Görüş Bildir
Haberler
Falafelden Kokoreçe Zengin Menüleriyle İstanbul'un En İyi Vegan Kafeleri

Falafelden Kokoreçe Zengin Menüleriyle İstanbul'un En İyi Vegan Kafeleri

Son yıllarda vegan beslenme oldukça artışta olsa da vegan seçenekleri barındıran restoranlar, kafeler bulmak hala zor olabiliyor. Ancak, İstanbul bu konuda diğer şehirlere kıyasla oldukça zengin. Gün geçtikçe hem yalnızca vegan seçenekleri sunan restoranlar artmakta hem de mevcut restoranlar menülerine vegan seçenekleri eklemekte. Biz de İstanbul'da gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz vegan kafeleri derledik, gelin şehrin en iyi ve meşhur vegan mekanlarını inceleyelim!

1. Vegan Community Kitchen

1. Vegan Community Kitchen

İçinizi pozitif enerjilerle dolduracak Vegan Community Kitchen ile tanışın. A'dan Z'ye vegan ürünlerle müşterilerini buluşturan mekan, içeri girdiğiniz andan itiraben güler yüzlü karşılamasıyla, ilgili hizmetiyle ve neşeli işletmecisiyle kalbinizi çalacak. Bir de ev sahipliği yaptıkları tatlı mı tatlı kedileri görünce tamamdır, içiniz eriyecek. Konumuza gelecek olursak, böylesine huzurlu bir atmosfere sahip mekanın lezzetleri de tatminkâr. Vegan değilseniz bile mutlaka gitmeli ve özellikle vegan iskenderlerini denemelisiniz.

Adres: Ayvansaray, Lavanta Sk. No:14, 34087 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Balat'ın açık hava müzesi atmosferinde, harika %100 vegan bir işletme Cominity Kitchen. Tüm ürünlerini gönlünüz rahat yiyip içebileceğiniz; şiddetsiz, sömürüsüz, lezzetli, sağlıklı bir işletme. İşletmecisi, şefi ve her şeyi, Sevgili Oya, aynı zamanda etik duyarlılığı yüksek, kendini vegan aktivizme adamış ender güzellikteki yaşam dostlarından biridir.

2. Vegan İstanbul

2. Vegan İstanbul

Beyoğlu'nda vegan kafe denince akla gelen ilk isim olan Vegan İstanbul, oldukça çeşitli vegan yemekleriyle ön plana çıkanlardan.  Hem ev yemeği tadında hem hafif güzel bir menü hem de günümüz koşullarına rağmen uygun fiyatları koruyan bir mekan arıyorsanız işte aradığınız yer Vegan İstanbul. Özellikle karışık tabak tercih edip istediğiniz çeşitleri denemenizi tavsiye ederiz.

Adres: Firuzağa, Türkgücü Cd. No:51, 34425 Beyoğlu/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Karışık tabakta 3, 4 veya 5 çeşit yemek alabiliyorsunuz. Her şeyden boş bol koydukları için doymamak imkansız. Vegan ve lezzetli ev yemeği seçeneği olan çok mekan olmadığı için aşırı iyi :)

3. Vegan Masa

3. Vegan Masa

Türkiye'nin ilk taş fırınlı vegan kafelerinden olan Vegan Masa, lahmacun ve pide denince bu işin hakkını verenlerden. Özellikle de 'Fırından Karışık'ı tercih ederseniz bize hak vereceksiniz. Bunun yanı sıra yemek kültürümüzün en sevilenlerinden olan kaju yoğurduyla yaptıkları Yayla Çorbaları da inanılmaz bir lezzete sahip. En kısa zamanda yolunuz düşse de düşmese de uğrayın deriz. 

Adres: Türkali, Mısırlı Bahçe Sk. No: 8/A, 34357 Beşiktaş/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Lahmacun süper başarılı, en iyi yediğim vegan lahmacunlar arasında kesin. Kıymalı pideyi de beğendim. Tüm menüyü yemeyi düşünüyorum her geldiğimde menüden farklı şeyler seçerek. Tertemiz ve çok güler yüzlü insanlar. Süper tavsiye ediyorum. Vegansanız mutlaka uğramalısınız. Vegan değilseniz bence denemelisiniz.

4. Vegan Dükkan Lokanta

4. Vegan Dükkan Lokanta

Vegan olmayanların dahi bayıldığı bir menüye sahip olan Vegan Dükkan Lokanta,  pozitif, adil, zulümden arınmış ve sağlıklı bir dünya hayali ile 18 yıldır hizmet verrmekte. Kafelerinin yanı sıra vegan ürünlerin satışını yaptıkları bir dükkanları da olan işletme İstanbul'da favorilerinizden olacak.

Adres: Cihangir, Sıraselviler Cad, Soğancı Sk., 34433 Beyoğlu/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Güzel bir yemek deneyimi yaşamak istiyorsanız eğer; kesinlikle doğru yerdesiniz. Tofu katsu köri, glutensiz ravioli, hünkar beğendi ve tatlı olarak tiramisu yedik. Tekrardan gideceğimiz günü sabırsızlıkla bekliyoruz. Ellerinize sağlık!

5. Mahatma Cafe

5. Mahatma Cafe

Rengarenk dizaynıyla içinizi cıvıl cıvıl enerjilerle dolduracak olan Mahatma Cafe, samimi ortamına bayılacağınız kafelerden. Vegan tatlılarından mı bahsetsek, dürümlerinden mi bilemedik çünkü menüde yer verdikleri her çeşitleri parmaklarınızı yiyeceğiniz türden. Yine de bir öneri verecek olursak Vöfte Dürüm'ü kesinlikle tatmanız gerek.

Adres: Prof.Dr, Rasimpaşa Mah, Macit Erbudak Sk. No:50/A, 34716 Kadıköy/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Sait şefin el lezzetine bayılıyorum. Ekmeği, çikolata sosu, ayranı her şeyi kendi el emeği. Ben en çok nohut dürümünü, tahinli kurabiyesini ve çorbasını seviyorum, ama ne yediysem çok beğendim. Tamamen vegan ve ekolojik. Yolunuz düşerse uğrayın, demeyeceğim; yolunuzu buraya düşürün. :)

6. Kem Küm Egyptian Vegan Restaurant

6. Kem Küm Egyptian Vegan Restaurant

Kem Küm Egyptian Vegan Restaurant,  adından da anlayacağınız üzere sizleri Mısır'a özgü vegan yemeklerle buluşturuyor. Kadıköy'ün sevilen esnaf lokantalarından olan işletme yalnızca Mısır'a özgü yemeklerle sınırlı sanmayın menüsü oldukça zengin. Hem mekana has seçenekleri hem de alışık olduğunuz vegan lezzetleri bir de burada deneyin deriz.

Adres: Caferağa Mahallesi Kılaptancı Sokak No1B, 34710 Kadıköy/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Vegan yemeklerin 'Mısır' konsepti diyebiliriz. Modanın ara sokaklarında bulunan küçük ve şirin bir yer. Çalışanlar ilgili ve çok samimi. Bize tavsiye edilen menüde 'krime'(crime) ve 'musaka' yı yedik, yemediyseniz mutlaka deneyin!

7. Bi Nevi Deli

7. Bi Nevi Deli

Bi Nevi Deli, sezonunda ve zamanında, organik ve yerel üreticilerden malzemelerini alıp tamamen vegan ürünlerle dolup taşan güzel mi güzel bir mekan olmakla birlikte dizaynıyla da hoş bir ambiyansa sahip. 2014'ten bu yana kalitesinden ödün vermeden hizmet vermekte olan Bi Nevi Deli'yle siz de en kısa zamanda tanışmalısınız.

Adres: Etiler, Dilhayat Sk. No:10/1, 34337 Beşiktaş/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Güler yüzlü ekibi, lezzetli sadece vegan yemekleri ve rahat huzurlu ortamı ile kesinlikle gidilmesi gereken bir restoran. Ana cadde üzerinde değil, sokağına dönünce görebilirsiniz.

8. Rulo

8. Rulo

Aslında Rulo'yu biliyor olabilir ya da önünden geçerken bir kalabalıkla karşılaşmış ve anlam verememiş olabilirsiniz. İşte Rulo gerçekten 'ezber bozan lezzetlere' sahip olduğu için her ne kadar sıra olursa olsun bir sonraki gelenin bile o sıraya girmeyi göze aldığı bir işletme. Anlatmaya çalışsak kelimeler kifayetsiz kalır o yüzden en iyisi bir an önce mekana uğrayın ve bu lezzetlerle tanışın.

Adres: Caferağa, Nail Bey Sk. No:15, 34710 Kadıköy/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Bu işin hakkını veren fiyat performans bir yer. Falafele farklı bir bakış açısı getirmişler. Mekanı minicik bir yer ama niteliği.. Her gittiğimde mutlaka sırası oluyor. Ya dürüm ya da tabakta yiyebiliyorsunuz. Falafel ve mücverin yanına birçok meze seçeneği var. Mezeler de çok güzel.

9. Turp

9. Turp

Vegan lezzetlerin aslında günümüzde çeşitli olmadığını düşünenleri yanıltacak bir öneri ile karşınızdayız. Tiftik BBQ Sandviç, Yoğurtlu Tantuni, Sucuk Ekmek ve dahasıyla Turp midenizi bayram ettirmeye adeta yeminli. Kendinizi ödüllendirmek için bu butik mekana kesinlikle gitmelisiniz, asla pişman olmayacaksınız.

Adres: Caferağa Mh, Mühürdar Karakolu Sk. 12/B, 34800 Kadıköy/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Küçük ve şirin bir ambiyansı olan, bol seçenekli bir dükkan. İçinde hem vejeteryan hem de vegan menüler var. Turp işi döneri denemenizi öneririm. Vegan ya da vejetaryen değilim ancak yediğim en lezzetli dönerlerden bir tanesiydi. Yolunuz düşerse mutlaka uğrayın. Ayrıca Özerhisar ayranına da bayıldım. Yoğurtlu tantuni için isterseniz hayvansal yoğurt da koyabiliyorsunuz.

10. Govinda Istanbul

10. Govinda Istanbul

Dünya genelinde vejetaryen restaurant ve kafe olarak tanınan Govinda zincirinin Türkiye'deki tek şubesi Govinda İstanbul Mecidiyeköy'de sizlerle buluşmak üzere hizmet vermekte. Ancak tanım sizi yanıltmasın menüde vegan seçenekler de mevcut ve bu lezzetler Hint Mutfağı'ndan seçmelerden oluşuyor. 

Adres: Büyükdere Caddesi Naci Kasım Sokak, No:6B Mecidiyeköy (Goranga Yoga içerisinde), 34387 Şişli/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Daha önce Govinda’nın ününü duymuştum. Ben de vejeteryan olduğum için ilk durağım Govinda oldu. Veganlara uygun menüler de var. Yemekler inanılmaz lezzetliydi. Bu menüleri hiçbir yerde bulamazsınız. Sevgi ile yapılmış sanki yemekler. Çok özel tatlılar da yeni satışa sunulmuş. Sahipleri ile sohbet etme fırsatı buldum. Çok samimi arkadaş canlısı ve samimiler.

11. Kafenasanat

11. Kafenasanat

Eğer bir vegan değilseniz bile bayılacağınız lezzetlere sahip olan Kafenasanat, bu konuda İstanbul için altın değerinde bir işletme. Menüde yer alan her şeyin vegan oluşu büyük bir rahatlıkken bunun yanı sıra kesinlikle denemeniz gerekenler de var. Bunlardan biri tabii ki Vegan Mantıları. Bunlara ek olarak kafe kısmının yanı sıra içeride yer alan vegan dükkanlarına da bir göz atın deriz.

Adres: Türkali, Nüzhetiye Karakol Sk. No:3, 34357 Beşiktaş/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Çok uzun bir süre menüyü hayranlıkla izleyip, ne seçsem ne seçsem diye dönüp durduktan sonra, inanılmaz güzel bir sucuk burger ile nar çiçeği limonata sipariş ettim. Gerçekten çok lezzetliydi. Ortam çok güzel, hizmet harika, insanlar çok güler yüzlü ve nazik. Vegan olan olmayan herkese kesinlikle öneriyorum.

12. Wegain

12. Wegain

Sağlıklı yaşam mottosuyla serüvenine başlayan Wegain, ağırlıklı olarak ev yemeği tarzı, annelerin el lezzetini aratmayacak geniş bir menüye sahip. Yemeklerin yanı sıra tatlılarıyla da ilgi çeken mekanda özellikle baklava denemeye değer lezzetlerden.

Adres: Firuzağa, Boğazkesen Cd. 74/A, 34425 Beyoğlu/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Şu an mekandan yazıyorum, inanılmaz lezzetli yemekler, çok nazik çalışanlar ve makul fiyatları olan bir yer. Yemeklerin çoğunluğu vegan ve Sodexo ve Ticket geçerli. Bundan sonra daha sık uğrayacağım bir mekan.

13. Roka Cafe Kahvaltı

13. Roka Cafe Kahvaltı

Sakin bir konumda yer alışının yanı sıra doğal dizaynıyla adeta sizi evinizde gibi rahat hissetirecek Roka Cafe Kahvaltı da listemizin enlerinden. Menüsü yalnızca vegan ve vejetaryen ürünlerden oluşuyor ve ve hepsi lezzet açısından oldukça tatmin edici. En kısa zamanda Roka Cafe Kahvaltı'ya gitmeli, huzurlu, rahat ve en önemlisi leziz birkaç saat geçirmelisiniz.

Adres: Tomtom, Yeni Çarşı Cd. No.43A, 34567 Beyoğlu/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Nezih ve güler yüzlü ayrıca enfes lezzetlere sahip bir mekan. Bunların dışında saçma vegan/vejetaryen tavuk veya et benzeri ürünleri kullanmadan gerçekten sadece sebze ve zeytinyağı ile müthiş vegan/vejetaryen lezzetler yaratan özel bir mekan.

14. Vatka Coffee & Vegan Goods

14. Vatka Coffee & Vegan Goods

Evet yanlış görmüyorsunuz fotoğraftaki bir kokoreç, hem de vegan. Vatka Coffe & Vegan Goods, her ne zaman gitseniz bir sonraki gidişinizi de garantileyecek cinsten çünkü menüde yer alan her şey denemezseniz aklınızın bir köşesinde yer edecek gibi. Ama bize soracak olursanız ilk önce fotoğraftaki kokoreçi ve ayranlarını deneyin deriz.

Adres: Caferağa, İleri Sk. 10/A, 34710 Kadıköy/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Arada kalmış ancak oldukça sempatik bir vegan Kadıköy restoranı. Dışarıda 3 tane masası da var. Lentil burger, istiridye mantarlı kızarmış pirinç, kuru patlıcan dolması yedik Hem fiyat hem lezzet hem de kalite olarak öneririm. Özellikle istiridye mantarlı kızarmış pirinç oldukça yenilikçi bir lezzet, vegan restoranlara aşina bile olsanız denemelisiniz.

15. Yuzu Moda

15. Yuzu Moda

Alışılmış vegan restoranların aksine bir menüyle karşınızda olan Yuzu Moda, vegan sushi ve noodlellarını hayretle tüketeceğiniz bir işletme. Bunların yanı sıra Glaze Tofularıyla da kalpleri çalan mekan Moda civarında olmasanız dahi denemek için gitmeye kesinlikle değer.

Adres: Caferağa, Şair Latifi Sk. No:41, 34710 Kadıköy/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: YUZU açıldığı ilk yıllardan beri çok başarılı ve cesur bulduğum bir işletme. Hem vegan, hem uzak doğu hem de lezzetli olması YUZU’nun farkını ortaya koyuyor. Glaze tofu en meşhur yemeklerinden. Biz bu sefer Kumo donburi, phak çorbası ve kızarmış tempeh california yedik. Hepsi nefisti, ellerinize sağlık.

16. Falafella

16. Falafella

Küçük bir girişi olsa da sempatik mi sempatik bir arka bahçesi olan Falafella, Kadıköy'de ve Beşiktaş'ta olmak üzere iki şubesiyle bu sektörün en sevilenlerinden. Adı üzerinde falafelde ustalaşmış mekan falafeli zenginleştirdikleri çeşitli bir menüye sahip. Bu civardayken acıktığınızda aklınıza gelecek ilk seçeneklerden olmayı hak ediyorlar.

Adres: Caferağa, Moda Cd. No:53A, 34710 Kadıköy/İstanbul

Cihannüma, Akmaz Çeşme Sk. No:12, 34353 Beşiktaş/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Falafel Salad ve Falafel Burger denedik, ikisi de inanılmaz doyurucu ve lezzetliydi, mekan küçük gözüküyor fakat arka bahçesi mevcut. Porsiyonu ve doyuruculuğu fiyatını karşılıyor. Umarım lezzeti değişmez, Falafel yemek için sadece buraya gideceğime eminim…

17. Falfool Vegan House

17. Falfool Vegan House

Evet Kadıköy'de yer alan birçok mekan önerdik bunlardan bir tanesi de Falfool Vegan House. Vejetaryen ve vegan leziz yemeklerle hizmet veren işletme bu işin enlerinden.  Müşteri memnuniyeti odaklı küçük ve sempatik olan bu mekanda şikayet edeceğiniz tek bir konu olmayacağına emin olabilirsiniz. Özellikle falafelleri ve humuslarıyla ön plana çıktıkları için siz de kesinlikle denemelisiniz.

Adres: Caferağa, Cemal Süreya Sk 43a, 34710 Kadıköy/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Falafel inanılmaz çıtır ve lezzetli. Falafeli bana sevdiren dükkan oldu Falfool humusu da çok sevdim. En kısa zamanda tekrarlamak istiyorum. Vegan yemek tercih edenler kesinlikle gitmeli, et severlere de alternatif yiyecek önerisi olarak tavsiye edebilirim.

18. Healin Foods

18. Healin Foods

Ve son önerimize geldik. Nişantası'nda oldukça göz alıcı bir binada yer alan Healin Foods, sağlıklı yaşam platformu yaratmak amacıyla, doğal taze ve temiz yemek önceliğiyle hizmet veren kuruluşlardan. Vegan, vejetaryen ve glütensiz seçenekleri en leziz şekilde müşterilerine sunan mekana bir şans vermelisiniz.

Adres: Teşvikiye, Hüsrev Gerede Cd. No:110, 34365 Şişli/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Sağlıklı yemekleri lezzetli bir şekilde bulabileceğiniz bir mekan. Özellikle, şekersiz glutensiz ya da vegan tatlı çeşitleri popüler. Humus üçlemesi, Tikka masala, Asya usulü tavuk ve şu an adını hatırlayamadığım birsalata aldık çok çok güzeldi. Özellikle Asya usulü tavuk ve salata harikaydı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
10
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın