Görüş Bildir
Haberler
Film Gibi Hırsızlık: Marmaris'te 1,5 Milyon Euroluk Yatı Çalarak Kayıplara Karıştılar

Film Gibi Hırsızlık: Marmaris'te 1,5 Milyon Euroluk Yatı Çalarak Kayıplara Karıştılar

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir hırsızlık şebekesi, kiraladıkları lüks yatı film senaryolarını aratmayan bir şekilde çalarak kayıplara karıştı. 

Piyasa değeri 1,5 milyon euro olan yatın uluslararası sularda olma ihtimaline karşı Interpol de devreye girdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karı-koca görünümündeki Rus çift, yatı bir haftalığına kiraladı

Karı-koca görünümündeki Rus çift, yatı bir haftalığına kiraladı

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, Muğla'nın Marmaris ilçesinde karı koca görünümlü bir Rus çift, yanlarında iki kaptanla birlikte yat kiralama hizmeti veren bir şirketin en lüks yatını 12 bin euro karşılığında bir haftalığına kiraladı.

Aynı gün yatı marinadan çıkaran çift, lüks yatı Marmaris açıklarına demirledi.

Takip sistemi sökülen yatın çalındığı, teslim edilmemesiyle anlaşıldı

Takip sistemi sökülen yatın çalındığı, teslim edilmemesiyle anlaşıldı

Yatı kiralayan şebeke, Marmaris açıklarında demir attıktan sonra yatın takip sistemini söktü ve başka bir gemiye taktı. 

Yatı takip eden şirket, bir haftalık süre zarfında yatın Marmaris koylarında olduğunu görünce bir şüpheye kapılmadı. Yatın kiralama süresinin bittiği 19 Temmuz'da şirkete teslim edilmemesinin ardından çalındığı anlaşıldı.

Lüks yat için Interpol de devreye girdi

Lüks yat için Interpol de devreye girdi

Şirketin şikayeti üzerine inceleme yapan polis, çiftin teslim aldığı yatı Marmaris açıklarında demirlediklerinde, yata gelen üç kişiye bırakıp olay yerinden ayrıldığını tespit etti.

Yata gelen üç kişilik ekibin, takip sistemini söktükten sonra yatı bilinmeyen bir yere götürdü. Yatın uluslararası sularda olma ihtimaline karşı Interpol de devreye girdi.

'Başka kıtaya götürülmüş olabilir'

'Başka kıtaya götürülmüş olabilir'

Dünyada yalnızca 67 tane bulunan lüks yatı çalan şebeke, arkasında bir ip ucu bırakmadan kayıplara karıştı. Şirket yöneticisi Patrick Frere, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

''Bizden normal yöntemlerle yatı kiraladılar. Sonra yat kayboldu. Biz sık sık yatın nerede olduğunu kontrol ediyorduk ama hep yakınımızda gördük. Meğerse o da hırsızların bir oyunuymuş, takip sistemini başka bir tekneye takmışlar o da koyları dolaşıp durmuş. Son günde takip cihazını da denize atıp tekne de gitmiş. Yat dünyada sayılı. Bulunmaması ilginç. Ben yatın, açıkta yük gemisine alınıp farklı bir kıtaya götürüldüğünü düşünüyorum. Meslek hayatımda ilk kez böyle bir olayla karşılaşıyorum''

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
184
86
38
13
9
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
helcaraxe

La casa de Marmaris

Tolga Er

bu kadar detaylarıyla anlatınki bilmeyenlerde öğrensin yatı kiralayıp nasıl uçurursun valla süper örnek oluyorsunuz gercekten

Azcik kafasi olan takip cihazinin sokuldugunun, yatin da bir gemiye yuklendigini anlar. Sanki takip sistemini cikartmanin el kitabini vermis gibi yorum yapmi... Devamını Gör

Söyledim gitti

Sigortası vardır muhtemelen. Sigorta firması düşünsün:)