Görüş Bildir
Haberler
TV
Game Of Thrones'da En Olası Azor Ahai Adayları

Game Of Thrones'da En Olası Azor Ahai Adayları

Mehmetcan Boz
21.07.2015 - 22:05 Son Güncelleme: 26.07.2015 - 15:20

Bir Azor Ahai efsanesi var ki, kimi söylesek mantıklı arkadaş..

DİKKAT!  BU GÖNDERİ HUNHARCA SPOILER İÇERMEKTEDİR.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Daenerys Targaryen

Daenerys Targaryen

Yüce Khaleesi ile başlayalım.

Azor Ahai'nin geleceğini söyleyen yazılar hep Valyria diliyle yazılmış, yani prens dese bile bu prenses olabilir. Valyria dilinde böyle bir ayrım yok.

'Sevdiği birini öldürecek' kehaneti çıkacak mı, önümüzdeki sezonlarda göreceğiz. Belki Khal Drogo'nun ölümü olabilir, ama direkt hançer saplamadı. Daario falan da olabilir orası karışık... Kılıç taşımıyor, bunun haricinde tüm kehanetler doğru olabilir.

Stannis Baratheon

Stannis Baratheon

Gelelim Stanis'e. 

Kanında ejderha kanı var, anne tarafından az da olsa Targaryen. Kılıç taşıyor. Sevgilisi ya da karısı olmasa da kızı Shireen'in ölümüne onay verdi, belki bu da kehaneti doğruluyor olabilir. Brienne tarafından öldürüldü mü öldürülmedi mi o da meçhul. Stannis de mantıklı gibi...

Jon Snow

Jon Snow

Jon Snow en güçlü aday... 

Son sezonda kardeşleri tarafından bıçaklansa da teorilere göre Melisandre tarafından diriltilecek. R+L=J teorisine göre de baba tarafından direkt Targaryen kanı taşıyor. En son Sam'i üstat olması için yollamıştı, Sam, Jon dirildikten sonra gelip onun Azor Ahai olduğunu söyleyebilir. Kehanetler arasında kılıcıyla bir ak yürüyen öldürmesi gösteriliyor, Jon bunu da yaptı. Tek eksiği sevdiği birini öldürmesi. Bunu da şöyle açıklıyor teorisyenler, Jon dirildikten sonra Night's Watch'dan mecburen ayrılacak. Doğu'ya gittiği takdirde Daenerys ile tanışacak ve aşık olacak, ejderhalara da buradan yaklaşan Jon Daenerys'i öldürerek Azor Ahai olacak ve alevli kılıcı eliyle tutacak.

(Hadi bakalım inş)

Jaime Lannister

Jaime Lannister

Jaime Lannister, pek ihtimaller arasında olmayan bir karakter. Ancak onun da sağlam delilleri var...

Öncelikle kızkardeşiyle yaşadığı ensest ilişki, Lannister'lardan ziyade Targaryen'larda adeta bir gelenek. Kılıcı da babasının verdiği Valyria çeliğinden, yani Jon'un Ak yürüyen öldürdüğü kılıç. Eğer Targaryen'sa ve elinde Valyria kılıcı da var, tek bir şey kalıyor, Cersei'ye kılıcı saplaması...

Dipnot: Azor Ahai'nin alevli kılıcı eliyle tutacağı söyleniyor, https://www.youtube.com/watch?v=Ys485ImwVVQ şu sahnede 4:37'yi açarsanız göreceksiniz.

Tyrion Lannister

Tyrion Lannister

Düşük de olsa Azor Ahai'nin Tyrion olma ihtimali var.

Eğer teoriler doğruysa, Aerys Targaryen ve Johanna Lannister'ın soyundan gelen Tyrion ejderha kanı taşıyor. Ayrıca son bölümlerde Dany'nin yanında ejderhalara nasıl bir ilgisi olduğunu da gördük. Bir aslan öldürme kehanetini de babasını öldürerek sağladı, ve son olarak Shae'yi, sevdiği kadını kendi elleriyle öldürdü.

Olur mu olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Jon ve Daenerys'in Doğacak Olan Çocuğu

Jon ve Daenerys'in Doğacak Olan Çocuğu

Bu teori ise şöyle, Hristiyanlıkta şöyle bir inanış vardır, Hz. Meryem'in babası onu adar, yani herkes doğacak çocuğun bir peygamber olacağını düşünür. Ancak peygamber onun da çocuğu olan Hz. İsa olur.

Star Wars'ta da Anakin'in seçilmiş kişi olduğu defalarca söylenir. Ama Anakin karanlığa geçtikten sonra onun oğlu olan Luke'un 'Choosen One' olduğu ortaya çıkar.

Teoriye göre GoT'ta da Azor Ahai, Jon ile Daenerys'in bebeği olacak ve seri böyle bitecek.

Gendry Waters (Baratheon)

Gendry Waters (Baratheon)

Kral Robert'ın piçi olan Gendry anne tarafından Targaryen olabilir, ancak çok kasmamıza gerek yok, belirgin bir kehanet var; Gendry kendine bir miğfer yapabilecek kadar iyi bir demirci.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
5
4
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

ben Jaime'nin azor ahai olduğunu düşünüyorum Targaryen olma olasılıkları zaten yüksek Aerys ve Joanna'nın bir şeyler karıştırdığınıda düşünürsek Cersei'nin k... Devamını Gör

Bayan Snow

Ben jon snow olduğunu düşünüyorum yani umarım öyledir

aslı tekgöz

ya jon snow u oynayan kit harrington şu an çekimlerin olduğu yerde . her ne kadar geri gelmeyeceğim dese de geri geleceğine inanıyorum( çünkü jon snow bu!!) ... Devamını Gör