Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Yüzünüzde Tatlı Bir Tebessüm Bırakacak Birbirinden Romantik Filmler

İzlerken Yüzünüzde Tatlı Bir Tebessüm Bırakacak Birbirinden Romantik Filmler

Beyza
27.07.2023 - 13:23

Kalbinizi ısıtacak, yüzünüzde samimi bir tebessüm oluşturacak romantik filmlerle karşınızdayız. Bu filmler, aşkın en güzel hallerini beyaz perdeye taşıyarak sizlere unutulmaz anlar yaşatacak. İster yalnız başınıza, ister sevdiklerinizle birlikte izleyin, bu romantik filmler sizi derinden etkileyecek!

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Down with Love (2003)

35. Down with Love (2003)

IMDb: 6,3

Özet: Barbara Novak, kendi döneminin en merak uyandıran yazarlarından bir tanesidir. İlk döneminde çıkardığı feminist romanları kendisini kadınların gözünde bir kahraman haline getirmiştir. Novak, birilerine aşık olup da kısa sürede sıradan köleler haline gelmeye kesinlikle karşı çıkmakta; üstüne üstlük erkeklerle olan ilişkinin sadece 'seks' düzeyinde olması gerektiğini savunmaktadır. Catcher Block ise oldukça yakışıklı bir gazetecidir. Novak'ın takıntılarını öğrendiği andan itibaren bu kadını ayartmak için elinden geleni yapmaya kararlıdır.

Yönetmen: Peyton Reed

Oyuncular: Renée Zellweger, Ewan McGregor, Sarah Paulson

34. Laggies (2014)

34. Laggies (2014)

IMDb: 6,4

Özet: Andrea Seigel'ın yazıp Lynn Shelton'ın yönettiği kara komedi soslu film, Megan isimli genç bir kadının hikayesini ele alıyor. Sevgilisinden sürpriz bir evlilik teklifi alan Megan henüz böylesine büyük bir değişikliğe hazır değildir. Bunu sevgilisine bir türlü açıklayamayınca çeşitli bahanelerin ardına sığınmaya başlar ve sevgilisine bir süreliğine işiyle meşgul olacağı yalanını söyler. Bu inziva en yakın arkadaşı Annika'yla vakit geçirip bu kararı düşünüp tartacağı bir sürece dönüşür. 

Yönetmen: Lynn Shelton

Oyuncular: Keira Knightley, Chloë Grace Moretz, Sam Rockwell

33. Obvious Child (2014)

33. Obvious Child (2014)

IMDb: 6,7

Özet: Yirmili yaşlarında, umut vaat eden bir komedyen olan Donna Stern'in mizah yeteneği, kendi hayatının parçalarını oluşturan küçük ayrıntıları gözlemlemesinden ileri gelir. Güldürü malzemesi olarak genellikle kendi gündeliklerini, bilhassa da cinsel hayatını kullanmaktadır. Ancak bir gün tek gecelik bir ilişkinin ardından hamile kaldığını fark ettiğinde kendini daha önce aklının ucundan dahi geçiremeyeceği bir durumda bulur. 

Yönetmen: Gillian Robespierre

Oyuncular: Jenny Slate, Jake Lacy, Gaby Hoffmann

32. Imagine Me & You (2005)

32. Imagine Me & You (2005)

IMDb: 6,7

Özet: Rachel, uzun zamandır sevgilisi olan Hector ile evlilik hazırlığında olan genç bir kadındır. Ancak onun hayatı, düğünde çiçeklerin hazırlanmasından sorumlu olan Luce ile tanışması ile bambaşka bir hal alır. Luce’a karşı farklı duygular hisseden Rechal, onunla iletişim kurdukça başka bir kadına aşık olmanın nasıl bir his olduğunu anlamaya başlar. Evlendikten sonra da Luce’a karşı olan hislerinden kaçamayan Rachel, kendisini gizli bir ilişkinin içinde bulur.

Yönetmen: Ol Parker

Oyuncular: Piper Perabo, Lena Headey, Matthew Goode

31. Bridget Jones's Diary (2001)

31. Bridget Jones's Diary (2001)

IMDb: 6,8

Özet: Artık otuz iki yaşına gelmiş olan Bridget, halen hayatını rayına oturtamamış; aradığı kişiyi bulamamıştır. Bir şekilde kim olduğunu kendine hatırlatması ve tüm hareketlerini kontrolü altına alabilmesi için bir günlük yazmaya başlar. O noktadan itibaren kendisini aşık olduğu iki erkeğin arasında kararsız bir vaziyette bulur. Bunlardan birisi dürüstlüğüyle ve doğru seçimleriyle göz kamaştıran bir erkektir. Diğeri ise, güvenilmez ancak bu nedenle çekici olan bir adamdır. Bridget Jones, ne yapacağını şaşırmıştır.

Yönetmen: Sharon Maguire

Oyuncular: Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Secretary (2002)

30. Secretary (2002)

IMDb: 6,9

Özet: Lee Holloway, yirmili yaşlarında akıllı ve kurnaz bir kadındır. Akıl hastanesinde geçirdiği kısa bir sürenin ardından Florida’ya döner. Kendinden ve bunaltıcı çocukluğundan biraz uzaklaşmak için liseden, çalışkan bir öğrenci olan arkadaşı ile takılmaya başlar ve aynı zamanda da bir hukuk firmasında sekreter olarak işe başlar. Çok geçmeden patronu Bay Grey’e saplantılı bir tutku duymaya başlar. Aralarındaki tuhaf ilişki süresince Lee, en derin özlemlerini mazoşizm boyutlarına kadar takip eder. Ta ki kendisini doğrulayana dek.

Yönetmen: Steven Shainberg

Oyuncular: James Spader, Maggie Gyllenhaal, Jeremy Davies

29. Dirty Dancing (1987)

29. Dirty Dancing (1987)

IMDb: 7

Özet: Bir yaz kampında dans öğretmenliği yapan Johnny Castle, iş dışında kalan vakitlerinde de diğer dansçılarla dans etmektedir. Baby olarak tanınan genç bir kız Johnny’e aşık olur ve onun hem sevgilisi hem de dans partneri olur.

Yönetmen: Emile Ardolino

Oyuncular: Jennifer Grey, Patrick Swayze, Jerry Orbach

28. One Day (2011)

28. One Day (2011)

IMDb: 7

Özet: Emma (Anne Hathaway) ve Dexter (Jim Sturgess) birbirlerine tamamen zıt sosyal yapılardan gelen iki genç insandır. Emma işçi sınıfı bir aileden yetişmiş, hayata dair devrimci ruhu olan bir genç kızdır. Dexter ise baba parası ile okuyan, çapkın ve eğlenceden başka bir şeyi umursamayan biridir. İkilinin yolları üniversiteden mezun oldukları gün kesişecek ve 15 Temmuz tarihi uzun yıllar sürecek bir arkadaşlığın başladığı gün olacaktır.

Yönetmen: Lone Scherfig

Oyuncular: Anne Hathaway, Jim Sturgess, Patricia Clarkson

27. Behind the Candelabra (2013)

27. Behind the Candelabra (2013)

IMDb: 7

Özet: 1970'li yılların en dikkat çekici müzik dehalarından biri olan Douglas Eye Liberace, başarılı bir piyano sanatçısı olmasının yanı sıra televizyondaki şovlarıyla da dikkat çeken ünlü bir kişiliktir. Ham sahne hem de sahne dışında azımsanmayacak bir başarı yakalayan Liberace, 1977 yazının başında genç ve yakışıklı Scott Thorson ile tanışır. Scott Thorson, ünlü müzisyenin kulisteki odasına beklenmedik bir şekilde girmiş ve ikili böyle tanışmıştır. Ardından aralarında, yaş farkına ve sosyal uçuruma rağmen bir ilişki başlar. 

Yönetmen: Steven Soderbergh

Oyuncular: Michael Douglas, Matt Damon, Dan Aykroyd

26. Love, Rosie (2014)

26. Love, Rosie (2014)

IMDb: 7,1

Özet: Rosie ve Alex 5 yaşından beri birbirlerinin en iyi dostu olmuştur; bu yüzden aralarında aşka ve sevgili olmaya dair hiçbir ihtimal olmamıştır. Ama ne zaman olay sevgili seçimlerine gelse, birbirlerinin en büyük düşmanı olmuşlardır. 18 yaşında yapılan bir seçim, kaçırılan bir fırsat ise hayatlarını bambaşka yönlere sürükler. Ama aralarındaki bağ, kilometrelerce mesafeye, akıp giden zamana yenilmez. Bu arada hayal kırıklıklarıyla sonuçlanan ilişkiler, evlilikler, boşanmalar da cabası… Birbirlerini yeniden bulduklarında ikinci bir şansları olacak mı yoksa her şey için çok mu geç kaldılar?

Yönetmen: Christian Ditter

Oyuncular: Lily Collins, Sam Claflin, Christian Cooke

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. The Lobster (2015)

25. The Lobster (2015)

IMDb: 7,1

Özet: Çok da uzak olmayan bir gelecekten ilginç bir distopya öyküsü anlatıyor bize The Lobster. Yalnız kalmış, ilişkisi olmaya insanların tutuklandığı, alternatif bir gelecekte geçen öyküde, bekar insanlar korkunç bir otele yerleştirildikten 45 gün sonra, kendileriyle eşleşen kişiyle ilişkiye başlamak zorunda kalıyorlar. Eğer ki ilişkilerinde başarıyı yakalayamazlarsa, kendilerinin seçtikleri bir hayvana dönüştürülüyorlar! 

Yönetmen: Yórgos Lánthimos

Oyuncular: Colin Farrell, Rachel Weisz, Jessica Barden

24. Four Weddings and a Funeral (1994)

24. Four Weddings and a Funeral (1994)

IMDb: 7,1

Özet: Filmde, ilk başta; Charles adında, kızlarla sadece gönül eğlendirip hiç bir zaman evlilik vaadinin altına girmeyen bir 'heartbreaker' tiplemenin maceralarına şahit olacağız. Ancak kötü bir sürpriz onun da peşini bırakmaz: Bir gün bir arkadaşının düğününde hayatının kadınıyla karşılaşınca tüm hesapları alt üst olur. Zira Amerikalı Carrie’ye aşık olmuştur. Ancak Charles yiğitliğe gölge düşsün istememektedir ve işte bu yüzden bir türlü duygularını ifade edemez! İlginçtir, Charles ile Carrie sonradan bir cenazede ve üç nikahta daha karşılaşacaklardır. Her seferinde arkadaşlıkları bir kez daha yenilenecek ancak birbirlerine itiraf edemedikleri ilgilerine rağmen başka başka insanlarla nişanlanacaklardır. 

Yönetmen: Mike Newell

Oyuncular: Hugh Grant, Andie MacDowell, Kristin Scott Thomas

23. Ruby Sparks (2012)

23. Ruby Sparks (2012)

IMDb: 7,2

Özet: Calvin genç yaşında büyük başarı elde etmiş ama hızlı yükselen kariyerinde şimdi duraklama evresine giren bir yazardır; sanki ilhamı tutulmuştur. Bu durumla başa çıkmak içinse ilginç bir yol dener. Kendini yeni bir romansın içine sokmaya karar verir ve kendisini seveceğini düşündüğü bir dişi karakter yaratır, ve adını Ruby koyar. Fakat bir hafta sonra Ruby kanlı canlı salondaki kanepede oturuyordur! Calvin kelimelerinin nefes alan bir canlıya dönüştüğünü görünce ne yapacağını şaşırır...

Yönetmen: Jonathan Dayton, Valerie Faris

Oyuncular: Paul Dano, Zoe Kazan, Chris Messina

22. Beginners (2010)

22. Beginners (2010)

IMDb: 7,2

Özet:  Yeni Başlangıçlar, 75 yaşındaki babasının eşcinsel olduğunu öğrenmesi ve onun tercihlerini irdelerken kendi hayatını ve yalnızlığını sorgulamasını anlatıyor.

Yönetmen: Mike Mills

Oyuncular: Ewan McGregor, Mélanie Laurent, Christopher Plummer

21. Closer (2004)

21. Closer (2004)

IMDb: 7,2

Özet: Yazı, çizi ve editörlük işleri ile iştigal eden her hevesli katip gibi, Dan da yazarlık yapmayı kafasının içinden hevesle geçirmektedir. Ancak şimdilik, sadece ölüm ilanları yazarak hayatını kazanmak zorunda ve düşlerini ertelemektedir. Yazarlık hedefi olan genç bir gazeteci olan Dan, bir gün tesadüf eseri, bir kaza sonucunda Amerikalı Alice ile tanışır. İşte Dan, şimdi ilham perisine kavuştuğunu düşünmektedir. Alice’in hayatından yola çıkarak yazdığı kitap baskıya hazırlanırken, kapak fotoğrafı için gittiği fotoğrafçının Anna’ya aşık olması ve aralarında filizlenen ilişki, işleri biraz karıştırır. 

Yönetmen: Mike Nichols

Oyuncular: Julia Roberts, Jude Law, Natalie Portman

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Broadcast News (1987)

20. Broadcast News (1987)

IMDb: 7,2

Özet: Hayatını işe adayan Jane Craig yetenekli ve başarılı bir televizyon programı yapımcısıdır. Tüm zamanını işiyle geçiren Jane'in en yakınındaki kişi, en yakın arkadaşı ve iş arkadaşı olan Aaron Altman'dır. Yetenekli bir yazar ve muhabir olan Aaron gizliden gizliye Jane'e aşıktır...

Yönetmen: James L. Brooks

Oyuncular: William Hurt, Albert Brooks, Holly Hunter

19. The Age of Innocence (1993)

19. The Age of Innocence (1993)

IMDb: 7,2

Özet: Newland Archer aristocrat bir aileden gelen zengin ve başarılı bir avukattır. 1870'lerin New York'unda geleneklerine bağlı bir tavır sergileyen sosyetede evlilikler ailelerin istediği şekilde yapıldıyordu. Genç ve güzel bir kız olan May Welland ile nişanlanan Newland için işler ailesinin istediği şekilde gidiyordu.Kocasından ayrılmaya karar verip kuzeninin yanına New York'a dönen May'in kuzeni Ellen'ın ortaya çıkmasıyla, Newland'ın rayında giden hayatı bir anda alt üst olacaktır.

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Daniel Day-Lewis, Michelle Pfeiffer, Winona Ryder

18. Only Lovers Left Alive (2013)

18. Only Lovers Left Alive (2013)

IMDb: 7,2

Özet: Eve ve Adam, insanlık tarihine çok uzun zamandır tanıklık eden ve bunun etkisiyle çoğu şeye karşı inancını yitiren iki ölümsüz aşık, iki depresif vampirdir. Adam, iflas etmiş ve büyük ölçüde terk edilmiş hayalet bir şehir görünümünde olan Detroit'te yaşayan; tüm zamanını müziğe ve kimseye dinletmediği şarkılarına ayıran başarılı bir müzisyen, karamsar ve depresif bir vampirdir. Tek aşkı Eve ise uzun bir süredir Fas'ın Tanca şehrinde, bambaşka bir kültürün içerisinde nefes almaktadır. Eve'ın, Adam'ı ziyarete geldiği zamanlardan birinde kız kardeşi Ava'nın da beklenmedik ziyaretiyle karşılaşırlar. 

Yönetmen: Jim Jarmusch

Oyuncular: Tom Hiddleston, Tilda Swinton, Mia Wasikowska

17. Lars and the Real Girl (2007)

17. Lars and the Real Girl (2007)

IMDb: 7,3

Özet: Abisi Gus ve karısı Karin'in evlerinin garajında yaşayan Lars, babası öldükten sonra içine kapanmış, insanlarla iletişim kurmaktan ve yakınlaşmaktan çekinen bir gençtir.Lars'ın durumu için endişelenen ve onu ailenin bir parçası yapabilmek için çabalayan Karin ve Gus, Lars'ın bir kız arkadaşı olduğunu öğrenince sevinseler de, gelin adayının internetten sipariş üzerine gelmiş plastik bir kadın olduğunu görünce sevinçleri pek uzun sürmez. İşin zor kısmı ise Lars etkilenmesin diye yeni kız arkadaşı Bianca'ya gerçek muamelesi yapmak zorunda kalacak olmalarıdır.

Yönetmen: Craig Gillespie

Oyuncular: Ryan Gosling, Patricia Clarkson, Emily Mortimer

16. 10 Things I Hate About You (1999)

16. 10 Things I Hate About You (1999)

IMDb: 7,3

Özet: Bianca, okuduğu üniversitede herkesi kendine hayran bırakan güzeller güzeli bir kızdır. Ablası ise sürüp giden tüm hayatı boyunca nedense erkeklere hiç ilgi duymamıştır. Bianca'nın yaşamı da ablasının bu çekinik tercihleri tarafından şekillendirilmektedir. Zira ailevi kuralları vardır. Bu kurallara göre iki kardeşin aynı anda sevgilisi olmadığı sürece, kimsenin sevgilisi olmayacaktır. Bianca bu durumun içerisinde kendisine yarar sağlayabilecek planlar yapmaya koyulur.

Yönetme:n Gil Junger

Oyuncular: Heath Ledger, Julia Stiles, Joseph Gordon-Levitt

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Dogfight (1991)

15. Dogfight (1991)

IMDb: 7,3

Özet: 1963 yılında geçen 'Dogfight', askerlik için Vietnam'a gönderilmeyi bekleyen 18 yaşındaki Eddie Birdlace ve arkadaşlarına odaklanıyor. Yalnızca bir geceleri kalan gençler bir oyun oynamaya karar verir; hepsi yanlarında partiye gelecek bir kız bulmalıdır ve en çirkin kızı bulan oyunun kazananı olacaktır. Eddie aradığı kızı bir kahve dükkanında bulur. Dükkanda çalışan yapayalnız ve barış yanlısı Rose partiye onunla gitmeye karar verir ancak oyunun da farkına varır. Bir yandan da Eddie kızdan hoşlanmaya başladığını fark eder ve kızı evine kadar takip eder. Eddie, tüm farklılıklarına rağmen kızın gönlünü kazanabilecek midir?

Yönetmen: Nancy Savoca

Oyuncular: River Phoenix, Richard Panebianco, Mitchell Whitfield

14. Punch-Drunk Love (2002)

14. Punch-Drunk Love (2002)

IMDb: 7,3

Özet: Barry Egan, 7 tane çekilmez kız kardeşiyle yaşayan ve hayatındaki bütün boşlukları işiyle dodurmaya çalışan kendi halinde bir genç adamdır. Kadınlar konusunda doğuştan yeteneksiz olan Egan, günün birinde bir kadınla tanışır. Aralarında yavaş yavaş bir şeyler filizlenmeye başlar...

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

Oyuncular: Adam Sandler, Emily Watson, Philip Seymour Hoffman

13. Jane Eyre (2011)

13. Jane Eyre (2011)

IMDb: 7,3

Özet: Jane Eyre, 10 yaşındayken öksüz kalmış ve mutsuz bir çocukluk dönemi geçirmiştir. Babasının öldüğünü zanneden Jane, kendisine adeta bir köle gibi davranan halası tarafından oldukça katı disiplinli bir yatılı okula gönderilir. On yıl boyunca bütün hayatının geçtiği bu yatılı okuldan mezun olduktan sonra kendisi de aynı çatı altında öğretmen olarak çalışmaya başlar. Bir süre sonra da Edward Rochester’ın malikânesinde çocuklara mürebbiyelik yapmaya başlar.

Yönetmen: Cary Joji Fukunaga

Oyuncular: Mia Wasikowska, Michael Fassbender, Jamie Bell

12. Me Before You (2016)

12. Me Before You (2016)

IMDb: 7,5

Özet: Tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşamını sürdürmek zorunda olan yarı felçli genç adam, bakıcı olarak küçük bir kasabada yetişmiş genç kadını istihdam ettir. Bu genç adam ve kadının bir araya gelişi hayatlarını yeni bir yola sürükleyecektir. İlk başta birbirlerinden hoşlanmayan ikili farklılıklarının fazlalığından yakınsa da zamanla hayatla ilgili bilmedikleri şeyleri birbirlerine öğretmeye başlarlar. Birbirlerine aşık olan karakterleri şimdi daha da zorlu bir sınav beklemektedir...

Yönetmen: Thea Sharrock

Oyuncular: Emilia Clarke, Sam Claflin, Janet McTeer

11. The Big Sick (2017)

11. The Big Sick (2017)

IMDb: 7,5

Özet: Taze bir çift ilişkileri derinleştikçe aralarındaki kültürel farklılıklar yüzünden karşı karşıya gelmeye başlıyor.

Yönetmen: Michael Showalter

Oyuncular: Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. A Star Is Born (2018)

10. A Star Is Born (2018)

IMDb: 7,6

Özet: Bir Yıldız Doğuyor, yetenekli ancak bilinmeyen Ally'yi keşfedince düşüşün eşiğine gelen bir country müzik yıldızı olan Jackson Maine'i konu alıyor. Jackson Maine, kariyerinde düşüş gösteren bir müzisyendir. Henüz keşfedilmemiş genç bir yetenek olan Ally ile tanışır ve ikili birbirlerinden hemen etkilenir. İkili tutkulu bir aşk yaşamaya başlar ve Ally'nin yeteneğinin farkedilmesi için çalışan Jackson onu sahnenin büyülü dünyası ile tanıştırır. Jack Ally'yi şöhrete kavuşturduktan kısa süre sonra ise Ally artık ünlü bir müzisyen olmuştur. Jack, Ally'nin kariyerinin hızla kendisininkini gölgede bıraktığını fark eder. Kaybolan ihtişamını geri kazanmaya çalışan Jack bu süreçte içsel şeytanlarıyla da yüzleşmek zorunda kalacaktır.

Yönetmen: Bradley Cooper

Oyuncular: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott

9. About Time (2013)

9. About Time (2013)

IMDb: 7,8

Özet: 21 yaşına basan Tim Lake, ailesindeki tüm erkeklerin sahip olduğu gizli bir yeteneğinin olduğunu öğrenir. Lake ailesinin tüm erkekleri zamanda seyahat etme yeteneğine sahiptir ve Tim de artık bunu kullanabilecektir. Bunu fırsat bilen Tim geçmişindeki utanç verici anlara gidip olayları değiştirmeye başlar. Kısa bir süre Londra'ya taşınır ve son derece çekici bir kadın olan Mary'e aşık olur. Tim herkesten gizlediği yeteneğini ilişkilerine de yeni bir 'boyut' getirmesi için kullanmaya başlar ve bu sayede her adımı hatasız atlatmayı planlar. Ancak bir süre sonra her sorunu bu şekilde çözemeyeceğini ve hataların da hayatın gerekli birer parçası olduğunu fark eder.

Yönetmen: Richard Curtis

Oyuncular: Domhnall Gleeson, Bill Nighy, Rachel McAdams

8. Harold and Maude (1971)

8. Harold and Maude (1971)

IMDb: 7,9

Özet: Genç, zengin ve ölüm takıntısı olan Harold, bir cenazede yetmişli yaşlarındaki Maude ile tanıştığında kendisini sonsuza dek değişmiş bir halde bulur. Harold yirmi yaşındadır ve hayata tutunma problemi yaşamaktadır. Sürekli bir takım cenazelere gider ve sık sık intihara kalkışır. Bu gittiği cenazede tanıştığı Maude ile aralarında özel bir bağ kurulur. Keyifli bir arkadaşlık geliştirirler. Maude onun tam zıttı olarak hayat dolu biridir. Aralarındaki enerji aktarımı ile Harold öyle bir kıvama gelir ki ailesine Maude ile evlenmek istediğini bildirir. Ancak tam da bu sırada onu Maude bir süprizle beklemektedir.

Yönetmen: Hal Ashby

Oyuncular: Ruth Gordon, Bud Cort, Vivian Pickles

7. Before Midnight (2013)

7. Before Midnight (2013)

IMDb: 7,9

Özet: Paris'teki ikinci buluşmanın ardından Jesse ve Celine bir kez daha vedalaşıp kendi yollarına devam eder. İlk buluşmanın ardından geçen uzun yılların ardından tekrar, bu kez Yunanistan'da karşılaştığımız ikili, bu süreçte bir yığın değişim yaşamış, çeşitli sürprizlerin yaşanacağı bir hayata doğru yelken açmıştır. Tüm sorunlara ve değişikliklere rağmen, değişmeyen tek şey ise birbirlerine duydukları naif aşktır. Yunanistan'da geçirdikleri bir tatil günü, geçmişlerini muhakeme edip ilişkilerini masaya yatırdıkları içten bir sohbete tanık olacaktır. 

Yönetmen: Richard Linklater

Oyuncular: Julie Delpy, Ethan Hawke, Seamus Davey-Fitzpatrick

6. Titanic (1997)

6. Titanic (1997)

IMDb: 7,9

Özet: Dünyanın hatırlamak istemediği türden felaketlerden olan 'Titanik faciası', dev prodüksiyonların yönetmeni James Cameron tarafından çekilen görkemli bir film.Teknolojinin son sürat ilerlediği bir dönemde, insanlar üstesinden gelemeyecekleri hiç bir sorun olamayacağına inanmaya başlamışlardır. 'Titanic' adlı dev transatlantik ise, insanlığın doğaya karşı gövde gösterisi gibidir. Bu 'Düşler Gemisi' nin yolcuları arasında Avrupa`da birkaç yıl geçirdikten sonra Amerika'ya dönmekte olan, Jack adlı genç bir ressam ile nişanlısı ve annesiyle Philadelphia`ya giden Rose adlı genç bir kız da vardır. İki genç, şans eseri tanışacak, aralarındaki sınıf farkına aldırmaksızın birbirlerine yakınlaşacaktır. Bu arada doğa insanoğlunun günden güne artan kibirine bir nokta koymayı planlamaktadır. Yola çıkılmasından dört buçuk gün sonra, 10 Nisan 1912'de, Titanic iki saat kırk dakika süren ve sulara gömülmesiyle son bulan, hazin olayların başlamasına neden olacak buz dağına çarpacaktır.

Yönetmen: James Cameron

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. La La Land (2016)

5. La La Land (2016)

IMDb: 8

Özet: Aşıklar Şehri, yolları kesişen iki insanın hikayesini anlatıyor. Hayatlarında yön bulmaya çalışan iki tutkulu insan Sebastian ve Mia'nın yolları, Los Angeles'ta trafiğin sıkışık olduğu bir gün kesişir. Her ikisi de sanat tutkunu olan bu iki insan, hayallerini gerçekleştirme yolunda düşe kalka ilerlemektedir. 

Yönetmen: Damien Chazelle

Oyuncular: Ryan Gosling, Emma Stone, John Legend

4. Her (2013)

4. Her (2013)

IMDb: 8

Özet: Theodore Twombly hayatını, yakın gelecekte nadir bulunan bir şeye dönüşmüş olan el yazımı mektupları yazarak kazanmaktadır. Ve bu yıllarda insanların işlerini artık bilgisayar programları yerine getirmektedir. Theodore, karısından boşandıktan sonra bir apartman dairesinde tek başına yaşamaya başlar ve bir gün karşılaştığı bir teknoloji reklamıyla birlikte hayatı değişir. Kusursuz bir yapay zeka programı sunan yeni bir işletim sistemi, onu son derece çekici bir kadın olan Samantha ile tanıştırır. Sanal bir varlık olan ve sadece bir sesten ibaret olan Samantha, Theodore'u dünya ve hayat üzerine sorduğu sorularla birlikte bambaşka bir gerçeklikle tanıştırır.

Yönetmen: Spike Jonze

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Scarlett Johansson, Amy Adams

3. Chungking Express (1994)

3. Chungking Express (1994)

IMDb: 8

Özet: Son dönem Uzak Doğu sinemasının en akılda kalan yapıtlarından biri olan film iki farklı kırık kalpli insanın içine düştüğü benzer çıkmazları, hem dokunaklı hem de eğlenceli bir üslupla anlatır. İlk yarısında sevgilisinden ayrılan ve bu ayrılığın üstesinden gelemeyen bir polis memuru olan Cop 223 (He Zhiwu)’ün dramını izlerken, ikinci yarıda da benzer bir şekilde sevgilisinden ayrılan ve benzer bir bunalımlı ruh haliyle bu ayrılığın üstesinden gelmeye çalışan bir diğer polisin, Cop 663’ün hikayesine tanık oluruz. Bu benzer hikayeler dünyanın en kalabalık şehirlerinden birinde, mucizevi bir şekilde ortak noktalarda kesişir.

Yönetmen: Wong Kar-Wai

Oyuncular: Brigitte Lin Ching-hsia, Tony Leung Chiu-Wai, Faye Wong

2. In the Mood for Love (2000)

2. In the Mood for Love (2000)

IMDb: 8,1

Özet: Hong Kong, 1960'lı yılların başlarını yaşamaktadır. Chau lokal bir gazetenin yazı işleri müdürüdür. Karısıyla birlikte büyük oranda Şangaylıların hayatlarını sürdürdükleri bir apartmana taşınırlar. Chau bir gün kapı komşusu Li-Chun ile karşılaşır. İkisi de eşlerinden bağımsız bir şekilde eşya taşımaktadırlar. Günden güne birbirleriyle yakınlaşmaya başlayan ikili bir süre sonra tuhaf bir gerçekle karşı karşıya kalacaktır. Bu da eşlerinin de birlikte oldukları gerçeğidir. Artık onların da kendilerini ve ilişkilerini yeniden gözden geçirebilecekleri bir ortam oluşmuştur.

Yönetmen: Wong Kar-Wai

Oyuncular: Maggie Cheung, Tony Leung Chiu-Wai, Ping Lam Siu

1. Amélie (2001)

1. Amélie (2001)

IMDb: 8,3

Özet: Amelie, Ünlü Fransız yönetmen Jean-Pierre Jeunet’nin beş dalda Oscar’a aday gösterilen ve son on yılın en ses getiren yapımları arasında. Bu Fransız komedisi bizi genç ve özel bir kadınla tanışmaya davet ediyor; her daim hayat dolu, yaşama sevgi dolu gözlerle tanıklık eden ve sahip olduğu özel ışıltıyı her anında yanında taşıyan Amelie’nin hikayesine... Anne ve babasını kaybetmiş olan Amelie, kendini başkalarının hayatlarını tamir etmeye, onları mutlu kılmaya adamıştır; bu adanmışlığı fark ettirmeden, bu durumdan bihaber olan insanların hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik yapmaktadır. Peki başkalarının mutluluğu için çabalayan Amelie, yalnızlığının farkına vardığı an kendi mutluluğu için de çabalamaya başlayacak mıdır?

Yönetmen: Jean-Pierre Jeunet

Oyuncular: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın