Görüş Bildir
Haberler
İzlanda Turistlerin Yarattığı Kirlilikten Rahatsız: Popüler Kanyon Ziyarete Kapatılıyor

etiket İzlanda Turistlerin Yarattığı Kirlilikten Rahatsız: Popüler Kanyon Ziyarete Kapatılıyor

Yüksel Venedik
25.03.2019 - 21:49 Son Güncelleme: 26.03.2019 - 14:27

İzlanda'nın güneyinde yer alan Fjadrargljufur Kanyonu'nun, turistlerden kaynaklı çevresel bozulma ve kirlilikten ötürü Haziran ayında kapanacağı açıklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Turistlerin yarattığı çevresel kirlilikle mücadele etmek için çözümü 'ziyarete kapatmakta' bulan ülkeler arasına İzlanda da katıldı.

Turistlerin yarattığı çevresel kirlilikle mücadele etmek için çözümü 'ziyarete kapatmakta' bulan ülkeler arasına İzlanda da katıldı.

Sputnik'in haberine göre, İzlanda Çevre Ajansı Haziran ayından itibaren turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Fjadrargljufur Kanyonu ziyarete kapatılacak. Kararın nedeni olarak ise, giderek artan turist sayısının kanyon üzerinde yarattığı çevresel bozulma ve kirlilik.

Justin Bieber'ın çektiği klibin ardından Fjadrargljufur Kanyonu'na ilgi artmıştı.

'Aynı zamanda bir güvenlik meselesi'

'Aynı zamanda bir güvenlik meselesi'

Visit Iceland (İzlanda'yı Ziyaret Edin) adlı ulusal turizm kurumunun yöneticisi Inga Hlin Palsdottir, kanyonun popülerliğiyle ilgili şarkıcıları ya da turizmdeki artışı suçlamanın adil olmadığını söyledi ve şunları ekledi:

'Fjadrargljufur, bu kadar popüler olmamak için yaratılmış bir doğa harikası sadece. Bütün bir yıl boyunca insanları buraya davet edebilmemiz için daha iyi bir altyapı oluşturmaya ihtiyacımız var. Yine bütün yıl boyunca keşfedilecek patikaları oluşturmaya ihtiyacımız var. Bu sadece doğa için değil, aynı zamanda bir güvenlik meselesi'

350 bin nüfuslu ülkede turizm tavan yaptı

350 bin nüfuslu ülkede turizm tavan yaptı

350 bin nüfuslu İzlanda'da turizm tavan yapmış durumda. 2017 yılında, ülkeyi ziyaret eden turistlerin sayısı 2,2 milyon düzeyindeydi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
206
36
18
6
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Görmek istediğim ülkelerden biri, bu tür kısıtlamalarına saygı göstermek gerek. Gelen turist sayısının veya harcayacağı döviz in önemi yok. Doğa ve çevre kir... Devamını Gör

adekaj

bizde bir yerin kirlendigini duysalar gidip biraz da kendileri kirletir

Esthetician

O ülkeye turist alınması başlı başına bir hata. Dünya üstünde cennet denilebilecek çok nadir ülkelerden.