Görüş Bildir
Haberler
Erbil Emniyet Müdürlüğü Açıkladı: Saldırının Faillerinden Biri Mazlum Dağ

Erbil Emniyet Müdürlüğü Açıkladı: Saldırının Faillerinden Biri Mazlum Dağ

FreiGeist
19.07.2019 - 10:56 Son Güncelleme: 19.07.2019 - 11:42

Erbil Emniyet Müdürlüğü, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'nda görevli Osman Köse'nin şehit edildiği saldırının faillerinden birinin kimlik bilgilerini paylaştı. 

Yapılan yazılı açıklamada, saldırının faillerinden birinin 1992 Diyarbakır doğumlu Mazlum Dağ olduğu belirtildi.

Yapılan yazılı açıklamada, saldırının faillerinden birinin 1992 Diyarbakır doğumlu Mazlum Dağ olduğu belirtildi.

Failin fotoğrafını da paylaşan Emniyet Müdürlüğü, söz konusu kişi hakkında bilgiye sahip vatandaşlara güvenlik güçlerine ihbarda bulunma çağrısı yaptı.

DHA'nın aktardığı bilgiye göre açıklamada şöyle denildi:

'3 kişinin hayatını kaybettiği 17 Temmuz’daki terör saldırısıyla ilgili soruşturmamız devam ediyor. ِFotoğrafı paylaşılan şahsın adı Mazlum Dağ olup, 1992 Diyarbakır doğumludur. Adı geçen şahıs hakkında yakalama kararı bulunmaktadır. Suçlu şahısla ilgili bilgi sahibi olan vatandaşlarımızın en kısa sürede emniyet güçlerimizi bilgilendirmelerini rica ediyoruz.'

Saldırıya ilişkin basına yansıyan yeni detaylar

Saldırıya ilişkin basına yansıyan yeni detaylar

Emniyet yetkilileri ve yerel kaynaklardan aktarılan bilgilere göre, sahte plakalı araç kullanan 3 kişi, saldırıyı planladıkları restoranın önüne ilk olarak yerel saatle 11.30 sularında geldi.

Araçtan inen saldırganlar, bir süre etrafı gözlemledikten sonra olay bölgesinden ayrılıp yarım saat sonra yanlarında bir kişiyle daha tekrar restorana geldi.

Saldırganlardan 2'si restorana girerken 2'si kapının önünde araçta bekledi. İçeri giren silahlı saldırganlar, Türkdiplomatın hemen yan masasına oturarak sipariş verdi.

Elde edilen bilgilere göre, durumu fark ettirmeden etrafı kontrol eden 2 saldırgan, Türk diplomatın yemeğini bitirip hesabı istemesiyle harekete geçti. Saldırganların biri belinden çıkardığı susturucu silahla yakın mesafeden doğrudan Türk konsolosluk görevlisini hedef aldı.

Bu sırada ikinci saldırgan da ayağa kalkan Iraklı 2 müşteriye doğru ateş etmeye başladı. Bu Irak vatandaşlarından biri olay yerinde, diğeri ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Türk diplomatla birlikte olduğu belirtilen bir korumanın saldırganlara doğru ateş açtığı ve bir saldırganın kaçmaya çalışırken yaralandığı öğrenildi.

Restoranın önünde bekleyen 2 kişiyle birlikte araca binen saldırganlar olay yerinden hızla kaçmayı başardı.

Restoranın güvenlik kamerası kayıtlarında faillerin yüzlerinin net bir şekilde belli olduğu ifade edildi.

Erbil'de bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli bir diplomat şehit olmuş, saldırıda 2 Irak vatandaşı hayatını kaybetmişti.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Magnum

HDP Milletvekili Dersim Dağ'ın ağabeyi olması ile ilgili neden bilgi verilmiyor?

Burak B.

Yanlı habercilik örneği güzel bir içerik olmuş.Haber sitelerinde hdp "milletvekili" nin ağabeyi olduğu söyleniyor.Neden burada öyle bir bilgi yok ? Görün işt... Devamını Gör

CEVDET KADIOĞLU

Sağ bir parti herhangi bir sebepten dolayı haber yaptığın da sülalesini sayan onedio hdp olunca suspus oluyor!