Görüş Bildir
Haberler
Hollywood'u Aratmayacak Güzellikte 12 Yeşilçam Romantik Komedisi

Hollywood'u Aratmayacak Güzellikte 12 Yeşilçam Romantik Komedisi

Vincent Vega
27.12.2014 - 18:08 Son Güncelleme: 27.12.2014 - 20:22

12. Evlidir Ne Yapsa Yeridir

12. Evlidir Ne Yapsa Yeridir

Birbirlerine komşu üç evli çiftin öyküsü. Leyla ile Mecnun adlı evli çiftlerin yaşantıları sürekli olarak darılma ve barışmalarla geçer. Bu evli üç çiftin ayrılmaları ve barışmaları giderek ülkede büyük bir olay haline dönüşür. Erkekler Mecnun'dan, kadınlar Leyla'dan yana çıkarlar. 

Oyuncular : Halit Akçatepe ,  Kadir İnanır ,  Hülya Koçyiğit ,  Neriman Köksal ,  Şemsi İnkaya

Yönetmen  : Şerif Gören

Yapım Yılı : 1978

Imdb Puanı : 6.6

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hindistan Cevizi

11. Hindistan Cevizi

Zeki(Zeki Müren) ile Osman(Sadri Alışık), gemilerde çalışarak geçinen aşk mağduru iki kafadardır. Çalıştıkları gemiyi, görünüşte yabancı uyruklu görünen kadının(Filiz Akın)'ın sebep olduğu bir kavgaya karışarak kaçırırlar. Bu kadını da yanlarına alarak gizlice bir gemiye binerler. Zeki ilk başta bu kadından hoşlanmasa da  zamanla ilgi duymaya başlar ve adını hindistan cevizi koyar.  Film gerek komik döğüş sahneleri gerekse Sadri Alışık'ın akıllara zarar esprileri ile dört dörtlük. Filmin Müzik direktörü olan Zeki Müren, filmde Suat Sayın şarkısı 'Sus sus sus'un bir kısmını yunanca söylüyor. Ayrıca filmde Zeki Müren'den arapça şarkı dinlemek de mümkün. Her yönü ile Osman F. Seden'e teslime dilen film, bazen güldürüyor bazen de ağlatıyor.

Yönetmen: Osman F. Seden

Oyuncular: Sadri Alışık ,  Filiz Akın ,  Süleyman Turan ,  Zeki Müren , Sevda Ferdağ

Yapım Yılı          : 1967

IMDB                  : 6.9

10. Pisi Pisi

10. Pisi Pisi

Bir şirket, fotoğrafçı Sinan'dan (Kadir İnanır) fotomodellik yapabilecek bir kız ister. Bunun üzerine Sinan eskiden çektiği fotoğrafları taramaya başlar, bu arada birini çok beğenir ve o fotoğrafı şirketin yetkilisine gösterir.

Ayşin (Müjde Ar) adlı genç, güzel ve zengin bir kıza ait olan fotoğraf beğenilince Sinan'dan kızı bulup işe razı etmesi istenir. Sinan Ayşin'i bulur ama kız fotomodelliği kabul etmez. Buna rağmen Sinan kızın peşini bırakmaz. Kız fotomodelliğe hayır derken, Sinan onu razı etmeye uğraşırken ikisinin arasında bir aşk başlar. Ancak kızın görünüşte belli olmayan bir hastalığı vardır. Bir yandan da kızın ailesinin tutumu iki gence zor günler yaşatır.

Oyuncular:Kadir İnanır ,  Müjde Ar ,  Sıtkı Akçatepe ,  Ekrem Dümer , Diler Saraç

Yönetmen:Zeki Ökten

Yapımı:1975 - Türkiye

IMDB Notu          : 6.9

9. Delisin

9. Delisin

Yunus Bey evlerinde hizmetçilik yapan genç kızla evlenince kardeşleri tarafından dışlanır. Bu arada beş kardeşin babaları ölür ve tüm mirası Yunus'a bırakır. Yunus da ölünce mirasını, İstanbul'da doğup büyüyen oğlu Ferit'e bırakır ve paraları bir şemsiyenin içine saklar. Ferit paraları bulursa hayatı kurtulacaktır. Türk Sineması'nın bir dönem oldukça ilgi gören duygusal komedilerinden 'Delisin' Tarık Akan ve Necla Nazır'ın yıldızının iyice parladığı yıllarda çevirdiği başarılı salon komedilerinden.

Oyuncular: Adile Naşit ,  Tarık Akan ,  Hulusi Kentmen ,  Ayşen Gruda,  Ali Şen

Yönetmen: Ergin Orbey

Yapımı:1975 - Türkiye

IMDB Notu:7.0

8. Cici Gelin

8. Cici Gelin

Karısının kendisini affetmesi için arkadaşıyla birlikte bulduğu gizli ajanım yalanını söylemesiyle birlikte başına gelen olayları anlatan komik ve eğlenceli bir film özelliklede Cüneyt Arkının kötü adamlardan kaçtığı ve dövüştüğü sahneler çok komikti Suzan Avcı kötü roldeydi ve oldukça başarılıydı Öztürk Serengil de her zamanki gibi izlerken güldürüyordu Cünet Arkın ve Filiz Akın birbirleriyle uyumlu ikili olmuşlardı.

Oyuncular:Cüneyt Arkın ,  Filiz Akın ,  Nubar Terziyan ,  Öztürk Serengil ,  Suzan Avcı

Yönetmen: Nuri O. Ergün

Yapımı:1967 - Türkiye

IMDB Notu:7.2

7. Yalancı Yarim

7. Yalancı Yarim

Fabrikatör Derviş Bey'in uçarı ve şımarık oğlu Ferdi son nişanlısından da ayrılmıştır. Babasının çıktığı iş seyahatleri ile nefes alan Ferdi'nin planları amcası Mahmut Bey'in gelişi ve müstekbel gelin adayını görme konusundaki ısrarı üzerine suya düşer. Amcasının beğeneceği gibi bir gelin adayı bulmak çok zordur. Ama Ferdi'nin yardımına saf ve fakir kız Alev çıkar. Ferdi Alev ile evlenmek istediğini söyler. Bu yalana inanan Alev ve ailesi hemen düğün hazırlıklarına başlar ve olaylar eski nişanlının da geri dönmesi ile iyice karışır. 

Oyuncular:Emel Sayın, Kemal Sunal ,  Münir Özkul ,  Tarık Akan ,  Halit Akçatepe,  Metin Akpınar

Yönetmen: Ertem Eğilmez

Yapımı:1973 - Türkiye

IMDB Notu:7.3

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ateş Böceği

6. Ateş Böceği

Genç işportacı günün birinde müşterisini çarpan adamı yakalayınca satışlardan daha çok para kazanır. Bu olay ona müşteriyi avlamak için yeni yollar denemesini sağlar. İşbirliği yaptığı yankesici kız onun kısa yoldan para kazanmasına sebep olacaktır.

Oyuncular:Tarık Akan ,  Hulusi Kentmen ,  Necla Nazır ,  Renan Fosforoğlu ,  Hakkı Kıvanç

Yönetmen:Osman F. Seden

Yapımı:1975 - Türkiye

IMDB Notu:7.3

5. Oh Olsun

5. Oh Olsun

Zengin bir fabrikatör olan Fehmi Haznedar'ın üç oğlu vardır. Büyük oğlu Fazıl biraz saftır ve yanında çalışmaktadır. Ortanca oğlu Ferit üniversitede okumakta ancak derslerden çok kızlarla ilgilenmektedir. Küçük oğlu Ferdi ise lise öğrencisidir ancak okulu önemsemez, karnesindeki kötü notları kalemle değiştirir. Oğullarının yaptıklarını öğrenen Fehmi Haznedar ceza olarak üç oğlunu da fabrikada işçi yapar ve çırak olarak Burhan Usta'nın yanına verir. Sonrasında Ferit Burhan Usta'nın aynı fabrikada çalışan kızı Alev'i görür, aşık olur ve olaylar gelişir.

Oyuncular:Kemal Sunal ,  Adile Naşit ,  Münir Özkul ,  Tarık Akan , Halit Akçatepe

Yönetmen:Ertem Eğilmez

Yapımı:1973 - Türkiye

IMDB Notu:7.4

4. Ne Olacak Şimdi

4. Ne Olacak Şimdi

Tipik bir Anadolu erkeği olan Orhan ile son derece modern zengin Özden avukattırlar. Orhan'ın çocukluk arkadaşı, kendisini aldatan kocasından boşanmak için Orhan'a başvurur ve olaylar gelişir.  

Oyuncular:Şener Şen ,  Adile Naşit ,  Perran Kutman ,  Bülent Kayabaş ,  Levent Kırca

Yönetmen: Atıf Yılmaz

Yapımı:1979 - Türkiye

IMDB Notu:7.5

3. Tatlı Dillim

3. Tatlı Dillim

Ferit İstanbullu zengin bir ailenin çocuğudur.Tıp okumasına rağmen en büyük hobisi basketbol oynamaktır. Maçlar öncesi dinlemek ve kamp yapmak için basketbol takımı ile beraber Eminenin bulunduğu köye gider. Emine ise köy öğretmenidir ve bütün hayatı köydeki insanlara yardım etmekle geçmektedir. İstanbulda çapkınlıklarıyla ünlü Ferit Emineden çok hoşlanır ve onun kalbini kazanmaya çalışır. Emine ilk başta Ferit ile ilgilenmese de iki genç kısa süre sonra birbirlerine aşklarını itiraf eder ve evlenmeya karar verirler. Evliliklerinin ilk günleri oldukça mutlu geçer ancak Feritin İstanbuldan gelen arkadaşları işleri bozar.Arkadaşları ile birlikte İstanbula ve oradaki eski yaşamına geri dönen Ferit Emine ile evliliğini unutur. Emine bir süre bekledikten sonra İstanbula kocasını aramaya gider. Ancak acı gerçekler yüzüne vuracaktır: Ferit evliliğine ailesine haber vermediği gibi, eski çapkınlıklarına geri dönmüştür. Bunun üzerine Emine Ferite hayatının dersini vermek için kolları sıvar. Şehirli ve oldukça bakımlı bir kadın şeklinde Feritin karşısına yeniden çıkacak, ikiz kardeş Mine olarak gerçek kocasının kafasını karıştırmaya başaracaktır.

Oyuncular:Filiz Akın, Kemal Sunal ,  Münir Özkul ,  Tarık Akan ,  Halit Akçatepe,  Metin Akpınar, Zeki Alasya

Yönetmen:Ertem Eğilmez

Yapımı:1972 - Türkiye

IMDB Notu:7.6

2. Ah Nerede

2. Ah Nerede

İstanbul'a babaları tarafından okumaları için gönderilen 3 kardeş, okullarını ihmal ederler. Kardeşlerden biri kumar oynar, biri siyasi olaylara karışır, diğeri ise çapkınlık peşinde koşar. Ferit, kızlarla gününü gün ederken aynı anda birkaç sevgiliyi idare etmektedir. Bir gün, bir mağazada tezgahtarlık yapan bir kızla tanışır ve onu da tavlamak ister. Ancak, kız çetin cevizdir ve Ferit'in işi zordur. Ne yapıp, ne edip kızı ikna eden Ferit, eski sevgililerinin ortaya çıkmasıyla zorda kalır.

Kardeşlerin Bursa'daki ailesi de çocuklarının okumadığını öğrenince işler karışır.

Oyuncular:Adile Naşit ,  Tarık Akan ,  Halit Akçatepe ,  Gülşen Bubikoğlu ,  Hulusi Kentmen

Yönetmen:Orhan Aksoy

Yapımı:1975 - Türkiye

IMDB Notu:7.7

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sultan

1. Sultan

Gecekondu mahallesinin dul ve güzel kadını Sultan mahalledeki bütün erkekler tarafından beğenilmektedir. Muhtarın çapkın oğlu da (Bulut Aras)  Sultan'ı elde etmek ister ama aşık olur. Sultan kendini çocuklarına adamıştır. Ancak muhtarın oğlunun ilgisi karşısında dayanamaz. Muhtarın oğlu babasına karşı çıkarak Sultan'a evlenme teklifi yapar.

Bu arada gecekonduların yıkım işlemi başlamıştır. Muhtarın yardımlarıyla gecekonduların yerine binalar yapılacaktır.. Mahallede ayaklanma başlar.Muhtarın oğlu da aralarına katılır.

Oyuncular:Türkan Şoray ,  Bulut Aras ,  Şener Şen ,  Adile Naşit , Erdal Özyağcılar

Yönetmen:Kartal Tibet

Yapımı:1978 - Türkiye

IMDB Notu:7.8

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
8
3
3
3
1
1