Görüş Bildir
Haberler
Her Birinin Pokémon Olduğuna Hiç Sorgulamadan İnanacağınız Garip Görünümlü 17 Acayip Hayvan

etiket Her Birinin Pokémon Olduğuna Hiç Sorgulamadan İnanacağınız Garip Görünümlü 17 Acayip Hayvan

A. Ece
29.03.2020 - 21:35

Bilim kurgu filminden çıkmış olabilirler mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Venezuela kaniş güvesi

1. Venezuela kaniş güvesi

Henüz 2009 yılında keşfedilen bu güve türünün bol bol tüyü ve 6 ayağı bulunuyor. Antenlerinin rengi ise farklı.

2. Damlabalığı

2. Damlabalığı

Dünyanın en çirkin hayvanı olarak da bilinen damlabalığı derin sularda yaşar ve deniz dışına çıktığında şekli değişir. Vücudu jel gibi ve hafiftir. Suyun içindeyken ise koyu bej renginde olurlar.

3. Aslan yelesi denizanası

3. Aslan yelesi denizanası

Bilinen en büyük denizanası türü olan bu canlı, Arktik, Kuzey Atlantik ve Kuzey Pasifik'te okyanusun soğuk sularında yaşar.

4. Fırfırlı köpek balığı

4. Fırfırlı köpek balığı

Köpek balığından çok yılan gibi görünen bu canlı seksen milyon yıl önce yaşayan tarih öncesi bir ataya çok benzer. 1-1,5 kilometre derinlikteki sularda yaşayabilir.

5. Ay ay maymunu

5. Ay ay maymunu

Ay-ay, Madagaskar'da yaşayan oldukça nadir bir maymun türüdür. Geceleri ortaya çıkan en büyük primattır. Ortalama 2 kilogram ağırlığında ve 50-60 santimetre boyutlarında olan bu primatların parmakları uzun ve incedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çıplak kör fare

6. Çıplak kör fare

Toprak altında yaşayan bu hayvanlar oldukça dirençli ve uzun ömürlü bir kemirgen türü. Tıpkı karınca ve arılarda olduğu gibi bir kraliçe altında koloniler halinde yaşıyorlar.

7. Yıldız burunlu köstebek

7. Yıldız burunlu köstebek

Burnunun ucunda 22 adet uzantı bulunan bu köstebek türü avuca sığacak kadar küçüktür. Oldukça da sosyaldir ve kolonilerde yaşar. Genellikle bataklıklar ve nemli tarlalarda yaşamlarını sürdürür. İyi bir yüzücüdür.

8. Yeleli kurt

8. Yeleli kurt

Güney Afrika'nın en büyük yaban köpeği olan yeleli kurt, sürü avcısı değildir. Uzun bacaklarıyla geyik ile kurt arasındaki görüntüsü dikkat çeker.

9. Derin deniz balta balığı

9. Derin deniz balta balığı

Bu balıklar kendilerini ufak bir numarayla gözünüzün önündeyken bile gizleme özelliğine sahiplerdir. Böylece avcılardan korunurlar. Karınlarında bulunan küçük organları sayesinde çevrelerindeki rengi yansıtabilir ve gizlenebilirler.

10. Dumbo ahtapotu

10. Dumbo ahtapotu

Adını Disney'den alan bu ahtapot, okyanusun kilometrelerce dibinde yaşar. Daha çok Güney Yarımküre kıyılarında görülürler. Başlarının iki yanında boynuzu andıran yüzgeçleri bulunur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Güneş balığı

11. Güneş balığı

Eti kötü koktuğu için ticareti yapılmayan bu balık 15 santimetrelik bir deriye sahiptir. Bu derinin üzerinde ellinin üstünde parazit türü ve mikroorganizma yaşar. Bu canlılar dolayısıyla bu balık geceleri parlayabilir. Ayrıca bu balık nedeni bilinmese de yan yatarak yüzer.

12. Creatonotos gangis

12. Creatonotos gangis

Bu gördüğünüz bir güve türü. Tam 6 bacağı, 2 anteni ve 4 tüylü uzantısı bulunuyor. Güneydoğu Asya ve Avustralya'nın bazı kısımlarında yaşayan bu güvenin kanat genişliği 4 santimetre kadar.

13. Derin su mürenbalığı

13. Derin su mürenbalığı

Dünyanın neredeyse her yerinde bulunan bu canlının kuyruğu kafasının hemen arkasından başlar. Küçük gözleri olduğu için koku duyularını daha çok kullanırlar ve avlarını yakalamak için gizlenirler. Genellikle ağızlarının içine kadar tüm vücutları desenlidir. Bazı türleri zehirli olabilir.

14. Anoplogaster cornuta/fangtooth

14. Anoplogaster cornuta/fangtooth

Küçük olmasına rağmen koca dişleri bulunan bu balık türü çenesini beyninin yakınındaki iki yuva ile kapayabilir. Bu dişler sayesinde kendilerinden büyük balıkları öldürebilirler. Vücutları da kılçıklarla kaplıdır. Genellikle 500 ila 2000 metre arasında yaşarlar.

15. Kara kırlangıççı

15. Kara kırlangıççı

Derin sularda yaşayan bu balık avlarını bütün olarak yutar. Karnı ise transparandır. Ortalama 10 santimetre boyutunda olsa da, avları genellikle kendisinden büyüktür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Deniz meleği

16. Deniz meleği

Bir tür deniz salyangozu olan bu canlı tamamen şeffaftır ve çeşitli iklimlerde yaşayabilir. Oldukça küçüktür. Kanata benzeten uzuvlarınınsa ne işe yaradığı tam olarak bilinmemektedir. Avlanma sırasında çok hızlı hareket edebilirler.

17. Diken böceği

17. Diken böceği

Vücutları gül dikenine benzeyen bu böcekler kendilerini kuşlardan ve daha büyük böceklerden korurlar. Genellikle Orta ve Güney Amerika ile Asya'da görülen bu böcekler çok iyi kamufle olurlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
303
154
135
16
15
11
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?