Görüş Bildir
Haberler
Haber Alınamayan Çinli Tenisçi, Olimpiyat Komitesi Yetkilileriyle Görüştü

Haber Alınamayan Çinli Tenisçi, Olimpiyat Komitesi Yetkilileriyle Görüştü

Çin'in eski Başbakan Yardımcısı Cang Goali'nin cinsel tacizine uğradığını öne sürdüğü 2 Kasım'daki sosyal medya paylaşımının ardından uzun süre kendisinden haber alınamayan Çinli tenisçi Peng Shuai, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) yetkilileri ile çevrim içi görüştü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Komite yaptığı açıklamada, Peng'in, dün akşam saatlerinde IOC Başkanı Thomas Bach, Sporcular Komitesi Başkanı Emma Terho ve Komite üyesi, eski Çin Tenis Birliği Başkan Yardımcısı Ling Liwei ile yarım saat süren görüşme gerçekleştirdiğini belirtti.

Açıklamada, Peng'in, Pekin'den katıldığı görüşmede, IOC yetkililerine durumuyla ilgilendikleri için teşekkür ettiği belirtilerek 'güvende ve iyi olduğunu, Pekin'deki evinde dinlendiğini, bu dönemde özel hayatına saygı gösterilmesini istediğini, bu yüzden arkadaşları ve ailesiyle vakit geçirdiğini' söylediği aktarıldı.

Komite Başkanı Bach'ın Peng'e 2022 Pekin Kış Olimpiyatları için Pekin'e geldiğinde akşam yemeğinde buluşmayı teklif ettiğinin ifade edildiği açıklamada 'tenisçinin memnuniyetle kabul ettiği' kaydedildi.

'Rahat görünüyordu'

Komite'de sporcuları temsil eden Fin kadın buz hokeyi oyuncusu Emma Terho da Peng'in görüşmede rahat göründüğünü aktararak 'Ona desteğimizin arkasında olduğunu ve istediği zaman bizle görüşebileceğini söyledim. O da minnettarlığını dile getirdi' ifadelerini kullandı.

Eski başbakan yardımcısı tarafından tacize uğradığını açıklamıştı

Eski başbakan yardımcısı tarafından tacize uğradığını açıklamıştı

35 yaşındaki tenisçi, 2 Kasım'da Çin'in sosyal paylaşım sitesi Weibo'da yaptığı paylaşımda, 2013-2018 döneminde Çin'de Başbakan Yardımcılığı görevini üstlenen Cang tarafından cinsel ilişkiye zorlandığı iddiasında bulunmuştu. Paylaşım, internetin devlet kontrolünde olduğu ülkede dakikalar içinde kaldırılmasına rağmen Çinli tenisçinin birkaç hayranı tarafından fotoğraflanarak yayılmıştı.

Çin devlet kanalı CGTN, paylaşımının ardından kendisinden haber alınamayan Çinli tenisçi Peng'in kaleminden olduğu iddiasıyla mektup yayımlamıştı. Kadınlar Tenis Birliğinin (WTA) Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Steve Simon'a yollanan mektupta, 'Cinsel tacize uğradığım yönünde çıkan iddialar doğru değil. Kayıp veya güvenliğin olmadığı bir yerde değilim. Evimde dinleniyorum ve her şey yolunda. Beni önemsediğiniz için teşekkürler.' ifadelerine yer verilmişti.

Güvende olmadığına ilişkin şüpheler artmıştı

Güvende olmadığına ilişkin şüpheler artmıştı

Mektuba rağmen Peng'in tacize uğradığını söylediği 2 Kasım'dan beri kimseyle görüşmemesi veya sosyal medya hesaplarından paylaşım yapmaması, uluslararası tenis camiasında Çinli tenisçinin güvende olmadığına ilişkin şüpheleri artırmıştı.

WTA, iddiaların şeffaf şekilde soruşturulmasını talep ederken Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) ise kınama mesajı yayımlamıştı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, 4 Şubat 2022'de başlayacak Pekin Kış Olimpiyatları öncesinde Peng'in durumuna ilişkin dile getirilen endişeler karşısında sessiz kaldığı için eleştirilmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
bahariye

inanmadım vala