Görüş Bildir
Haberler
Fidan Göreve Resmen Başladı

Fidan Göreve Resmen Başladı

Caner
10.03.2015 - 18:21
İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Parti için yaptığı milletvekilliği adaylık başvurusunu geri çeken ve yeniden MİT Müsteşarlığı'na atanan Hakan Fidan görevine başladı.

7 Haziran Genel Seçimi'nde AK Parti'den milletvekili adayı olabilmek için MİT Müsteşarlığı görevinden istifa eden ancak adaylık başvurusunu geri çekip yeniden eski görevine atanan Hakan Fidan için Başbakanlığın yazdığı görevlendirme yazısı MİT'e ulaştı. Böylece Fidan, MİT Müsteşarlığı görevine ikinci kez yeniden başlamış oldu.

Fidan, adaylıktan çekildiğini dün yaptığı yazılı açıklamayla duyurmuş, açıklamasında şu ifadelere yer vermişti.

'Gördüğüm lüzum üzerine bugün itibariyle 25'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi aday adaylığı başvurumu geri çekmiş bulunuyorum. Ülkeme ve milletime hizmet yolunda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tevdi edilen her vazifeyi hakkıyla yerine getirmenin gayreti içinde olacağım. Bu vesileyle, destek ve itimatlarından dolayı, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve aziz milletimize şükranlarımı arz eder, saygılar sunarım.'

Fidan'ın adaylığına en çok karşı çıkan isim Cumhurbaşkanı Erdoğan'dı. Erdoğan, son olarak 'Müsaade edilmiyorsa görevinde kalmalıydı' ifadelerini kullanmış ve Fidan'a 'kırgın' olduğunu söylemişti.

AK Parti grup toplantısında bugün konuşan Başbakan Davutoğlu, Hakan Fidan'la ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'la aralarında bir görüş ayrılığı olmadığını söylemişti.

Kaynak: AA, Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/fid...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0