Görüş Bildir
Haberler
Helin Palandöken Davasında Skandal: Duruşmaya Yanlış Sanık Getirdiler!

etiket Helin Palandöken Davasında Skandal: Duruşmaya Yanlış Sanık Getirdiler!

Pendik’te lise öğrencisi 17 yaşındaki Helin Palandöken’in okul çıkışı pompalı tüfekle öldürülmesi ve iki arkadaşının yaralanmasıyla ilgili davanın ilk duruşmasına sanık Mustafa Yetgin’in yerine gasp suçundan tutuklu bulunan Mustafa Yetkin isimli şahıs getirildi. Mustafa Yetkin'in 'Ben bu davanın sanığı değilim, benim böyle bir dosyam yok' demesi mahkeme salonunda büyük şok yaşattı.

Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk celsesi görülen duruşma başladığı sırada, ağırlaştırılmış ömür boyu ve 24.5 yıla kadar hapis cezası istenen Yetgin’in avukatı Zehra Süer, “Hazır edilen sanık müvekkilim değil” dedi. Bunun üzerine kimlik bilgileri sorulan sanık, “Adım Mustafa Yetkin. Gasp suçundan cezaevindeyim. Ben bu davanın sanığı değilim, benim böyle bir dosyam yok” dedi. 

Duruşma salonunda büyük bir şok yaşanırken, mahkeme başkanının Maltepe 1 No’lu L Tipi Ceza İnfaz Kurumu ile irtibata geçilmesini istemesi sonucu yapılan görüşmede, cezaevinde Mustafa Yetkin isimli başka bir sanığın bulunduğu, bununla ilgili karışıklık yaşandığı ve gerçek sanık Mustafa Yetgin’in cezaevinden çıkışının yapılmadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine yanlışlıkla getirilen sanık Mustafa Yetkin, jandarmalar tarafından duruşma salonundan çıkarılarak cezaevine götürüldü.

Avukatlar duruşmanın ertelenmesini talep etti

Avukatlar duruşmanın ertelenmesini talep etti

Helin Palandöken'in katil zanlısı Mustafa Yetgin

Duruşmada söz alan Palandöken’in avukatı Emrah Daylan, “Dosyamız, tasarlayarak adam öldürme dosyasıdır. Biz bütün beyanlarımızı dosyanın asıl sanığı olan Mustafa Yetgin’in savunması üzerine kurmuştuk. Bu nedenle dosyada hazır olanların savunma ve beyanları tespit edilmeden duruşmanın ertelenmesini talep ederiz” derken, sanık avukatları da dosyanın asıl sanığı Mustafa Yetgin’in beyanı alınmadığı için duruşmanın ertelenmesini istediler.

Savcı ise sanığın cezaevinden getirilerek duruşmanın görülmesini talep etti

Savcı ise sanığın cezaevinden getirilerek duruşmanın görülmesini talep etti

Talepler üzerine Cumhuriyet Savcısı Hasan Çakıcı, sanık Mustafa Yetgin’in doğru kimlik bilgileri ile Maltepe Ceza İnfaz Kurumu’ndan getirilip duruşmanın yapılması gerektiği görüşünde olduğunu belirtti. Mahkeme heyeti, dosyanın kapsamlı oluşu, saat 16.40 itibarıyla cezaevinden sanığın hazır edilmesinin vakit alacağı nazara alındığında sağlıklı yargılama yapılması, usul ekonomisi dikkate alındığında, saatinde hazır edilmeyen sanığın bir daha ki celse hazır edilmesi için cezaevine yazı yazılmasına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi. 

Mahkeme heyeti ayrıca, yanlışlık yapan ilgililer hakkında gereğinin yapılması için cumhuriyet savcılığına yazı yazılmasına da karar verdi.

Baba Nihat Palandöken skandala tepki gösterdi: "Ben işimi gücümü bıraktım, kendimi bugüne hazırlıyordum"

Baba Nihat Palandöken skandala tepki gösterdi: "Ben işimi gücümü bıraktım, kendimi bugüne hazırlıyordum"

Nihat Palandöken (Ortada)

Duruşma çıkışı açıklama yapan baba Nihat Palandöken, “Ben işimi gücümü bıraktım, kendimi bugüne hazırlıyordum. Kamuoyu da eminim kendini bugüne hazırlamıştı. Ama öyle bir sanık çıkardılar ki. Böyle bir şey mümkün değil. Var gücümle avukatımla beraber mücadelemi sürdüreceğim” dedi.

Olayın sosyal medyadaki yansımalarından öne çıkan bazı yorumlar şu şekilde 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
245
48
39
7
6
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
görüncek adam

Rüşvet .Başka bir açıklaması yok. Çürümüşlük her kademede.

Berk Andıç

Bin sefer söyledim bu ülkeye bir Dexter lazım.

Apollonia corleone

şimdi bu katil bizim aramızda sokakta mı yürüyor?