Görüş Bildir
Haberler
İzleyecek Dizi Arayanlara: Hali Hazırda Devam Eden 60 Yabancı Dizi

İzleyecek Dizi Arayanlara: Hali Hazırda Devam Eden 60 Yabancı Dizi

Dizi 720p
18.12.2014 - 11:00 Son Güncelleme: 31.05.2022 - 16:14

Yayında Olan 60 Yabancı Dizi Listesi

Günümüzde bolca izlenen Yabancı Dizileri siz değerli Onedio Üyeleri için düzenleyip imdb puanına göre sıraladık...

Kaynaklar:

Türkçe Altyazı - Dizi, Film, Sinema, Altyazı Sitesi

IMDb - Movies, TV and Celebrities

İçeriğin Devamı Aşağıda

60. Z Nation (2014)

60. Z Nation (2014)

IMDB Puanı: 6.6

Tür: Aksiyon, Dram, Korku, Bilim-Kurgu

Konusu: Bir zombi virüsünün insanları kırıp geçirmesinden 3 yıl sonra bir grup insan bilinen bu virüse bağışıklığa sahip tek insanı New York’tan Kalifornia’ya götürmek zorundadırlar. Zira kalan tek laboratuvar onun kanını büyük bir hevesle beklemektedirler. İnsanoğlunun geleceği büyük bir belirsizlik içindeyken, post-apokaliptik bir Amerika’da 3000 kilometre uzunluğunda bir ölüm kalım mücadelesi başlayacaktır.

Gelecek Bölüm: Dizinin 3. sezonu 2016 içerisinde başlayacaktır.

59. 2 Broke Girls (2011)

59. 2 Broke Girls (2011)

IMDB Puanı: 6.8

Tür: Komedi

Konusu: Max, kendi yağıyla kavrulan, gündüzleri bebek bakıcılığı, akşamları da garsonluk yaparak geçimini sağlayan, sokak kültürüyle yetişmiş, lafını esirgemeyen, tabiri caizse lafı gediğine oturtan bir kızdır. Max'in aksine Caroline ise girişimciliği ön planda 1'i 2 yapmanın yollarını arayan, daha çok mantığını kullanan bir kızdır ve onunda önerisiyle aldıkları karar sonucu kendi 'Çörek Dükkânlarını' açmaya karar verirler. Ve bunun için yaptıkları hesap sonucunda, ortalama 250,000 Dolara sahip olmaları gerekmektedir. 

Gelecek Bölüm: 6. sezon 10 Ekim 2016'da başlayacaktır.

58. MOM (2013)

58. MOM (2013)

IMDB Puanı: 7.1

Tür: Komedi

Konusu: Christy, alkolü yeni bırakmış, 4 aydır temiz olan ve iyi bir anne olmak, geçmişini telafi etmek için canını dişine takan genç bir kadındır. 16 yaşında olmasına rağmen 25 yaşında gösteren kızı Violet ve “Doğrucu Davut” oğlu Roscoe olmak üzere 2 çocuğu vardır ve geçimini garsonluk yaparak sağlamaktadır. Tam bir şeyleri başarmışken, eleştirel ve mesafeli annesi Bonnie‘nin hayatına yeniden dahil olması ile işler yine çığrından çıkmaya başlar. Christy yakışıklı, ama evli patronu Gabriel ile sevgilidir; sorumluluklarından sürekli kaçan oğlu Roscoe’nin de babası olan eski kocası Baxter ile görüşmektedir; ayrıca hiçbir şeyden haberi olmayan Luke ile çıkmaktadır. Bu ilişki yumağının içinde kaybolmuşken; annesinin hayatına yeniden dahil olması Christy’nin isteyeceği son şeydir.

Christy, hayata Polyanna gibi bakmaya çalışsa da; hem çevresindeki sözde destek timi hem de çevredeki pek çok baştan çıkarıcı faktör Christy’yi tekrar yoldan çıkarmak için ellerinden geleni yapacaktır.

Dizinin 3. sezonu sona ermiştir.

57. Scorpion (2014)

57. Scorpion (2014)

IMDB Puanı: 7.2

Tür: Aksiyon, Dram

Konusu: Yapımcıları arasında Alex Kurtzman ve Roberto Orci var. Konusu için “Sheldon’lar ile Leonard’lardan oluşan bir grup adamın üzerine drama” diye benzetme yapılan dizide, bir grup nevi şahsına münhasır dahi Dünya sorunlarını çözmeye ve modern çağın getirdiği tehditleri aşmaya çalışıyor. 

Gelecek Bölüm: Dizinin 3. Sezonu 3 Ekim 2016'da yayınlanacaktır.

56. The Librarians (2014)

56. The Librarians (2014)

IMDB Puanı: 7.2

Tür: Macera, 

Konusu: Amerikanın TNT kanalı için çevrilen ve ülkemizde de televizyonlarda gösterilen, başrolünde Noah Wyle‘ın oynadığı TV Filmleri “The Librarian” üçlemesinin devamı olan bir tv dizisi

yapıldı. TNT kanalında yayınlanacak ve şimdiden 10 bölüm sipariş almış olan dizi 7 Aralık'ta başlayacak. The Librarians isimli yeni dizinin yıldız oyuncuları arasında, filmde de aynı rolü (Flynn Carsen) üstlenmiş olan Noah Wyle, Rebecca Romijn, Christian Kane (Leverage), Lindy Booth (Dawn of the Dead), John Kim (Neighbors), ve John Larroquette (Night Court) yer alacak. Filmdeki çekirdek oyuncu kadrosuna ek olarak yeni oyuncuların da eklendiği dizide, X-Men filmlerinden severek izlediğimiz “Mystique” rolünü oynayan Rebecca Romijn, Noah Wyle ile başrolü paylaşacak. Yapımcıları arasında, Leverage dizisinin de yapımcısı olan Dean Devlin bulunmaktadır. Dizi, dünyayı bir takım sihirli güçlere karşı korumak için, Noah Wyle’ın oynadığı Flynn karakteri tarafından seçilen sıra dışı yeteneklere sahip dört sıradan insanın eğlenceli ve macera dolu hikayesine odaklanıyor. Wyle, aynı zamanda dizinin yürütücü yapımcılığını da üstlenecek.

Dizi 2. sezon finalini yapmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

55. Saving Hope (2012)

55. Saving Hope (2012)

IMDB Puanı: 7.5

Tür: Dram, Fantastik

Konusu: Saving Hope, Toronto'da bir hastanede geçecek olan hızlı tempolu bir drama olarak tanımlanıyor. Erica Durance'ın canlandıracağı bir yeni doğan yoğun bakım uzmanı Alex Reid'in, nişanlısı olan cerrahi bölüm şefi Charlie Harris'in (Michael Shanks) bir araba kazasının ardından komaya girmesi sonucu çiftin hayatı alt üst olur. Yeni gelen cerrah Dr.Joel Goran (Daniel Gillies) ile beraber Alex ve diğer ekip bir yandan komadaki Dr. Harris için umudu diri tutmaya çalışmakta diğer yandan ise hastalarla günlük mücadelelerine devam etmek zorundadır. Charlie Harris'in ölüm ile yaşam arasındaki durumunu ve ruh haliyle hastane koridorlarında gezinmesini izlerken diğer yandan hastanedeki günlük koşuşturmaca bizlere sunulacak.

Dizi, 4. sezon finalini yapmıştır.

54. Agents Of S.H.I.E.L.D. (2013)

54. Agents Of S.H.I.E.L.D. (2013)

IMDB Puanı: 7.5

Tür: Aksiyon, Dram, Bilim-Kurgu

Konusu: Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. veya sadece Agents of S.H.I.E.L.D (S.H.I.E.L.D. Ajanları) ABC için çekilen bir Amerikan televizyon dizisidir. Dizi, ABC Studyoları, Marvel Televizyonu ve Mutant Enemy tarafından çekilmektedir ve Marvel Sinematik Evrenindeki filmlerle etkileşim içinde geçmektedir. Yapım, Clark Gregg'ın canlandırdığı Phil Coulson karakteri etrafında döner. Ajan Phil Coulson, yeni garip olayların çözümü için küçük bir ekip kurar. Dünyayı tehdit eden doğaüstü olayların çözümünde birlikte çalışacaklardır.

Dizi 3. sezon finalini yapmıştır.

53. Sleepy Hollow (2013)

53. Sleepy Hollow (2013)

IMDB Puanı: 7.5

Tür: Macera, Dram, Fantastik, Gizem, Gerilim

Konusu: 250 yıllık uykunuzdan uyansanız, Dünya’yı yıkılmanın eşiğinde bulsanız ve insanlığın son umuduysanız ne olur? Sizi bilmem de Ichabod Crane uyanınca Sleepy Hollow olmuş. Dizi, The Legend of Sleepy Hollow (Başsız Süvari) hikayesinin günümüze uyarlanmış bir versiyonu olarak karşımıza çıkacak.  18. yüzyıl zamanında Ichabod Crane, işlediği cinayetlerle korku salan Başsız Süvari’yi durdurmuş ama savaş günümüzde yeniden başlamıştır, çünkü ikisi birden yüzyıllar sonra dirilmişler. Ichabod artık daha farklı ve daha tehlikeli olan düşmanına karşı olduğu bu yolda, Sleepy Hollow’da görev yapan dedektif Abbie Mills’e yardım etmekte. Abby doğaüstü konusunda biraz da olsa deneyimi olan, ama Başsız Süvari hikayesi dahil Ichabod dışında fikirleri uçuk bulunan birisidir. Dizi, Sleepy Hollow’da yaşanan tuhaf şeyler ve iki karakterin bunlarla ve Başsız Süvari ile baş ederken yaşadıkları üzerine kurulu olacak.

Dizinin 3. Sezonu yayınlanmaktadır.

52. Man Seeking Woman

52. Man Seeking Woman

IMDB Puanı: 7.6

Türü: Komedi, Fantastik, Romantik

Dizinin Konusu: The Last Girlfriend on Earth.''e dayanan bu komedi dizisinde, Josh Greenberg'in hayatının aşkını bulması yolundaki macerasına tanık olacağız.

Dizi 3. sezon onayını almıştır.

51. The Last Man on Earth

51. The Last Man on Earth

IMDB Puanı: 7.6

Tür: Aksiyon, Komedi, Drama

Konusu: Phil Miller ailesini çok seven ve bankadaki işinden nefret eden sıradan bir adamdı, ancak şimdi insanlığın son umudu! Dünyada kalan son insan olan Phil, gezegende bir canlı olduğunu daha fark eder. Bu iki yabancı, insanlığın kurtulması için tüm farklılıklarını göz ardı edecek ve işbirliği yapacaklardır.

Dizinin 3. sezonu 25 Eylül 2016'da yayına girecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

50. Teen Wolf (2011)

50. Teen Wolf (2011)

IMDB Puanı: 7.7

Tür: Komedi, Dram, Korku, Romantik, Gerilim

Konusu: Genç Kurt, MTV için Jeff Davis tarafından geliştirilen bir Amerikan televizyon dizisidir. Aynı isimli 1985 yapımı filme dayanmaktadır. Dizinin ana karakteri Ormanda ölü bir kız ararken bir kurt adam tarafından ısırılan lise öğrencisi Scott McCall'dir (Tyler Posey). Scott en iyi arkadaşı Stilinski (Dylan O'Brien) dışında, herkesten kurt adam kimliğini gizli tutarak, normal hayatını muhafaza etmeye çalışmaktadır. Başka gizemli bir kurt adam olan Derek Hal (Tyler Hoechlin) ise, ona hayatında ve vücudundaki değişiklikler konusunda yardımcı olmaktadır.

Gelecek Bölüm: Dizinin 6. sezonu 25 Kasım 2016'da yayınlanacaktır.

49. Pretty Little Liars (2010)

49. Pretty Little Liars (2010)

IMDB Puanı: 7.7

Tür: Dram, Gizem, Gerilim

Konusu: Bir arkadaş grubunun 5 kızını anlatır - Spencer Hastings, Hanna Marin, Aria Montgomery, Emily Fields ve Alison DiLaurentis. Bir pijama partisinde Alison kaybolur ve hiçbir yerde bulunamaz. 1 yıl sonra cesedi eskiden yaşadığı evin arkasında görülür.Cesedi bulununca diğer dört kız 'A' adlı anonim birinden mesajlar alır, bunlar sadece Alison'ın bildiği sırları içeren mesajlardır.Cenaze töreninden sonra bile mesajlar almaya devam ederler. Ve bu sayede tekrar bir araya gelirler.

Dizinin 7. Sezonu yayınlanmaktadır. Yeni bölümler 14 Temmuz'da başlamıştır.

48. The 100 (2014)

48. The 100 (2014)

IMDB Puanı: 7.8

Tür: Dram, Bilim-Kurgu

Konusu: 97 yıl önce nükleer kıyamet, Dünya’nın bir kısmını yok etmiş, medeniyeti çökertmiştir. Tek kurtulanlar, felaket sırasında 12 uluslararası uzay istasyonunda bulunan 400 kişidir. Üç kuşak uzayda doğmuş ve sayıları 4.000'i bulmuştur. 12 istasyon artık birbirine bağlıdır ve tek amaçları hayatta kalmaktır. Burada idam cezası ve nüfus kontrolü gibi acımasız uygulamalarla kurulan bir düzen vardır. 

Grup liderleri geleceklerini korumak için bir araya gelirler ve 100 genç mahkumu yaşanabilir olup olmadığını test etmek için gizlice Dünya'ya sürgün ederler. İnsanlar son yüzyıl içinde ilk kez Dünya'ya geri dönüyorlardır. 100 sürgün arasında, zeki bir kız olan baş sağlık memuru Clarke, Başkan'ın oğlu Wells, gözü pek Finn, kardeşler Bellamy ve Octavia vardır. Bu gençler arasında gelir gelmez liderlik çabaları, gruplaşma ve sürtüşmeler başlar. Fakat bilmedikleri bu dünyada hayatta kalmak istiyorsalar iş birliği yapmaları gerekecektir... Dizi Kass Morgan'ın The Hundred isimli kitap serisine dayanmaktadır.

Dizinin 3. Sezonu yayınlanmaktadır. Sezon finali yapmıştır.

Gelecek Bölüm: Yeni bölüm 2017 yılında yayınlanacaktır.

47. New Girl (2011)

47. New Girl (2011)

IMDB Puanı: 7.8

Tür: Komedi

Konusu: New Girl, genç kadrosuyla taze ve çirkin modern kadın/erkek ilişkisi görüntüsünü içeren Liz Meriwether (No Strings Attached)’den yeni komedi dizisi.

Jess Day (Zooey Deschanel, “(500) Days of Summer”), kötü bir ayrılıştan sonra üç bekar erkekle taşınan 20’lerinin sonunda sıra dışı ve sevimli bir kız. Aptal, pozitif, savunmasız ve bir hatasında dürüst, Jess başaramadığında bile insanlara inancı var. Saf ve beceriksiz olmasına rağmen kendi içinde rahat. Kadınlarla ilişkisinde daha yatkın. Özellikle evde erkeklere askıntılık etmek alışkanlıkları arasında yer almaz.

Üç ev arkadaşından Nick (Jake Johnson, “No Strings Attached“) en havalanamayanı. Yaşamı için büyük planları vardı fakat yol boyunca bir yerlerde özenli bir duruş yaptı ve bir barmen oldu. Evin en akıllı adamının insanları okumak için esrarengiz bir püf noktası var ve insanları ve her şeyi saptırmak için mizahı kullanır. Schmidt (Max Greenfield, “Ugly Betty”), modern günün Casanova’lığına kendisini kaptırmış genç profesyonel bir düzenbaz. Kalbi doğru yerde olsa da her zaman sosyal merdiveni tırmanmak için entrikacı yollar peşinde ve olgunlaşmamış ve “sahnede” olmak için saplantılı bir dürtü ile yönlendiriliyor. Jess’i zor kadın zihninde bir ağ geçidi olmasının yanı sıra kişisel bir proje olarak görmekte. Schmidt, çocukları Jess ile eve çıkmaya teşvik eder. Üçüncü ev arkadaşı Coach (Damon Wayans Jr., “The Underground”), kişisel gelişimi olarak hayatını şekillendiren eski yüksek okul atleti. Onun yolu hazır ve ilişkilerde al ve terk et tutumu içerisinde. Coach’un en rahat olduğu zaman spor salonundayken oluyor. Hiç kabul etmemesine rağmen Coach’un maço atletik dış görünüşü, aslında kadınlar üzerinde utangaçlığı için bir kapak ve konuşmalarında kişisel güvenini tercüme etmek için mücadele ediyor ya da spor metaforları konuşmayı tercih ediyor veya hiçbirini. 

Gelecek Bölüm: 6. sezon 20 Şubat 2017'de yayınlanacaktır.

46. The Vampire Diaries (2009)

46. The Vampire Diaries (2009)

IMDB Puanı: 7.8

Tür: Dram, Fantastik, Korku, Gizem, Romantik, Gerilim

Konusu: Mystic Falls kasabası sakinlerinin hayatları sonsuza dek değişti. Salvatore kardeşlerin kasabaya dönmesiyle birlikte birtakım gizemli olaylar gerçekleşmeye başladı. Olayların merkezindeyse ailesini kaybettikten sonra normal bir hayat sürmeye çalışan güzeller güzeli Elena vardı. Ancak iki vampir biraderin ilgisini çeken Elena için bir daha hiçbir şey normal olmayacak. İlk sezonda Stefan Salvatore ile birlikte olmaya başlayan Elena'yı yeni sezonda kötü bir sürpriz bekliyor. Kendisine tıpatıp benzeyen, 1800'lerde Mystic Falls'ta yaşamış olan vampir Katherine kasabaya dönüyor. Elena'yı taklit etmek konusunda gittikçe ustalaşan Katherine, hemen herkesin hayatı için tehlike arz ediyor.

LJ Smith tarafından yazılan ve The New York Times en çok satanlar listesine giren The Vampire Diaries (Vampir Günlükleri) adlı roman serisinden uyarlanan dizinin yapımcılığını ve senaristliğini Dawson’s Creek’in yaratıcısı Kevin Williamson üstleniyor. 

Gelecek bölüm: 8. sezon 21 Ekim 2016'da başlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. Grimm (2011)

45. Grimm (2011)

IMDB Puanı: 7.8

Tür: Dram, Fantastik, Korku, Gizem

Konusu: Polis dedektifi Nick Burkhardt (David Giuntoli)'ın son 'Grimms'lerden olduğunu keşfetmesiyle çeşili maceralarına tanık olacağız. Dedektif Nick Burkhardt, Portland- Oregon'daki cinayet çalışmalarında korkunç gerçeklerle yüzleşmeye hazırdır. Ta ki tam olarak açıklayamayacağı bazı şeyler görmeye başlayana dek...

Nick Burkhardt cinayet masası dedektifi olarak çalıştığından beri, kendini gerçeğe bayağı bir alıştırdığını düşünüyordu. Taa ki, açıklaması zor hatta neredeyse imkânsız şeyleri görmeye başladığından beri. Hasta teyzesi Marie geldiğinde aslında bunların, ‘Grimm’ diye adlandırılan, bir grup seçkin avcı topluluğunun torunları olduğunu ve dünyadaki insan soyunu korumak için doğaüstü yaratıklarla savaştıklarını söylediğinde Nick’in hayatı sonsuza kadar değişecektir.

Dizi 5. sezon finalini yapmıştır.

44. Elementary (2012)

44. Elementary (2012)

IMDB Puanı: 7.9

Tür: Suç, Dram, Gizem

Konusu: New York Polis Departmanı’nın çözülmesi imkansız davaları çözmesine yardım eden ikilinin günümüze uyarlanmış versiyonu ELEMENTARY’de Sherlock Holmes’u Jonny Lee Miller, Dr. Joan Watson’ı ise Lucy Liu canlandırıyor. Londra’da itibarını yitirdikten sonra rehabilitasyondan kaçan Sherlock zengin babasının en kötü kabusuyla –ciddi bir arkadaş olan Dr. Watson ile- yaşamaya zorladığı Manhattan’a geliyor. Üç yıl önce bir hastasını ve lisansını kaybedene dek başarılı bir cerrah olan Watson yeni işini insanlara yardım edebileceği ve cezasını ödeyebileceği bir fırsat olarak görmektedir. Ancak, huzursuz Sherlock eski müşterileri gibi değildir.

Sherlock Watson’a bir bağımlılık uzmanı olarak üzerinde uyguladığı çalışmalarının hiçbirinin kendisine uygun olmadığını ve kendi rehabilitasyon sonrası rejimini bulduğunu söyler: New York City’de polis danışmanı olarak çalışmak. Watson’ın huysuz Sherlock’a yeni işinde eşlik etmekten başka çaresi yoktur. Sherlock da Watson’ın tıbbi geçmişinden yararlanabileceğini düşünür. Watson da aslında araştırmacı bir yönünün de olduğunu keşfeder. Sherlock’un polis dostu Yüzbaşı Tobias “Toby” Gregson (Aidan Quinn) Scotland Yard’daki deneyimlerinden Sherlock’un davaları kapatmakta usta olduğunu bilmektedir, bu nedenle onu takımın bir parçası olarak karşılar. Artık New York sokaklarında davaları çözmek için özgürce koşuşturan yaramaz Sherlock’un onu dizginleyecek birisine ihtiyacı olduğu açıktır. Bu iş de Watson’a düşmektedir.

Dizi 4. sezon finalini yapmıştır.

43. Scandal (2012)

43. Scandal (2012)

IMDB Puanı: 7.9

Tür: Dram, Gerilim

Konusu: Başınız belaya girdiğinde, arayabileceğiniz sadece bir kişi var; Olivia Pope. Olivia henüz fark edilmemiş problemleri bile yok eden profesyonel bir “iş bitiricidir.” Zenginler, güçlüler ve hatta Başkan için bile Olivia kendi alanında bir efsanedir. Muhteşem başarısı “İçindeki sese güven!” kuralının bir sonucudur. Ne kadar dikkatli olursan ol, bir canlı için hasar kontrolü yaptığında, kendi hayatına ister istemez zarar vermiş olursun.

Olivia ve ekibi kriz yemekte, kriz içmekte, kriz solumaktadır. Her hafta ekip daha büyük felaketler yaşanmadan yeni sorunları etkisiz hale getirmek için zamana karşı yarışırken, bir yandan da kendi kişisel sorunlarıyla ilgilenmek zorundadır. Kendilerine “takım elbiseli gladyatörler” diyebilirler ama yavaş yavaş Olivia ve ekibindekiler zırhlarındaki çatlakları belli etmeye başlayacaklardır.

Dizi 5. sezon ara finalini yapmıştır.

42. Bones (2005)

42. Bones (2005)

IMDB Puanı: 7.9

Tür: Komedi, Suç, Dram, Gizem, Romantik

Konusu: Barry Josephson ve Hart Hanson’ın yapımcılığı ile Angel dizisinden tanıdığımız David Boreanaz’ın başrolde olduğu Bones, gerçek hayattan esinlenilerek çekilmiş bir drama.

Bir antropolog ve roman yazarı olan Dr. Temperance Brennan, Jeffersonian Institution’da, kurbanların kemiklerini inceleyerek cinayetleri çözümlemeye çalışıyor. Kimlik belirlemede standart metotlar işe yaramaz olduğunda, adli tıp ekipleri Brennan’dan yardım istiyor. Özel ajan Seeley Booth ile profösyonel bir ekip gibi çalışsalar da, ilk günden beri aralarındaki kimya apaçık ortada.

Cinayet çözümlerinde son teknolojileri kullanarak ilerleyen bu ekibin maceraları, oldukça etkileyici.

Dizinin 11. sezon finali yapılmıştır.

41. The Fosters (2013)

41. The Fosters (2013)

IMDB Puanı: 8.0

Tür: Dram

Konusu: Lezbiyen bir çift ve onların hem evlat edinmiş hem de öz çocuklarından oluşan ailesinin hikayesini anlatan The Fosters’ta işler oldukça karışık; bu ailede 2 anne var, hem öz hem üvey çocuklar var hem de aile üyeleri farklı ırklardan!

Okul müdireliği yapan Lena (Sherri Saum) ile Polis memuru olan Stef (Teri Polo) lezbiyen bir çifttir. Çift Stef’in önceki evliliğinden olan oğlu Brandon (David Lambert) ile birlikte evlat edindikleri ikiz kardeşler Mariana (Cierra Ramirez) ve Jesus’a (Jake T. Austin) bakmaktadırlar. Lena, ömrü farklı bakıcı ailelerin evinde geçmiş sorunlu genç Callie (Maia Mitchell) ile karşılaşır ve çift Callie’i de ailelerine katmaya karar verirler.

Dizinin 2. Sezonunun finali yapılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. The Affair (2014)

40. The Affair (2014)

IMDB Puanı: 8.0

Tür: Dram

Konusu: Hagai Levi ve Sarah Treem ikilisinin hayata geçirdiği bu iddialı dramanın başrollerini ise Ruth Wilson, Dominic West, Joshua Jackson ve Maura Tierney gibi isimler paylaşıyor.

Kadın erkek ilişkilerini iki tarafın da perspektifinden bakmaya odaklanan dizi, Alisone ve Noah adındaki iki insan üzerinden hem evlilik meselesini hem de ikili ilişkilerin varoluşçu sorunlarını ön plana almayı hedefliyor.

Dizinin 3. Sezonu 20 Kasım 2016'da başlayacaktır.

39. Gotham (2014)

39. Gotham (2014)

IMDB Puanı: 8.0

Tür: Suç, Dram, Gerilim

Konusu: DC Comics’in ünlü  kahramanı Batman’in şehri olarak bildiğimiz Gotham’ın, Batman'den öncesini anlatacak dizi; Polis Departmanı’nda çalışan James Gordon’ı merkezine alacak. Bruce’un Batman’e dönüşme yolculuğuna eşlik edecek Gordon, şehirdeki pek çok kötü adamla da mücadele edecek. Ayrıca Penguen, Kedi Kadın, Bilmececi ve Zehirli Sarmaşık gibi Batman evreninin birçok ünlü karakteri; gençlik halleriyle Gotham’da arz-ı endam edecek!

Dizinin 2. sezonunun finali yapılmıştır.

38. Arrow (2012)

38. Arrow (2012)

IMDB Puanı: 8.0

Tür: Aksiyon, Macera, Suç, Dram, Gizem, Bilim-Kurgu

Konusu: Zengin bir ailenin çocuğu olan Oliver Queen yatıyla çıktığı geziden sonra denizde kaybolur ve öldüğü düşünülür. Fakat beş yıl sonra tamamen değişmiş biri olarak evine döner. Tek bir amacı vardır; başına başlığını takıp şehrindeki kötülerin ve yozlaşmışların sonunu getirmek...

Gelecek Bölüm: Dizinin 5. sezonu 5 Ekim 2016'da başlayacaktır.

37. Once Upon a Time (2011)

37. Once Upon a Time (2011)

IMDB Puanı: 8.0

Tür: Macera, Fantastik, Romantik

Konusu: Hepsi sonsuza kadar mutlu mesut yaşadılar… Ya da herkesin bu cümleye inanması sağlandı. Şimdi 28 yaşında olan Emma Swan kendisine nasıl bakacağını biliyor çünkü bebekken terk edildiğinden beri o bunu zaten yapıyor ama onunda yıllar önce terk ettiği oğlu onu tekrar buluyor ve işte her şey burada değişmeye başlıyor. Henry şimdi 10 yaşında ve Emma’nın yardımına muhtaç. Çünkü Henry aslında Emma’nın alternatif bir dünyadan geldiğine ve Pamuk Prenses ve yakışıklı Prens’in kızı olduğunu inanıyor. Sahip olduğu masallar kitabına göre, onu Korkunç Cadı’nın lanetinden

korumak için başka bir diyara göndermeleri gerekiyordu bu sayede cadı masallar ülkesinde kapana kısılmış, zamanda donmuş olacaktı ama tabi ki Emma bu hikâyenin bir kelimesine bile inanmamaktadır. Emma bu küçük çocuğu alıp yaşadığı yer olan Storybrooke’a götürür fakat Henry’nin durumuna endişelendiğini için bir süre orada kalmaya karar verir. Orada geçirdiği zamanda Storybrooke’ta çok daha değişik şeyler döndüğünden şüphelenecektir. Orası sihrin unutulduğu ama gücünün de çok yakında hissedildiği, tüm masal karakterlerinin yaşadığı ama bir zamanlar kim olduklarını hatırlamadıkları bir yerdir. Tüm dünyaların geleceğe dair verecekleri bu epik savaşta Emma’nın kaderini kabullenmesi ve çılgınlar gibi savaşması gerekmektedir.

5. sezonunun finali yapılmıştır.

36. Marco Polo (2014)

36. Marco Polo (2014)

IMDB Puanı: 8.1

Tür: Macera, 

Konusu: Ünlü Venedikli gezginin gençlik yıllarını ekranlara getiren dizi, Kubilay Han’ın hüküm sürdüğü 13. yüzyıl Çin’inde geçmekte... 

İtalyan aktör Lorenzo Richelmy'nin başrolde olduğu yapım; Malezya, Kazakistan ve İtalya gibi farklı ülkelerde çekildi.

Dizinin 2. sezonu yayınlanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. The Missing (2014)

35. The Missing (2014)

IMDB Puanı: 8.1

Tür: Suç, Dram, Gizem

Konusu: Tony, karısı ve küçük oğlu Oliver Fransa'ya tatile giderler. Tatildeyken

küçük oğulları Oliver kaçırılır. Polis geniş kapsamlı bir arama başlatır. Ancak

Tony tam anlamıyla harap durumdadır ve bu olay onda takıntı haline gelmiştir.

Dizinin 1. Sezonu yayınlanmaktadır.

34. Black Sails (2014)

34. Black Sails (2014)

IMDB Puanı: 8.2

Tür: Macera, Dram

Konusu: Black Sails, Jon Steinberg ve Robert Levine tarafından, Starz için yaratılan bir televizyon dizisidir. 26 Temmuz 2013 tarihinde, Starz on bölümlük ikinci sezon onayı vermiştir. Louis Stevenson’ın romanı Treasure Island'ın 20 yıl öncesini konu alan Black Sails, Korsanlığın altın çağında Kaptan Flint ve tayfasına yeni kattığı John Silver'ın başlarına açtığı belaları anlatıyor. Los Angeles Times'dan Robert Lloyd dizi için 'Black Sails bir korsan hazinesi. Starz'ın yeni dizisi, korsanların günlük yaşamını gerçekçi bir biçimde resmediyor' ifadelerini kullandı. Dizi, Güney Afrika'daki Cape Town Film Stüdyolarında çekiliyor. Sadece bir gemiye eklenen detaylar için üçyüz işçi saatlerce çalışmıştır.

Dizinin 3. sezonu yayınlanmıştır.

33. The Flash (2014)

33. The Flash (2014)

IMDB Puanı: 8.2

Tür: Aksiyon, Macera, Dram, Fantastik, Bilim-Kurgu

Konusu: Geçmişinde büyük bir trajedi yaşamış Barry Allen, Central City Polis Birimi’nde çalışan ve suçluların arkalarında bıraktıkları ipuçlarını toplayan bir adli laboratuvar asistanıdır. Talihsiz bir yıldırım kazası yaşamasının ardından süper hız gücüne sahip olan Barry, Flash kimliğine bürünür ve kötü adamları adalete teslim etmeyi kendine görev edinir!

Dizinin 2. sezonu yayınlanmıştır.

32. The Blacklist (2013)

32. The Blacklist (2013)

IMDB Puanı: 8.2

Tür: Suç, Dram, Gizem, Gerilim

Konusu: Eski bir hükümet ajanı ve FBI'ın en çok aranan kaçaklarından biri Raymond “Red” Reddington, Washington, DC'deki FBI Karargahı'na gizemli bir şekilde teslim olur. Ardından FBI'a reddedemeyeceği bir teklif yapar ve tek şartının çaylak FBI ajanı Elizabeth Keen ile iş yapmak olduğunu söyler

Gelecek Bölüm: Dizinin 4. sezonu 22 Eylül 2016'da yayınlanacaktır.

31. American Horror Story (2011)

31. American Horror Story (2011)

IMDB Puanı: 8.2

Tür: Dram, Korku, Gerilim

Konusu: Harmonlar ilk bakışta mükemmel bir Amerikan ailesi gibi görünse de görünüm yanıltıcı olabilir... Eskiden bir çellist Vivien, kısa bir süre önce yaptığı düşük ve ardından eşinin ihaneti sonrasında ciddi bir ruhsal çöküntü içerisindedir. Bir psikiyatrist olan Ben, aslında sevgi dolu bir baba ve eş olsa da Vivien düşük yaptıktan sonra ondan tamamen uzaklaşınca, kaldığı boşlukta onu aldatmaktan kaçamamıştır. Vivien ve Ben'in genç kızları Violet ise babasının yalancı, annesinin de zayıf olduğunu düşünen bir lise öğrencisidir.

Harmonlar tüm yaşananlardan sonra geçmişi ve kötü hatıraları geride bırakarak yeni bir başlangıç yapmak için Boston'dan Los Angeles'a taşınmaya karar verirler. Yeni evleri 1920'lerden kalma görkemli bir malikanedir. Başlangıçta gerçek olamayacak kadar iyi görünen bu evin aslında uğursuz bir geçmişi vardır. Evin gerçeğini öğrenseler de bu onları oraya taşınmaktan vazgeçirmez. 

Son dönemin en hit korku serisi American Horror Story‘nin 3. sezonunun başlığı  Coven (Cadılar Meclisi) olarak belirlendi. Bildiğiniz üzere ilk sezonun başlığı olarak Murder House (Cinayet Evi); ikinci sezonun başlığı olarak ise Asylum (Akıl Hastanesi) seçilmişti. Bu başlıklar şunun için çok önemli: O sezonun hangi korku ögesi ile alakalı olduğunu ortaya koyuyor. 

Dizinin 5. sezonu yayınlanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Ray Donovan

30. Ray Donovan

IMDB Puanı: 8.2

Tür: Dram

Konusu: Dram ve komedi karışımı bir aile dizisi olan Ray Donovan'ın hikayesi Los Angeles zengin ve ünlülerinin sorunlarını çözen, ortadan kalkması gereken kayıt dışı bir sorun ve problem olduğunda aranan profesyonel bir danışman ve sorun çözücü üzerine odaklanıyor. Ray Donovan ismindeki bu karakter bir yandan müşterileriyle ilgilenirken diğer yandan pek de başarılı olamadığı kendi sorunlu aile yaşamıyla da uğraşmak zorunda kalıyor.

Gelecek Bölüm: Dizinin yeni bölümü 31 Temmuz 2016'da yayınlanacaktır.

29. The Fall (2013)

29. The Fall (2013)

IMDB Puanı: 8.3

Tür: Dram, Gerilim

Konusu: Allan Cubbit'in (The Runaway, Murphy’s Law, Prime Suspect) senaryosunu kaleme aldığı The Fall, Belfast ve çevresinde cinayetler işleyen bir seri katil ve soruşturmadan sorumlu olan bir kadın dedektif şefi üzerine odaklanıyor.

The X-Files dizisindeki Dana Scully karakteriyle tanıdığımız Gillian Anderson ana kadın karakter olan dedektif şefi Stella Gibson'ı canlandırırken, son dönemde ABC'nin fantastik dizisi Once Upon a Time'da izlediğimiz Jamie Dornan (Şerif Graham) Belfast ve çevresinde kurbanlarını seçen seri katil Paul Spector'u oynayacak. Spector, büyük ve karmaşık cinayet soruşturmasında PSNI'a (Kuzey İrlanda Polis Teşkilatı) yardım etmek için gelen dedektif şefi Gibson'ın takibinde olacak.

Dizinin 2. Sezonu yayınlanmaktadır.

28. Brooklyn Nine-Nine (2013)

28. Brooklyn Nine-Nine (2013)

IMDB Puanı: 8.3

Tür: Komedi, Suç

Konusu: Jake, işinde iyi, yetenekli ve ekibi içinde yakalama oranı en iyi polistir. Ama öteki yandan ciddiyetten yoksun ve sıkı çalışması gerekmemiş biri olarak oldukça da rahat biridir. Ekibe yeni gelen patron, emrindekilerin “rozetin hakkını vermesi” gerektiğini düşünen biri olarak işe koyulur ve Jake’ten başlar. Bu da komik pek çok olayın yaşanmasına sebebiyet verir.

Brooklyn 99, New York’lu bir grup dedektifin ekip içi ve suçlularla yaşadığı komik olaylar üstüne kurulu olacak.

Dizinin 4. Sezonu 20 Eylül 2016'da başlayacaktır.

27. Outlander (2014)

27. Outlander (2014)

IMDB Puanı: 8.3

Tür: Dram, Romantik, Bilim-Kurgu

Konusu: Sene 1945. Eski bir savaş hemşiresi olan Claire Randall, evine dönmüştür. Tekrar bir araya geldiği eşiyle ikinci bir balayına çıkar. Salisbury Düzlüğünde bulunan tarihi taş çemberini ziyaret ederler. Bu taşlardan birine dokunan Claire birden kendini, savaş yüzünden yıkılmış ve gruplaşmış sınır baskınlarına maruz kalan İskoçya'da bir yabancı olarak bulur. Sene 1743'tür. Anlayamadığı güçler tarafından zaman içinde geçmişe savrulan Claire, hayatı için tehdit oluşturabilecek mülk sahipleri ve casusların arasına düşmüştür. Cesur bir İskoç savaşçısı olan James Fraser, Clairee öyle sınırsız bir aşk sunar ki, genç kadın sadakat ve tutku gibi iki zıt duygunun arasında sıkışıp kalır. Farklı zamanlarda yaşayan ve hiç ortak özellikleri olmayan bu iki adam arasında bir seçim yapması gerekmektedir.

Dizinin 2. sezonu yayınlanmıştır.

26. Kingdom (2014)

26. Kingdom (2014)

IMDB Puanı: 8.4

Tür: Dram

Konusu: Alvey ve Lisa Navy caddesinde spor salonlarını ayakta tutmaya çalışmaktadırlar. Onların tek umudu ise Alvey'in oğlu Nate'dir. Çünkü onun gelecekte iyi bir dövüşçü olacağına inanmaktadırlar. Ve aynı zamanda Alvey'in Jay adında bir sorunlu çocuğu daha vardır. Bir spor salonu , Bir baba ve İki oğul.

Dizinin 2. Sezonu yayınlanmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Homeland (2011)

25. Homeland (2011)

IMDB Puanı: 8.4

Tür: Dram, Gizem, Gerilim

Konusu: Homeland manik depresyon hastası olan CIA ajanı Carrie Mathison’un hikayesini anlatıyor. Carrie sekiz yıldır kayıp olan ve artık öldüğü farz edilen Birleşik Devletler askeri Nicholas Brody’nin kurtarılmasını sağlayan istihbaratın bir tuzak olduğuna ve Amerika topraklarında gerçekleştirilecek bir El-Kaide komplosuyla bağlantılı olduğuna inanmaktadır... CIA ajanı Carrie Mathison'ın Irak'taki ABD tehditleri üzerine alışılmışın dışındaki araştırması diplomatik bir soruna yol açar. Bunun üzerine Ajan Mathison, sahadan alınarak masa başı bir göreve atanır. Ancak soruşturması kesilmeden önce, Iraklı bir kaynağından Amerikalı bir esirin taraf değiştirdiğini öğrenir.  8 yıldır kayıp olan ve öldüğü düşünülen Çavuş Nicholas Brody, Afganistan'da yapılan özel bir operasyonda bir hücrede kilitli olarak bulunur ve kurtarılır. Çavuş Brody'nin dönüşünü, aldığı istihbarat ile ilişkilendiren Ajan Mathison, bu durumdan endişelenmeye başlar. CIA, Brody'nin bir kahraman olduğunu düşünürken Ajan Mathison duruma şüpheyle yaklaşmaktadır. Ancak Brody'nin taraf değiştirmiş bir terörist olarak ABD için tehdit olduğunu ispat etmesi hiç de kolay olmayacaktır. Bu sırada Brody, evinde bir kahraman olarak karşılanır; ancak esir olduğu yıllar boyunca yaşadıklarının onu ne kadar olumsuz etkilediği de açıkça görülmektedir. Fiziksel olarak yaralanmış, psikolojik olarak yıpranmıştır. Artık eşi ve çocukları için adeta bir yabancıdır. 

Dizinin 6. sezonu 2016 yılında yayınlanacaktır.

24. The Big Bang Theory (2007)

24. The Big Bang Theory (2007)

IMDB Puanı: 8.4

Tür: Komedi

Konusu: Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'nde görevli iki zeki fizikçi Leonard ve Sheldon aynı evde yaşamaktadırlar. Hayatlarını bilime adamışlardır bu yüzden ikisi de fazlasıyla asosyaldir. Yeni karşı komşuları Penny ise güzel ve alımlı bir kızdır ve iki arkadaşın tam zıttı bir karakterdedir. Penny, Leonard ve Sheldon'ın olaylara bakış açılarını gördükçe şaşkına dönmektedir. Henüz Howard ve Rajesh'i tanımamıştır.

Dizinin 10. sezonu 19 Eylül 2016'da başlayacaktır.

23. Orphan Black

23. Orphan Black

IMDB Puanı: 8.4

Tür: Aksiyon, Dram, Bilim-kurgu

Konusu: Yetim Black, Sarah adında zor koşullara adapte olabilmiş kılık değiştiren bir yetimdir. Bir kadının intiharına tanık olduktan sonra Sarah kurbanın kendine çok benzediğini fark eder. Ölü kadının yerine geçerek birikimlerini kullanınca bütün sorunlarının çözüleceğini zannederken onun yerine şaşırtıcı bir gizemin farkına varır: Ölü kadın ve kendisi birer klondur. Sarah cevaplar aradıkça kendisi gibi birçok insanın olduğu öğrenir. Bu kişiler aile fertlerinden şüphelenmeyen ve tamamen farklı koşullarda yetişen genetik olarak aynı insanlardır. Bu klonları kimin yarattığını bilmezken neden bir suikastçi tarafından bir bir öldürüldüklerini de bulmak zorundadır.

Dizinin 5. sezonu 2017 yılında başlayacaktır.

22. The Originals (2013)

22. The Originals (2013)

IMDB Puanı: 8.4

Tür: Dram, Fantastik, Korku, Gizem

Konusu: Kurt adam-vampir melezi, orijinal vampirlerden Klaus Mikaelson, doğaüstü olayların kaynaşma noktası New Orleans’ta kendisine karşı bir güç

oluşturulduğuna dair gizemli bir mesaj alır ve zamanında ailesinin de

kurulmasına yardım ettiği, Fransız mahallesi Quarter’a gider. Klaus’un

kafasındaki sorular, onu New Orleans’ta insanlarının ve her türlü doğaüstü

sakininin üzerinde kontrolü olan, şehrin önceki şeytani koruyucusu, eski çırağı ve dostu Marcel’e götürür. Klaus’un kardeşi Elijah ise Klaus’a yardım edip onu geri döndürmeye ikna etmeye karar verir ve onun peşinden gider. Daha sonra ortaya çıkar ki kurt-kız Hayley de aile geçmişiyle ilgili bazı ipuçları aramak için buraya gelmiş ve Sophie adındaki güçlü bir cadının eline düşmüştür. Marcel’in Klaus’u kışkırtmasıyla ve sadık yandaşlarına emir verip mutlak gücüyle hükmetmesiyle tansiyon iyice yükselir. Kız kardeşleri Rebakah, Mystic Falls’ta onlara katılmak için beklerken Klaus ile Elijah, New Orleans’ın bir kez daha Kökenler tarafından yönetilmesi için cadılarla kolay olmayacak bir anlaşma yapmanın peşine düşerler.

Dizinin 3. sezonu yayınlanmıştır.

21. Vikings

21. Vikings

IMDB Puanı: 8.6

Tür: Aksiyon, Dram, Tarihi, Savaş

Konusu: Vikingler, Kanada ve İrlanda yapımı tarihsel bir televizyon dizisidir. Televizyon kanalı History için, Michael Hirst tarafından yazılmış ve yaratılmıştır. İrlanda'da çekilen Vikingler, tanınmış İskandinav kahramanlarından ve Fransa ve İngiltere'nin azılı düşmanı olarak bilinen Viking Ragnar Lodbrok hakkındaki öykülerden esinlenilerek oluşturulmuştur. Dizi, efsanevi Viking kabile reisi Ragnar Lothbrok ve ekibinin yaşadıklarını anlatır. İlk bölüm yayınlandıktan sonra Metacritic sitesinde eleştirmenler tarafından olumlu not aldı.

Gelecek Bölüm: 5. sezon 2017 yılında başlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. The Walking Dead (2010)

20. The Walking Dead (2010)

IMDB Puanı: 8.6

Tür: Dram, Korku, Gerilim

Konusu: Polis memuru Rick Grimes gözlerini bir hastane odasında açar. Fakat gözlerini açtığı dünya artık hatırladığı eski dünya değildir. Bir zombi salgını bütün dünyaya yayılmış durumdadır ancak onun tek istediği ailesini bulmaktır. Rick Grimes ve bir grup insanın hayatta kalma hikâyesi...

Dizinin 6. Sezonu yayınlanmıştır.

19. Modern Family (2009)

19. Modern Family (2009)

IMDB Puanı: 8.6

Tür: Komedi

Konusu: Modern Family, Amerika ABC televizyonun da yayınlanan bir komedi dizisidir. Dizi, 3 aile ve 3 ayrı yaşamı ele almaktadır.

İlk ailemizin reisini 'Evli ve Çocuklu' dizisinde meşhur Al Bundy karakterini oynayan Ed O'Neill, Jay Pritchett karakteriyle canlandırıyor. Jay kendinden çok daha genç bir eşe sahiptir. Gloria adlı genç eşinin bir de Manny adlı oğlu vardır. Jay, Manny'e bir yandan üvey babalık yapmaya çalışırken diğer yandan da genç eşini başkalarına kaptırmamaya çalışmaktadır.

İkinci ailemiz ise Phil ve Claire Dunphy çiftidir. Claire, Jay Pritchett'in öz kızı, Phil ise damadıdır. Phil ve Claire çiftinin Haley, Luke ve Alex adın da 3 çocukları vardır. Aile'nin en büyük derdi yaramaz oğulları Luke ve erkek arkadaş sorunları başlayan kızları Haley ve Alex.

Üçüncü ailemiz ise gay bir çiftten oluşuyor, Mitchell ve Cameron. Mitchell, Jay Pritchett'in öz oğlu. Bu çiftimizin Vietnam'dan evlat edindikleri Lilly adlı bir bebekleri bulunuyor.

Dizinin 7. Sezonu yayınlanmıştır.

18. Supernatural (2005)

18. Supernatural (2005)

IMDB Puanı: 8.6

Tür: Doğaüstü Dram

Konusu: Dizi, kardeşlerin insanların gerçekte varolmadığını zannettiği birçok tür yaratık, hayalet, şeytan vb. varlığın avcılığını yaptıkları ve bu macerala sırasında yaşadıklarını anlatır. Dizide, Dean ve Sam arasındaki özel ilişki ön plandadır. Dean, içki ve kadın düşkünüdür. Fakat, oldukça cesur ve gururludur. Kardeşi Sam'e ona olan bağlılığı etkilenmemizi sağlar. Dean eğlenceli, klasik rock hayranı ve hiçbir şeyden korkmayan biri gibi görünsede onunda korktuğu ama saklamayı tercih ettiği şeyleri vardır ve Sam bu yüzden çok zorlanır. Sam ise merhametli, zeki birisidir. Dizi boyunca iki kardeşin başından geçen duygusal, dramatik, komik ve korku dolu maceralar vardır.

12. sezon 13 Ekim 2016'da başlayacaktır.

17. American Crime Story

17. American Crime Story

IMDB Puanı: 8.6

Tür: Biyografi, Dram

Konusu: Bir diğer FX dizisi olan American Horror Story gibi American Crime Story de her sezon farklı bir konuyu ele alacaktır. İlk sezonun konusu 1994 yılında gerçekleşen O. J. Simpson cinayet davasıdır.

Dizinin 1. sezonu yayınlanmıştır.

16. Suits

16. Suits

IMDB Puanı: 8.6

Tür: Dram, Komedi

Konusu: Mike Ross (Patrick J. Adams) eğitimini yarıda bırakmış bir dahidir. Mike'ın çocukluk hayalleri yaşadığı talihsiz olaylar ve büyük annesine bakma sorumluluğunu almış olmasından dolayı gerçekleşememiştir. Doğal zekası ve inanılmaz hafızası ile Mike geçimini başka insanların yerine LSAT sınavlarına girerek sağlamaktadır.

Harvey Specter (Gabriel Macht) New York şehrinin en iyi avukatlarından biridir ve çalıştığı firmada başkan yardımcılığına terfi etmiştir. Şirket kuralları gereği kendisine bir asistan almak zorunda olan Harvey tesadüf olarak karşılaştığı Mike'ın zekasına, hazır cevaplılığına ve ansiklopedik düzeydeki hukuk bilgisine hayran kalır. Harvey Specter Mike'ı işe almasına rağmen Mike'ın üniversite eğitimini tamamlamamış olması ve şirketin yalnızca Harvard mezunlarını kabul etmesi ikiliyi Mike Harvard mezunuymuş gibi davranmaya iter.

Dizinin 6. sezonu yayınlanmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Shameless (2011)

15. Shameless (2011)

IMDB Puanı: 8.7

Tür: Komedi, Dram

Konusu: Altı çocuk babası Frank Gallagher utanmaz, alkolik ve sorumsuz bir adamdır. Frank vaktinin çoğunu barda geçirip sorumluluklarını yerine getirmediği için kardeşleriyle Fiona ilgilenmektedir. Fiona'nın sevgilisi Steve, eski bir araba hırsızı şimdilerde ise tıp fakültesine gitmek isteyen kültürlü ve zengin bir aileden gelmektedir. Dizi, Gallagher ailesinin birbirinden ilginç fertlerinin Chicago'da geçen komik aynı zamanda dramatik hayatını konu alıyor.

Gelecek Bölüm: Dizinin 7. sezonuna 2 Ekim 2016 günü start verilecek.

14. Better Call Saul

14. Better Call Saul

IMDB Puanı: 8.7

Tür: Drama, Kara Mizah

Konusu: Dizi, Vince Gilligan ve Peter Gould tarafından yaratılmış ve yine Gilligan tarafından yaratılan Breaking Bad'in uyarlaması, öncesini ve devamını anlatan dizi niteliğindedir. Better Call Saul, Breaking Bad'de ortaya çıkısından yedi yıl önce, 2002'de işe başlayan, kendi halinde bir avukat olan James McGill (Bob Odenkirk) hakkındadır.

Dizinin 2. sezonu yayınlanmıştır.

13. Mr. Robot

13. Mr. Robot

IMDB Puanı: 8.7

Tür: Dram, Suç

Konusu: Dizide Elliot, gündüzleri genç bir siber güvenlik mühendisi ve geceleri hackerlık yapan bir siber korsandır. Elliot, yer altı hacker grubunun (fsociety) onunla irtibata geçmek için şirketininin sistemine zarar vermesi üzerine büyük bir karmaşıklığın içine kendisini atmıştır.

Dizinin 2. sezonu yayınlanmaktadır.

12. Peaky Blinders

12. Peaky Blinders

IMDB Puanı: 8.7

Tür: Dram

Konusu: Kara Şövalye, Başlangıç ve Kara Şövalye Yükseliyor filmlerinden tanıdığımız ünlü oyuncu Cillian Murphy başrol’de yer aldığı, senaryosunu Şark Vaatleri filminin ünlü senaristi Steven Knight’ın yazdığı Peaky Blinders isimli dizi ilk sezonu ile büyük yankı uyandırmıştı.

Murphy’nin dizide ağır bir gangsteri canlandırıyor. Savaş sonrası İngiltere’sinde yaşanan gangster olaylarını anlatan dizide Tomy, savaşın ardından ortaya çıkan gangsterler arasında ayakta kalmaya çalışan eski askerler ve çete üyeleri arasında acımasız bir grubun lideridir.Tommy’nin şehirdeki otoritesini bölgeye yeni gelen bir polisin onunla uğraşmaya başlamasıyla sarılır.

Dizinin 3. sezonu yayınlanmıştır.

11. Daredevil

11. Daredevil

IMDB Puanı: 8.7

Tür: Aksiyon

Konusu: Daredevil bir Marvel karakteridir. Gerçek adı Matthew Murdock olan Daredevil, gündüzleri avukatlık yapmaktadır. Geceleri ise Daredevil karakteriyle suçlularla mücadele eder. Baş düşmanı, babasını öldürten Kingpin'dir. Matt, 9 yaşında gözlerine radyoaktif madde dökülmesiyle kör olmuştur. Fakat bunun karşılığında diğer 4 duyusu güçlenmiştir. Ayrıca kulakları radar olarak görev yapmaktadır. Kırmızı kostüm giyer. Billy Club adlı silahla savaşır. Babasının istediği gibi sakin ve beladan uzak bir hayatı tercih etmeyip bu güçlerini kötülüklere ve Wilson Fisk(Kingpin)'e karşı kullanır. 

Dizinin 2. sezonu yayınlanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Doctor Who (2005)

10. Doctor Who (2005)

IMDB Puanı: 8.7

Tür: Macera, Dram, Aile, Bilim-Kurgu

Konusu: Doctor Who (Türkçe: Doktor Kim) BBC yapımı İngiliz bilim kurgu televizyon dizisidir. Dizi, Gallifrey gezegeninden olan ve 'Doktor' olarak bilinen bir zaman lordunun (time lord) maceralarını konu almaktadır. Doktor, belirli dönemlerde hücre yenilenmesi dediği bir yöntemle kendini baştan aşağı yenileyerek, başka bir görünüş ve hatta kişilikle yaşamına devam etmektedir. Dışarıdan 1950'lerden kalma bir polis kulübesi gibi görünen TARDIS adındaki bir uzay/zaman gemisi ile yolculuk yapan Doktor, yardımcıları ile beraber uzay ve zamanı keşfeder, problemleri çözer, yaratıklarla yüzleşir ve tarihe yapılan müdahalelere engel olur.

Guinness Rekorlar Kitabı tarafından Dünya'nın en uzun süren bilim kurgu televizyon programı olarak listelenen dizi aynı zamanda İngiliz popüler kültürünün de önemli bir parçasıdır. Dizi iyi planlanmış hikâyeleri, ilk yayınlandığı dönemdeki düşük bütçeli yaratıcı özel efektleri ve elektronik müzik kullanımındaki önderliği ile tanınır. 

Dizinin 9. Sezonu yayınlandı.

9. Black Mirror

9. Black Mirror

IMDB Puanı: 8.8

Tür: Bilimkurgu, Dram, Gerilim

Konusu: Black Mirror, İngiliz Channel 4 kanalında 4 Aralık'ta yayınlanmaya başladı ve 3 haftada sona erdi, zira 3 adet birbirinden bağımsız kısa film gibi bölümü var. Öyle ki her biri farklı yazar, yönetmen ve oyunculara sahip. Üstelik süreleri bile farklı. Üçlemenin ortak paydası ise hayatımızı kolaylaştırması beklenen teknolojinin, bizi nasıl avucuna aldığı ve sosyal yaşantımızı nasıl da alt üst ettiği.

Dizinin 3. sezonu yayınlandı.

8. Making a Murderer

8. Making a Murderer

IMDB Puanı: 8.8

Tür: Belgesel

Konusu: Steven Avery tecavüz suçundan yargılanmış ve yargı karşısında aldığı 18 yıllık hapis cezasıyla cezaevine girmiştir. Cezasını çekmeye başlayan tecavüzcünün 2005 yılında masum olduğu anlaşılmıştır. Boşu boşuna üzerine atılmış olan bir suç yüzünden hapishanede yatmış, hayatı altüst olmuştur. Steven Avery çıktığında bir fotoğrafçıyı vahşice katlederek cinayet suçundan tekrar hüküm giymiştir. 

Dizinin 1. sezonu yayınlandı.

7. Narcos

7. Narcos

IMDB Puanı: 8.9

Tür: Dram, Suç

Konusu: Tamamen gerçek bir hikayeden uyarlanılarak hazırlanmıştır. Fakir bir ailede ve fakir bir ülkede doğduğunuzu hayal edin bu arada 28 yaşındasınız ve sayamayacağınız kadar çok paranız var. Pablo Emilio Escobar Gaviria dünyanın en büyük uyuşturucu kaçakçılarından birinin hayatını anlatmaktadır. Hiçbir şeyi yokken yaptığı yasa dışı işler ile servetini katlamış olan Pablo’nun peşine düşen dedektif Steve Murphy ile yaşayacakları maceraları ekrana getiriyor. Ancak atladıkları tek nokta, hayat ikisinin beklediğinden daha karmaşık olması.

Dizinin merakla beklenen 2. sezonu kısa süre içerisinde yayına girecektir.

6. Fargo

6. Fargo

IMDB Puanı: 9.0

Tür: Dram, Suç

Konusu: Dizi Bemidji, Minnesota'da geçmektedir. 2006 Ocak ayında Bemidji, Minnesota yolundan geçen dizinin kötü, karanlık ve esrarengiz kiralık katili Lorne Malvo (Billy Bob Thornton), yine iş üzerindeyken yol üzerinde bir geyiğe çarparak kaza yapar. Hastanede karşılaştığı Lester Nygaard (Martin Freeman) ile konuşarak onu kötü yönde etkiler. Hayatı başarısızlıklarla dolu, sıradan bir insan olan Lester, ailesi ve çevresi tarafından sürekli küçümsenmiş, pısırık bir sigorta satıcısıdır. Malvo‘nun söyledikleri ile etkilenmiş olan Lester eşini bir anlık öfkesi ile öldürür. O günden sonra bu alışık olmadığı dünyada farklı bir kişilik olarak ortaya çıkar. Bu sırada Bemidji Polis Departmanı‘nın hırslı ve acemi polisi Molly Solverson (Allison Tolman) ve Duluth Polis Departmanı'nda görevli, ailesinin güvenliği ile polislik haysiyeti arasında kalmış polis Gus Grimly (Colin Hanks) iyi bir takım olup bu cinayetleri çözmeye, Malvo ve Lester‘ın suçlu olduklarını ispatlamaya çalışır.

Dizinin 2. sezonu yayınlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. House of Cards

5. House of Cards

IMDB Puanı: 9.0

Tür: Politik Drama

Konusu: Günümüzde Washington, DC'de geçen House of Cards, Güney Karolina'dan seçilmiş Demokratik Partili bir kongre üyesi olan Frank Underwood'un kendisine vaadedilen ABD Dışişleri Bakanlığı pozisyonuna başkasının atanmasından sonra uygulamaya koyduğu planınını konu almaktadır.

Dizinin 4. sezonu yayınlandı.

4. True Detective

4. True Detective

IMDB Puanı: 9.1

Tür: Dram, Suç

Konusu:True Detective HBO kanalı için çekilen bir antoloji drama dizisidir ve ilk sezonu Cary Joji Fukunaga yönetmiş, Nic Pizzolatto tarafından yazılmıştır. İlk sezonun yıldızları Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Michael Potts, ve Tory Kittles'dir. Dizinin sloganı 'İnsan En Zalim Hayvandır!'

17 yıl önce işlenen cinayetlerin ardından yakalanamayan bir seri katilin davasını günümüzde, Louisiana Eyaleti Polisi Kriminal Soruşturma Bölümünden iki polis dedektifi tekrar açarlar.

Dizinin 2. sezonu yayınlandı.

3. Stranger Things

3. Stranger Things

IMDB Puanı: 9.1

Tür: Dram, Gerilim, Korku

Konusu: Dizi 1980'li yıllarda New York eyaletine bağlı bir liman kasabası olan Montauk'ta geçmektedir. Genç bir çocuk gizemli bir şekilde ortadan kaybolur. Ailesi, arkadaşları ve yerel polisler çocuğun ortadan kaybolması ile ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatarak gerçeği açığa çıkartmaya çalışırlar. Olayın soruşturması derinleştikçe gizli hükümet deneylerinin yapıldığı olağanüstü bir gizemin içine çekilirler. Annesi (Winona Ryder) çocuğunu alabilmek için korkunç doğaüstü güçlerle yüzleşmek zorundadır.

Dizinin 1. sezonu devam etmektedir.

2. Sherlock (2010)

2. Sherlock (2010)

IMDB Puanı: 9.2

Tür: Suç, Dram, Gizem

Konusu: Sör Conan Doyle’un kahramanını günümüze taşıyan Sherlock mini dizisi, dünyanın en ünlü dedektifini modern teknolojiden yararlanan biri olarak sunuyor.Sir Arthur Conan Doyle’un kahramanı, kendi adını taşıyan dizide karşımıza hiç alışkın olmadığımız bir şekilde çıkıyor. Benedict Cumberbatch’in canlandırdığı Sherlock, çocuksu bir güzelliğe sahip ama üstadın kendisi kadar sürprizlerle dolu. Modern teknolojiden yararlanmaktan da çekinmiyor. Cep telefonu, internet sitesi var. Her ne kadar modern bir Sherlock izlesek de tuhaflıkları, zekası, ruhuyla hık demiş, üstadın burnundan düşmüş. Doctor Who’nun baş yazarlarının kaleminden çıkan mini dizide, Sherlock’un sağ kolu Dr. Watson’ı Bir Otostopçunun Galaksi Rehberi ve Hot Fuzz filmlerinden tanıdığımız Martin Freeman canlandırıyor.

Gelecek Bölüm: 4. Sezonun 2017 yılında yayınlanması planlanmıştır.

1. Game Of Thrones (2011)

1. Game Of Thrones (2011)

IMDB Puanı: 9.4

Tür: Macera, Dram, Fantastik

Konusu: Yedi Krallık diyarının kralı olan Robert Baratheon beklenmedik bir zamanda hayatını kaybederek Demir Taht'ı çocukluk arkadaşı olan Eddard Stark'a bıraktığını vasiyet eder. Eddard etrafındaki sinsilik ve kokuşmuşluktan dolayı kime güveneceğini bilemez. Demir Taht'ın eski soy varisleri için de beklenen an gelmiştir. Böylece, bu boşluktan yararlanarak Demir Taht'a oturmak isteyen hanedanlar arasındaki amansız savaş başlar. Dost ile düşmanın, yalan ile gerçeğin birbirine girdiği bu dönemde Yedi Krallık için zor zamanlar da usulca yaklaşmaktadır. Ufukta bir ömür süren kış kendini gösterir ve kış ile beraber Kuzey'de, Kara Nöbet'in ardında bilinmeyen karanlık bir güç de Yedi Krallık üzerine korku salar. Tüm bu hengamenin içinde ise, Demir Taht sahibini beklemektedir.

Dizinin 6. sezonu 26 Haziran 2016 tarihinde yayınlanmış, 7. sezon için onay alınmıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1902
719
312
191
169
164
155
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın