Görüş Bildir
Haberler
İsmail Demir Kimdir? Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir Nereli ve Kaç Yaşında? 2023'de Milli Savaş Uçağı!

İsmail Demir Kimdir? Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir Nereli ve Kaç Yaşında? 2023'de Milli Savaş Uçağı!

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir'in kim olduğu merak konusu oldu. Canlı yayında yapmış olduğu açıklamalarla gündem olan Demir,  2023 yılında Milli Savaş Uçağı'nın hangardan çıkacağını ifade etti. Vatandaşlar, ' İsmail Demir kimdir, kaç yaşında, nereli? İsmail Demir evli mi?' şeklinde pek çok araştırma yapıyor. Peki, İsmail Demir kimdir? Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir nereli ve kaç yaşında? İşte İsmail Demir'in kariyeri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İsmail Demir Kimdir?

İsmail Demir Kimdir?

Elazığ doğumlu İsmail Demir, 1960 yılında dünyaya geldi. İlkokulu Ankara ve Eskişehir'de okuyan Demir, liseyi Eskişehir'de bitirdi. Lisans eğitimini ise 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak Mühendisliği Bölümünde tamamladı.

Kariyeri

Kariyeri

Uludağ Üniversitesi ve İTÜ’de birer yıl araştırma görevlisi olarak çalıştıktan sonra, Amerika'ya giden İsmail Demir, 1985 yılında MEB bursu, yüksek lisans ve doktora eğitimi aldı. Michigan Üniversitesinde uygulamalı mekanik, Purdue Üniversitesinde ise uzay ve havacılık dalında yüksek lisans derecesini alan Demir, 1989 yılında doktora çalışmalarını sürdürdü. Çeşitli ödüllere layık görülen bakan, 1992 yılında yılında Suudi Arabistan Kral Suud Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümünde yardımcı doçent olarak çalışmaya başladı.

2003 yılı sonunda Eğitim Başkanı olarak THY Anonim Ortaklığında göreve başladı.

2003 yılı sonunda Eğitim Başkanı olarak THY Anonim Ortaklığında göreve başladı.

2005 yılında Teknik’ten sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, Mayıs 2006 yılında ayrı bir tüzel kişiliğe kavuşturulan THY Teknik A.Ş.’ ye Genel Müdür olarak atandı ve öte yandan Yönetim ve İcra Kurulu Başkan vekillik görevinde bulundu.

2013 yılında Prefesörlük ünvanı aldı. THY grup ortaklıkları olan Türk Motor Merkezi (TEC- Turkish Engine Center), Goodrich THY Teknik Goodrich Servis Merkezi (GTTSC- Goodrich Turkish Technic Service Center), Türk Koltuk Şirketi (TSI -Turkish Seat Industries), Uçak Mototru ve Gaz Tribünü Bakım Merkezi (TURKBINE) şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk Kabin İçi (TCI-Turkish Cabin Interior) şirketinde yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı.

12-04-2014 tarih ve 28970 sayısında  Milli Savunma Bakanlığı tarafından Savunma Sanayi Müsteşarlığına atandı..

Birçok kurum ve kuruluşta çalışan İşmail Demir evli ve 4 çocuk babasıdır.

Birçok kurum ve kuruluşta çalışan İşmail Demir evli ve 4 çocuk babasıdır.

Nisan 2014’te Savunma Sanayi Müsteşarlığına atanan İsmal Demir, 2017 yılında gerçekleştirilen düzenleme ile Cumhurbaşkanı’na bağlandı, 2018 yılının Temmuz ayında ise T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı olarak yeniden düzenlendi. Kariyeri boyunca birçok başarıya imza atan  Prof. Dr. İsmail Demir Savunma Sanayi başkanı olarak görevine devam ediyor.

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın