Görüş Bildir
Haberler
Et Şarküterisi Ayağınıza Geldi: Kahvaltı Sofralarınızı Şenlendirecek 10 Sucuk ve Salam Çeşidi

Et Şarküterisi Ayağınıza Geldi: Kahvaltı Sofralarınızı Şenlendirecek 10 Sucuk ve Salam Çeşidi

Kahvaltı, günün en önemli öğünüdür. Birçok araştırmaya göre kahvaltı yapmanın vücuda sayısız faydası bulunmaktadır. Sağlığınız için kahvaltıda tercih ettiğiniz ürünlerin kaliteli olması gerekir. Biz bu içeriğimizde kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek kaliteli sucuk ve salam çeşitlerini araştırdık. Şimdi gelin, en iyi sucuk ve salam çeşitleri hangileriymiş inceleyelim...

1. Kayseri Sucuğu

1. Kayseri Sucuğu

Kayseri sucuğu, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret almıştır. Kayseri'nin gündüzleri sıcak, geceleri serin esen rüzgarı sucuğun uygun şekilde kurumasını sağlamaktadır. Ayrıca Kayseri'nin yer altı sularında nitrat maddesi bulunur. Bu madde sucuğun kendine has kırmızı rengini doğal olarak verir. Sucuklar bu su ile bolca yıkanır. Sucuk için seçilen etler bu iş için özel olarak eğitilmiş ekip tarafından hazırlanır.

2. Hindi Salam

2. Hindi Salam

Hindi salam, sarımsak ve diğer baharatlarla tatlandırılıp yemeye uygun hale getirilir. Bu salam hindi eti ve yağından üretilmektedir. Hindi salamı, normal salamdan %50 daha az yağ içermektedir.

3. Afyon Sucuğu

3. Afyon Sucuğu

Afyon sucuğu, ekim ve kasım aylarında yapılır. Bu sucuk Afyonkarahisar ili ile özdeşleşmiştir. Çiğ et, tuz ve baharatla pişirilir. Orta yaşlı kasaplık hayvanlar kullanılır. Afyon sucuğu yağlı kıymadan üretilir. Bu nedenle eti sert değildir. Et sıcaklığı -2 dereceye getirilir. Kayseri sucuğuna nazaran daha az baharat kullanılır. Eti yumuşak ve yağlıdır.

4. Etli Salam

4. Etli Salam

Etli salam, yapılırken büyük ve küçük baş kasaplık hayvanların gövde etleri kullanılır. Gerekli baharatlar katılır ve hazırlanır. Hammadde olarak öncelikle sığır eti kullanılmaktadır.

5. Sivrihisar Dövme Sucuğu

5. Sivrihisar Dövme Sucuğu

Sivrihisar dövme sucuğu coğrafi işaret almıştır. Hatta 2017 yılından beri şubat ayında Geleneksel Sivrihisar Dövme Sucuk Festivali yapılmaktadır. Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde her yıl düzenlenir. Festivalde yapılan 6 ton sucuk saatler içerisinde tüketilmiştir.

6. Fıstıklı Salam

6. Fıstıklı Salam

Fıstıklı salam, Antep fıstığının dengeli karışımıyla yapılan salam çeşididir. Meze için uygundur. Tatlı ve ince salamlardan biridir. Bu salamlar en iyi havalanmış odalarda terbiye edilir. Dünyaca ünlü bir lezzeti vardır.

7. İncirliova Deve Sucuğu

7. İncirliova Deve Sucuğu

İncirliova deve sucuğu, Ege'nin geleneksel lezzetlerindendir. Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan coğrafi işaret almıştır. Aydın'ın İncirliova ilçesiyle deve sucuğu özdeşleşmiştir. Deve karkas etiyle yapılır. Üretiminde modern ve geleneksel yöntem kullanılır.

8. Dana Salam

8. Dana Salam

Dana salam, ileri teknoloji ile üretilir. Proteinin en çok bulunduğu ettir. Salam metabolizmayı güçlendirdiğinden her gün düzenli olarak tüketilmesi önerilir. Vücuda enerji sunmasıyla bilinir. Et uygun kıvama gelince sarımsak eklenir.

9. Tokat Bez Sucuk

9. Tokat Bez Sucuk

Tokat bez sucuk, %100 dana etinden yapılır. Mermerşahi denilen bezler kesilir ve ambalaj malzemesi haline getirilir. Ağzı sıkıca kapatılan sucuklar, yaklaşık 12 gün klimatik kurutma odalarında kurutulur. Bu sucuk Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.

10. Hindi Füme

10. Hindi Füme

Protein değeri yüksek olan hindi füme, bu özelliğiyle diyet beslenmelerinde sıkça tercih edilir. Sert odunların yakılmasıyla oluşan dumanda hindi etinin bir süre pişirilmesiyle fümeleme yapılır. Hindi füme, derisi alınmamış hindi göğüs etinin tuzlanıp baharatlanmasıyla elde edilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Çarşı Marşı

Cerrahpaşa sucuk markası internette satışlara başlamış. tavsiye ederim. kaliteli ürün yapmışlar Ee arkasında Cerrahpaşa olunca güven konusu kapamıştır...

Erhan Konar

Cerrahpaşa sucuk iyidir ama Egetürk Candır.

Yeliz Kavakpınar

Gıda sektöründe yeni olan Cerrahpaşa FT Sucuk. Türkiye' de başarıları ve müşteri memnuniyeti ile adından söz ettirmektedir. Cerrahpaşa FT Sucuk, ürünlerinin ... Devamını Gör

Erhan Konar

Yeliz hanım ücreti kelime başına mı alıyorsunuz yoksa yorum başına mı? nasıl çalışıyor bu sistem? bende dahil olayım. 🤣 Cerrahpaşa sucuk iyidir kabul ama Ege... Devamını Gör

Yeliz Kavakpınar

www.cerrahpaşasucuk.net cerrahpaşa Ft sucuk . cerrahpaşa tıbbi cihazlar ve gıda teknolojileri teknokent kuruluşu olarak çok yerde zaten ön planda yer alıyor... Devamını Gör