Görüş Bildir
Haberler
Hatay Valiliği: Kaymakamın Görüntüleri Gizli Şekilde Çekildi

Hatay Valiliği: Kaymakamın Görüntüleri Gizli Şekilde Çekildi

Deniz Gök
16.09.2015 - 22:32 Son Güncelleme: 17.09.2015 - 10:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hatay Valiliği, Hassa Kaymakamının şehidin ailesine şehadet haberini verdiği sırada, basın mensuplarının gizli çekim yaptığı iddiasında bulundu.

Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada, İlçe Kaymakamı Mustafa Pala'nın şehit polis memuru Mehmet Tuhal'ın ailesine şehadet haberini vermek üzere giderken herhangi bir basın mensubunu davet etmediği ve görüntülerin gizli bir çekimle gerçekleştirildiği öne sürüldü.

İlgili haber: Şehit Ailesine Acı Haberi Kameralar Eşliğinde Verdiler...

Valiliğin yaptığı açıklamada haberi vermek üzere ailenin evine giden İlçe Kaymakamı ve diğer görevliler tarafından herhangi bir basın mensubunun davet edilmediği, gazetecilerin sosyal medyada yayılmaya başlayan şehit haberleri üzerine eve geldiği ifade edildi.

'Gizli olarak çekildi'

Valilik görüntüleri çeken gazetecinin, şehidin akraba ve komşularının arasına karışarak içeriye girdiğini ve söz konusu görüntülerin basın ahlakına aykırı şekilde gizli olarak çekildiği ve servis edildiğini öne sürdü.

Valiliğin gizli çekildiğini öne sürdüğü o görüntüler

Hassa Kaymakamlığı'ndan da açıklama geldi

Hassa Kaymakamlığı da valiliğin açıklamasına paralel bir açıklama yaparak şehidin evine yapılan ziyaretin gizli tutulmaya çalışıldığını, basındaki iddiaların maksatlı ve gerçek dışı olduğunu savundu. 

Kaymakamlığın internet sitesinden yapılan açıklamanın ilgili kısmı şu şekilde:

'Eve intikal edildiğinde basın mensuplarının da orada olduğunun görülmesi üzerine dışarı çıkarılmaları talimatı tarafımdan verilmiştir. 

Buna rağmen bir basın mensubunun, kalabalığın arkasından çekim yaptığı sonradan anlaşılmıştır. Tespit edilen basın mensubu ile yapılan görüşmede kendisi de kalabalık arasından gizlice kayıt yaptığını beyan ederek kabul etmiştir.'

Davutoğlu soruşturma talimatı verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, gündeme oturan görüntülerle ilgili soruşturma talimatı verdiğini söyledi.

'Şehit haberi verilmesi olabilecek en ağır sorumluluklardan biri. Kaymakam ya da vali orada haber veren bir postacı değildir. Onlara yukarıdan konuşma hakkına sahip olan yetkili de değildir. Oraya gidip acıyı paylaşmak, acıyı paylaştıktan sonra da 'emriniz, talimatınız nedir' diye sormakla yükümlüdür. Oraya gideceksiniz, yanınızda da kameralar olacak, bunu kabul etmek mümkün değil. Gerekli soruşturmanın derhal açılması talimatını verdim. Bunu izah etmek mümkün değil'

Hassa Kaymakamlığı’nın internet sitesine, şehit Mehmet Turhal’ın şehit haberi ‘Şehidimizin acı haberi, baba evinde yürekleri dağladı’ başlığıyla ve fotoğraf galerisiyle konulmuş, kaymakamlığın Twitter hesabından ilgili haber paylaşılmıştı. Söz konusu tweet daha sonra silinmişti.

Hatay Valiliği ve Hassa Kaymakamlığı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0