Görüş Bildir
Haberler
Hamster Nasıl Eğitilir? Hamster Bakım İncelikleri...

Hamster Nasıl Eğitilir? Hamster Bakım İncelikleri...

Müge Kakşi
22.10.2021 - 10:00

Cricetidae familyasına ait olan ve kemirgen grubunda sayılan hamsterler 1930 yılında bir zooloji profesörü tarafından bulunmuştur. Ardından aynı bölümden başka bir öğretim üyesi tarafından çiftleştirilerek çoğaltılan hamsterler böylece günümüzdeki evcil hamsterların temelini oluşturmuştur. Günümüzde birçok insan alışılmış evcil hayvanların dışında hayvanları beslemeye başladı. Bunlardan biri de hamsterlar. Fakat hamsterlar çok bilinmediği için nasıl eğitileceği de internet üzerinden araştırılıyor. Peki, hamsterlar nasıl eğitilir? Hamsterların bakım incelikleri nelerdir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa ve Asya'da tarım arazilerinde yaşayan hamsterlar toprağı kazarak altlarında karmaşık yuvalar oluştururlar. Yuvalarında yemekleri için oluşturdukları ayrı depoları bulunmaktadır. Hamsterların en belirgin özellikleri zeki ve titiz olmalarıdır. Diğer kemirgen türlerine göre farklı olan hamsterların yanaklarında keseleri bulunur ve yiyeceklerini burada saklayarak depolarına götürürler. Hamsterlerin nasıl eğitileceğine ve bakım inceliklerine dair tüm detaylara içeriğimizde yer verdik...

Hamsterlar Nasıl Eğitilir? Hamster Bakım İncelikleri...

Hamsterlar Nasıl Eğitilir? Hamster Bakım İncelikleri...

Daha çok farelere benzetilen hamsterların farelerden en büyük farkları kuyruklarının gözükmeyecek kadar küçük olmasıdır. Hamster ayrıca yemek yemeyi çok sevdikleri gibi zekalarıyla da ön plana çıkan hayvanlar arasında yer alır. Bu yüzden evcil bir hamster sahiplendiğinizde onu eğitmek oldukça kolay olacaktır. Bir hamsterı eğitmeniz için bir ödül mamasına ve hamsterla aranızda bağ kurmaya ihtiyacınız vardır.

Öncelikle hamsterınızla aranızda bağ kurmanız gerekmektedir. Bunun içinde sesinizi ve kokunuzu onlara tanıtmalısınız. Özellikle yavru hamsterlar yetişkin hamsterlara göre daha kolay eğitilmektedir. Hamsterlarla bağ kurabilmek için öncelikle onunla sakin ve tok bir ses tonuyla sürekli konuşmalısınız. Bu şekilde onu sesinize alıştırabilirsiniz. Ayrıca elinize koyduğunuz mamayla elinize gelmesine alıştırarak kokunuzu tanımasını sağlayabilirsiniz. Bir süre sonra hamsterınız sizinle bağ kuracaktır ve sizi tanıyacaktır.

Bundan sonra işiniz kolay. İhtiyacınız olan tek şey bir ödül maması. Ödül maması için ay çekirdeği tercih etmeniz hamsterınızı oldukça mutlu eder.

Hamster

Hamster

Hamsterınıza zıplama eğitimi vermek için ay çekirdeğini onun görebileceği fakat ondan biraz yüksek bir yere koymanız gerekmektedir. Bu şekilde hamsterınız zıplayacak ve ödülüne ulaşacaktır. Hamsterınıza bunu bir süre yaparak ay çekirdeği ile onu zıplatabilirsiniz.

Bunun haricinde hamsterınıza 2 ayak üzerinde durma eğitimi için ise yine ay çekirdeğini kullanmalısınız. Bu seferde ay çekirdeğini hamsterınızın başının üzerinde tutmalısınız. Bu şekilde hamsterınızın ayaklarının üstünde durduğunu göreceksiniz. Bunu yaptığında ise ödül mamasını vermeyi unutmayın.

Ayrıca hamsterınıza eğitim vererek kafesin içine girmesi ve kafesten çıkması gerektiğini öğretebilirsiniz. Yine aynı şekilde ay çekirdeğini kafesin dışında tutup kapağını açarsınız bu şekilde dışarı çıkar ve ödül mamasını verirsiniz. Yine aynı şekilde dışarıda olan hamsterınızı kafese sokmak için ise ay çekirdeğini kafese götürmeli ve ardından kafesin içine doğru tutmalısınız hamsterınız bu şekilde kafesin içerisine girecektir.

Bazı kısa komutlarla da hamsterınızı bir şeyi yapmasına veya yapmamasına alıştırabilirsiniz. Size doğru yürümesini istiyorsanız uzakta durup çömelerek net ve tok bir ses tonuyla elinizi yerde tutup gel diyebilirsiniz aynı zamanda bunun için elinizde ödül maması tutabilir ve geldiğinde ödül maması verebilirsiniz. Bu şekilde hamsterınızın siz gel dediğinizde siz gelmeye başlayacaktır. Aynı şekilde bir şeyi yapmasını istemezseniz de ona sert ve net bir şekilde hayır diye bağırabilir ve onu kafesine koyabilirsiniz.

Tüm bunlarla birlikte unutulmamalıdır ki hamsterların da bir karakteri vardır ve her hamster aynı şeyi yapmaktan hoşlanmayabilir. Veya çabuk sıkılan hamsterlar aynı şeyi sürekli denediğinizde bir süre sonra yapmayı bırakabilir. Bu yüzden onları kendi karakterleriyle kabullenmeli ve onlara sevginizi hissettirmelisiniz. Bu şekilde zaten hamsterınız size tüm hünerlerini sergileyecek ve iyi bir arkadaş olacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın