Görüş Bildir
Haberler
İsveç'te Aşırı Sağcı Grubun Kur'an Yakma Eylemi ve Karşı Gösteriler Nedeniyle Gerginlik

İsveç'te Aşırı Sağcı Grubun Kur'an Yakma Eylemi ve Karşı Gösteriler Nedeniyle Gerginlik

Ulaş
17.04.2022 - 22:16

İsveç, Kur'an yakan ve yeniden yakmayı planlayan aşırı sağcı bir grubun mitingleri ve onlara yönelik protestolar nedeniyle üç gündür gerginlik yaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşırı sağcı görüşleriyle bilinen Danimarka - İsveç vatandaşı Rasmus Paludan liderliğindeki 'Stram Kurs' (Sıkı Yön Partisi) taraftarları, ülkenin güneyindeki Malmö kentinde toplandıktan sonra Cumartesi günü geç saatlerde şiddet olayları patlak verdi.

Kentte araçlar ateşe verildi ve bazı protestocular polise taş attı.

Son günlerde İsveç, Danimarka merkezli 'Stram Kurs'a karşı gösteri yapanlarla polis arasında bir dizi çatışmalara sahne oldu.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, aşırı sağcı grubun, başkent Stockholm'ün banliyöleri ile Linköping ve Norrköping kasabalarında düzenlediği mitinglerin ardından çıkan karşı gösterilerde en az 16 polis memurunun yaralandığı ve çok sayıda polis aracının imha edildiği bildirildi.

İsveç ulusal polis şefi Anders Thornberg, göstericilerin polis memurlarının hayatlarına kayıtsız kaldıklarını belirterek, "Daha önce de şiddetli isyanlar gördük. Ama bu başka bir şey" dedi.

İsveç ulusal polis şefi Anders Thornberg, göstericilerin polis memurlarının hayatlarına kayıtsız kaldıklarını belirterek, "Daha önce de şiddetli isyanlar gördük. Ama bu başka bir şey" dedi.

Perşembe günü bir mitingde Kur'an yakılması ve başka mitinglerde de bu eylemin tekrarının planlanması üzerine, grubun eylemlerine yönelik öfke İsveç sınırlarının ötesine de yayıldı.

Irak dışişleri bakanlığı Pazar günü İsveç maslahatgüzarını Bağdat'a çağırdı ve olayın İsveç ile genel olarak Müslüman toplumlar arasındaki ilişkiler üzerinde 'ciddi yansımaları' olabileceği uyarısında bulundu.

Danimarka'da ırkçılık da dahil birçok suçtan 2020'de bir ay hapis cezasına çarptırılan Paludan, Fransa ve Belçika'nın yanı sıra diğer bazı Avrupa ülkelerinde de benzer Kur'an yakma eylemleri planlamaya çalıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
51
23
10
7
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Yav neden abi neden, adam isterse krem peynire tapar,inanır kimseyi de ilgilendirmez. Insanların inançlarına saygı duymak zorundayız. Yanlış anlamayın bunun ... Devamını Gör

Trabzonnn

Kafirleri öldürün onların malı da canı da Müslümana helaldir. Kafirlerle savaşın size Cizye vermeyi kabul ederlerse onları bırakın vb gibi bir çok ifade var... Devamını Gör

Orçun

Lan oturun adam gibi memleketinizde göçmen yok ekonomik sıkıntı yok. Rahat mı battı beyinsizin evlatları

Art Ankara

Adamın amacı da kışkırtarak isyan başlatmaktı ve istediği oldu. Müslüman eylemciler polis araçlarını yakıyor polisleri yaralıyor ki her an birini öldürebilir... Devamını Gör

Bozkurt

2004 yılında Danimarka'da meydana gelen karikatür krizinde, en çok tepki çeken iki tane karikatür dergiye ait olmamasına rağmen, dergi bunlara bile sahip çık... Devamını Gör