Görüş Bildir
Haberler
Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi Açıklandı! Evde Bakım Maaşı Ne Kadar? 15 Şubat Evde Bakım Maaşı Sorgulama

Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi Açıklandı! Evde Bakım Maaşı Ne Kadar? 15 Şubat Evde Bakım Maaşı Sorgulama

15 Şubat evde bakım maaşı yatan iller listesi açıklandı. 15 Şubat 2022 evde bakım maaşı yatan iller listesi sorgulanıyor. Evde bakım parası Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evinde bakıma muhtaç, ihtiyacı olan engelliler ile yaşlı bireylere bakan kişilere veriyor. Evde bakım maaşı alanlar ocak ayında yatırılacak evde bakım parası hakkındaki aramalarını yoğunlaştırdı. Peki, evde bakım parası yattı mı? Evde bakım maaşı yatan iller 15 Şubat 2022 listesi belli oldu mu? İşte 15 Şubat 2022 evde bakım maaşı yatan iller…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Evde bakım maaşları hesaplara yatmaya başladı. 15 Şubat evde bakım maaşları listesi belli oldu. Peki hangi ilde ödemeler yapıldı? Merak edenler için evde bakım maaşı 15 Şubat listesini haberimizde derledik. İşte 15 Şubat 20222 güncel liste...

Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi Açıklandı!

Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi Açıklandı!

Evde Bakım Maaşı Sorgulama 2022

Evde Bakım Maaşı Sorgulama 2022

Evde Bakım aylığı ödemelerini E Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile E Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna 'Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama' yazın ve tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI

Evde Bakım Maaşı Ne Kadar?

Evde Bakım Maaşı Ne Kadar?

2022 yılı asgari ücret zammı ile birlikte evde bakım parasının bu yıl ne kadar olacağı da kesinleşti. Asgari ücrete bu yıl yüzde 50,5 oranında bir zam yapılmıştı. Evde bakım parası da bu kapsamda bin 798 TL'den 2 bin 706 TL'ye yükseltildi.

Evde bakım maaşı engellinin kendisine değil, bakımını yürüten akrabası veya vasisi gibi üçüncü kişilere veriliyor. Evde bakım desteği için üç koşul aranıyor. Birincisi, her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelirin net asgari ücretin 3’te 2’sinden az olması gerekiyor.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın