Görüş Bildir
Haberler
İl İl Koronavirüs Sosyal Yardım Başvuruları İçin Gereken Bilgileri Tek Tek Anlatıyoruz

İl İl Koronavirüs Sosyal Yardım Başvuruları İçin Gereken Bilgileri Tek Tek Anlatıyoruz

Penny
08.04.2020 - 06:30

Koronavirüs sebebiyle birçok insan mağdur olmuş durumda. Hal böyle olunca hem hükümet, hem il yönetimleri farklı çözüm yolları üretmeye çalışıyor. Peki hangi ilde ne gibi destekler var?

Not: Destek sayıları arttığında içeriğimiz güncellenecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İstanbul Büyükşehir Belediyesi

1. İstanbul Büyükşehir Belediyesi

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, korona ile ilgili desteklerine bir bağış kampanyasıyla başladı. “Birlikte başaracağız” sloganıyla başlayan yardım kampanyasından toplanan paralar ihtiyaç sahibi kesime, yaşlı vatandaşlara, sağlık çalışanlarına ve hastalara dağıtılacak. Geçtiğimiz günlerde toplu taşıma araçlarına maskesiz binmek yasaklanınca tüm duraklarda maske dağıtımına başlandı. Sağlık çalışanlarına ulaşım ve park hizmetleri ücretsiz hale getirildi ve 30 bin öğrenciye 3200 TL burs verileceği duyuruldu. Ayrıca karantina sürecinde halka psikolojik destek sağlanması için de bir destek hattı kuruldu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 'Getir' ile yaptığı iş birliğiyle her hafta 50 bin adrese yardım kolileri dağıtılacağını açıkladı.

2. Ankara Büyükşehir Belediyesi

2. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Bu dönemde yardımları ve destekleriyle en çok övgüye layık görülen isim Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu. Öncelikle çalışan personel sayısı yarı yarıya indirildi ve personel bir hafta arayla dönüşümlü çalışmaya başladı. Özel halk otobüslerinin ruhsat kiraları 2 ay süreyle ertelendi. 12 yaşından küçük çocuğu olan çalışanlara izin verildi. Sokak hayvanlarına mama dağıtımı arttırıldı. Koronavirüs nedeniyle işsiz kalanlara nakit ve gıda yardımı yapılacağı açıklandı. Son olarak da Mansur Yavaş'ın yaptığı çağrıyla maddi durumu iyi olan vatandaşlar, ihtiyaç sahibi vatandaşların bakkallardaki veresiye borçlarını silmeye başladı.

Başvurmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Ankara Büyükşehir Belediye'sinin bu süreçte gerçekleştirdiklerini daha detaylı görmek için;

3. İzmir Büyükşehir Belediyesi

3. İzmir Büyükşehir Belediyesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark hollerini lojistik merkezine dönüştürdü ve yardıma ihtiyacı olanlar için çalışma başlattı. Ulaşacak yardımların dağıtımında Soyer de yer aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi de sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım ve otopark desteği sağladı. Toplu taşıma araçlarına naylon şoför kabinleri yapıldı, personel için de koruyucu başlık üretildi. Bu süreçte 'Süt Kuzusu' projesine ara verilmişti fakat dezavantajlı bölgelerde süt dağıtımına devam etme kararı alındı. Koronavirüs salgını nedeniyle insanların evlerine çekilmesi nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için ek önlemler alındı ve hayvanların beslenme odakları arttırıldı. Ayırca İzmir'de de psikolojik destek hattı kuruldu. Yakın zamanda da 40 bin aileye 400 TL yardım yapılacağı açıklandı.

4. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi

4. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, koronavirüs salgını sebebiyle geçimini sağlayamayan vatandaşlara 50 bin adet gıda, 15 bin adet hijyen paketi desteğinde bulunacağını duyurdu. Salgınının önlenmesi ve yayılmasının durdurulması için yürütülen çalışmalarda sağlık personellerine lojistik destek sağlanması amacıyla 16 personel ve 10 araç tahsis edildi. Ayrıca, Kocaeli Büyükşehir Belediye'sinden sosyal yardım alan vatandaşlardan süresi dolanlar koronavirüs tedbirleri sebebiyle yeni bir sosyal incelemeye gerek kalmaksızın yardımlarını almaya devam edebilecekler.

5. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi

5. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi

Belediye Başkanı Fatma Şahin öncelike bu süreçte yoğun olarak hizmet veren belediye çalışanları için günlük yevmiyeye artı 33 TL ikramiye vereceğini açıkladı. Kullandıkları dezenfektanı kendileri üreten belediye toplu taşıma kullanan halka maske dağıtımı yaptı. Gaziantep Valiliği tarafından başlatılan kampanya ile 21 bin ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımı yapıldı. Gaziantep Valisi Davut Gül kampanya kapsamında bir aylık maaşını ihtiyaç sahiplerine bağışladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Edirne Belediyesi

6. Edirne Belediyesi

Edirne belediyesi, virüse karşı alınan önlemler kapsamında ev ve iş yerlerinde kullanılan su ve atık su ücretlerini yüzde 50 düşürdü. İndirim 2 ay sürecek.

7. Konya Büyükşehir Belediyesi

7. Konya Büyükşehir Belediyesi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,  koronavirüsle mücadele kapsamında, su fiyatlarında indirim yapılacağını, bu süreçte işsiz kalanlardan 2 ay su faturası alınmayacağını, evsizlerin de otellere yerleştirileceğini açıkladı. Ayrıca dükkanı kapanan esnaftan evinde kullandığı suyun ücreti de alınmayacak. İş yeri kapandığı için işsiz kalan, özellikle gündelik yevmiye ile geçimini sağlayan vatandaşlara sosyal destek sağlanacak. Ramazan ayı ve öncesinde ihtiyaç sahiplerine sağlanan sosyal destek arttırılacak. Bu dönemde su kesintisi yapılmayacak  suyu kesik olan abonelerin suyu açılacak.

8. Diyarbakır Valiliği

8. Diyarbakır Valiliği

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, korona virüs salgını nedeniyle işini ve gelirini kaybeden 10 bin aileye her ay 1000 lira yardımda bulunacaklarını, 10 bin aileye erzak ve 10 bin aileye de hijyen malzemesi dağıtılacağını açıkladı.

9. Antalya Büyükşehir Belediyesi

9. Antalya Büyükşehir Belediyesi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sağlık çalışanlarına C vitamini desteği için hastanelere portakal gönderdi. Beslenme sıkıntısı yaşayan sokak hayvanları için de çeşitli noktalara beslenme odakları ve su pınarları yerleştirildi.

10. Mersin Büyükşehir Belediyesi

10. Mersin Büyükşehir Belediyesi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, salgın riski geçene kadar geliri olmayan yoksul vatandaşların 10 metreküpe kadar su kullanımlarından ücret alınmayacağını açıkladı. Başkan Seçer, bu süreçte su sayacı okuması yapmayacaklarını, mesken abonelerinin son 1 yıl içindeki su kullanım bedellerinin ortalamasının fatura edileceğini, son 1 yıl ortalaması 0-75 metreküp arası olan işyerlerine ise fatura düzenlenmeyeceğini duyurdu. Günde 3500 haneye sıcak yemek ulaştırdıklarını ayrıca 120 bin gıda yardım paketi, 200 bin sağlık paketi hazırladıklarını ve dağıtıma başladıklarını da açıkladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
10
8
7
5
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Muhittin Böcek galiba eski Antalya belediye başkanının izinden gidiyor :) menderes türel'e benzemiş