Görüş Bildir
Haberler
Gecesi Gündüzü Bir! Türkiye’de Sokaklar Kadınlar İçin Yüzde Yüz Güvenli Olan Tek Ülke!

Gecesi Gündüzü Bir! Türkiye’de Sokaklar Kadınlar İçin Yüzde Yüz Güvenli Olan Tek Ülke!

Eh bir Avrupa değiliz tamam; ama Avrupa da bizim kadar güvenli değil! Şimdi onlar düşünsün! 😎

Sabahın 6'sı, gecenin bir yarısı ''Aman ara sokaklara girmeyeyim, saat geç oldu tek başıma yürümeyeyim'' düşünceleri artık yok. Anneler, babaların da yıllardır dillerinden düşmeyen ''Kızım ben sana güveniyorum da çevreye hiç güvenmiyorum'' cümlesi çoktan unutuldu.

Dünya çapında yapılan araştırmalara göre Türkiye, kadınlar için en güvenilir, en yaşanabilir ülke seçildi. Üstelik sadece gündüz değil, gecenin her saati için de geçerli!

Bir kadın olarak belki de en önemlisi kendinizi güvende hissetmeniz. Kendinizi evinizdeki kadar yaşadığınız ülkenin sokaklarında da güvende hissedebiliyorsanız, yaşam sizin için daha kolay bir hale gelir.

Sadece yaşadığınız şehir için de değil, seyahat ederken de geçerli. Gecenin bir vakti kalkan otobüse, uçağa gitmek için bindiğiniz toplu taşıma araçlarından tutun da arkadaşlarınızla eğlendiğiniz bir gece eve dönüş yoluna kadar artık huzur içinde sokağa çıkabilirsiniz.

Zaten böyle olması gerekmez miydi? Sokağa çıkmak için bir erkeğe güvenmek veya tanımadığınız için güvenmediğiniz diğer erkeklerden korkarak yaşamak toplum içinde kadını nasıl bir yere koyar?

Erkek ve kadın eşitliği, insan olma bilinci geliştiğinde sokaklar, erkekler kadar kadınlar için de güvenli.

Vestel olarak biz buradaydık, bu haberler gerçek olduğunda da burada olacağız. #365GünKadınlarGünü