Görüş Bildir
Haberler
Kongo'da Koronavirüs Önlemleri: 80 Milyonu Aşkın Kişiye İki Ay Elektrik ve Su Bedava

etiket Kongo'da Koronavirüs Önlemleri: 80 Milyonu Aşkın Kişiye İki Ay Elektrik ve Su Bedava

Ulaş
02.04.2020 - 01:32

Ülkelerin koronavirüse karşı aldığı tedbirler 'sosyal devlet' tartışmalarını da beraberinde getirdi. Ülkemizde bağış kampanyasının konuşulduğu günlerde Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, elektrik ve su faturalarının iki ay boyunca devlet tarafından karşılanacağı açıklandı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 'evde kalın' çağrısı yapılan halkın elektrik ve su faturaları 2 ay boyunca  devlet tarafından karşılanacak.

Karar bakan yardımcısı tarafından açıklandı

Karar bakan yardımcısı tarafından açıklandı

Su Kaynakları ve Elektrik Bakan Yardımcısı Papy Pungu, yaptığı açıklamada, uygulamanın, Kovid-19 salgınıyla mücadelede alınan yeni tedbirler kapsamında, halkın masraflarının azaltılmasını amaçladığını söyledi. 

Ulusal Elektrik Şirketi ve Su Dağım Şirketi kararı doğrularken, vatandaşlara ücretsiz su ve elektrik sağlanması için gerekli çalışmanın başlatıldığı kaydedildi.

Şu ana kadar ülkede kaç vak'a görüldü?

Şu ana kadar ülkede kaç vak'a görüldü?

Ebola salgınını yeni atlatan ülkede şimdiye kadar 109 Kovid-19 vak'ası görüldü, virüs nedeniyle 8 kişi hayatını kaybetti.

Dünyanın en 'yoksul' ülkelerinden biri olan KDC'de Ağustos 2018'de başlayan Ebola salgınında 2 binden fazla kişi yaşamını yitirmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
285
66
33
4
4
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

8-9 yıl önce bulunmuştum orda 20 dolar bozdurdum bi tomar para verdiler harcıyorum bitmiyor limanda çalışan watchman vardı ona verdim kalan parayı ertesi gün... Devamını Gör

Son Mühendis

Reis güvenlik falan ne durumda, hani güvenli değil falan yazılıyor hakkında. Aslında çok dolar kurundan dolayı güzel gezilir gibi duruyor. Bizi bir aydınlat ... Devamını Gör

Enverland

Neden Medine dilencisi gibi halktan para istememiş?

Kongo da sosyal devlet olma yarışında bizi geçti. Bu utanç bize yeter mi?