Görüş Bildir
Haberler
En İyi 10 Russell Crowe Performansı

En İyi 10 Russell Crowe Performansı

Shadow walker
07.02.2015 - 09:12 Son Güncelleme: 07.02.2015 - 14:54

Rusty'nin 10 göz alıcı performansları...

Başta Hollywood ve dünya sinemasının en karizmatik aktörlerinden biri olan Russell Crowe'un 25 yıllık sinema kariyerinde en beğendiğim 10 performansını sizlerle paylaşmak istedim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Robin Hood

10. Robin Hood

Robin Hood, yönetmenliğini Ridley Scott'ın yaptığı Russell Crowe'ın başrolde oynadığı İngiltere ve Amerika 2010 yapımı macera filmidir.

Yönetmeni ise epey tanıdık: Ridley Scott

9. A good year

9. A good year

A Good Year, 2006 İngiliz yapımı romantik komedi filmi. Film Londra ve Fransa'nın Provence bölgesinde çekilmiştir.

Sanırım Scott'ın Rusty'ye karşı özel bir ilgisi var.

Yönetmen: Ridley Scott

' Romantik film severlerin kesinlikle kaçırmaması gereken bir film olduğu düşüncesindeyim.'

8. The Water Diviner

8. The Water Diviner

Son Umut, senaryosunu Andrew Anastasios ve Andrew Knight'in yazdığı, yönetmenliğini Russell Crowe'un yaptığı 2014 Avustralya, Türkiye, ABD ortak yapımı film.

Yönetmen koltuğunda Russell Crowe...

7. Noah

7. Noah

Nuh 2014 Amerikan yapımı film. Yönetmenliğini Darren Aronofsky yaptığı, başrollerinde Anthony Hopkins, Russell Crowe, Jennifer Connelly oynadığı film. Darren Aronofsky ve Ari Handel tarafından yazılmıştır.

6. Amerikan Gangster

6. Amerikan Gangster

American Gangster yönetmeni Ridley Scott olan 2007 yapımı film.

Film ABD ve Kanada'da 2 Kasım 2007'de 3.054 sinemada gösterime girmiş ve açılış haftasında 43.565.115 $'lık gelir elde etmiş, böylelikle haftalık box office listenin ilk sırasında yer almıştır. Ayrıca film Denzel Washington ve Russell Crowe'un diğer filmleri içinde en iyi box office açılışına sahip olan filmidir. 6 Ocak,2008 American Gangster ABD'de 129.496.000 $ diğer ülkelerde ise 63.232.494 $ ve toplamda 192.728.494 $ hasılata ulaşmıştır.

2007 yılında En İyi Film-Drama, En İyi Aktör-Drama (Denzel Washington) ve En İyi Yönetmen dallarında (Ridley Scott) Altın Küre'ye aday gösterilmiştir.2008 BAFTA Ödülleri'ne En İyi Film, En İyi Özgün Senaryo, En İyi Müzik (Marc Streitenfeld), En İyi Sinematografi (Harris Savides) ve En İyi Kurgu (Pietro Scalia) olmak üzere 5 dalda aday olmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Cindirella Man

5. Cindirella Man

Cinderella Man lakabıyla tanınan ünlü boksör James J. Braddock'un gerçek yaşam öyküsüne dayanan film, Braddock ve ailesinin ABD'deki Büyük Ekonomik Kriz yıllarında yaşadıkları sıkıntılı yılları ve verdikleri büyük yaşam mücadelesini konu ediniyor.

4. Les Misérables

4. Les Misérables

Les Misérables 2012 tarihli İngiliz yapımı destansı romantik müzikal drama filmidir.

Sefiller çoğu olumlu olmak üzere farklı yorumlar aldı. Eleştirmenler özellikle oyuncu kadrosunun müzikal anlamdaki başarısını takdir etti. Film Müzikal veya Komedi dalında En İyi Film dalında Altın Küre kazanırken Jackman Müzikal veya Komedi dalında En İyi Aktör, Hathaway de En İyi Yardımcı Aktris ödülünü kazandı. Ayrıca En İyi Yardımcı Akrist (Hathaway) de dahil olmak üzere dört BAFTA'ya layık görüldü. En İyi Film (2002 yılı kazananı Chicago'dan beri ilk müzikal film adaylığı) ve En İyi Aktör 'ün dahil olduğu 8 dalda Akademi Ödülü'ne aday oldu ve bunlardan En İyi Ses Miksajı, En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı, En İyi Yardımcı Aktris ödüllerini kazandı.

'Hugh Jackman,Russell Crowe,Anne Hathaway,Amanda Seyfried VE Helena Bonham Carter. Kadroya bakar mısınız ? Üstelik bu kadro Victor Hugo gibi bir dahinin kaleminden çıkan bir yapıtın çatısı altında toplanıyor. Dostlar bu filme tapılır'

3. 3:10 Treni

3. 3:10 Treni

3:10 Treni 1957 yapımı aynı adlı filmin yeniden çevrimi olan 2007 yapımı film. Filmin 1957 'de siyah beyaz olarak çevrilen ilk versiyonunu Delmer Daves yönetmiş, Russell Crowe'un oynadığı Ben Wade rolünü Glenn Ford, Christian Bale 'in oynadığı Dan Evans rolünü de Van Heflin üstlenmişlerdi. Bu 1957 yapımı '3:10 to Yuma' Türkiye'de 'Gönüllü Katil' adıyla gösterilmişti.

2. A Beautiful Mind

2. A Beautiful Mind

A Beautiful Mind Nobel ödüllü Amerikalı matematikçi John Nash'in hayat hikayesini anlatan, yönetmenliğini Ron Howard'ın yaptığı 2001 yapımı biyografik dram filmi.

'Russell, Gladiator'dan sonra bu film ile 2.kez Oscar'a uzanmayı planlıyordu sadece o değil herkes öyle bekliyordu fakat akademi aynı fikirde değildi ve bu durum gerçekten hem Rusty hemde hayranları adına epey üzücü olmuştu. Bu filmin yeri bende epey ayrıdır.Ekonominin babası olarak gösterilen Adam Smith'i tahtından eden, dahi ama şizofren matematikçi John Nash'in hayatı beyaz perdeye aktarılıyordu. Ve bu görevi yürüyen efsane Russell Crowe üstlenmişti ve öyle harika yerine getirdi ki bu görevi, filmin üstünden 10 yılı aşkın bir süre geçmiş olmasına rağmen o harikulade performansı dillerden, dillerimizden düşmedi. Hatta Gladiator gibi bir şaheser'e imza atmış olmasaydı en muhteşem filmi bu olurdu belki'

1. Gladiator

1. Gladiator

Benim favori filmim. Russell'ın Oscar'a uzandığı destansı yapıt. 

Ridley Scott'un imzasını taşıyan, Russell'ı Russell yapan film. Bence sadece bu listede değil tüm sinema listelerinin başında olmalı bu muhteşem eser.

Öyle harika ki kelimelere sığdıramıyorum hep eksik kalıyor bu filmin yanında bir şeyler. Ve Maximus, ah Maximus, Maximus'u hangi şair hangi mısralar ile anlatabilir ki ?! Kimin gücü kudreti yeter buna ? Aşık olunası hayran kalınası komutan Maximus Decimus Meridius.

My name is Maximus Decimus Meridius, commander of the Armies of the North, General of the Felix Legions, loyal servant to the true emperor, Marcus Aurelius. Father to a murdered son, husband to a murdered wife. And I will have my vengeance, in this life or the next.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
6
0
0
0
0
0