniyle sıkıntılı geçse de daha sonraları, dayılarının anlattığı hikayelerle günler gittikçe daha ilginç bir hal almaya başlar.

http://www.imdb.com/title/tt0327137/

Hayatın Getirdikleri (2008) The Secret Life of Bees | IMDb 7.3

Hayatın Getirdikleri (2008) The Secret Life of Bees  | IMDb 7.3

Yalnız hayatından ve sorunlu baba kız ilişkisinden dolayı bunalan Lily annesinin hatıralarıyla avunmaktadır. Lily Owens, ona değer veren en iyi arkadaşı Rosaleen ile birlikte Güney Carolina’nın bir köyüne gider. Bu köyde annesinin sırları saklıdır. 

http://www.imdb.com/title/tt0416212/

İnsanlık Yolu (1994) With Honors | IMDb 6.7

İnsanlık Yolu (1994) With Honors  | IMDb 6.7

Monty (Brendan Fraser) Horward'da son sınıf öğrencisidir. Bitirme tezinin son kısmında bilgisayarı bozulur. Elinde tek kopya olduğu için tezini fotokopiyle çoğaltmak için dışarı çıkar. Mazgaldan geçerken ayağı takılır ve tezi kütüphane binasının alt katına düşer.Tezini almak için aşağı inen Monty orda yaşayan evsiz Simon(Joe Pesci) ile karşılaşır. Tezi okuyan Simon Monty nin yazdıklarının saçmalık olduğunu düşünür ve Monty ile bir anlaşma yapar. Kendisine kalacak bir yer ve yemek verecek olan Monty ye her gün bunun karşılığında tezinden bir sayfa verecektir.

http://www.imdb.com/title/tt0111732/

Gününü Göreceksin (1999) Payback | IMDb 7.1

Gününü Göreceksin (1999) Payback  | IMDb 7.1

Val Resnick ve Porter geleceğe dair büyük umutlar besleyen iki soyguncudur. Çalmayı hayal ettikleri büyük meblağdaki bir parayla hayatların sonuna kadar lüks içinde yaşamayı istemektedirler. Soygun gerçekleştirdikten sonra Porter’a ihanet eden Val, korkunç bir kan davasının fitilini ateşler. Porter ise bu ihaneti sineye çekmeyi düşünmemektedir. İki eski dost arasında amansız bir mücadele başlayacaktır. 

http://www.imdb.com/title/tt0120784/

Tuzak (1997) Breakdown | IMDb 6.9

Tuzak (1997) Breakdown  | IMDb 6.9

Seyahat eden bir çiftin arabası büyük bir çölün civarında bozulur. Umutsuzca yardım bekleyen ikili yardım bulmak amacıyla birbirlerinden ayrılırlar. Yokluğun ortasında, birbirlerinden dakikalar geçtikçe daha da uzaklara doğru yol alan çift, kendilerini ne gibi sorunların beklediğinden habersizdir. Karısını çölün ortasında yitiren Jeffrey ‘Jeff’ Taylor, onun izinden gitmeye çabalayacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt0118771/

Kör Samuray (2003) Zatoichi | IMDb 7.6

Kör Samuray (2003) Zatoichi | IMDb 7.6

Gözleri görmeyen Zatoichi, kumar oynayarak ve masaj yaparak hayatını kazanmaktadır. Ancak mütevazi görünüşünün ardında usta bir silahşör gizlidir. Şimşek hızı ile kılıç çeker ve nefes kesen bir inceliğe sahiptir. Zatoichi, kötü niyetli çetelerce ve güçlü bir samuray tarafından yönetilen bir kasabaya gelir. Ailelerinin cinayetinin intikamı peşinde olan iki güzel geyşa ile karşılaştığında kartlarını açık oynamak zorunda kalır. 

http://www.imdb.com/title/tt0363226/

The Rundown (2003) | IMDb 6.7

The Rundown (2003)  | IMDb 6.7

Bir yeraltı patronunun oğlu olan Travis, Amazon’a geldikten sonra kaybolur. Amacı ise paha biçilmez tarihi bir eseri bulabilmektir. Bölgeye gelen bir diğer adam ise yeraltı patronu adına çalışmaktadır ve amacı Travis’i geri döndürmektir. İki adam her ne kadar düşman olmalarına ve hatta aynı kadını sevmelerine rağmen güçlerini birleştirirler. Amaçları aynı hazinenin peşinde olan bir adamı ve çalışmalarını durdurmaktır.

http://www.imdb.com/title/tt0327850/

Dingin Savaşçı (2006) Peaceful Warrior | IMDb 7.3

Dingin Savaşçı (2006) Peaceful Warrior  | IMDb 7.3

Jimnastiğin hayatındaki önem derecesi uçlarda olan Dan, olimpiyat seçmelerine 10 ay kala ciddi bir motor kazası geçirir ve bacağının parçalandığı gerçeği ile karşı karşıya kalır. Karşısına çıkan ve konsantrasyonunu yeniden kazanmasını sağlayan Sokrates ile amacına ulaşmaya çalışır... 

http://www.imdb.com/title/tt0438315/

Paris'te Son Konser (2009) Le concert | IMDb 7.6

Paris'te Son Konser (2009) Le concert  | IMDb 7.6

Sahte Bolşoy Filarmoni iş başında! Mihaileanu kimlik meselesini sorgularken bu kez mizahın dozunu artırıyor ve malzemeyi klasik müzikle harmanlıyor. Eski orkestra şefi Andrei Filipov, orkestrasının üyelerini yeniden bir araya toplama fırsatını hemen değerlendirir. Tek bir konser için Moskova’dan Paris’e gidecek ve kendilerini Bolşoy Filarmoni olarak tanıtacaklardır. Ancak Andrei’in Paris’te bir işi daha vardır; solo kemancıları olacak genç bir kadınla görüşmesi gerekmektedir. Karanlık sırları nedir? Gerçek Bolşoy ise, nefesini enselerinde hissettirecektir.

http://www.imdb.com/title/tt1320082/

Düşler Tarlası (1989) Field of Dreams | IMDb 7.5

Düşler Tarlası (1989) Field of Dreams  | IMDb 7.5

Ray Kinsella, mısır tarlası olan bir çiftçidir. Bir süredir sürekli olarak tarlasını beyzbol sahasına çevirmesini söyleyen garip sesler duymaktadır. Joe Jackson ve 1919 Dünya Kupası’nda oynamaları yasaklanan Chicago White Sox takımının diğer yedi oyuncusunun hayaletlerinin de tarlanın üzerinde görünmesi sonucu, Ray Kinsella yapması gereken konusunda iyice ikna olur. Çevresindeki bütün itirazlara rağmen mısır tarlasını beyzbol sahasına çevirir. 

http://www.imdb.com/title/tt0097351/

1900 Efsanesi (1998) La leggenda del pianista sull'oceano | IMDb 8.1

1900 Efsanesi (1998) La leggenda del pianista sull'oceano  | IMDb 8.1

Hayatı çalıştığı transatlantikte geçen Danny Boodman, bir gece kimin tarafından bırakıldığı belli olmayan bir kutu bulur. Kutunun içerisindeki şey ise şaşkınlığını bin kat daha artırır. Kutunun içerisindeki şey yeni doğmuş bir bebekten başkası değildir. Çaresizce bebeği odasına götüren Boodman, bebeğe karşı büyük bir bağlılık geliştirir. Ona Novecento ismini verecek ve son nefesine dek odasında tek başına büyütecektir. Novecento ise babası Boodman bir kaza sonrası hayatını kaybedene dek bu mabetten çıkmayacaktır. O gün odasında çalmaya başladığı piyano, tüm gemiyi şaşkınlığa sürükleyecek, yakın zamanda herkesi kendine hayran bırakacaktır. 

http://www.imdb.com/title/tt0120731/

Hayatımın Maçı (2005) The Greatest Game Ever Played | IMDb 7.5

Hayatımın Maçı (2005) The Greatest Game Ever Played  | IMDb 7.5

Yirminci yüzyılın sonlarına doğru genç Harry Vardon, golf şampiyonu olur. Ancak çok geçmeden bu olağanüstü yeteneğinin, sınıf sınırları ile pek uyuşmadığını anlar ve aslında İngiliz toplumunun centilmenlik kavramı dışında bırakılır. Bir düzine yıl sonra genç bir Amerikalı olan Francis Ouimet de aynı peşin hüküm kavramı ile savaşmaya başlar. Kendi babasının bile küçümsemeleri söz konusudur. İdolü Harry Vardon’dur. Bu iki adamın da kabul görme mücadelelerinin arka planında olağanüstü yetenekleri izleriz.

http://www.imdb.com/title/tt0388980/

Işığın Bittiği Yer (1989) The Abyss | IMDb 7.6

Işığın Bittiği Yer (1989) The Abyss  | IMDb 7.6

Soğuk Savaş dönemi sırasında bir Amerikan nükleer denizaltısı bilinmeyen bir düşmanın saldırısına uğrar ve deniz tabanına oturur. Amerikan donanması yakınlardaki bir petrol istasyonunun çalışanlarından olayın sebebini araştırmalarını ister ve onlara destek olarak bir özel tim ve yüksek teknolojiyle donatılmış bir araştırma denizaltısı gönderir. Elde ettikleri veriler ve tespitleri sonucunda takım kazanın sebebinin dünya dışı varlıkların saldırısı olabileceği yargısına varır, fakat araştırmalarında ilerleyebilmek için 'Abyss' adı verilen derin su altı kanyonuna girmek zorundadırlar.

http://www.imdb.com/title/tt0096754/

Zaman Yolculuğu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular (2009) Frequently Asked Questions About Time Travel | IMDb 7.1

Zaman Yolculuğu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular (2009) Frequently Asked Questions About Time Travel  | IMDb 7.1

Senaryosu Jamie Mathieson'a ait olan film ikisi hafif şapşal biri de silik üç erkeğin komik öyküsünü anlatıyor. Üçlü, İngiliz barında yer alan bir zaman yolculuğu makinesini kullanmaya kalkınca başları olmadık belalara giriyor. Geleceğe gittiklerinde ise onları güzel sürpriz bekliyor. 

http://www.imdb.com/title/tt0910554/

Yaşıyorlar (1988) They Live | IMDb 7.3

Yaşıyorlar (1988) They Live  | IMDb 7.3

Seyyare bir işçi olan John Nada, bir inşaatta çalışmak için Los Angeles’tadır. Şans eseri uzaylıların dünyayı ele geçirme planına şahit olur. TV, gazete ve basın yayın yoluyla halkı ipnotize eden ve gerçek görüntülerini gizleyen iğrenç istilacılar, özellikle para ve güç sahibi kimseleri kendilerine hedef seçmektedir. Gizlice örgütlenmiş direniş hareketine katılan Nada, direnişçilerin özel yapım güneş gözlükleri sayesinde kertenkelemsi uzaylıların gerçek yüzünü görebilmektedir.

http://www.imdb.com/title/tt0096256/

Geleceğin Adamı (2011) O Homem do Futuro | IMDb 7.2

Geleceğin Adamı (2011) O Homem do Futuro  | IMDb 7.2

Zero (Wagner Moura) parlak bir bilim adamıdır. Fakat 20 sene önce okul partisinde alenen aşağılanmış ve hayatının aşkı Helana'yı (Alinne Moares) kaybetmiştir.Bir gün buluşlarından biriyle kazayla zamanda yolculuk yapar, daha doğrusu geçmişine geri döner. Artık kendi hayatını değiştirmek için bir şans yakalamıştır.

http://www.imdb.com/title/tt2027178/

OXV: The Manual (2013) | IMDb 6.8

OXV: The Manual (2013)  | IMDb 6.8

Isaac (Zak) çocukluğundan beri Marie’den hoşlanmaktadır, Marie ise herhangi bir duygusu olmamakla birlikte deney yapma isteği ile Zak'le görüşmektedir. Ancak Zak ile Marie’nin her yıl birlikte harcayabilecekleri sadece 1 dakikaları vardır. Bu dakikayı aştıkları takdirde doğa durduk yere yağmur yağdırarak, zelzele yaparak, gökten bagaj yağdırarak bu birlikteliğin devamına engel olmaya çalışır. 

http://www.imdb.com/title/tt2414766/

Mini Dizi Bonusu: Childhood's End (2015) | IMDb 7.1

Mini Dizi Bonusu: Childhood's End (2015)  | IMDb 7.1

20. yüzyılın sonlarında ABD ile Sovyetler Birliği askeri nedenlerle uzaya ilk aracı göndermek için yarış halindedir. Ancak tam bu sırada uzaylılar Dünya’mızı ziyarete gelir. Bir gün birdenbire dünyanın çeşitli şehirlerinin üstünde uzay gemileri belirir. İnsanların uzaya gitme yarışı da ister istemez yarıda kalır. 1 hafta sonra, henüz kendilerini göremediğimiz uzaylılar insanlığın sona ermesini engellemek için Dünya’daki uluslararası ilişkileri gözlemleyeceklerini ilan eder.

http://www.imdb.com/title/tt4146128/

Erkekler Ağlamaz (1999) Boys Don't Cry | IMDb 7.6

Erkekler Ağlamaz (1999) Boys Don't Cry  | IMDb 7.6

Nebraska’nın Falls şehri, Brandon Teena (Hilary Swank) adındaki delikanlıyla ilgili dedikodularla çalkalanıyordu, tüm kadınların olduğu gibi tüm kasabalının da dikkatini ve ilgisini çekmişti. Karizmatik kişiliği ve masum yüzünün arkasında kocaman bir sır gizliyordu. O herkesin olduğunu zannettiği kişi değildi. Her genç insan gibi hatalar yapıyordu ve bu hatalarını da çok pahalıya ödemek zorundaydı. Yeni sevgilisi Lana ve gözü pek arkadaşı John arasındaki sınırları yanlışlıkla aşınca sır, bir vahşetle ortaya çıktı.  

http://www.imdb.com/title/tt0171804/

Dersu Uzala (1975) | IMDb 8.3

Dersu Uzala (1975)  | IMDb 8.3

Rus ordusundan bir araştırmacı, uzaklardaki bir ormanda araştırma yaparken, doğanın dilinden anlayan, bilge Dersu Uzala ile karşılaşır. Bu karşılaşma, araştırmacıya doğanın ve dostluğun anlamını hatırlatır ve onu yeni bilgilerle donatır.

http://www.imdb.com/title/tt0071411/

Shine (1996) | IMDb 7.7

Shine (1996)  | IMDb 7.7

Avustralyalı piyanist David Helfgott'un gerçek hayatını anlatan filmde, David'in çocukluk döneminden başlayarak gördüğü baba baskısına karşı çaresiz kalışı konu ediliyor. David, müziğe karşı çok yetenekli bir çocuktur ve müthiş derecede piyano çalma yeteneğine sahiptir. Ancak babası onun en küçük hatasını bile affetmeyecek kadar katı yüreklidir. Bu baskılara dayanamayan David, evden uzaklaşır ancak yıllar sonra yine babasını arar.

http://www.imdb.com/title/tt0117631/

Ekim Düşü (1999) October Sky | IMDb 7.8

Ekim Düşü (1999) October Sky  | IMDb 7.8

Gerçek bir öyküden filme aktarılan 'October Sky - Ekim Düşü' tüm erkek çocukların babaları gibi madenci olmalarının beklendiği bir kasabada, ailesinin onun için hazırladığı geleceğin dışına çıkmaya çalışan, büyük hayalleri olan bir gencin hikayesini anlatıyor. 50’li yıllarda Batı Virginia’nın Coalwood kasabasında maden kontrolörü olarak çalışan John Hickam’ın (Chris Cooper) en büyük isteği, oğulları Jim ve Hower’ın da kendi gibi kontrolör olmalarıdır. Fakat Jim bir futbol bursu kazanmıştır ve Hower’ın ise çok başka hayalleri vardır.

http://www.imdb.com/title/tt0132477/

Uyanışlar (1990) Awakenings | IMDb 7.8

Uyanışlar (1990) Awakenings | IMDb  7.8

Oliver Sacks’ın kendi hayatını kaleme aldığı aynı isimli romandan sinemaya uyarlanan film, ömrünü bilime adayan asosyal bir doktorun, icat ettiği bir ilaç sayesinde değiştirdiği yaşamları anlatır. Nörolog Malcolm Sayer, yeni çalışmaya başladığı bir hastanede, daha önce görmediği tarzda bir hastalığa sahip bir grup hastayla karşılaşır. Bu insanlar uzun yıllardır hareket etmeden yatağa bağlı bir şekilde uyku modundadırlar. Doktor Malcolm bir konferans esnasında tanıtılan bir ilacın bu hastalığı da iyileştirebileceğini düşünür ve bu hastalar üzerinde uygulamaya başlar. Uyandırılıp hayata dönen ilk hasta Leonard Lowe olur. 

http://www.imdb.com/title/tt0099077/

Masum Hamleler (1993) Searching for Bobby Fischer | IMDb 7.5

Masum Hamleler (1993) Searching for Bobby Fischer | IMDb  7.5

Büyük Satranç Şampiyonu Bobby Fischer'in yolundan giden satranç ustası minik bir dahinin azim ve kararlılık dolu hayat hikayesi.

http://www.imdb.com/title/tt0108065/

Chaplin (1992) | IMDb 7.6

Chaplin (1992)  | IMDb 7.6

İyi tanıdığımız bir kahramanı bu kez sinema aracılığı ile yaşama şansına sahibiz. Charlie, bir vodvil grubu ile çeşitli turnelere katılarak hayatını kazanmaktadır. Bir Amerika turnesinde ki annesi Hannah da aralarındadır, Mack Sennett tarafından keşfedilince dünyaca ünlü olmasını sağlayacak sessiz sinema sektörüne ilk adımını atmış olur. Şarlo rolü ile dünya çapında bir ünün sahibi iken özel hayatındaki çalkantılar, her geçen gün daha çok yıpratır onu. Bir yandan da Amerika’daki politik atmosferin iyice kızışması ve Hollywood’daki konumist avı nedeni ile ABD’ye girişinin engellenmesi, hayatındaki zorlukları pekiştirecektir.

http://www.imdb.com/title/tt0103939/

Sınıf (2007) Klass | IMDb 8.1

Sınıf (2007) Klass  | IMDb 8.1

Joosep'in okuldaki günleri sınıf arkadaşlarınca kötü muamele görerek, hakarete ve fiziksel saldırılara uğrayarak geçmektedir. Bu gidişata kayıtsız kalamayan Kaspar'ın Joosep safına katılmasıyla beraber her ikisinin de hayatı dayanılmaz bir hal alacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt0988108/

Sekizinci Gün (1996) Le huitième jour | IMDb 7.6

Sekizinci Gün (1996) Le huitième jour | IMDb  7.6

Georges(Pascal Duquenne), Down sendromundan muzdarip, özürlü biridir. Bir tedavi merkezinde yaşamaktadır. Harry(Daniel Auteuil) ise bir iş adamıdır. İş yaşamında çok başarılıdır ancak özel yaşamında işler yolunda gitmez. Karısı onu terk ettiğinden beri sefil durumdadır ve kızlarına da yeterince vakit ayıramamaktadır. Bir gün az kalsın arabayla Georges'u ezecek gibi olur. Bu tuhaf tanışmadan sonra onu başından savmaya vicdanı elvermez ve sıra dışı birliktelikleri başlar. 8 gün boyunca yaşananlar Harry'i çok değiştirecektir.

http://www.imdb.com/title/tt0116581/

İlk Canilik (1995) Murder in the First | IMDb 7.3

İlk Canilik (1995) Murder in the First | IMDb  7.3

5 dolar çaldığı için en azılı mahkumların kapatıldığı meşhur Alcatraz hapishanesine gönderilen Henri Young (Kevin Bacon), buradan kaçmaya çalışırken yakalanır ve hücreye kapatılır. Karanlık ve soğuk bu hücrede, 3 yıl acımasız gardiyan Milton Glenn’in (Gary Oldman) işkencesine maruz kaldıktan sonra çıktığında bir caniye dönüşen Henri, şimdi ise bir mahkumu öldürmek suçundan birinci derece cinayetle yargılanmaktadır.

http://www.imdb.com/title/tt0113870/

Places in the Heart (1984) | IMDb 7.3

Places in the Heart (1984)  | IMDb 7.3

Depresyonun ayırdığı bir kasabada unutulmaz karakterler bir araya gelir. Zamanının tutuculuğuna rağmen her şeyi son derece açık bir şekilde gören kör pansiyoner Mr. Will, beyazların yaşadığı bir kasabada yerini çok iyi bilen siyah bir adam ve iki evliliği tehdit eden bir üçgende yaşayan Wayne , Margaret ve Viola. Tüm bu insanlar unutulmayacak bir inanç, cesaret, aşk ve en önemlisi dayanıklılık sınavı veriyorlar.

http://www.imdb.com/title/tt0087921/

Yeni Bir Ülkede (2002) In America | IMDb 7.8

Yeni Bir Ülkede (2002) In America | IMDb  7.8

Johnny ve Sarah, yeni bir yaşama, yeni bir ülkede başlamanın hevesiyle ana toprakları olan İrlanda'dan Amerika'ya yolculuk etmişlerdir. Bu ülke onlar için yeni bir adım, yeni bir nefes olacaktır. Johnny'nin en büyük hayali, televizyondan izlediği bu büyülü ülkede ünlü bir oyuncu olabilmektir. Karı-Kocanın iki kızı ise kendilerini şekillendirecek olan bu ortamı tanımaya başlayacaklardır. Bütün bu süreçte ailenin fertlerinin hesaplarında olmayan tek mevzu ise, birbirleri hakkında öğrenecekleri yeni sırlardır.

http://www.imdb.com/title/tt0298845/

Mor Yıllar (1985) The Color Purple | IMDb 7.8

Mor Yıllar (1985) The Color Purple | IMDb  7.8

1900’lerin başında, güneyli bir siyahi kız olan Celie, önce babası tarafından hamile bırakılır, ardından yıllar boyunca efendisi olarak göreceği adama evlenmek üzere adeta satılır. Kocasından gördüğü şiddete rağmen tek tesellisi kız kardeşi Nettie’ye yazdığı mektuplardır. Oysa babası Nettie’nin cevaplarının ona ulaşmasına engel olmaktadır. Celie sonunda kuru gürültüye papuç bırakmayacak güçlü bir kadın olan Sofia ile tanışacak ve ondan çok şey öğrenecektir.

http://www.imdb.com/title/tt0088939/

İyilik Bul, İyilik Yap (2000) Pay It Forward | IMDb 7.2

İyilik Bul, İyilik Yap (2000) Pay It Forward  | IMDb 7.2

Bir adamın hayatında görmediği bir yabancıya son model bir jaguar hediye etmesi ne anlama gelir? 

Sorunlu bir aile hayatı olan Trevor isimli genç öğrenci yeni rehberlik öğretmenin verdiği ödevde kurduğu hayali bir dünya gerçek dünyayı da etkisi altına almaya başlamaktadır. Trevor'un idealindeki dünyada çevresinden iyilik gören biri, hiç tanımadığı üç kişiye iyilik yapacaktır ve bir şekilde bu iyiliklerin karşılığını alacaktır. Böylece dünyanın daha güzel bir yer olacağını inanmaktadır. Bu esnada rehberlik öğretmeni başta olmak üzere hikayedeki karakterlerin hayatlarında değişiklikler olmaya başlar. Trevor'un kağıt üzerindeki dünyası sadece basit bir hayal midir?

http://www.imdb.com/title/tt0223897/

Papa Joan (2009) Die Päpstin | IMDb 6.7

Papa Joan (2009) Die Päpstin  | IMDb 6.7

851 yılında 3 yıl papalık yaptığı rivayet edilen İngiliz Joan'ın erkek kılığına girerek nasıl Papalık makamına kadar yükseldiğini konu alıyor. Film Vatikan'ın büyük tepkisini çekmişti. Vatikan kesin bir dille reddetmesine rağmen film büyük bir ilgi çekiyor. 

http://www.imdb.com/title/tt0458455/

Kalpazanlar (2007) Die Fälscher | IMDb 7.6

Kalpazanlar (2007) Die Fälscher  | IMDb 7.6

Alman Nazi Partisinin 1936’da gerçekleştirdiği en büyük kalpazanlık operasyonunu anlatan ve gerçek bir olaydan esinlenilerek çekilen bu film, II. Dünya Savaşı sırasında geçiyor. Irkçı Nazilerin, savaşın tek kazananı olabilmek için çevirdikleri dümenlerden biri de sahte para basarak diğer ülke ekonomilerini iflasa sürüklemektir. Bu operasyon için özel bir grup kurdurulur. Kurdukları oluşuma, el sanatları ve kalpazanlık konusunda çok iyi olan Salomon 'Sally' Sorowitsch (Karl Markovics) da dahil olur. Yoksulluktan kurtulan yaşamlarına rağmen, içinde bulundukları durum onları rahatsız eder, vicdanlarıyla karşı karşıya getirir.

http://www.imdb.com/title/tt0813547/

Camp X-Ray (2014) | IMDb 7.0

Camp X-Ray (2014)  | IMDb 7.0

Genç ve güzel bir kadın olan Amy Cole, yaşadığı küçük kasabayı fazlaca sıkıcı bulmaktadır ve buradan kurtulmak için orduya yazılır. Amy, görev yerinin Irak olacağını düşünmektedir ancak işler planladığı gibi gitmez. Ordu Amy'i bambaşka tecrübelerle karşılaşacağı Guantanamo'ya gönderir. Amy görev yerine gittikten sonra, burada sekiz yıldır hapis yatmakta olan genç bir mahkumla arasında garip bir ilişki başlar. 

http://www.imdb.com/title/tt2994190/

Savaş Günahları (1989) Casualties of War | IMDb 7.1

Savaş Günahları (1989)  Casualties of War | IMDb  7.1

Dünya tarihinin kanlı sayfalarından bir yaprak: Vietnam Savaşı. Beş Amerikan askeri, yerli halktan bir kızı kaçırarak tecavüz eder. İçlerinden sadece biri, bunu reddetse de, diğerlerine engel de olmaz. Genç kızın daha sonra öldürülmesiyle olayın asla kapanmayacak insani boyutu açılacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt0097027/

Mandalinalar (2013) Tangerines | IMDb 8.4

Mandalinalar (2013)  Tangerines  | IMDb 8.4

Sene 1990 ve Abhazya’da savaş vardır. Estonyalı bir adam olan Ivo, mandalinalarını toplamak için gecikmiştir. Bir gün kanlı çatışmalar kapısına kadar dayanır ve o yaralı birini kurtarmak zorunda kalır…

http://www.imdb.com/title/tt2991224/

Tarafsız Bölge (2001) No Man's Land | IMDb 8.0

Tarafsız Bölge (2001) No Man's Land  | IMDb 8.0

1993 yılında, Bosna savaşının en kanlı günleri cereyan etmektedirler. Sırp askerler ile Bosnalılar arasındaki, tampon bölgede yollarını kaybeden bir grup Bosnalı asker, kendilerine doğru açılan ateşten kaçmak üzere buldukları boş bir siperi sığınak olarak kullanmaya başlarlar. Geriye sadece Chiki kalmıştır. Yaralı olan bir diğer Sırp asker de kısa bir süre sonra aynı sipere sığınmak zorunda kalacaktır. Bu bölgeden kurtulmak için bu iki düşman asker, birbirlerinden faydalanmak durumunda kalacaklardır.

http://www.imdb.com/title/tt0283509/

Yaşamın Renkleri (1998) Pleasantville | IMDb 7.5

Yaşamın Renkleri (1998)  Pleasantville  | IMDb 7.5

Pleasantville, bir televizyon dizisinin kurguladığı bir kasabadır. David ise bir 90’lar çocuğudur. Hayatına dair en büyük hobisi Pleasantville’i izlemek ve dizi hakkındaki her şeyi bilmektir. Bir gün esrarengiz bir televizyon tamircisi, David’in evine tuhaf bir televizyon kumandası bırakır. David, bu kumanda sayesinde ablası Jennifer’ı da yanlışlıkla yanına alarak Pleasantville’in içerisine girmeyi başaracaktır.

http://www.imdb.com/title/tt0120789

Kalpler ve Ruhlar (1993) Heart and Souls | IMDb 6.9

Kalpler ve Ruhlar (1993)  Heart and Souls | IMDb  6.9

Yıl 1959. Sıradan görünen ama içten içe önemli olaylara gebe bir gece. Sahne korkusu yüzünden başarısız olmuş şarkıcı Harrison (Charles Grodin), vicdan azabı çeken, serseri hırsız Milo (Tom Sizemore), hayatının aşkını elinden kaçırmış, pişman Julia (Kyra Sedgwick) ve gece vardiyasına yetişmek için çocuklarından ayrılmak zorunda kalan bekar anne Penny (Alfre Woodard) geçirdikleri otobüs kazasında ölürken Thomas Reilly doğar. Kısa zaman sonra, dörtlü Thomas’ın kaderine bağlanmış olduklarını anlar; çünkü onları gören ve duyan tek kişi Thomas’tır.

http://www.imdb.com/title/tt0107091

Savaşçının Yolu (2010) The Warrior's Way | IMDb 6.3

Savaşçının Yolu (2010)  The Warrior's Way  | IMDb 6.3

Kılıç kullanma ve çıplak elle birebir dövüşte usta bir isim haline gelen dünyanın en tehlikeli dövüşçüsü Yang (Jang Dong-gun) yaşadığı yeri terk ederek yeni bir hayat kurmak için Amerika'ya gider Ancak efsane savaşçı geçmişinde bıraktığı kanun kaçaklarıyla bir kez daha yüzleşmek zorunda kalacak ve avcı, ava dönüşecektir.

http://www.imdb.com/title/tt1032751

Boşluğa Dokunmak (2003) Touching the Void | IMDb 8.1

Boşluğa Dokunmak (2003)  Touching the Void  | IMDb 8.1

1985 yılında iki genç İngiliz dağcının daha önce hiç kimsenin tırmanmayı başaramadığı Peru'daki Siula Grande zirvesine tırmanmaya çalışırken başlarına gelen akıl almaz kazanın gerçek hikayesini anlatıyor.İyi başlayan tırmanış gitgide bir kabusa dönüşüyor ve bu noktada dağcılardan biri yıllarca tartışılacak bir karar veriyor.

http://www.imdb.com/title/tt0379557

Mucize (1996) Phenomenon | IMDb 6.4

Mucize (1996)  Phenomenon  | IMDb 6.4

George Malley, günlük hayatında vurdumduymaz bir araba tamircisidir. Ama doğum gününde George'un başına garip bir şey gelir. Malley'in bütün hayatı değişir, ilginç özellikleri ve güçleri ortaya çıkmaya başlar. Depremi bile önceden tahminen edecek duruma gelir. Bir kitabı sayfalarını karıştırarak bir çırpıda okuyuverir. Ama bu durum çevresinin ona hem yadırgayarak, hem de merakla bakmasına sebep olur. Bir takım gizli teşkilatlar filan peşine düşer.

http://www.imdb.com/title/tt0117333

Bir Günlük Başkan (1993) Dave | IMDb 6.8

Bir Günlük Başkan (1993)  Dave  | IMDb 6.8

Amerikan Başkanı Bill Mitchell hastalanınca gizli servis, 1 günlüğüne onun yerine geçmesi için ona ikizi gibi benzeyen lobici Dave Kovic'i bulur.Plan iyi gitmekte ve Dave başkanın yerini doldurmaktadır. Ancak başkan komaya girince, Dave'in görev süresi uzar. Başkanın karısıyla olan ilişkisini düzeltmesi ve ülkeyi başarıyla yönetmesi gerekmektedir.

http://www.imdb.com/title/tt0106673

Kuzenim Vinny (1992) My Cousin Vinny | IMDb 7.5

Kuzenim Vinny (1992)  My Cousin Vinny  | IMDb 7.5

Kasaba sınırında şerif tarafından yolları çevrilen ve tutuklanan gençlerden Billy markette parasını ödemeyi unuttuğu konserve için tutuklandıklarını düşünür ve güneydeki insanlardan duyduğu korku nedeniyle bütün suçlamaları kabul eder. Oysa alışveriş ettikleri marketin tezgahtarı öldürülmüş ve market soyulmuştur. Ailelerini arayan Billy ve Stan avukat tutacak paraya sahip olmadıklarını anlarlar. Yalnızca tek bir çıkış yolu vardır: Billy'nin annesinin telefonda bahsettiği avukat olan kuzen Vinny.

http://www.imdb.com/title/tt0104952

Saatler Sonra (1985) After Hours | IMDb 7.7

Saatler Sonra (1985)  After Hours  | IMDb 7.7

Sıkıcı ve monoton hayatı olan, kelime işlemcisi(Griffin Dunne) gece yarısı bir randevuya gider. Ancak dev ve evrensel bir şakanın sloganı olmak üzeredir. Çünkü Saatler Sonra olduğunda farklı kurallar uygulanır. New York'lu yönetmen Martin Scorsese, bu acımasız ve özgür şehir'e kara mizahi bakış atıyor.

http://www.imdb.com/title/tt0088680

Zoraki Kahraman (1992) Hero | IMDb 6.5

Zoraki Kahraman (1992) Hero  | IMDb 6.5

Bir uçak kazasında, yaralılar tesadüfen biri tarafından kurtarılır (Dustin Hoffman ). Fakat bu durum bir başkası tarafından sahiplenilecek (Andy Garcia) ve bu kişi bir gazeteci vasıtasıyla (Geena Davis) medyatik bir kahramana dönüştürülecektir. 

http://www.imdb.com/title/tt0104412

Üşütük Popolar (1993) Cool Runnings | IMDb 6.9

Üşütük Popolar (1993)  Cool Runnings  | IMDb 6.9

Jamaica'nın ilk Olimpiyat kızak takımının gerçek hikayesinden ilham alan şok edici derecede eğlenceli komedi. Bu takımı destekleyip, onlar için mutlu olduğunuzu ve bağırdığınızı fark edince hiç şaşırmayın! Son yılların en uçuk komedisi sizi kahkahalara boğacak!

http://www.imdb.com/title/tt0106611

Kötü Ruh (1982) Poltergeist | IMDb 7.4

Kötü Ruh (1982)  Poltergeist  | IMDb 7.4

Evlerinin bir mezarlık üzerine kurulu olduğunu bilmeyen Freeling ailesi kısa zamanda kötü günler geçirmeye başlar. Kötü Ruhlar yani hayaletler bazı özel güçlere sahip evin küçük kızı Carel Annie'yi evdeki televizyon aracılığıyla kendi boyutlarına çekerler. Ama Carel Annie için zaman gittikçe daralmaktadır. Üstelik şeytan Carel'ı etkisi altına almaya çalışmaktadır. Öfkeli hayaletler tekrar yaşama dönmek için küçük kızın gücünü kullanmak isterler...

http://www.imdb.com/title/tt0084516

Dehşetin Yankıları (1999) Stir of Echoes | IMDb 7.0

Dehşetin Yankıları (1999)  Stir of Echoes   | IMDb 7.0

Öldürülmüş bir kadının ruhu mütevazı bir Chicago evinde dolaşmakta ve umutsuzca onu duyabilecek biriyle, herhangi biriyle temas kurmayı beklemektedir. Beklentisi karşısına 3 kişilik sıradan bir aile olarak çıkar. Ruhla ilk konuşan 6 yaşındaki Jake olur, fakat mantıklı ebeveynleri Tom ve Maggie oğullarının hayali arkadaş fikrine gülerler. Bir partideki hipnoz sonrasında tecavüz edilip öldürülen bir kadının korkunç ve vahşi görüntüleri Tom'un beynini istila eder. Günler geçtikçe Tom ruhani sesler ile geçmişten gelen görüntülerin işgaline uğrar. Kimdir bu kadın?.. Tom, bu kadına gerçekte ne olduğunu araştırmaya karar verir. 

http://www.imdb.com/title/tt0164181

Kız Kardeşler (1973) Sisters | IMDb 7.0

Kız Kardeşler (1973)  Sisters  | IMDb 7.0

Genç bir gazeteci olan Grace, komşusu Danielle'nin bir cinayet işlediğine ve erkek arkadaşını öldürdüğüne tanık olur. Ancak Danielle'nin bir siyam ikizi olduğu ortaya çıkınca işler daha da karışacak ve cinayet çözülmesi zor bir hal alacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt0070698

Çılgınlığın Ötesinde (1994) In the Mouth of Madness | IMDb 7.2

Çılgınlığın Ötesinde (1994)  In the Mouth of Madness  | IMDb 7.2

En iyi korku yazarı Sutter Cane,'Mutlak Korku' adlı romanın tek kopyasıyla ortadan kaybolur. John Trent, tek derdi sıkıcı işini sürdürüp de biraz para kazanmak olan bir sigorta müfettişidir. Bir gün keşfettiği bir mevzu, hayatının akış yönünün tamamen değişmesine sebebiyet verecektir. İp uçları onu,'Hobb'un Sonu' isimli esrarengiz bir kasabaya götürür.Daha sonra fark eder ki bu kasaba yazarın kitaplarına konu olan yerdir ve ters giden bir şeyler vardır.

http://www.imdb.com/title/tt0113409

Gizli Gerçek (2000) What Lies Beneath | IMDb 6.6

Gizli Gerçek (2000)  What Lies Beneath  | IMDb 6.6

Dr. Norman Spencer ve karısı Claire yeni taşındıkları evlerinde mutlu bir hayat sürmektedirler. Genetik uzmanı olan Norman, yeni bir araştırma nedeniyle çok yoğun bir şekilde çalışmaktadır. Kızları da üniversite için evden ayrıldığı için çok sıkılan Claire, tüm zamanını bahçe ile uğraşarak ve bilgisayar başında geçirmeye başlar. Mutlu bir şekilde yaşamlarını sürdürdükleri evlerinde açıklanması zor olan olaylar meydana gelmeye başlar. Kapılar kendiliğinden açılmaya başlar ve yeni komşuları ortadan kaybolur. Claire banyoda bazı hayaller görmekte ve bunların gerçek olduğuna inanmaktadır.

http://www.imdb.com/title/tt0161081

Çatı Katı (2008) Loft | IMDb 7.4

Çatı Katı (2008)  Loft  | IMDb 7.4

Evli beş erkek. Lüks bir çatı katı. Metresler. Bir kadın cesedi. Çatı Katı'nın beş karakteri aynı zamanda beş cinayet zanlısı: Fazlasıyla güvenilir bir psikiyatr olan Chris, dost canlısı karizmatik mimar Vincent, sağı solu belli olmayan tehlikeli Filip, sesi soluğu çıkmayan Luc ve parti kuşu Marnix. Metreslerini çatı katına getiren bu beş adam arasında gizli bir anlaşma vardır, ama burada genç bir kadının cesedini bulmalarıyla beraber şüphe içinde birbirlerini suçlamaya başlarlar, çünkü evin yalnızca beş anahtarı vardır.

http://www.imdb.com/title/tt0926762

Üçüncü Göz (2000) The Gift | IMDb 6.7

Üçüncü Göz (2000)  The Gift | IMDb  6.7

O çocukluğundan beri kendisine verilen yeteneğin farkındaydı. Annie Wilson geleceği görebilen bir önsezi ile doğmuştu. Aradan geçen 20 yıl boyunca gittikçe gelişen bu yetenek onu yaşadığı küçük Arkansas kasabasında neredeyse bir cadı olarak ilan edilmesine sebep olmuştu. Şehirde öldürülen genç ve zengin bir kadının cinayetini aydınlatması için kadının nişanlısı ve şerif Annie'nin yardımını isterler. Annie'nin sezileri bu olaydan sonra kabuslara dönüşür. 

http://www.imdb.com/title/tt0219699

Kimseye Söyleme (2006) Ne le dis à personne | IMDb 7.6

Kimseye Söyleme (2006)  Ne le dis à personne | IMDb  7.6

Alex çocukluk aşkı eşinin sekiz yıl önce vahşice öldürülmesinden sonra bir türlü kendisini toparlayamaz. Katil işlemiş olduğu bütün cinayetleri itiraf etmesine rağmen Margot'yu öldürdüğünü hep inkar etmiştir. Margot'nun cesedi üzerinde yapılan bütün araştırmalar ise katilin aynı kişi olduğunu göstermektedir.Yıllar sonra Margot'nun cesedinin bulunduğu yerin yakınında aynı şekilde öldürülmüş iki cesedin daha bulunması soruşturmayı tekrar başlatacaktır. Bu arada Alex kimden geldiği belli olmayan bir e-mail alır. Maildeki linke tıklayınca karısının kalabalıkta çekilmiş bir videosunu görür.

http://www.imdb.com/title/tt0362225

Gecenin Nefesi (2002) The Mothman Prophecies | IMDb 6.5

Gecenin Nefesi (2002)  The Mothman Prophecies   | IMDb 6.5

Saygın bir gazeteci olan John Klein eşi Mary ile birlikte yeni bir ev aldıktan sonra dönüş yolundadır. Arabayı kullanan eşi önünde anlam veremediği bir varlık görür ve kontrolü kaybeder. Ciddi şekilde yaralanan Mary birkaç gün sonra hastanede hayata veda eder. Ölmeden önce gördüğü şeyin resimlerini yapmıştır. Aradan iki yıl geçer. Eşinin ölüm acısını hala üzerinden atamayan John bir iş için şehir dışına çıkar ama kendini olması gerektiği yerden 600km uzakta bir kasabada bulur. Burada bayan polis memuru Connie Parker ile tanışan John, çevrede bazı insanların garip sesler duyduğunu ve anlam veremedikleri şeyler gördüğünü öğrenir. Böylece bu olayların eşinin ölümü ile ilgisi olduğunu düşünerek araştırmaya başlar.

http://www.imdb.com/title/tt0265349

Raydan Çıkanlar (2005) Derailed | IMDb 6.6

Raydan Çıkanlar (2005)  Derailed  | IMDb 6.6

Reklamcı Charles Schine her gün işiyle evi arasında mekik dokuyan Chicago'lulardan birisidir. İşine gitmek için her sabah düzenli olarak 8:43 trenini yakalamak zorundadır. Bir gün treni kaçırır ve Lucinda Harris ile tanışır. Lucinda çok güzel, büyüleyici ve baştan çıkarıcıdır. Artık Charles'ın hayatı sonsuza dek değişecektir. Birlikte yedikleri öğle yemekleri kısa sürede iş sonrası akşam yemeklerine dönüşür. Çok geçmeden de kendilerini bir otel odasında bulurlar. Charles ile Lucinda'nın mükemmel gibi görünen ilişkisi, odaya LaRoche adlı acımasız bir yabancının girmesi ve ikisini silahla tehdit etmesiyle çıkmaza girer.

http://www.imdb.com/title/tt0398017

Ölümsüz (2000) Unbreakable | IMDb 7.2

Ölümsüz (2000)  Unbreakable  | IMDb 7.2

Korkunç bir tren kazasından yara dahi almadan kurtulan adam, bir anda insanların ilgi odağı olmuştur. Bu doğaüstü durumun açıklanması, David Dunn adlı kazazedenin (Bruce Willis) kendisi hakkındaki bazı gerçekleri keşfetmesine giden yolu açar. Bunlar olurken David’le tanışmak isteyen bir çizgi roman uzmanının alışılmadık durumla ilgili teorisi, iki adamı birbirine bağlayan garip bir denkleme dayanmaktadır.

http://www.imdb.com/title/tt0217869

5 to 7 (2014) | IMDb 7.1

5 to 7 (2014) | IMDb  7.1

New York'ta yaşayan arzu dolu bir roman yazarı ile genç ve güzel bir kadın arasında bir ilişki başlamıştır. Ancak bu kadın Fransız bir diplomatın karısıdır ve bu yeni çift her akşam yalnızca 5 - 7 arasında buluşabilmektedirler. Aşkları derinleştikçe kültürler, dünya görüşü, kişisel ahlak ve diyet tercihleri gibi konularda aralarında çatışmalar gün yüzüne çıkmaya başlar.

http://www.imdb.com/title/tt2486678

Yasak Aşk (2012) En kongelig affære | IMDb 7.6

Yasak Aşk (2012)  En kongelig affære  | IMDb 7.6

18’nci yüzyıl İngilteresi. Britanya Krallığı’nın prensesi olan Caroline Mathilde (Alicia Vikander), Danimarka kralı Christian (Mikkel Boe Folsgaard) ile birbirlerini henüz görmedikleri halde görücü usülü evlendirilmişlerdir. Caroline, Danimarka’ya gittiğinde ülkede baskıcı bir rejimin hüküm sürdüğünü ve soylu rahiplerin yönetimi ele geçirdiğini fark eder. Öte yandan hafiften çılgın olan kralla başlarda anlaşamayan Caroline, kralın Avrupa seyahati sırasında tanıştığı ve saraya getirdiği doktor olan Johann Struensee’yle (Mads Mikkelsen) büyük ve yasak bir aşk yaşamaya başlar.

http://www.imdb.com/title/tt1276419

If Only (2004) | IMDb 7.2

If Only (2004)  | IMDb 7.2

Ian çalışan bir adamdır. Samantha ise keman çalan bir müzisyendir. Ian Samantha'yı seviyor fakat çoğu şeyi görmezden geliyor ve önemli ayrıntıları unutan biri. Samantha'nın 3 senedir hazırlandığı konseri unuttuğu gibi... Ama o gün karşılaştığı olay her şeyi görmesine ve hatasını anlamasına neden olur.

http://www.imdb.com/title/tt0332136

Hüzünden Öte (2009) Seulpeumboda deo seulpeun Iyagi | IMDb 7.6

Hüzünden Öte (2009)  Seulpeumboda deo seulpeun Iyagi  | IMDb 7.6

Ailesinin kendisine büyük bir para bırakarak terk ettiği K ile tüm ailesini bir trafik kazasında kaybetmiş olan Cream, birbirleriyle lisede tanışırlar. Bir süre sonra, Cream K’nin evine taşınır ve ikili bazen abi ve kız kardeş, bazen baba ve kız, bazense karı ve koca olarak yaşamaya başlarlar. K, Cream’a büyük bir aşk beslemektedir ve Cream’ın sürekli erkek arkadaş değiştirmesini, uzaktan sakin bir şekilde izlemektedir. 

http://www.imdb.com/title/tt1454545

Aşk Mevsimi (1967) The Graduate | IMDb 8.0

Aşk Mevsimi (1967)  The Graduate | IMDb  8.0

Yeni mezun olmuş Benjamin Braddock'un kendisini, cinselliği ve aşkı keşfetmesinin oldukça satirik öyküsü. Okuldan yaşamını artık ardında bırakmış olan Benjamin'in kafası epeyce karışıktır. Ailesinin ve aile dostlarının tavsiyelerinden bunalmış, hayata karşı tedirgin bir şekilde, banliyödeki evlerinin havuzunda günlerini geçirmektedir. Bir gün babasının patronunun karısı Bayan Robinson tarafından baştan çıkarıldığında hayatı değişir. Yetişkinlerin dünyasına doğru birden atılan bu adıma, Benjamin'in Robinsonlar'ın kızı Elaine ile yakınlaşmasıyla birlikte altüst olmasını ekleyin

http://www.imdb.com/title/tt0061722

Senden Nefret Etmemin 10 Sebebi (1999) 10 Things I Hate About You | IMDb 7.2

Senden Nefret Etmemin 10 Sebebi (1999)  10 Things I Hate About You | IMDb  7.2

Bianca ve Kat iki kız kardeştir. Küçük olan Bianca okulun güzel ve popüler kızlarından biridir fakat hiç kimseyle çıkmamıştır. Ablası Kat ise asabi, alaycı ve sert bir mizaçtadır. Buna bir de kesin karalılığı eklenince hiçbir erkek ona yanaşmamaktadır. Bianca bir erkek arkadaşla çıkmayı çok istediği halde Stanford ailesindeki kurallar yüzünden bu isteğini gerçekleştirememektedir. Bu kurallara göre Bianca'nın birisiyle çıkması için önce ablası Kat'in birisiyle çıkması gerekmektedir ki bu imkansızla eşdeğerdir. Bianca bu sorunu çözmek için okuldaki hiçbir kızı beğenmeyen bir genci devreye sokacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt0147800

Benny & Joon (1993) | IMDb 7.2

Benny & Joon (1993)  | IMDb 7.2

Araba tamircisi Benny ve akıl hastası kız kardeşi Joon birlikte yaşamaktadırlar. Joon evdeki hizmetçileri sürekli kaçırdığı için Benny zor günler geçirmektedir. Bir gün Joon pokerde tuhaf bir iddiaya girip kaybeder ve Sam'i yanlarına almak zorunda kalırlar. O andan itibaren hayatları daha renkli ve eğlenceli olur.

http://www.imdb.com/title/tt0106387

Wimbledon (2004) | IMDb 6.3

Wimbledon (2004) | IMDb  6.3

Peter Colt (Paul Bettany) parlak tenis kariyerinde hızlı bir düşüş yaşamaktadır. Emekliliğin eşiğine gelmişken dünyanın en prestijli şampiyonasına katılmak için eline bir fırsat geçer. Bu onun son şansıdır. Diğer bir tarafta ise Lizzie Bradbury (Kirsten Dunst) kariyerinin doruğundadır ve aklında kazanmaktan başka birşey yoktur.

http://www.imdb.com/title/tt0360201

Gönül Avcısı (2010) L'arnacoeur | IMDb 6.8

Gönül Avcısı (2010)  L'arnacoeur  | IMDb 6.8

Alex ve kız kardeşi ve eşi mutsuz olan çiftlerin ilişkilerini bozan bir şirket yaratmışlardır. Zengin bir çiçekçi adam kendilerini kızının evlenmesine engel olmaları için kiralar. Sorun Alex'in bunu sadece 10 gün içinde yapmasıdır, çünkü görevi çok karmaşık çift kesinlikle birbirlerine mükemmel ve aşık gibi görünür... 

http://www.imdb.com/title/tt1465487

İsimsiz Romantik (2010) Les émotifs anonymes | IMDb 6.9

İsimsiz Romantik (2010)  Les émotifs anonymes  | IMDb 6.9

Birlikte birçok filmde rol alan ve fransız sinemasının uyumlu çiftlerinden biri haline gelen Isabelle Carre ve Benoît Poelvoorde’yi bir kez daha bir araya getiren film “ilk bakışta aşk” temasına odaklanıyor. İkisi de aşırı duygusallıklarından bir türlü aradıkları aşkı bulamayan çikolata fabrikası müdürü erkek ile çikolata ustası bir kadını birleştiren film, çiftin ilişkilerindeki zorlukları aşmasını esprili bir dille anlatıyor.

http://www.imdb.com/title/tt1565958

Pardon! Seni Seviyorum (2008) Scusa ma ti chiamo amore | IMDb 6.2

Pardon! Seni Seviyorum (2008)  Scusa ma ti chiamo amore  | IMDb 6.2

Gerçek aşk, hiç beklemediği bir anda, ciddi, yakışıklı ve başarılı biri olan Alex'in hayatına giriverir. Kırkına yaklaştığı sırada, sabah işine giderken bir kavşakta, motosikletli Niki'ye çarpar. Bu karşılaşma, Alex'in oturmuş ve düzenli hayatını altüst eder. Niki, on yedi yaşının verdiği bütün masum neşesi ve şaşırtıcı bilgeliğiyle hayatına girer. Yıllardır birlikte yaşadığı kadının arkasında bıraktığı köhnemiş bütün kalıpları, yerleşik fikirleri ve kasvetli alışkanlıkları, hatta hüznü siler atar.

http://www.imdb.com/title/tt1074213

Satılık Çocuklar (2007) Trade | IMDb 7.5

Satılık Çocuklar (2007)   Trade | IMDb  7.5

13 yaşındaki bakire Adriana, Mexico City'den sex tüccarları tarafından kaçırılır. Adriana'nın tek umudu ise onu çok seven serseri 17 yaşındaki ağabeysi Jorge'dir. Bu geniş çaplı seks tüccarları kızları Meksika'dan New Jersey'e nakletmeye çalışırlar. Ama seks tüccarları peşlerinden gelenlerin farkında değildir. Çok zor yollardan geçen Jorge, başta kardeşini bulmak adına yalnız çıktığı yola sınırı geçtiğinde aynı kaderi paylaşan bir polisle karşılaşır. Başta Jorge'ye inanmayan polis daha sonra ona yardım etmeye karar verir ve birlikte sex tüccarlarının peşine düşerler. 

http://www.imdb.com/title/tt0399095

Kusursuz Dünya (1993) A Perfect World | IMDb 7.5

Kusursuz Dünya (1993)  A Perfect World  | IMDb 7.5

Butch Haynes hücre arkadaşı Pugh ile hapisten kaçar. Girdikleri evde bir çocuğu rehin alırlar ama Pugh 'un çocuğa kötü davranması üzerine Haynes onu öldürür. Çocuk ile kaçmak zorunda kalırlar ve yola çıkarlar...

http://www.imdb.com/title/tt0107808

Bang Bang You're Dead (2002) | IMDb 8.0

Bang Bang You're Dead (2002)  | IMDb 8.0

Bang, Bang, You're Dead okulda şiddeti belgesel anlatımdan uzak sinemasal bir dille, sürükleyiciliğini her daim koruyarak işliyor. Guy Ferland, yarattığı Trevor karakterini tanıtarak bizi okul koridorlarına sokuyor. Trevor ile başkalarının arızalı olarak nitelendirdiği, uyumsuz bir öğrenci portresi çiziliyor. Tüm arkadaşları, okul yöneticileri hatta ailesi ona yüz çevirirken öğretmeni Val onu anlamaya çalışıyor.

http://www.imdb.com/title/tt0288439

Cennet Yolcuları (1997) Knockin' on Heaven's Door | IMDb 8.0

Cennet Yolcuları (1997)  Knockin' on Heaven's Door  | IMDb 8.0

Kanser hastası olan Martin ve Rudi ismindeki iki genç adam, hastalığın ilerlemiş aşamasında olduklarını hastanede öğrenirler. Bu talihsiz durumlarını alkolde boğmak istercesine içki içip son yolculuklarını deniz kıyısında yapmaya karar verirler. Yolculukları için araç bulmaya karar vererek 60 model bir Mercedes'i çalıp yolculuğu başlarlar. Arabanın bir gangster çetesine ait olduğu ve torpido gözünde bir silah bulunduğunu öğrendiklerinde işler karışır.

http://www.imdb.com/title/tt0119472

Dokuz Kraliçe (2000) Nueve reinas | IMDb 7.9

Dokuz Kraliçe (2000)  Nueve reinas  | IMDb 7.9

Bu Arjantin yapımı, eğlenceli suç filminde çok fazla taban tepiliyor. Marcos (Ricardo Darin) ve Juan (Gastón Pauls) adlı iki dolandırıcının yaya yolculuğunun fonunda, 21. yüzyılın Buenos Aires’ine ilişkin bir belgesel sunuluyor. Ancak bu karakterler çevirebilecekleri dolapları hayal ederken, adımları onları bir kurgunun içine sürüklüyor.

http://www.imdb.com/title/tt0247586

Silverado (1985) | IMDb 7.2

Silverado (1985)  | IMDb 7.2

Kevin Kline, Scott Glenn, Kevin Costner ve Danny Glover, bu filmde uyuşuk Silverado kasabasına yolları düşen dört sıra dışı kahramanı canlandırıyorlar. Kasabanın kanunsuz şerifi ve haydutların başı, ailelerini ve arkadaşlarını tehdit etmektedir. Dört kovboyun yakınlarını kurtarmak için önce birbirlerini hapisten çıkarmaları, sonra da gerçek dostlarının kim olduğunu öğrenmeleri gerekmektedir. 

http://www.imdb.com/title/tt0090022

Yakın Tehlike (2000) Thirteen Days | IMDb 7.3

Yakın Tehlike (2000)  Thirteen Days  | IMDb 7.3

Sovyetler Birliği Küba'ya nükleer füzeler yerleştirmeye kalkışınca ABD yönetimi zor bir kararın eşiğine gelir. Füzelerin yerleştirilmesini engellemek için, Küba'yı işgal dahil her türlü planı gözden geçiren Pentagon ve Beyaz Saray bir yandan da gerginliğin bir savaşa dönüşmesini engellemek zorundadır. 

http://www.imdb.com/title/tt0146309

Tombstone (1993) | IMDb 7.8

Tombstone (1993) | IMDb  7.8

Kanun koruyucu olarak yıllarca görev yaptıktan sonra kendilerini emekliye ayıran silahşör Wyatt Earp (Kurt Russell) ve iki kardeşi (Sam Elliott ve Bill Paxton) aileleri ile birlikte kendilerine yeni bir hayat kurmak için geldikleri Arizona'nın 'Tombstone' kasabasında kendileri gibi silahşör olan eski dostları Doc Holliday (Val Kilmer) 'le karşılaşırlar. Sakin bir hayat umarlarken burada da karşılarına çıkan kanunsuzlarla çarpışmak zorunda kalırlar.

http://www.imdb.com/title/tt0108358

Uzak Ülke (2003) Open Range | IMDb 7.5

Uzak Ülke (2003)  Open Range  | IMDb 7.5

Charley Waite, Boss Spearman, 'Button' ve Mose Harrison geçmişlerinden kaçmaya çalışırlar ve sürülerini, kanunları doğanın koyduğu ve bir erkeğin sadece orada kendini özgür hissedebildiği açık araziye sürerler. Vahşi batının kanunlarıyla birbirine bağlı ve sadakat içindeki bu kovboylar, yaşamaya, gerçek değerleri ayakta tutmaya ve mümkün olduğunca şiddetten kaçmaya çalışırlar. Fakat zorbalığın ve korkunun hüküm sürdüğü bir sınır kasabası hayatlarını değiştirir, yeniden hareketli günlere dönmek zorunda kalırlar.Tüm bu kargaşanın içinde, daima yalnız olan Charley'nin hayatında, tüm kalbini ve ruhunu etkileyen, cesur bir kadın olan Sue Barlow'la tanışınca hiç beklenmedik bir dönüş olur. Bu cesur adamlar kasabadaki zorbalara karşı bir savaşa girişince, kendi içlerindeki şeytana karşı da direnmek zorunda kalırlar.

http://www.imdb.com/title/tt0316356

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1498
718
284
137
134
126
124
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
phpmanyak

2000 den sonra film kalmadı heralde

Bu kadar faydalı içerik yapmayın. Alışık değiliz :)

Caps

Çok iyi olmuş film havuzu biraz daha genişlerse dahada güzel olur. Fazla bilinmeyen filmlerin olması da güzel olmuş.