Görüş Bildir
Haberler
İçimizi Daraltan Psikoloji Dizileri Yerine Acilen Prime Time'da Yayınlanmasını İstediğimiz 20 Efsane Dizi

etiket İçimizi Daraltan Psikoloji Dizileri Yerine Acilen Prime Time'da Yayınlanmasını İstediğimiz 20 Efsane Dizi

Aburoski
05.05.2021 - 17:40

Son zamanlarda hangi kanalı açsak Gülseren Budayıcıoğlu'nun kitaplarından uyarlanan dizileriyle karşılaşıyoruz. Bu diziler ilk zamanlarda ilgimizi çekse de artık hepimizi daraltmaya başladı. Yeterince zor günler yaşamıyormuşuz gibi bir de içimiz dışımız ağır dram, psikoloji dizileriyle doldu taştı! Durum böyle olunca da 'Nerede o eski sıcak, samimi güldüren diziler?' diye sormadan edemedik ve sizler için prime time'da yayınlanmasını istediğimiz eski dizileri seçtik. 

Keşke birileri sesimizi duysa da bu dizilerden bazılarını akşam saatlerinde yayınlasa... Ne güzel olurdu ya!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hayat Bilgisi (2003-2006)

1. Hayat Bilgisi (2003-2006)

İdealist bir lise öğretmeni olan Afet, anne ve babasını trafik kazasında kaybedince kardeşi Kerem ile birlikte Anadolu'yu şehir şehir dolaşmıştır.

Klasik ezberci eğitimin yerine, öğretmeye dayalı yaratıcı eğitimden yana olan Afet Güçverir yıllar boyu tayinler, atılmalar hatta sürgünler yaşamıştır. Bu yıllarda meslektaşı ve eski aşkı olan Tekin Bey'dense kardeşine tokat attığı için ayrılır. Kardeş Kerem ile birlikte yıllar sonra son sürgün yerleri olan İstanbul Rıdvan Kanat Lisesine gelirler.

Bu tayin Afet Güçverir için yeni bir yaşama başlangıç ve lisenin öğrencileri için de uzun soluklu farklı 'hayat eğitiminin' başlangıcı olacaktır...

2. Mahallenin Muhtarları (1992-2002)

2. Mahallenin Muhtarları (1992-2002)

Sevgi dolu bir mahallede yaşanan dostluklar, aşklar, küslükler, aile kavgaları, acı da olsa sonu daima tatlıya bağlanan onlarca olay...

Ekranların en uzun soluklu dizilerinden biri olan Mahallenin Muhtarları Temel'i, Çaydanlık'ı, Fadime'si, Şirin'i, İğneci Handan'ı, Müzeyyen'i, şoför Ali'si ve tabii ki Muhtar'ı ile küçük ve sıcak mahalle yaşantısını televizyona taşımayı başarmıştı.

3. Tatlı Hayat (2001-2004)

3. Tatlı Hayat (2001-2004)

Fakir bir hayattan gelip kendi kurduğu kuru temizleme işinden iyi para kazanarak zengin olan İhsan Yıldırım ve ailesinin bu yeni ve lüks hayata, yeni çevrelerine alışma süreçleri ve bu süreçte yaşadıkları dizinin ana konusu diyebiliriz.

4. 7 Numara (2000-2003)

4. 7 Numara (2000-2003)

Aynı üniversitede okuyan ve aileleri başka şehirde yaşayan dört kız arkadaş, yurtta rahat edemedikleri için beraber bir ev kiralamaya karar verirler. Fakat oturabilecekleri, beğendikleri evlere ya maddi güçleri yetmez ya da ev sahipleri evlerini öğrenciye kiralamaz.

Sonunda iki katlı ahşap 7 numaralı evin kiralık olduğunu görürler. Hiç çocukları olmamış ama birbirine çok düşkün Vahit ve Zeliha çiftinin olan bu ahşap evin üst katını, 4 kız arkadaş kiralar. Fakat bakkal Vahit'in saf, taşralı amca oğulları da İstanbul'a gelip aynı evin alt katına yerleşince cümbüş başlar!

5. İkinci Bahar (1998-2001)

5. İkinci Bahar (1998-2001)

Samatya'da bir kebapçı dükkanı işleten Ali Haydar, eşinin ölümünün ardından kızlarını büyütmüş, yetiştirmiş, kendi kendini eğitmiş, nazik, sevecen dürüst bir adamdır. İşte İkinci Bahar; Antep Sofrası'nda çalışmaya başlayan gururlu, inatçı ama duygusal bir kadın olan Hanım ile Ali Haydar arasında başlayan bir sevda öyküsünü anlatır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yarım Elma (2002 - 2004)

6. Yarım Elma (2002 - 2004)

Yonca (Janset) şehirli, modern ve ekonomik özgürlüğü olan bir kadındır. Bir gün karşısına, ikizi olduğunu iddia eden ve kendisine tamamen zıt karakterde bir kadın, Gonca (Günay Karacaoğlu) çıkar.

Gonca'nın köyde yaşadığı hayatı geride bırakmış ve doğduğundan beri hiç görmediği ikizini bulmak için İstanbul'a gelmiştir. Yonca'nın hayatı artık hiç olmadığı kadar renk ve hareketlidir. Üstelik birbirlerini yeni tanımaya başlayan kız kardeşlerin hayatlarından aynı apartmanda yaşayan komşuları Kuzey(Fırat Doğruloğlu) ve Ayça (Selma Ergeç), kapıcı Zeynel Abidin (Selim ErdJansetoğan) ve işyeri arkadaşları da eksik olmaz...

7. Leyla ile Mecnun (2011-2014)

7. Leyla ile Mecnun (2011-2014)

Aynı gün, aynı hastanede dünyaya gelen biri kız diğeri erkek iki bebek, hastanede boş yer kalmayınca aynı yatağa konurlar. Ailelerinin 'doğar doğmaz birbirlerini buldular' şakası üzerine, bebeklere beşik kertmesi yapılır ve kızın ismi Leyla, oğlanınki ise Mecnun olur.

Aradan yirmi beş yıl geçer. Leyla, İstanbul Üniversitesi'nde okurken, Mecnun ise Açık Öğretim'e devam eder. Her ikisinin de birbirlerinden haberi yoktur. Bir sabah, ailesi Mecnun'a durumu anlatınca, Mecnun gönülsüzce annesiyle birlikte Leyla'yı istemeye gider. Fakat ziyaret tartışmayla sonlanır; gönülsüz Mecnun ise Leyla'yi ilk gördüğü anda aşık olmuştur.

Leyla'yı etkileyebilmek için sürekli peşinden koşan Mecnun'un rüyasında bir gece Aksakallı bir Dede girer. Fakat bu dede rüyaların da dışına taşar...

8. Gecekondu (2010-2011)

8. Gecekondu (2010-2011)

Durdu kendisinden bir kaç yaş büyük abisi Dalyan ve dedesi Eşref ile İstanbul’un Paşabahçe ilçesinde bir gecekonduda yaşamaktadır. Anne ve babasını çok küçük yaşlarda kaybeden Durdu ve Dalyan dedeleri tarafından büyütülmüşlerdir. Durdu’nun abisi Dalyan işi gücü olmayan, tüm gününü internette erotik sitelerde film izleyerek geçiren biridir.

Durdu ise büyük bir televizyon kanalında çaycı olarak çalışmaktadır. Tüm ailenin geçim kaynağı dedenin emekli maaşıyla Durdu’nun sigortası ve maaşıdır.

Ve hayatı değişir...

Durdu, bir gün, çalıştığı kanalın genel yayın yönetmenin odasına çay bırakmak üzereyken kanalın en ünlü şovmeninin kovulduğuna kulak misafiri olur. Odaya girip girmemekte tereddüt yaşayan Durdu kapının aniden açılmasıyla kendini bir anda yeni kariyerinin ilk basamağında bulur. Son dönemde talepleri iyice artan eski şovmeni kovan genel müdür, sıfırdan yeni bir star yaratabileceğini herkese ispat etmek için içeri ilk giren kişiyi kanala şovmen yapacağını iddia etmiştir. Bu kişi de o an çay bırakmak için orada bulunan Durdu olmuştur.

Durdu’nun yaşadığı gecekondudan gerçekleştirilecek olan talk şov, ekranlardaki klasik şovlardan çok farklı.

Durdu’nun yaşadığı gecekondudan gerçekleştirilecek olan talk şov, ekranlardaki klasik şovlardan çok farklı.

9. Çemberimde Gül Oya (2004-2005)

9. Çemberimde Gül Oya (2004-2005)

1970'lerden 12 Eylül 1980 darbesine uzanan bir hikayenin merkezinde olan Yurdanur ile Mehmet farklı siyasi görüşlere sahip fakat birbirlerine aşık iki gençtir. Yurdanur, Mehmet için bütün ailesini karşısına alarak onunla evlenir.

Geçmişle günümüzü harmanlayarak aktaran hikaye, akışında yer alan bazı gizemleriyle seyirciyi ekrana bağlarken, bir aşkın çevresinde yaşanan dönemin politik olaylarının başarılı bir tarihi dokuyla aktarılmasıyla da kısa ömrüne rağmen, Türk dizi tarihinin en başarılı yapımlarından biri olarak görülmektedir.

10. Avrupa Yakası(2004-2009)

10. Avrupa Yakası(2004-2009)

Kardeş olan Volkan ile Aslı anne ve babası ile birlikte Nişantaşı’nda yaşamaktadır. Sütçüoğlu ailesinde huzur içinde bir yaşam sürmeyi amaçlayan evin annesi İffet ve evin babası Tahsin’e karşı Volkan ile Aslı sürekli didişir. Sütçüoğlu ailesi ve çevresindekiler ile Aslı’nın çalıştığı Avrupa Yakası isimli moda derginde çalışanların maceralarının anlatıldığı dizinin senaryosunu Gülse Birsel kaleme alıyor. Maceralar, aşklar ve entrikaların konu edildiği dizinin oyuncu kadrosunda ise Gülse Birsel, Ata Demirer, Gazenfer Özcan, Hümeyra Akbay, Levent Üzümcü, Engin Günaydın gibi isimler yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kardeş Payı (2014-2015)

11. Kardeş Payı (2014-2015)

Metin, Ali, Feyyza. Yok yanlış yazmadık. Koyu Beşiktaşlı emekli mühendis Tahsin Bey efsane üçlüyü yaşatmak için ilk iki çocuğuna Metin ve Ali ismini verir. 3. çocukları kız olunca onun adı da Feyyza oluverir.

Babalarının zoruyla, kollarında bir altın bilezikleri olsun diye, yazları su tesisatçısında çıraklık yapan Metin ile Ali, okuyamayınca gerçekten tesisatçı olup çıkarlar. Ancak onların hamurunda başka bir şeyler vardır.

Feyza'nın eline bakan, eve para getirmeyen ikili dünyaya barış ve mutluluk getireceklerine inanmaktadırlar. Kimsenin ciddiye almadıkları icatlarının gerçekten çalışıyor olması, hayatlarındaki tüm dengeyi değiştirir...

12. Ayrılsak da Beraberiz (1999-2004)

12. Ayrılsak da Beraberiz (1999-2004)

Berna ve Teoman şiddetli geçimsizlik sonucu boşanmaya karar veren ama boşansalar da aynı evi paylaşmaya devam eden modern ve genç bir çiftir.

Eski dünürler sürekli birbirleriyle didişirken, Berna ve Teoman'ın renkli arkadaşları ve apartmanın diğer sakinleri bir dakika olsun onlara rahat vermezler. Kısa yoldan köşeyi dönmeye bakan Feridun, bütün hayali zengin ve yakışıklı bir koca bulmak olan Serpil, kapıcılıktan şarkıcılığa terfi etmeye çalışan İdris, apartman yöneticisi Yesari Bey, caycı Hüseyin ve karısı gündelikçi Emine Teoman ve Berna'nın yarı ama halen beraber devam eden hayatlarının eğlenceli parçalarıdır...

13. Ruhsar (1998-2001)

13. Ruhsar (1998-2001)

Mazhar ile Ruhsar henüz yeni evlenmiş, birbirlerine aşık bir çifttir. Fakat evliliklerinin daha başında Ruhsar inatçılığından dolayı kendini bir arabanın altına atarak ölür. Ama ruh halinde Mazhar'ın yanında kalmaya devam eder; ancak sadece yağmurlu havalarda...

Öte yandan Ruhsar'ı zaten sevmeyen kayınvalidesi Menkıbe, Mazhar'a yeni bir eş bulmak için her geçen gün farklı bir gelin adayı ile kapısını çalar. Eldeki en güçlü kozu ise Reyhan'dır. Ayrıca Mazhar'ın en yakın arkadaşı Müfit arkadaşının karşı dairesinde oturur ve her daim yanındadır. Onu da, Mazhar'ın kız kardeşi Firdevs deli gibi sevmektedir. Bütün bu karmaşa içerisinde Ruhsar, 'ruhani' hali ile Mazhar'ın kendisine bağlı kalması için uğraşır.

14. Ekmek Teknesi (2002-2005)

14. Ekmek Teknesi (2002-2005)

Fırıncı Nusret Baba, eşi Ayhan Hanım ve birbirinden sevimli kızları ile sıcak bir aile portresi çizen Ekmek Teknesi, orta sınıf, kendi halinde bir mahallenin yaşamını, sevinçlerini ve hüzünlerini, hayata tutunma çabalarını ve aşklarını anlatıyor.

Heredot Cevdet’i nalbur Ruhi’si, berberi, kirlisi, Cengiz’i ile İstanbul’un en cümbüşlü mahallelerinden birini kendisine mekan edinen dizi, birbirinden naif öyküleri mizah ile harmanlıyor.

15. Kuzey Güney (2011-2013)

15. Kuzey Güney (2011-2013)

Başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ, Buğra Gülsoy ve Öykü Karayel'in paylaştığı Kuzey Güney, yeni sezonun en iddialı yapımlarından biri. Birbirine zıt iki karakteri oynayacak olan Tatlıtuğ ve Gülsoy, Kuzey Güney için bir araya geldi.

Kuzey ve Güney çocukluklarından beri, birbirlerinde çok zıt karakterlere sahip iki kardeş. Kuzey'in serseri ve umursamaz tavırları, sorumluluk sahibi Güney'i hep sinir etmiştir. Aynı kızı seven Kuzey ve Güney'in birbirlerinden habersiz büyüttükleri sevgileri, Kuzey'in aşkını itiraf edeceği an öğrendiği acı gerçekle tokat gibi yüzüne çarpar.

O günün uğursuzluğu bununla bitmeyecektir. Gecenin sonunda yaşanan acı olay, herkesin hayatını sonsuza kadar değiştirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Ezel (2009-2011)

16. Ezel (2009-2011)

Ömer, babasının atölyesinde çalışarak sade bir hayat içerisinde yaşamını sürdüren bir gençtir. Askerlik dönüşü sevgilisi Eyşan ile evlenmeyi planlamaktadır. Fakat kendisini bir anda cinayetten hapiste bulunca hayatı allak bullak olur. Hapisteyken tanıştığı Ramiz Dayı, ikinci babası olur.

Ömer kimliğini saklayarak, bir dizi estetik operasyon sonrası Ezel'e dönüşür. Hapishaneden çıktıktan sonra kendisine oyun oynandığına inanarak intikam için Eyşan'ın, en iyi arkadaşı Cengiz'in ve abisi bildiği Ali’nin peşine düşer... Aşk, güç, para, mafya entrikaları hayatlarının bir parçasına dönüşürken, her biri intikamdan beslenir...

17. Yabancı Damat (2004-2007)

17. Yabancı Damat (2004-2007)

Yabancı Damat, Ege'nin karşılıklı iki kıyısında, Türkiye ve Yunanistan arasında geçen, tüm düşmanlıklara karşı filizlenip güçlenen bir aşk hikayesini ekranlara taşıyor.

Nazlı (Nehir Erdoğan) Gaziantep'li baklava ustası Kahraman'ın (Erdal Özyağcılar) genç ve güzel kızıdır. Kahraman kızının, hem iş ortağı hem de 40 yıllık dostu Ökkeş'in oğlu ile evlenmesini isterken Nazlı, Bodrum'da tesadüfen tanıştığı Yunanlı Niko'ya (Özgür Çevik) aşık olur. Fakat genç çiftin aralarında sadece iki ülke değil başta aileleri olmak üzere aşmaları gereken onlarca engel vardır...

18. Asmalı Konak (2002-2003)

18. Asmalı Konak (2002-2003)

Seymen ve Bahar, Amerika'da tanıştıklarında gözleri birbirlerine kitlendiğinde, yaşayacakları bu aşkın onları bu denli hırpalayabileceğinden habersizlerdi.

Bahar sanat eğitimi için geldiği Amerika'da tanıştığı Seymen'in peşine takılıp, Kapadokya'ya gidecek kadar gözü kara bir kızdı.

Kısa sürede tanışıp evlendiler ama, Bahar gibi özgür ruhlu birini, Seymen gibi sahiplenen bir adamla bir konağa koyunca aşk bazen yara alır.

19. Akasya Durağı (2008-2012)

19. Akasya Durağı (2008-2012)

Aysel, kızı Tuğçe ve sanayici kocası Kemal Bey ile birlikte rüya gibi zengin bir hayat sürmektedirler. Fakat Kemal Bey’in işleri bozulur ve iflas eder. İflası gururuna yediremeyen Kemal Bey intihar edince Aysel ve kızı Tuğçe bu tatlı rüyadan uyanmak zorunda kalırlar. Evlerine ve bütün mal varlıklarına haciz gelmiştir. Aysel’in ve kızının gidecek hiçbir yerleri yoktur. Kemal Beyin intiharını televizyon haberlerinden öğrenen Nuri Bey hemen Aysel’in yardımına koşar. Nuri Bey, yıllar önce Kemal Bey’in özel şoförü olarak çalışmıştır. Sonraları ayrılıp bir taksi durağı kurmuştur. Şimdi Kemal Bey’e ve ailesine olan vefa borcunu ödemek istemektedir.

20. Cennet Mahallesi (2004-2007)

20. Cennet Mahallesi (2004-2007)

İstanbul'un kenar semtlerinden biri olan Cennet Mahallesi'nin güzeller güzeli dansözü Sultan ile kemancı Ferhat birbirlerini çılgınlar gibi sevmektedir. Fakat her ikisinin ailesinde de de kuşaklar boyu süren düşmanlık, aşklarının önünde en büyük engeldir. Kendilerinden önce bu talihsizliği Sultan'ın annesi bohçacı Pembe ve Ferhat'ın babası zurnacı Yunus'ta yıllar önce yaşamış, birbirlerine sevdalanmalarına rağmen kavuşamamışlardır.

Cennet Mahallesi'nin birbirinden renkli karakterleri ile Ferhat ve Sultan bu düşmanlık engelini aşabilecek midir?

Unuttuğumuz diziler varsa yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz. 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
310
176
50
36
20
10
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?