Facebook’ta Fotoğraflar Gizli Kalmıyor

 > -
1 dakikada okuyabilirsiniz

Facebook üzerinden paylaştığınız fotoğraflar siz gizli seçeneğini işaretleseniz bile aslında gizlenmiyor.

Sosyal ağ Facebook’ta yüzlerce fotoğraf paylaşıyoruz. Bu fotoğrafların bazılarını “herkese açık” yaparken, bazıları için ise “sadece arkadaşlarım” seçeneklerini tıklıyoruz. Peki Facebook hesabınızın zaman tünelinde gizleyerek, sadece kendiniz için sakladığınızı sandığınız fotoğraflar gerçekten gizli mi? Cevap koskoca bir HAYIR. Çünkü etiketlenen bir fotoğraf artık Facebook’un arama veri tabanına da giriyor…

TeknoYo'nun haberine göre, Facebook’un 2013 yılında devreye aldığı ve kullanıcıları isim, cinsiyet, yaşadıkları şehir, doğdukları şehir, beğendiği sayfalar, okudukları okul, çalıştıkları işyeri ve bunun gibi daha pek çok özellikle arama deneyimini derinleştiren Graph Search özelliği, aslında gizli sanılan fotoğrafları bile ifşa ediyor.

ZAMAN TÜNELİNDE GİZLEMEK YETMİYOR 
Eğer bir fotoğrafınızı etiketlediyseniz, zaman tünelinizde gizleseniz bile, bu fotoğrafa Facebook Graph Search ile herkes ulaşabiliyor. Üstelik bu özellikle sadece arkadaş listenizdekiler değil, Facebook’taki herhangi bir kullanıcı sizin gizli fotoğraflarınızı görebiliyor.

Facebook’taki bir kişinin gizlediği fotoğraflara ulaşmak için yapılması gereken tek şey ise Facebook arama çubuğuna fotoğrafını aradığınız kullanıcının ismini “Photos of” kelimesiyle birlikte yazmak. Tabi kullanıcının sözkonusu fotoğrafı etiketlediyse çalışan bu arama özelliği, etiketlenmeden gizlenen fotoğraflarda işe yaramıyor.

GERÇEKTEN GİZLİ KALMASI İÇİN NE YAPMALI?
Peki gizli fotoğrafların gerçekten gizli kalması için ne yapmak gerekiyor? Bunun en basit yöntemi, zaman tünelizde gizleyerek paylaştığınız fotoğraflarda herhangi bir etiket kullanmamak. Böylece bu fotoğraflar, artık Graph Search aramalarında çıkmıyor.

Bir diğer yöntem ise “Zaman Tüneli ve Etiketleme Ayarları”nı kullanmak. Bunun için önce Facebook’un “Ayarlar” (Settings) sekmesinden ulaşılabilen “Zaman Tüneli ve Etiketleme Ayarları”nda (Timeline and Tagging) bulunan “İnsanların eklediği etiketleri ve etiketleme önerilerini nasıl yönetebilirim?” bölümüne girin. Bu bölümde yeralan, “Bir gönderide etiketlendiğinde, hedef kitlede olmayan kimleri hedef kitleye eklemek istersin?” başlığında bulunan seçeneklerden “Sadece Ben”i işaretleyin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
Helal olsun!
Hoş değil!
Yerim!
Çok acı...
Yok artık!
Çok iyi!
Kızgın!
YORUMLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Başlıklar

Facebook
Görüş Bildir