Görüş Bildir
Haberler
Harry Potter ve LOTR Hayranları Toplansın! Büyü ve Sihir Temalı Fantastik Dizileri İnceliyoruz!

Harry Potter ve LOTR Hayranları Toplansın! Büyü ve Sihir Temalı Fantastik Dizileri İnceliyoruz!

03.01.2022 - 07:45

Büyü ve sihir içerikli bir yapım izlerken büyücünün odaklanmak için gözlerini kapatmasına, ne yaptığını bilen bir edayla hareket ettirdiği ellerine ve o an gelen bir ilhamla doğaçlama söylüyormuş gibi duran sihirli cümlelerine bayılıyoruz; değil mi? Hadi, itiraf edelim! Böyle yapımları izledikten hemen sonra gaza gelir ve masanın üzerinde kendi hâlinde takılan vazoya bir varoluş krizi yaşatmaya çalışırız. Abrakadabralı başlayan, hokuspokuslu biten, uydurduğumuz cümleler; bir sonuca varmasa bile keyfimizi yerine getirmeye değer. Eğer siz de büyü ve sihir temalı yapımları izlemeye bayılıyorsanız IMDb puanına göre sıraladığımız, en başarılı dizilerin yer aldığı bu listeyi kaçırmak istemeyebilirsiniz. Asalar, değnekler hazırsa başlıyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Luna Nera / Kara Ay (2020-) IMDb: 5.7

15. Luna Nera / Kara Ay (2020-) IMDb: 5.7

Dram türünde fantastik bir yapım olan bu dizinin hikâyesinde yok yok! Cadılar, avcılar, ritüeller, şifacılar... Dizinin konusuna gelirsek erkek arkadaşının babasının bir cadı avcısı ve kendisinin de cadılardan oluşan bir ailenin ferdi olduğunu yeni öğrenen genç kızın başından geçen olaylar ve 17. yüzyıl İtalya'sı ekrana aktarılıyor. Seçilmiş olan bu genç kızı, artık büyük görevler bekliyor.

14. Siempre Bruja / Always a Witch (2019-) IMDb: 6.3

14. Siempre Bruja / Always a Witch (2019-) IMDb: 6.3

Kolombiya'da insan ticaretinin yapıldığı Cartagena şehrinde siyahi bir köle olan Carmen, hizmetçisi olduğu evin oğluyla karşılıklı bir aşk yaşar. Hane halkı, oğullarına Carmen cadısı tarafından büyü yapıldığını iddia eder. Akabinde diri diri yakılma cezası alan Carmen, ateşe atılırken sevgilisi de öldürülür. Ateşte yanmayan genç kız, zindandayken ileri bir tarihe zaman yolculuğu yapması şartıyla erkek arkadaşını geri getirebileceğini iddia eden bir cadıya rastlar. Carmen'in modern dünyaya ulaşıp ulaşamadığını merak ediyorsanız bu sürükleyici diziyi kaçırmayın.

13. The Order (2019-2020) IMDb: 6.8

13. The Order (2019-2020) IMDb: 6.8

Belgrave Üniversitesi'nde henüz öğrenci olan Jack, annesinin ölümünün ardındaki sırları ortaya çıkarmak için araştırmaya başlar. Ailesiyle ilgili ulaştığı her yeni bilginin onu daha derin bir kaosa sürüklediği yetmezmiş gibi bir de gizemli bir tarikata üye olması, onu kurt adamların ve büyücülerin arasında bırakır. Fantastik ve dram içerikli bu diziyi izlediğinizde ortada daha karanlık güçlerin olduğunu anlayacaksınız.

12. Fate: The Winx Saga / Winx Efsanesi: Kader (2021-) IMDb: 6.9

12. Fate: The Winx Saga / Winx Efsanesi: Kader (2021-) IMDb: 6.9

Başka bir dünyada yer alan, Alfea adı verilen bir okulla sıradan insanların yaşadığı dünya arasında bir geçiş bulunur. Bloom isimli bir genç kız da sinir krizi geçirdiği sırada farklı güçleri olduğunu keşfeder ve ailesine zarar vermemek için bu geçişi kullanarak diğer dünyadaki Alfea okuluna başlar. Burada güçlerini kontrol etmeye çalışan Bloom, göründüğünden çok daha fazla güce sahip olduğunu anlar. Peki ya sonra?

11. Warrior Nun / Savaşcı Rahibe (2020-) IMDb: 6.9

11. Warrior Nun / Savaşcı Rahibe (2020-) IMDb: 6.9

Henüz on dokuz yaşındayken hayata gözlerini kapamasıyla yeniden açması bir olan Ava, morgda uyandığı sırada süper güçlere sahip olduğunu fark eder. Rahibelerden oluşan bir topluluğun seçilmiş bir üyesi olduğunu anlaması ise uzun sürmez. Artık bu rahibe topluluğuyla birlikte şeytanlara karşı mücadele vermek zorunda kalır. Bir çırpıda bitirebileceğiniz dizilerden olduğunu söylemeliyiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Salem /Salem (2014-2017) IMDb: 7.2

10. Salem /Salem (2014-2017) IMDb: 7.2

Amerika'nın küçük bir köyü olan Salem'da geçen ve 17. yüzyıl Salem cadı mahkemelerinden esinlenilerek yaratılan dizi, üç sezondan oluşuyor. Konusu ise din adamlarından etkilenen bir köy halkına ve o köyün gizemli tarafını yansıtan cadılara dayanıyor. Cadı olarak bilinen Marry ve bir yüzbaşı olan John'un bütün köylünün karşı çıkmasına rağmen yaşadıkları aşka ve ayrı düşmelerine değiniyor. Bolca dram barındıran bu fantastik öyküye bayılacaksınız.

9. Raising Dion (2019-) IMDb: 7.2

9. Raising Dion (2019-) IMDb: 7.2

Dion; henüz sekiz yaşında ve zihniyle nesneleri hareket ettirebilen, sıra dışı güçlere sahip bir çocuk. Bir bilim insanı olan babasını kaybettikten sonra keşfettiği bu güçleri, herkesten saklaması gerekiyor. Çünkü annesi, bu yeteneğin ortaya çıkması halinde oğluna zarar verilmesinden korkuyor. Sizce olağanüstü bu güçleri saklamayı ne kadar başarabilecekler?

8. Good Witch / İyi Cadı (2015-2021) IMDb: 7.3

8. Good Witch / İyi Cadı (2015-2021) IMDb: 7.3

Dizi, sıcak ve sevimli ilişkilerin yaşandığı bir kasabada birer cadı olan Cassie ve Grace karakterlerinin başından geçenlere odaklanıyor. Sihirli güçlere sahip dul ve güzel bir kadın olan Cassie, kasabaya yeni taşınan doktor Sam'i kendine hayran bırakır. Bu doktorun inanılmaz huysuz oğlu Nick ise Cassie'nin kızı Grace ile hiç anlaşamaz. Geleneksel Cadılar Bayramı festivallerine bayılıyorsanız tam yedi sezon süren bu dizi tam size göre!

7. The Worst Witch / Cadılar Okulu (2017-) IMDb: 7.3

7. The Worst Witch / Cadılar Okulu (2017-) IMDb: 7.3

Süpürgeli bir kızın, Mildred'ın balkonuna çarpmasıyla hayatı değişir. Büyü gücü olmayan sıradan bir anne ve babaya sahip olan Mildred, ailesinin göremediği fakat kendisinin görebildiği gizli bir büyü okulu keşfeder. Okulun kabul sınavına yetişmek isteyen, daha sonra arkadaş olacağı Maud'un süpürgesine biner ve okula kabul edilir. Cadı ailesinden gelmediği ve büyücülükte başarılı olmadığı için okulda pek sevilmez.

6. The Magicians / Sihirbazlar (2015-2020) IMDb: 7.6

6. The Magicians / Sihirbazlar (2015-2020) IMDb: 7.6

Toplam beş sezondan oluşan bu dizi, erkenden büyümek zorunda kalan ve oldukça içine kapanık bir karaktere sahip olan Quentin Coldwater adlı genç çocuğun sihirli güçleri olduğunu fark etmesinin ardından popüler bir büyücülük okuluna davet edilmesiyle başlar. Ardından küçüklüğünden beri hayranı olduğu 'Fillory' adlı bir kitabın içinde yazanların gerçekte var olduğunu keşfetmesiyle devam eder. Oldukça hokuspokus içerikli bu yapımı kaçırmak istemeyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Shadow and Bone / Gölge ve Kemik (2021-) IMDb: 7.7

5. Shadow and Bone / Gölge ve Kemik (2021-) IMDb: 7.7

İçinde çeşitli yaratıklar bulunduran gölge şeklindeki bir bölge, coğrafyayı ikiye ayırarak ülkelerin birbirinden uzak kalmasına neden olur. Bu bölgedeki bütün kötülüklerin serbest kalmasını isteyen bir üst düzey asker, bunun için Alina'nın süper güçlerini kullanmak istese de genç kız, bu askerin elinden kurtulmayı başarır. 'Game of Thrones' dizisiyle eş değer kalitede çekimleri olan bu dizi sizi de büyüleyebilir.

4. Good Omens /Kıyamet Gösterisi (2019) IMDb: 8.1

4. Good Omens /Kıyamet Gösterisi (2019) IMDb: 8.1

Dram, komedi ve fantazya türündeki bu dizi, seyircinin çok beğendiği yapımlardan biri. Dizide, kıyametin kopmasını istemeyen adı Crowley olan bir iblis ve Aziraphale isimli bir meleğin kimi zaman dayanışması kimi zaman ise savaşması anlatılıyor. İzleyenlerin melek ve şeytan arasında seçim yaptığı bu dizide bakalım sizin tercihiniz ne olacak?

3. The Originals (2013-2018) IMDb: 8.2

3. The Originals (2013-2018) IMDb: 8.2

Toplam beş sezonu bulunan bu dizi; yüzyıllar önce New Orleans'ı terk eden Mikaelson ailesinin şehre geri dönmesiyle başlayan olaylar silsilesini konu alır. Yaşanan bir olay üzerine ailenin bütün üyeler tek tek dönmek zorunda kalır. Çünkü şımarık, huysuz ve pek de sevilmeyen kardeş olan Klaus'un Hayley adındaki bir kurt kadından bebeği olacağı öğrenilir. Geri dönen ve bu toprakların asıl sahibi olan Klaus; yüzyıllar önce vampire dönüştürdüğü Marcel'in şehirde bulunan cadıları, büyücüleri, yaratıkları dahil herkesi ele geçirdiğini öğrenir. Bakalım, sizi daha neler bekliyor?

2. The Witcher (2019-) IMDb: 8.2

2. The Witcher (2019-) IMDb: 8.2

Birbirinden garip yaratıkların, büyücülerin, elflerin ve cücelerin olduğu fantastik türdeki dizi; toplam iki sezondan oluşuyor. Dizide birbiriyle yolu kesişecek üç farklı karakterin; acımasız katil Rivyalı Geralt, büyük güçlere sahip olan Yennefer ve Prenses Ciri'nin hikâyesine değiniliyor. Bir krallık dünyaya hakim olmaya çalışırken bu üç savaşçı, farklı sebeplerle bir araya geliyor. Gerek hikâyesi, gerek kurgusuyla seyirciyi etkilemeyi başaran bu diziyi kaçırmamanızı öneriyoruz.

1. Supernatural (2005-2020) IMDb: 8.4

1. Supernatural (2005-2020) IMDb: 8.4

İçinde korku, gerilim ve dram gibi öğeleri barındıran bu dizi; babalarının kaybolması üzerine yeniden bir araya gelen Sam ve Dean Winchester kardeşlerin sıra dışı olaylar ve olağanüstü yaratıklarla mücadele etmesini konu alıyor. Normal ve sıradan bir hayat kurmayı amaç edinen Sam, bebekken yaşadığı trajik bir olayın üniversite yıllarında yeniden tekrar etmesiyle abisi Dean'in yanına gelir. Yan yana daha güçlü olan bu iki kardeş; büyülere, şeytanlara, hayaletlere ve daha pek çok yaratığa karşı verecekleri savaşta sevgileri ve zaaflarıyla onlarca sınavdan geçmek zorunda kalır. Sürükleyiciliğiyle izleyicisini esir alan bu diziyi soluksuz izleyeceksiniz.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
6
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın