Görüş Bildir
Haberler
Gerçek Hayatın Külkedileri! Yaşadıkları Masal Tadında Aşklarla Kraliyet Ailelerinin Mensubu Olmuş 11 Kişi

Gerçek Hayatın Külkedileri! Yaşadıkları Masal Tadında Aşklarla Kraliyet Ailelerinin Mensubu Olmuş 11 Kişi

Beste İçten
04.07.2018 - 10:25

Çoğu kız çocuğu, hayatının bir kısmını Disney'in o büyülü prenses filmlerini seyrederek geçiriyor. Bu filmleri izlemesi ile beraber kendi masalını merak ediyor ve hayaller kurmaya başlıyor. Büyüdükçe elbette hiçbir şeyin masallarda ki gibi olmadığını yavaş yavaş görüyoruz. Ama bazı kişiler var ki onlar çoğu kızın özendiği o prenses masallarını yaşayabiliyorlar.

Onların da bu hakka çok zor sahip olduklarını belirtelim. Önceden Kraliyet ailelerinde hiçbir şekilde 'halktan olan bir kimse' ile evlenilmesine izin verilmiyordu. Örneğin Kral VIII. Edward hayatının aşkı ile evlenebilmek için taht hakkından vazgeçmiştir. Her şey gibi zamanla bazı sabit fikirler de değişti ve artık birinin Kraliyet ailesine dahil olabilmesi daha kolay. Bizde sizin için kendi masalını yaşayan 11 kişiyi derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Jetsun Pema, Bhutan Kraliçesi

1. Jetsun Pema, Bhutan Kraliçesi

Ticari bir havayolunda çalışan bir babanın kızı olan Jetsun Pema, şu an eşi olan Jigme Khesar Namgyel Wangchuck ile tanıştığında kendisi 7 yaşında küçük bir kız ve eşi de Bhutan'ın veliaht prensi idi. Küçük Jetsun prense o kadar hayrandı ki durmadan onunla evleneceği zamanların hayallerini kurardı. Ve tabii ki prenste Jetsun'un saflığından etkilendi ve 14 yıl sonra evlendiler. Onlar şu anda Bhutan'ın Kral ve Kraliçesi...

2. Tatiana Blatnik, Yunanistan ve Danimarka Prensesi

2. Tatiana Blatnik, Yunanistan ve Danimarka Prensesi

Venezuela Carancas'ta, Slovenya ve Alman kökenli bir ailede doğan Tatiana Blatnik Kraliet ailesi mensubu olmadan önce Londra'da yaşıyordu ve organizatör olarak bir firmada çalışıyordu. 2003 yılında Tatiana, Yunanistan ve Danimarka Prensi Nikolaos ile tanıştı ve 7 yıl sonra evlendiler.

1974'te Yunanistan'daki monarşinin resmi olarak kaldırıldığını belirtmeliyiz .  Kraliyet ailesi monarşi kaldırılmadan 7 yıl önce ülkeden kaçmıştı ve ailesi ile birlikte 2013 yılında Yunanistan'a geri döndüler. Şu an sıradan bir hayat yaşıyorlar.

3. Grace Kelly, Monaco Prensesi

3. Grace Kelly, Monaco Prensesi

Amerikan aktris Grace Kelly ve Monaco Prensi Rainier'in aşk hikayesinin tüm zamanların en ünlü kraliyet aşkı hikayesi olduğunu söylersek yalan söylemiş olmayız. Grace, Cannes Film Festivali'ne ilk kez 6 Mayıs 1955'te katıldığında Prens Rainier ile tanıştı. Birkaç ay sonra Prens Rainier, Grace ve ailesiyle tanıştığı Amerika Birleşik Devletleri'ni ziyaret etti. Prens 3 gün sonra Grace'e evlenme teklif etti ve 1956 yılında evlendiler.

4. Farah Pahlavi, İran'ın Şahbanusu (İmparatoriçe)

4. Farah Pahlavi, İran'ın Şahbanusu (İmparatoriçe)

Farah Pahlavi, İran İmparatorluğunun  Silahlı Kuvvetleri'nde üst sınıf bir subayı ailesine mensuptu. Öğrencilik hayatına Paris'teki École Spéciale d'Architecture'de devam ederken, yabancı ülkelere yapılan resmi ziyaretlerde, genellikle yurtdışında eğitim gören İranlı öğrencileri ziyaret eden Şah Muhammed Rıza ile tanıştı. Paris'teki İran Büyükelçiliği'nde yaşanan bu tanışma 1959 yılında evleneceği adam ile ilk karşılaşmasıydı...

5. Michiko Shoda, Japonya'nın İmparatoriçesi

5. Michiko Shoda, Japonya'nın İmparatoriçesi

Michiko Shoda zengin bir aileye mensup ve çok iyi bir eğitim almıştı. 1957'de bir tenis kortunda Veliaht Prens Akihito ile tanıştı. Onların aşk hikayesi o dönemde medya tarafından gerçek bir peri masalı olarak yansıtıldı. Ama Michiko’nun ailesinin nispeten zengin olmasına rağmen, Prens'in Akihito annesi İmparatoriçe Kojun, bu evliliğe tamamen karşıydı. Ancak, 1959'da, çift bir şekilde evlendi. Michiko Shoda asil olmadığı halde Japon İmparatorluk Ailesi'nin bir üyesiyle evlenen ilk kişi oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Silvia Sommerlath, İsveç Kraliçesi

6. Silvia Sommerlath, İsveç Kraliçesi

Silvia Sommerlath Almanya'nın Heidelberg kentinde bir Alman-Brezilyalı ailede doğdu.1972'de Yaz Olimpiyatları sırasında İsveç Kralı Prens Carl Gustaf'la tanıştı. Daha sonra bir röportajda, Carl Gustaf gazetecilere ilk görüşte aşık olduğunu söyledi. Carl XVI. Gustaf 1973'te Kral olduktan üç yıl sonra, 1976'da Silvia ve İsveç Kralı evlendi. Kraliyet düğünden bir gün önce, ABBA (İsveçli müzik grubu), Kraliçe Silvia'nın geleceğine bir övgü olarak “Dancing Queen” şarkısını ilk kez performe etti.

7. Mabel Wisse Smit, Hollanda Prensesi

7. Mabel Wisse Smit, Hollanda Prensesi

Mabel Wisse Smit, Hollanda'da sıradan bir ailede büyüdü. Amsterdam Üniversitesi'nden mezun oldu ve BM, Dışişleri Bakanlığı ve daha birçok önemli kurumda staj yaptı. Prens Johan’in kayınbiraderi Prenses Laurentien de Mabel’in yakın arkadaşıydı ve 2000 yılında bir partide gelecekteki eşleri birbiri ile tanıştırdı. Çift, 2003 yılında nişanlandığını açıkladı. Nişandan sonra, Hollanda Başbakanı, Mabel’in büyük bir uyuşturucu lordu olan Klaas Bruinsma ile yakın dostluğu nedeniyle bu evliliğine izin vermedi. 2004 yılında, Prens Johan Friso sevgilisi ile yine de evlendi ve kral olma hakkını kaybetti.

8. Masako Owada, Japonya'nın Veliaht Prensesi

8. Masako Owada, Japonya'nın Veliaht Prensesi

Masako Owada’nın babası üst düzey bir diplomat ve Uluslararası Adalet Divanı’nın eski başkanıydı. Bu yüzden ailesi çok seyahat ediyordu. Masako, 1986'da Veliaht Prens Naruhito ile tanıştığında Lugo Düşesi, Prenses Elena için bir çay toplantısında idi. Veliaht Prens ilk görüşte genç hanımdan çok etkilendi ve yıl içinde kendisini pek çok kez ziyaret etti. Masako’nun annesinin babası hakkında bazı tartışmalar olmasına rağmen, Naruhito onunla ilgilenmeye devam etti. Prensin bütün ilgisine rağmen Masako kariyeri için onu reddetti. Ama Veliaht Prens vazgeçmedi ve 3. kez evlenme teklif ettiğinde kabul etti ve 1993 yılında evlendiler.

9. Meghan Markle,Sussex Düşesi

9. Meghan Markle,Sussex Düşesi

Amerikalı aktris Meghan Markle ve Prens Harry'in aşk hikayesi, halktan bir kişi ve kraliyet ailesinden bir kişinin arasında olabilecek romantizmin son örneği. Geçtiğimiz Mayıs ayında evlenen çiftin aşkı hâlâ konuşuluyor. Çift ortak bir arkadaşları sayesinde tanıştı. Bu tanışmadan kısa bir süre sonra, Botswana'da, ilişkilerinin ciddileştiğini fark ettiler ve bir araya geldiler. Meghan Markle 19 Mayıs 2018'de Prens Harry'le evlendi.

10. Wallis Warfield, Windsor Düşesi

10. Wallis Warfield, Windsor Düşesi

Wallis Warfield, Baltimore, Maryland'da yaşayan bir Amerikalı bir sosyologtu. 1931'de, Galler Prensi Edward'la tanıştığı zaman, aslında ikinci evliliğini yaptığı Ernest Simpson ile evliydi. 1936'da, Edward Birleşik Krallığın Kralı olduğunda, iki kez boşanmış bir kadınla evlenme arzusu, ülkede anayasal bir krize neden oldu. Aralık 1936'da, tahttan çekildikten sonra Kral Edward, Windsor Dükü oldu. Bundan 6 ay sonrada Wallis ile evlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sofia Hellqvist, İsveç Prensesi ve Värmland Düşesi

11. Sofia Hellqvist, İsveç Prensesi ve Värmland Düşesi

İsveç kraliyet ailesi mensubu olmadan önce, Sofia Hellqvist bir model, gerçeklik gösterisi yarışmacısı ve bir yoga eğitmeniydi. Sofia, İsveç Prensi Carl Philip ile ortak arkadaşları ile yedikleri bir öğle yemeğinde tanıştı. Çift, gazetecilere ilk görüşte aşık olduklarını söyledi. Sofia ve Prens Carl Philip 13 Haziran 2015'te evlendi.

Sizce hangisi gerçek bir külkedisi masalı? 😍

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
192
90
69
17
15
10
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın