Görüş Bildir
Haberler
Görülmesi Gereken 15 Şehir

Görülmesi Gereken 15 Şehir

Rana Seçkin
15.04.2014 - 11:31 Son Güncelleme: 15.04.2014 - 12:48

Adana

Adana

Rivayete göre Adanalılar tarafından söylendiği iddia edilen 'Adanalıyık Allahın adamıyık” sözünün doğduğu fakat günümüzde hemen hemen hiçbir Adanalı’dan duyamayacağınız bu sözün çıkış yeri olan Adana şehri son derece ilginç ve sıra dışı bir yapıya sahiptir. Yaz aylarının en sıcak olduğu dönemlerde şehri ziyaret etmek gibi bir hataya asla düşmeyin çünkü cehennemi bir nebze de olsa size - tattıracak derecede yüksek sıcaklar yaşanıyor bu güzel şehirde. Gece hayatı konusunda North Shield gibi kaliteli mekanların bulunduğu Adana’da eğlenmek için alternatifleriniz de mevcut durumda. Bunun yanı sıra gelmiş olduğunuz şehir bir anlamda kebabın başkenti ve buradan Adana Kebabı yemeden ayrılmak büyük hata olacaktır. Ayrıca şehirde pek çok yayla şenliği ve Karpuz Festivali düzenleniyor. Bunlara katılmak da farklı bir eğlence anlamına geliyor.

Detaylı bilgi ve seyahat için buraya tıklayınız!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şanlıurfa

Şanlıurfa

Ülkemizdeki otantik şehirlerden bir diğeri de kuşkusuz Şanlıurfa’dır. Şehir kendine has bir yapıya ve insan profiline sahiptir. Oldukça misafirperver insanların bulunduğu şehirde tatilinizi geçirmek oldukça hoş olacaktır. Urfa’ya gittiğinizde kime sorarsanız sorun ilk olarak Balıklı Göl’ü görmenizi tavsiye edecektir. Bu tavsiyeye kulak vermenizi ve Balıklı Gölü görmenizi öneriyoruz. Şehirde gece hayatından bahsetmek maalesef pek mümkün değil fakat o kadar çok ilgi çekici özelliği mevcut ki zaten gece hayatını aramayacaksınız. Şehre geldiğinizde mutlak surette çiğ köfte yemeden, kebapların tadına bakmadan ve mırra kahvesini yudumlamadan dönmeyin. Bahsettiğimiz bu lezzetleri tatman adına en uygun yer ise Kahraman Urfa Kebap Salonu’dur diyebiliriz. Mutlaka deneyin.

Detaylı bilgi ve seyahat için buraya tıklayınız!

Erzurum

Erzurum

“Doğunun Paris’i” olarak bilinen Erzurum en çok merak edilen şehirlerden birisidir. Daha çok kış aylarında kalın kar kütlesinin olduğu görüntüler ile ekranlara gelen şehir, o kar kütlesinin altında sayısız güzelliği barındırıyor. Erzurum’a kış aylarında gelip, “biraz da kayak yapalım” diye düşünenler için Erzurum Palandöken Kayak Merkezi ideal bir seçim olacaktır. Son derece güzel tesislerin bulunduğu bu yerde eğlenceli bir tatil geçirebilirsiniz. Fakat kayak sırasında düşüp bir yerlerinizi kırmamaya özen göstermelisiniz. Erzurum dendiğinde akla gelen ilk yemek kuşkusuz Cağ Kebabı oluyor. Bu enfes lezzeti yerinde tatmak isteyenler için en iyi restoran ise Kadayıfçı Muammer Usta isimli mekan olacaktır.

Detaylı bilgi ve seyahat için buraya tıklayınız !

Gaziantep

Gaziantep

Otantik bir şehir olan Gaziantep, alışıla geldik tatillerden sıkılanlar için çok güzel ve sıra dışı bir tatil imkanı sunmaktadır. Şehrin eski dönemlerden kalma mimari yapısı sayesinde görülmesi gereken pek çok noktası mevcuttur. Şehirde pek çok antik çağ dönemine ait eserlerin sergilendiği müze mevcut ve bunları gezmek kültürel anlamda insana çok şey katacaktır. Şehirde bolca gece kulübü bulunmakta ve bunlardan herhangi birinde eğlenmek mümkün.  Fakat Gaziantep’e gelip de ilk olarak yapmanız gereken şey İmam Çağdaş ya da Nostaljik Et Lokantası’na giderek Antep Kebabı’nın tadına bakmak olmalıdır. Fakat bu enfes kebabı yedikten sonra başka yerlerde kebap yiyememek gibi bir problem ile karşılaşabilirsiniz.

Detaylı bilgi ve seyahat için buraya tıklayınız!

Ankara

Ankara

Ülkemizin başkenti olan Ankara şehir olarak görülmeye değer yerlerden birisidir. Anıtkabir ve Kızıl Meydan gibi görülmesi gereken yerlerden oluşan Ankara’da gezmek için çok sayıda alternatifiniz olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Eğlence konusunda ise Ankara’nın “kendine has” bir yapısı olduğunu belirtmeliyiz. Çok sayıda gece kulübü ve mekanın bulunduğu şehirde gönlünüzce eğlenmek mümkün.  

Detaylı bilgi ve seyahat için buraya tıklayınız!

Trabzon

Trabzon

Karadeniz’in kıyısında uzanan, yemyeşil bir doğa. Evet Trabzon’dan bahsediyoruz. Yemyeşil bir doğa ile sizleri karşılayan bu Karadeniz kentinde temiz havanın ve içten insanların keyfini çıkartabilirsiniz. Şehre gelmişken Trabzon’un simgelerinden birisi olan Sümela Manastırı’na da uğramayı ihmal etmemelisiniz. Gerçekten büyüleyici bir yapı ve görülmeyi hak ediyor. Hem kaliteli yemek yiyebileceğiniz hem de gece hayatının tadını çıkartabileceğiniz adres ise Süleyman Restaurant&Bar olacaktır. Fakat peşin peşin belirtelim bahsettiğimiz mekan biraz “tuzlu” olarak nitelendirilebilir. Ayrıca yıl içerisinde pek çok yayla festivali ve şenliği düzenlenmekte olup bunlardan birisine katılırsanız emin olun unutulmaz bir gün geçireceksiniz.

Detaylı bilgi ve seyahat için buraya tıklayınız!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nevşehir

Nevşehir

Kendi halinde, şirin ve sevimli bir yer olarak bilinen Nevşehir’de ilk olarak görmeniz gereken yer tabi ki Kapadokya’dır. Sonuç olarak Nevşehir’e gelip de Peri Bacaları’nı görmeden dönmek ayıp olur değil mi? Bunun dışında geceleri mekanda eğlenmek isteyenler için alternatifi bol bir liste vermeyi bizde isterdik fakat Nevşehir’de böyle bir durum maalesef söz konusu değil. Gidebileceğiniz az sayıdaki mekan yine de sizleri eğlendirmeye yetecek ve hiç olmazsa kafa dağıtmanızı sağlayacaktır. Bunun yanında kaliteli yemek için Balkon Restoran ya da Muti by Prokopia gibi yerleri tercih ederseniz doğru bir karar vermiş olursunuz.

Detaylı bilgi ve seyahat için buraya tıklayınız!

Bodrum

Bodrum

Bir ilçe düşünün ki kendisi, bağlı olduğu ilden daha meşhur olsun. Hatta ve hatta çoğu kişi o ilçeyi ayrı bir ilk olarak bilsin. İşte tam olarak Bodrum’dan bahsediyoruz. Muğla’ya bağlı olan Bodrum tatil için ülkemizdeki en ideal ve en popüler yerlerin başında geliyor. Özellikle yabancı turistler için Türkiye dediğinizde akla gelen ilk yerlerden birisi Bodrum oluyor. Tatil beldesinde Halikarnas gibi dünya standartlarında eğlence mekanları ile sabaha kadar çılgın bir gece hayatı ya da “bizim karnımız acıktı” diyenler için MARINA YACHT CLUB gibi canlı müzik eşliğinde enfes lezzetleri sunan restoranlara sahip büyüleyici bir yer. Gündüzleri ise bir yat turu ile nefes kesen güzellikteki görüntüsü ve masmavi suları ile koyları dolaşmayı ihmal etmeyin. Aksi halde gerçekten eksik bir tatil geçirmişsiniz demektir.

Detaylı bilgi ve seyahat için buraya tıklayınız!

Antalya

Antalya

Deniz kenarı bir il olması sebebiyle yaz aylarının uğrak adreslerinden birisi olan Antalya, her yıl milyonlarca turisti kendisine boş yere çekmiyor. Şehir yaz aylarında herkes için tam anlamıyla bir eğlence merkezi halini alıyor. Geceleri sayısız mekandan herhangi birinde sabaha kadar eğlenme fırsatı sunuluyor ve özellikle Arma, Ceila Night Beach Club gibi mekanlar kaliteli eğlence için sizleri bekliyor. Gece eğlenceleri sizi biraz yıprattıysa, akşamdan kalmanın getirdiği baş ağrısını geçirmek için sayısız plajdan birisinde güneşin altında yatarak dinlenebilirsiniz. Kaliteli yemek konusunda ise gerçekten çok şanslısınız 7 Mehmet ve Antalya Balık Evi gibi restoranlar sizlere büyüleyici lezzetleri sunuyor. Ayrıca gelmişken bir etkiliğe ya da festivale katılmadan dönmek olmaz diyenlerdenseniz eğer Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali tam size göre.

Detaylı bilgi ve seyahat için buraya tıklayınız!

İzmir

İzmir

İzmir’i sadece güzel kızları ile ünlü bir şehir olarak bilmiyorsunuz değil mi? Eğer İzmir ile ilgili bilginiz bundan ibaretse çok fazla şey kaçırıyorsunuz demektir. İzmir’in güzelliklerini gündüz gözü ile görmek adına Kordon’dan başlayabilirsiniz. Devamı zaten kendiliğinden gelecektir. Gece ise sizleri bambaşka bir şehir bekliyor olacak. Özellikle LOU JAİN gibi hem şehrin en kaliteli yemeklerini bulabileceğiniz bir restoran hem de Avrupa’nın en büyük gece kulübü özelliğine sahip seçkin yerlerde eğlenme şansına sahip olabilirsiniz. Ayrıca ziyaretinizi Uluslararası İzmir Festivali ile aynı günlere denk getirerek bu eşsiz müzik şölenini dahil olabilirseniz, emin olun ciddi anlamda kaliteli bir tatil geçirdiğinizi sizlerde fark edeceksiniz.

Detaylı bilgi ve seyahat için buraya tıklayınız!

Balıkesir

Balıkesir

Kimi zaman göz ardı edilen bir şehir olsa da, Balıkesir son derece güzel ve özellikle yazları tadına doyulmayan bir şehir. Tatil beldelerinde yaz aylarında vakit geçirmek ve geceleri eğlenmek oldukça kolay. Ayvalık, Altınoluk gibi tatil ilçeleri keyifli vakit, eğlenceli zaman geçirmenin anahtarlarıdır. Şehre gelip de Cunda Adası’nı görmemek ne kadar büyük ayıpsa, Cunda Adası’na gelip balık restoranlarında yemek yememek de o kadar ayıp olacaktır bunu asla unutmayın. Çünkü adada bulunan restoranlar sizlere gerçekten sıra dışı yemekler sunacak kadar kaliteli ve donanımlıdır.

Detaylı bilgi ve seyahat için buraya tıklayınız!

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul

İstanbul

Ziyaret eden herkesi büyülemek konusunda oldukça başarılı olan İstanbul, gündüzleri ne kadar güzelse geceleri de bir o kadar güzel ve eğlenceli oluyor. İstanbul’a gelip de “biz eğlenemedik abi” gibi bir laf edebilecek hiç kimse yoktur herhalde. SORTİE NIGHT CLUB gibi kaliteli eğlence anlayışına sahip mekanlarda sabahlara kadar eğlenme fırsatına sahipsiniz. Gece yeteri kadar eğlendik, gündüzde bir şeyler yapalım derseniz eğer sizleri İstiklal Caddesi’nde bir gün geçirmeye davet ediyoruz. Şehirde yemek kültürünü geliştirmek ve iyi aşçıların ellerinden çıkmış yemekleri tatmak isteyenler için Lacivert gibi oldukça başarılı şef restoranlarını deneyebilirsiniz. Eğer bu güzel şehre yolunuz eylül ayı başlarında düşerse  Rock’n Coke Festivali gibi bir etkinliğe de katılmada dönmemeye özen göstermelisiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın