Görüş Bildir
Haberler
Hakimlik Sınavında 'Cumhurbaşkanına Hakaretten' Tutuklama

Hakimlik Sınavında 'Cumhurbaşkanına Hakaretten' Tutuklama

Deniz Gök
22.04.2015 - 00:23 Son Güncelleme: 22.04.2015 - 01:41
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hakimlik sınavına giren Afyonkarahisar Barosu'na bağlı Avukat Umut Kılıç, geçen yıl mülakatta elendiğini ve komisyonun tarafsız davranmadığını söylediği için başlayan tartışma sonunda Cumhurbaşkanına ve komisyona hakaret ettiği iddiasıyla tutuklandı.

Milliyet'ten Kemal Göktaş'ın haberine göreAdli Yargı hakim ve savcı adaylığı sınavının yazılı aşamasının ardından gerçekleştirilen mülakata giren avukat Kılıç komisyon üyelerine, daha önce girdiği sınavda 85 aldığını ancak mülakatta elendiğini, ikinci kez sınava da komisyona olan tepkisini göstermek için girdiğini söyledi.

'Yeterliliğimi ölçemezsiniz'

Kılıç, sistemin kayırmacı olduğunu ve hak edenin sınavı kazanmadığını söyleyerek komisyona, 'Siz de hükümete yakın kişilersiniz. Bu çerçevede kanuni olarak değil sistemsel olarak hükümetten olan kişiler yeterliliğimi ölçemez' dedi. 

Bunun üzerine komisyon üyeleri Kılıç'tan dışarı çıkmasını istedi. Kılıç ise konuşmasına devam etti. Komisyon üyeleri, mülakata devam edebilmek için konuyu değiştirdiler ve Kılıç'a avukatlık ile ilgili sorular sormaya başladı. Ancak bu sorulara yanıt vermeyen Kılıç, tepkisini göstermeye devam etmek istedi. Komisyonun, 'Dışarda bekleyenlerin haklarını ihlal ediyorsunuz' uyarısına, 'Onların haklarını sistem ihlal ediyor, ben değil' karşılığını verdi. 

Bu sırada bir komisyon üyesi sinirlenerek Kılıç'a 'Çık dışarı' diye bağırdı. Tartışmanın devam etmesi üzerine komisyon polis çağırdı. Polisin Kılıç'ı dışarı çıkarması esnasında Cumhurbaşkanı'na hakaret içeren sözler söylediği ifade edilirken komisyon da Kılıç hakkında tutanak tuttu.

'Başbakanlık dönemi için hakaret ettim'

Adliyeye sevk edilen Kılıç, Sulh Ceza Hakimi Ramazan Tutak tarafından sorgulandı. Tutak, ifadesinde 'Cumhurbaşkanı'na hakaret içeren sözler söyledim ancak bu sözlerim Başbakanlığı dönemine ilişkindi' diye ifade veren Kılıç'ı Cumhurbaşkanı'na ve komisyon üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi.

Ankara Barosu'ndan açıklama

Ankara Barosu Avukat Umut Kılıç'ın tutuklanmasının ardından internet sitesinde konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

İktidara yönelik sert eleştirilerin de olduğu 'Savunma Tutsak Edilemez' başlıklı o açıklama:

Afyon Barosu üyelerinden Avukat Umut Kılıç, Adli Yargı Hakim ve Savcılık sınavının yazılı aşamasından sonra, 21.04.2015 Tarihinde mülakata katılmak üzere Ankara'ya gelmiş; mülakat esnasında dile getirdiği sözler nedeniyle Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret ve kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret’ suçlarından tutuklanmasına karar verilmiştir.

Ankara Barosu Yönetim Kurulu olarak meslektaşımızı tutuklu bulunduğu cezaevinde ziyaret ederek destek gösterdiğimizi ayrıca Ankara Barosu Yönetim Kurulu'nun, CMK Merkezi'nin ve Avukat Hakları Merkezi'nin de harekete geçtiğini belirtir; sürecin her yönü ile takipçisi olacağımızı sayın meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Ancak asıl önemli olan, iktidarın artık hakaret ettiği şüphesini dahi tutuklama sebebi olarak görecek kadar firavunlaşmış olmasıdır. Meslektaşımızın hakaret edip etmediğine mahkeme karar verecek ise de hakaret iddiası ile tutuklanması bile tüm yargının ayağa kalkması için yeterlidir.

Artık istenilen ve uygulanan rejimin adını koymanın vakti gelmiştir. Bugün itibarı ile artık Türkiye, faşizm ile yönetilmektedir.

ANKARA BAROSU BAŞKANLIĞI

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0