Görüş Bildir
Haberler
İcat Edildiği Dönemden Günümüze Kadar Bambaşka Bir Görünüm Kazanan 10 Ünlü Buluş

İcat Edildiği Dönemden Günümüze Kadar Bambaşka Bir Görünüm Kazanan 10 Ünlü Buluş

Bir yüzyılın dünyayı nasıl değiştirebildiği ve radyo gibi tüm modern icatların artık bize günlük rutinimizin bir parçası gibi gelmesi şaşırtıcı. İcat edilen materyaller zaman içinde değişime uğradı. Günümüzde en son hallerini alan bazı önemli icatlarda meydana gelen ilginç değişiklikleri sıraladık. Buyurun birlikte bakalım...👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Saç kurutma makinesi

1. Saç kurutma makinesi

İlk saç kurutma makinesi, 1890 yılında Fransız stilist Alexander Godefroy tarafından kuaför salonu için icat edildi. Bir gaz sobasının baca borusuna bağlı, büyük, oturmuş bir cihazdı. Resimde gördüğünüz gibi, saç kurutma makinesi  taşınabilir değildi.

2. Regl tamponları

2. Regl tamponları

Aslında kadınlar binlerce yıldır tampon kullanıyor. En eski basılı tıbbi belge olan Papirüs Ebers, yumuşak papirüs tamponlarının MÖ 15. yüzyılda Mısırlı kadınlar tarafından icat edildiğini söylüyor.

3. Bilgisayar faresi

3. Bilgisayar faresi

Bilgisayar faresiyle yakından ilişkili olan hareket topu, 1946'da Ralph Benjamin tarafından bir atış kontrol radarı planlama sisteminin bir parçası olarak icat edildi. Daha zarif bir cihaza ihtiyaç olduğunu hissetti ve silindirli bilyeyi buldu.

4. Ekmek kızartma makinesi

4. Ekmek kızartma makinesi

Elektrikli ekmek kızartma makinesinin teknik sorunu, bir ısıtma elemanının geliştirilmesiydi. Sorun, 1905'te bir nikel ve krom alaşımı tasarlayan Albert Marsh tarafından çözüldü.

5. Kulaklık

5. Kulaklık

1890'larda ilk cihaz bir İngiliz şirketi olan Electrophone tarafından yapıldı. Müşterilerin Londra'daki tiyatrolarda ve opera evlerinde canlı performanslara bağlanmasına izin verdi. Kulak içi kulaklıklar 1891'de ortaya çıktı ve Fransız mühendis Ernest Mercadier tarafından icat edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Buzdolabı

6. Buzdolabı

Eski buzdolapları aslında Antik İran'da ortaya çıktı ve yeraltı depolama alanlarını kullanan yakhchāls adı verilen büyük buharlı soğutuculara benziyordu. Kalın duvarları vardı ve rüzgar tutucularla donatılmıştı. Yapay soğutmanın tarihi, 1755 yılında küçük bir soğutma makinesi tasarlayan İskoç profesör William Cullen tarafından başlatıldı.

7. Taşınabilir saatler

7. Taşınabilir saatler

Dünyanın ilk saati 1505 yılında Nürnberg'den Peter Henlein tarafından yapıldı ve hala çalışıyor. Cihaz, Doğu tarzında küçük, ateş yaldızlı bir bakır küreye benziyor.

8. Saç kesme makinesı

8. Saç kesme makinesı

Manuel makaslar 1850 ve 1890 mekanda berber olan Nikola Bizumić tarafından icat edildi. Batılı ülkelerdeki bazı berberler hala saçı düzeltmek için onları kullanmaya devam ediyor.

9. Televizyon

9. Televizyon

Görüntüleri mekanik olarak tarama yöntemleri 19. yüzyılın başlarında icat edildi. Alexander Bain, 1843-1846'da fotokopi makinesini tanıttı. Elektronik televizyonun en eski versiyonu 1897'de Alman fizikçi Ferdinand Braun tarafından icat edildi ve “Braun” tüpü olarak adlandırıldı.

10. Taşınabilir müzik çalar

10. Taşınabilir müzik çalar

Dünyanın ilk tamamen transistörlü fonograf modelleri 1955'te geliştirildi. Güç kaynağı için piller kullandılar. 1960'lara gelindiğinde, ahşap konsol dolaplarındaki daha ucuz taşınabilir plak çalarlar popüler hale geldi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
9
6
4
4
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın