Görüş Bildir
Haberler
Küçük Bir Hareketi, Kocaman Bir Adıma Dönüştürmek İçin: Gece Yaprak Sarıp Çocuklarını Tedavi Ettiren Dört Anne

etiket Küçük Bir Hareketi, Kocaman Bir Adıma Dönüştürmek İçin: Gece Yaprak Sarıp Çocuklarını Tedavi Ettiren Dört Anne

FreiGeist
29.06.2017 - 14:29 Son Güncelleme: 29.06.2017 - 16:04

Antalya'da yaşayan Semra Sönmez'i hatırlarsınız. Serebral palsi hastası çocuğunun masraflarını karşılamak için evlere temizliğe giden Sönmez, çocuğunun ameliyat sonrası bakımı nedeniyle evde yaprak sarması yapıp satarak geçimini sağladığını duyurmuş ve dayanışma çağrısında bulunmuştu.  Ona Ankaraİzmir ve Antalya’dan üç  anne daha katıldı. Ve bu dört becerikli anne dayanışmayı büyütüp, dördü de serebral palsi hastası olan çocukları için bir kampanya başlattı. Çocuklarının hastalıkları yüzünden çalışamayan anneler,  geceleri evde sarma sarıp internet üzerinden satarak çocuklarının tedavi masraflarını karşılıyor. Hızla büyüyen kampanyalarına Türkiye’nin her yerinden destek yağıyor.

Bu azim, mücadele ve insanın içini ısıtan bir dayanışma hikâyesi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fikir ilk olarak Antalya’da yaşayan Semra Sönmez’den çıktı, ve her şey bir mesaj ile başladı.

Sosyal medyada dayanışma çağrısı yapan anneyi bu haberimiz ile duyurmuştuk 👇

Gazete Habertürk'ten Fatmanur Boylu'nun haberine göre çocuğuna bakabilmek için sarma yaparak sosyal medya üzerinden satmaya başlayan Semra Sönmez'i diğer anneler izledi. 

Özel günleri için sarma yaptırmak isteyen vatandaşlar, Facebook’tan sipariş veriyor. 

Yaşadıkları kentlerin dışından annelere destek olmak için sipariş verenler, annelerin yaşadığı kentteki huzurevi gibi yerlere kendi adlarına bağışlanmasını istiyor.

"Evde boş duruyordum ve para kazanmam gerekiyordu"

"Evde boş duruyordum ve para kazanmam gerekiyordu"
"Evde boş duruyordum ve para kazanmam gerekiyordu"

Semra Sönmez ve oğlu Mehmet Ercan

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ailesi tarafından reddedilen SP hastası oğlu Mehmet Ercan için evlere temizliğe giden Semra Sönmez, “Temizliğe gittiğim evlere oğlumu da yanımda götürüyordum. Tek başımaydım. Oğlum omurga, kalça ve leğen kemiği ameliyatı geçirdikten sonra tüm vücudu alçıya alındı. Bu yüzden onu yanımda götüremediğim gibi kimseye bırakamadım. Evde boş duruyordum ve para kazanmam gerekiyordu. Sarma sararak 3 arkadaşımla beraber bu işe başladık. İşin bu kadar büyüyeceğini tahmin etmemiştik” diyor.

Ankara’da yaşayan Bilnur Aydın, kızı Ecrin Naz’ın cihazlarını alabilmek için sarma yapmaya başlamış.

Yüzde 100 engelli kızının 5 yaşında geçirdiği yanlış kalça ameliyatı yüzünden yatağa bağımlı hale geldiğini belirten Aydın, “Hatalı ameliyattan sonra aynı doktor 2 kere daha ameliyat etti ama durumu daha da kötüleşti” diyor.

İzmir’de yaşayan Neslihan Akın da, “Oğlum hem SP, hem epilepsi, hem de kronik akciğer hastası. Maskeyle yaşıyor. Maskesi düşecek diye geceleri bile uyumuyorum” diyor.

İstanbul’da yaşayan Kamuran Çelik, oğlu Mustafa Kemal için çabalayan 4 anneden biri. Çelik, oğluyla beraber sardığı sarmaları belediye otobüsüyle taşıyarak teslim ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çelik yaşadıklarını şöyle anlatıyor: 

“Halktan çok büyük destek alıyoruz. Biri aradı ve devletin, çocuklara baktığımız için bize 900 lira verdiğini, daha fazla para kazanmak için çocuklarımızı ihmal ettiğimizi ve kullandığımızı söyledi. Fizik tedavinin 45 dakikalık ücreti 200 lira, gerisini siz düşünün. Cihazlar, pusetler, ilaçlar, tedaviler; devletin verdiği parayla hepsini karşılamamız imkânsız. İhtiyaç durumuna ve sipariş yerine göre, bazen kendimize gelen siparişleri birbirimize de yönlendiriyoruz.'

Sadece bir ay önce çıktıkları bu yolda, dayanışmalarını büyüten ve mücadelelerini sürdüren anneleri alkışlıyor ve ellerinden öpüyoruz ❤️❤️❤️

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
937
319
102
24
23
23
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gürkan B.

Para kazanmak için yaptıklarına fütursuzca dil uzatanlar hangi koşullarda yaşıyorlar, akıl almıyor. Devlet bu çocukların tüm tedavi masraflarını karşılasa bi... Devamını Gör

Nick Fury

Bu habere, annelere laf eden, dil uzatanların hepsi karaktersizdir.net

rcpbyrm

fedakar annelerimiz ellerinizden öpüyorum...