Görüş Bildir
Haberler
İlhan Mansız'dan Sonra Beşiktaş'ın Bel Bağladığı 10 Forvet

İlhan Mansız'dan Sonra Beşiktaş'ın Bel Bağladığı 10 Forvet

Pascal Mansız
24.08.2014 - 03:35 Son Güncelleme: 24.08.2014 - 11:52

İlhan-Ahmet-Pascal Üçlüsünün dağılışından sonra bir çok isimden medet uman Beşiktaş taraftarı Ba transferi ile yıllar sonra bir forvete kavuşmuş görünüyor..!

Demba Ba, Beşiktaş taraftarının aradığı forvet mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. John Carew

11. John Carew

Beşiktaş yönetimi tarafından 2004-2005 sezonunun başında ilhan mansız'ın yerini doldurması için alınan Carew, oynadığı bir sezondan geriye arkasında, 3-4'lük Kadıköy galibiyeti, 15 lig golü ( son 12 yılda Beşiktaş forması giyen bir oyuncunun Ligde attığı en yüksek gol sayısı) ve Hooijdonk'a atılmış bir tokat bıraktı. Ayrıca Demirören döneminde Beşiktaş'ın transferinden kar ettiği tek futbolcu olarak ülkeden ayrıldı.

10. Ailton Gonçalves Da Silva

10. Ailton Gonçalves Da Silva

Futbolcudan çok güreşçiyi andıran fiziğiyle Bundesliga Gol Kralı aporetiyle geldiği Beşiktaş'ta sadece yarım sezon oynamış, sahada takımı sabote eden hırçınlıkları yüzünden kulüple yolları ayrılmıştı.

9. Deivson Bobo

9. Deivson Bobo

Ailton'un kulüpten ayrılması sonrası Gökhan Güleç-Tomas Jun ikilisiyle beraber takıma 2005-2006 sezonu devre arasında katılmıştı. O günden sonra 6 sezon giydiği Beşiktaş formasıyla 1 Lig, 4 Kupa, 1 Süper Kupa Şampiyonluğu kazanmıştır. Halen Beşiktaş'ın Avrupa'da en çok gol atan yabancı futbolcusu konumundadır.

8. Gökhan Güleç

8. Gökhan Güleç

Bobo'yla aynı dönem gelip ikinci yarıdaki performanslarıyla Beşiktaş'a Türkiye kupası'nı getiren forvet ikilisinin, daha ön planda olan elemanı olarak öne çıksa da, sakatlıklar 'Yeni İlhan Mansız' olmasına engel olmuştur.

7. Tomas Jun

7. Tomas Jun

Beşiktaş macerası sadece yarım sezon sürmüş Bobo ve Gökhan'ın arkasında kalarak kiralandığı Trabzonspor'a geri dönmüştür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mert Nobre

6. Mert Nobre

2006-2007 Sezonu öncesi Tümer Metin'in misillemesi olarak geldiği Beşiktaş'ta 5 sezon top koşturduğu Beşiktaş'ın aradığı 'Yırtıcı Forvet' özellikleri bulundursa da Bobo tarzı bir son vuruş ustası olmadığından aranan kan olamamıştır.

5. Filip Holosko

5. Filip Holosko

Yine bir devre arası operasyonuyla Vestel Manisaspor'dan 5 milyon euro+Burak Yılmaz+Koray Avcı Karşılığında transfer edilmiştir.İlk yıllarında taraftarın sempati duyduğu bir isim olsa da, son sezonlarda beklentinin altında kalması nedeniyle kulübede görev beklemektedir.

4. Hugo Almeida

4. Hugo Almeida

Portekiz Çetesi'nin iri elemanı olarak büyük umutlarla gelse de kendisinden ve cüssesinden beklenenin hep altında kalmıştır. Karşı karşıyayken atamadığı goller, bu pozisyonların dönüp Beşiktaş kalesini kritik goller olarak geri dönmesi, Beşiktaş kariyeri boyunca attığı en güzel iki golün ( 2010-2011 sezonunun 20. haftasında Karabükspor'a, 2011-2012 sezonunun 13. haftasında Galatasaray'a attığı) hakemler tarafından verilmemesi, en golcü dönemini yaşadığı 2013-2014 sezonunda gol attığı 2 maçın iptal edilmesi ve gol krallığı yarışında iddialı konumdayken maruz kaldığı sakatlıklar şanssızlığının ona yaptığı nazirelerdi.

3. Mamadou Niang

3. Mamadou Niang

Yine bir devre arası transferi olarak büyük umutlarla gelse de taraftarın Siyahi Forvet beklentisini karşılayamamış, Katar'a geri dönmüştür. Akıllarda Fenerbahçe'ye attığı gol ve Trabzon deplasmanındaki oyunu kalmıştır.

2. Dentinho

2. Dentinho

Neymar'la kıyaslandığı günlerin hatrına Beşiktaş'ın klasik devre arası transferi modasının en şaşalı halkası olarak 2012-2013 ara transfer döneminde katılsa da hiç bir resmi müsabakada ağları havalandıramadan ocak 2014'ta Shaktar'a geri dönmüştür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Demba Ba

1. Demba Ba

Pascal Nouma-İlhan Mansız-Ahmet Dursun üçlüsünden sonra gerçek forvet izleyemeyen Beşiktaş taraftarını ilk 11'de çıktığı ilk maçta hat-trickle selamlayarak hızlı bir giriş yapan Demba Ba, taraftarın forvet özlemine son verecek gibi duruyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Enda

demba ba tamamda BOBO yu özledik lan

cem bil

demba ba çok doğru bir seçim, gökhan'la iyi işler çıkartıyorlar, birde hakemler iyi iş çıkarsalar ligde de başarılı oluruz..