Görüş Bildir
Haberler
Görür Görmez Kullanıcı Profili Gözünüzde Canlanan 19 Kullanışlı Otomobil

etiket Görür Görmez Kullanıcı Profili Gözünüzde Canlanan 19 Kullanışlı Otomobil

Geekinaad
04.10.2016 - 14:20

Bir arabaya bakıldığında bazen kullanıcı profili hakkında çok birçok bilgi alabilirsiniz. Hatta kullanıcının saçından tırnağına, gömleğinden telefonuna, sigarasından kullandığı kelimelere kadar. Tabii unutmamak lazım: Bu dediklerimiz önemli bir yüzdeyi kapsayıp tümü için geçerli değildir. İşte o arabalardan bazıları:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gri Renault Megane - Evli ve çocuklu devlet memuru arabası

1. Gri Renault Megane - Evli ve çocuklu devlet memuru arabası

Evli ve çocuklu asker, polis, memur arabası. Bu araba sahiplerinin çocukları yaman Y kuşağına aittirler. Korkun. Genelde şehirlerde sakin hayatı seçen bu memurların hayatlarında ekşın yoktur. Fakat hatırlatmakta fayda var, gidiş yönünüzün tersine konuşlanmış bir Megane varsa bilin ki o bir radardır ve yavaşlayarak uzaklaşmanız şiddetle tavsiye edilir. Merak etmeyin o sizi bulur.

2. Renault Toros SW - Anadolu'da yaşayan yaşlı çiftçinin emektar otomobili

2. Renault Toros SW - Anadolu'da yaşayan yaşlı çiftçinin emektar otomobili

Küçük esnaf için Doblo neyse, çiftçi için de Renault Toros odur. Az yakar, hiç kaçmaz. Fakat dağda, bayırda en zorlu arazi koşullarında kullanıcısının yüzünü güldürür. Kullanıcıları genelde yaşlı emmilerdir. Bagajında buğday çuvalı, süt güğümü hatta zaman zaman koyun, keçi bile görebilirsiniz. Bu emmiler Anadolu'nun efendisidir. Her zaman sıcakkanlı, güleryüzlü ve tontondurlar. Uzun sakal bırakıp kırmızı takke giyse noel baba olacak kıvamdadırlar. Anadolu'nun kaybolan misafirperverliğini bu emmilerde bulabilirsiniz.

3. BMW 1 serisi - Zengin koca parası yiyen yeni evli genç kadın arabası

3. BMW 1 serisi - Zengin koca parası yiyen yeni evli genç kadın arabası

Bunlardan AVM önlerinde bol miktarda bulabilirsiniz. Bu otomobiller, hayatına genç kadın arabası olarak başlar, sonrasında bu sürüş tecrübesi kıt genç hanım tarafından pert edilip sigortadan satışa çıkarılır ve genç modifiye meraklısı bir erkek tarafından satın alınarak ikinci hayatına devam eder. Modifiye edilmesi elzemdir.

4. Citroen Saxo - Dar gelirlinin modifiye tutkusu

4. Citroen Saxo -  Dar gelirlinin modifiye tutkusu

Geçtiği zaman 'oha bu kadar gürültü bu minnak arabadan nasıl çıkıyor' diye düşünürsünüz. Dar gelirlinin modifiye tutkusunu bu araç giderir. Hafif olması ve modifiyeye uyumu sayesinde drfit olsun drag olsun her türlü ekşına gelir bu araçlar. Geceleri otobanlarda fink atarlar. Farkındaysanız hala serbest çağrışım şakası yapmadım. O kadar da değil.

5. Fiat Doblo - Küçük esnaf arabası

5. Fiat Doblo - Küçük esnaf arabası

Bu aracı görünce aklınıza tek bir imge gelmeli: Küçük esnaf. Tam bir enişte, dayı arabası. Dükkana eşya taşımak yanı sıra, kayın biraderlerle piknik, çocuklarla yeğenleri denize götürme gibi görevleri de layıkıyla yerine getirebilir. Yanında standart donanım olarak sunulan Osmanlı tuğrası ile ecdada selam çakmanız ve soyunuzun Osmanlı padişahlarına dayandığını belirtmeniz farzdır. Yoksa kim anlayacak ecdattan olduğunuzu? Halbuki madem ecdada aitsin neden Doblo'ya biniyorsun diye sorarlar adama değil mi? Bu arabayı aldığınızda satıcıdan Osmanlı tuğrası sticker'ını ısrarla isteyiniz. Vermiyorsa bir şekilde edininiz. Tekerleksiz bir Doblo düşünebilirim ama tuğrasız asla!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Opel Corsa - Üniversiteyi yeni kazanmış orta halli kızın arabası

6. Opel Corsa - Üniversiteyi yeni kazanmış orta halli kızın arabası

Tam bir Merve arabası. Lisede herkesi tanıyan hafif kilolu Merve üniversiteyi kazanınca ailesi onu bir ikinci elle ödüllendirir. Merve'nin anne babası memurdur ve Merve ailenin tek çocuğudur. Tüm imkanlar bu kıza seferber edilerek bu araba alınır. Hayırlı olsundur. Bu hanım kızımız okulu bitirip işe girince Ford Fiesta ya da VW Polo alacaktır. Onu da galerinin ilerleyen bölümlerinde göreceksiniz inşallah.

7. Alfa Romeo 147 - Boyuna müteahhit babasının parasını yiyen haylaz üniversiteli arabası

7. Alfa Romeo 147 - Boyuna müteahhit babasının parasını yiyen haylaz üniversiteli arabası

Trafikte saçma sapan makaslar atan araçları bildiniz mi? İşte onlardan bahsediyorum. Item'ları sayıyorum: Modifiyeli bir adet Alfa 147, jöleli saçlar, Marlboro ya da Parliament sigara, beyaz gömlek, janti ayakkabılar. Bu kulübe katılmak için aracınızın pert kayıtlı olması lazım. Bu arabaya sahipseniz mümkünse derslere girmemeli, kankalarla nargile eşliğinde ihale batak çevirip baba parası ezmelisiniz. Sırf bu yüzden 'pederle kavga ettik gene' lafı ağzından düşmemelidir. Ders ve sınav konusunda telaşlanmayın zira baba zoruyla okuldan çıkarılıp işlerin başına geçeceksiniz. Ha unutmadan profil fotoğrafınızın araba içinden güneş gözlüğüyle çekilmiş fotoğraf olma zorunluluğu var.

8. Ferrari 458 Italia Gold - Avrupa'da para ezen Arap Prensi arabası

8. Ferrari 458 Italia Gold - Avrupa'da para ezen Arap Prensi arabası

Memleketi olan Suudi Arabistan'da yöresel kıyafetleriyle poz veren bu genç kardeşimiz İngiltere'de, İsviçre'de modern görünümüyle kraliyet parasını ezmekte hiçbir sakınca görmeyecektir. Memleketinde koyu Müslüman olan bu genç Avrupa'da her türlü itliğin serseriliğin peşinden koşacaktır.

Hatta fıkrası bile var. Prensin biri babasına mektup yazar: 'Babacığım herkes okula trenle gelirken ben altın kaplamalı arabayla gelmekten utanıyorum' diye yazmış. Babasının cevabı gecikmemiş: 'Hesabına 10 milyon dolar yatırdım. Bizi utandırma ve sen de kendine bir tren al'.

9. 1979 Mercedes E200 - Altmışını devirmiş amca otomobili

9. 1979 Mercedes E200 - Altmışını devirmiş amca otomobili

Bu amcalar trafik kurallarına sıkı sıkı bağlı olup uymayanlara küfürler savururlar. 60 km/s'i hayatta geçmezler. Fakat bir sorunları vardır, kornayı kaputtan çıkarıp amcanın kulağına da dayasanız korna sesini duymayacaktır. İşin kötüsü önleri hariç başka yere de bakmazlar. Ama merak etmeyin sadece yavaş kullanıp sizi çileden çıkarırlar. Başka kimseciklere bir zararları yoktur. Arada bağırır, çağırır yaşına verin, sinirlenmeyin.

10. VW Beetle (Nam-ı diğer Vosvos) - Bekar idealist entelektüel arabası

10. VW Beetle (Nam-ı diğer Vosvos) - Bekar idealist entelektüel arabası

Bu arabayı satın alırken sakallı olmanız ve en az bir adet enstrümanı çalıyor olabilmeniz lazımdır. Item'larınız şiir, müzik, kitap, Oğuz Atay, Charles Bukowski, edebiyat, gönül dostları gibi şeylerdir. Gündüz bu işlerle meşgulken akşam gönül dostluğunu bırakıp bara akmak, kadın peşinde koşmak elzemdir. Bu abilerin klasik otomobil tutkusunu bu araba fazlasıyla giderecektir. Paraları olunca ilk alacakları araba ise 1960 model Ford Mustang'dir. Ama gece hayatından dolayı istedikleri Mustang'e bir türlü ulaşamazlar. Nereden mi biliyorum? Siz hiç sokakta gezen 60 model Mustang gördünüz mü? Hayır. Peki Vosvos gördünüz mü? Evet. Unutmamakta fayda var, Hitler rejimi bu arabayı fukara Almanlar binsin diye üretmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Audi A6 Avant - Gurbette yorgun düşmüş ceylan arabası

11. Audi A6 Avant - Gurbette yorgun düşmüş ceylan arabası

Almanya'da yaşayan 3 çocuklu işçi ailenin 'Türkiye'ye izne gittiğimde bol bol eşya koyayım' mantığıyla aldığı, Alman mühendislerin Türk gurbetçilere özel üretim arabasıdır. Bagaj ve üst port bagaj full Türkiye'ye 'rayze' yapmaya gelinir ve bu gurbetçi vatandaşlarımızdan hediye olarak kahve ya da çikolata almanız kuvvetle muhtemeldir. Bu arada çocukların çoğu Türkçe'yi ya az biliyordur ya da Meryem Uzerli Türkçesiyle konuşmaktadır. Acı ama gerçek. Şayze!

12. Beyaz Ford Focus Sedan - İlaç sektörünü ayakta tutan filo arabası

12. Beyaz Ford Focus Sedan - İlaç sektörünü ayakta tutan filo arabası

Bu aracın fabrikadan çıktıktan sonra bir gram değişiklik görmemiş modelini bir kişide görebilirsiniz: İlaç mümessilleri. Item'lar: bir adet bond çanta, beyaz gömlek, jöleli saçlar, prezentabl görüntüdür. Öyle demeyin zira eğer hala doktorunuz size aspirin yazabiliyorsa bunu biraz da bu araca borçlusunuz. İki ilaç mümessili otobanda birbirini görürse kesin kapışırlar. Kazanan diğerini akşam meyhaneye götürür.

13. Lincoln Navigator - Yakın koruma arabası

13. Lincoln Navigator - Yakın koruma arabası

Adının bir başkan adı olmasından anlamalıydınız, bu bir koruma arabası. Cumhurbaşkanı ya da başbakan iseniz arkanızda ve önünüzde onlarcası bulunur. Düşmanınız çoğaldıkça bunların sayısı artar. Eğer bir yakın koruma olacaksanız siyah gözlüğünüzü (hayır kahverengi olmaz), siyah takım elbisenizi, telsizinizi alın. Kısa kesilmiş saç ve sinek kaydı traşınızı yapın da öyle gidin. Maaşları dolgunmuş diye duydum.

14. Hyundai Getz - Orta halli anne arabası

14. Hyundai Getz - Orta halli anne arabası

Daha çok çocukları okula bırakmak için ya da altın gününe gitmek için dizayn edilmiş bir anne arabası. Az yakar, az kaçar. Parçası ucuz, yakıtı cimri, ikinci el piyasası var ve genelde bayandan satılık. Küçük olduğuna bakmayın kullanıcı profili olan anneler genelde bu arabayı park edemez. Item'ları sayıyorum: Kısır, açma, börek. Parola: 'Nereye koyduysan oradadır.'

15. Modifiyeli Şahin - Tofaşk üyesi zalım arabası

15. Modifiyeli Şahin - Tofaşk üyesi zalım arabası

Item'ları sayıyorum: Tesbih, arabesk müzik, kirli sakal, apaçi dance. Bu arabalar Fiat tarafından İtalya'da üretime girdiğinde adı Regata idi ve ülkemizde Şahin adıyla İtalya'da olduğundan çok daha ünlü olacağını kimse bilmiyordu. Yaklaşık 15 sene önce üretimden kalkmasına rağmen fenomen haline gelmiş, fanları sayesinde hala yedek parçası üretilen, ikinci eli değerli olan bir araba haline gelmiştir. Ne dersek diyelim, 80'lerin sonu 90'ların başında doğan her çocuğun hayatının bir kısmına bir Şahin ya da Doğan girmiştir. Bagajı komple ses sitemi olup frenleri doğru tutmayan Şahinler gördü bu gözler. Fanları için özel not: Türkiye'deki fabrika sökülüp komple Mısır'a götürülmüştür ve üretimi orada devam etmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Toyota Land Cruiser - Birleşmiş Milletler arabası

16. Toyota Land Cruiser - Birleşmiş Milletler arabası

Bir haberde bu aracı görürseniz şunu anlayabilirsiniz: Savaş var. Her ne kadar Bu araçlar barış getirmek için orada bulunsa da genelde bunu beceremezler. Madem beceremiyorum bari insani yardım yapayım mottosuyla hareket edip insani yardım dağıtırlar. Yani bu aracı kullananların kanatsız melek olduğunu söylemek yanlış olmaz. Büyüyüp kafamız basmaya başladığında bu araçların aslında yazıldığı gibi un taşımadığını öğrenmemiz ilk büyük hayal kırıklığımızdı.

17. 1975 Chevy Truck - Elinde çiftesiyle mülkünü koruyan Amerikan amcası arabası

17. 1975 Chevy Truck - Elinde çiftesiyle mülkünü koruyan Amerikan amcası arabası

Country'de yaşıyorsanız, yaşlı ve sarışınsanız, oduncu gömleği giyiyorsanız, evinize girmeye çalışanı çifteyle kovalıyorsanız, bir adet yaşlı bir köpeğiniz varsa ve country müzik dinliyorsanız bu pikap garajınızda zaten kendiliğinden belirir. Amerikan filmlerinde bol miktarda bulunsa da arka kısmı hep atıldır. Bir bavul bile göremezsiniz üstünde.

18. Ford Fiesta - Beyaz yakalı kızın ilk arabası

18. Ford Fiesta - Beyaz yakalı kızın ilk arabası

Üniversiteyi bitirdikten sonra bir iki işe girilir çıkılır. Bu iş ile araba sahibi olmak zordur ama. Sonra düzgün bir iş bulunur ve eldeki minnak birikmiş para peşinat olarak yatırılıp bir Ford Fiesta alınır. (Bazen VW Polo olur, farketmez.) Hemen arkadaşları da alıp arabanın içinde dil çıkarmalı selfie'ler çekine çekine gezilir ve instagram hesabı coşturulur. #yineçokgüzeliz #kankalarlagezmece #canımıniçi #likyayolu #holiday. Tebrikler mükemmel bir stereotip oldunuz. Aferin.

19. Beyaz Fiat Linea - Beyaz yakalı şirket arabası

19. Beyaz Fiat Linea - Beyaz yakalı şirket arabası

İlaç mümessili arkadaşların değişik bir versiyonu. Tek fark ilaç mümessilleri filo kullanır, şirketler ise kendi arabalarını. Bu arabayı görünce aklınıza tek bir şey gelmeli: Beyaz gömlek. Zıpır bir satış temsilcisi iseniz bu araba tam size göre. Yerine göre çip, yerine göre efendi olmalısınız. Bu şirket arabasıyla çukurlar ve tümseklere 120 km/s hızla girmeli, içinde ölümüne sigara içmelisiniz ki arabanın annesi ağlasın. Hatta Dünya Ralli Şampiyonası'na bile katılabilirsiniz. Nasıl olsa araba hiç sevmediğiniz patronunuza ait. Gönül rahatlığıyla annesinin ayarlarıyla oynayabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
231
131
37
18
7
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
spasiva bayko

Bmw 7 serisine binen kadın gördüm ben. Çok şaşırdım, hem de kadın kendi kullanıyodu (Genelde kalantor abiler şoförle kullanır o yüzden, cinsiyetçilik falan y... Devamını Gör

Yasin Kavraz

Süper tespit.Gülümsettin.Harbiden imajları öyle olan arabalar.BU kadar iyi anlatılır:D

Uygar Aytun

Güzel tespitler . Bir çoğu cuk oturmuş :)