Görüş Bildir
Haberler
Havaalanları ve Otogarlar Dolu, Sahiller Boş: İstanbullular 23 Haziran İçin Yollara Düştü

etiket Havaalanları ve Otogarlar Dolu, Sahiller Boş: İstanbullular 23 Haziran İçin Yollara Düştü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde oy kullanacak seçmenler, İstanbul'a gelmeye başladı. İstanbul Havalimanı'nda özellikle sabah saatlerinden itibaren iç hat seferlerinde yoğunluk yaşanıyor. Aynı yoğunluk stanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda da görülüyor. Türkiye'nin tatil bölgelerindeki sahiller ise bomboş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sandık başına gitmek üzere şehir dışından tarifeli uçakla İstanbul Havalimanı'na gelenler  nedeniyle geliş terminalinde yer alan bagaj bölümünde ve çıkışlarda yoğunluk meydana geldi. Özellikle sabah saatlerinde Antalya, Sivas, Trabzon, Malatya, Diyarbakır ve İzmir'den gelen uçakların doluluk oranı dikkat çekti.

'Özellikle oy kullanmak için geldim'

'Özellikle oy kullanmak için geldim'

Basın mensuplarına konuşan yolcular, İstanbul'a oy kullanmak için geldiklerini söylediler. Diyarbakır'dan oy kullanmak için gelen Mehmet Emen, aslında Ankara'da işi olduğu ancak seçim nedeniyle ilk önce İstanbul'a geldiğini ve oyunu kullandıktan sonra da Ankara'ya gideceğini söyledi. Eşiyle birlikte Trabzon'dan gelen Dursun Çağlayan ise, 'Hem Trabzon'da hem İstanbul'da işlerimiz var. Dolayısıyla hanım, aile efradımız seçimde oyunu kullanacak. Sonra da Trabzon'a gideceğiz. Seçim için de hayırlısı olsun diyelim' ifadelerini kullandı. Sivas'tan İbrahim Tansel ise 'Sivas doğumluyum. İstanbul'da ikamet etmekteyim. Oyumu her zaman burada kullanıyorum. Özellikle oy kullanmak için geldim ama gelmişken bazı arkadaşları da göreyim dedim' diye konuştu.

Havaalanlarının yanı sıra otogarlarda da yoğunluk var

Havaalanlarının yanı sıra otogarlarda da yoğunluk var
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Anadolu Yakası'ndaki cep otogarlarının yanı sıra İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda da seçim hareketliliği yaşanıyor.

Gaziantep'ten İstanbul'a yolcu taşıyan bir firmada şoförlük yapan Memik Özsoy, son dönemde otobüslerinin dolu olarak çalıştığını söyledi. Ramazan Bayramı ve sonrasında okulların tatil olmasıyla seferlerinin yoğun ve dolu olarak çalıştığını dile getiren Özsoy, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri dolayısıyla da İstanbul'a gelen yolcularının bulunduğunu kaydetti.

'Geçen seçim oy kullanamamıştım ama bu sefer oyumu atacağım'

'Geçen seçim oy kullanamamıştım ama bu sefer oyumu atacağım'

Malatya'dan İstanbul'a gelen Burhan Kömürcü isimli vatandaş, tatil için gittiği memleketinden seçimler dolayısıyla erken döndüğünü ifade etti. Vatandaşlık görevini yerine getireceğini bildiren Kömürcü, 'Bizim için tatil erken bitti ama seçimlerde oy kullanıp görevimizi yerine getireceğiz. İstanbul için hayırlı olan iş başına gelsin.' diye konuştu.

Erzincan'dan gelen Vehbi Kaya, daha önce İstanbul'da yaşadığını ancam geçen aylarda Erzincan'a dönüş yaptığını belirtti. Seçimlerde oy kullanmak ve akrabalarını ziyaret için İstanbul'a geldiğini söyleyen Kaya, 'Geçen seçim oy kullanamamıştım ama bu sefer oyumu atacağım. Herkes için hayırlı bir sonuç olmasını diliyorum.' ifadelerini kullandı.

Edremit Körfezi'ndeki sahiller de seçimden etkilendi

Edremit Körfezi'ndeki sahiller de seçimden etkilendi

Balıkesir'in Edremit Körfezi'ndeki sahil bölgeleri, yarın İstanbul'da yapılacak olan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi nedeniyle boş kaldı. Edremit Körfezi’ndeki Ayvalık, Burhaniye, Gömeç ve Edremit’in turistik bölgelerinde 140 bin yazlık bulunuyor. Bölgedeki yazlıkların sahipleriyse genel olarak İstanbul'da oturanlardan oluşuyor. Yaz tatili için Edremit Körfezi'ndeki konutlarına gelen İstanbullular bölgeden ayrıldı. Sahillerde ilçenin yerlilelir ve farklı illerden gelen az sayıda kişi kaldı. Sürekli yoğun olan Akçay kordonu ve Akçay plajları, yaz dönemi ve hafta sonu olmasına karşın, boş kaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

300'e yakın otobüs kaldırıldı

300'e yakın otobüs kaldırıldı

Bölgeden İstanbul'da yapılacak seçim için AK Parti ve CHP tarafından 300'e yakın otobüs kaldırıldı.

Akçay plajında kafe işleten Metin Palay, 'Akçay bugün bomboş. Yarın daha da boş olacak. Çünkü bugünden itibaren herkes gitmeye başladı. Bir de seçimden sonra gelecek vatandaşlar vardı. İstanbul'da oy kullanacaklar dün akşamdan beri gitmeye başladılar. Ama pazar gününe hiçbir şey yok. Biz de pazar günü açmamayı düşünüyoruz' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
269
74
7
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Viyol10sel

Hangi partiden olduğu önemli değil gerçekten oy vermek için tatile gitmeyi erteleyen veya tatilden dönen planlarini seçime göre ayarlayan herkese gönülden te... Devamını Gör

Fatih Öztürk

Allahın izniyle bizim olanı geri alıcaz. #HerŞeyÇokGüzelOlacak

ntyz

Büyük bir demokrasi şöleni olacağını düşünüyorum. Seçmenin ''alt tarafı belediye seçimi'' demeden, bu kadar imtina etmesi, İstanbul'un geleceği için, belki d... Devamını Gör