Görüş Bildir
Haberler
Dolar ve Euro'da Yükseliş Sürerken, Borsa İstanbul'da Yukarı Yönlü Seyir Güçlendi

Dolar ve Euro'da Yükseliş Sürerken, Borsa İstanbul'da Yukarı Yönlü Seyir Güçlendi

Merkez bankalarının değişen politika duruşlarının varlık fiyatlarına olası etkileri piyasaları yönlendirmeye devam ediyor.

Borsa İstanbul'da yükseliş sürerken, dolar ve Euro güne yükselişle başladığı günü yukarı yönlü seyrini sürdürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Borsa İstanbul'da yön ne olacak?

Borsa İstanbul'da yön ne olacak?

Yurt içinde, dün BIST 100 endeksi yükseliş eğilimini sürdürerek, günü yüzde 0,48 değer kazancıyla 2.007,14 puandan tamamladı.

Açıklanmaya devam eden şirket bilançoları nedeniyle hisse ve sektör bazlı ayrışmalar ise devam ediyor.

Analistler, bugün yurt içinde veri gündemi sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD Merkez Bankası ve ECB yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin yanı sıra Almanya'da dış ticaret istatistikleri ile ABD'de toptan eşya stoklarının takip edileceğini söyledi.

Ukrayna ile ilgili gelişmelerin varlık fiyatları üzerinde etkili olabileceğini dile getiren analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.030 seviyesinin direnç, 1.980 puanın destek konumunda bulunduğunu söyledi.

BIST 100 endeksi güne yüzde 0,77 oranında 15,39 puan artışla 2.022,53 puandan başladı.

Borsa İstanbul'da BİST 100 endeksi günü yüzde 1,78 oranında 35,71 puan değer artışıyla 2.042,85 puandan tamamlarken, sanayi hisselerindeki yükselişin yüzde 2'yi aştığı görüldü. İşlem hacmi yaklaşık 30 milyar TL olarak gerçekleşti.

Küresel borsalarda yerel hareketler devam ediyor

Küresel borsalarda yerel hareketler devam ediyor

Parasal sıkılaşmayla birlikte ekonomik toparlanmanın aksayabileceği endişesi politika yapıcılar tarafından yatıştırılırken, borsalarda yerel dinamikler fiyatlamalarda öne çıkıyor.

Analistler, dünya genelinde devam eden bilanço sezonunda karlılıkların genellikle beklentileri karşılaması, Çin'de devlet destekli fonların hisse senedi aldığına ilişkin haber akışı ve ABD'de şirketlerin hisse geri alımı adımlarının borsaları desteklediğini bildirdi.

ABD'de yarın açıklanacak enflasyon verilerinin piyasalar için oynaklık riskini barındırdığını belirten analistler, Ukrayna konusundaki gelişmelerin de yatırımcıların odağındaki yerini koruduğunu kaydetti.

Dün, New York borsasında S&P 500 endeksi yüzde 0,84, Nasdaq endeksi yüzde 1,28 ve Dow Jones endeksi yüzde 1,06 değer kazandı. ABD'de endeks vadeli işlem kontratları ise yeni günde de pozitif seyrediyor.

Avrupa'da Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) şahinleşmesi sonrası tahvil piyasalarındaki satış baskısı devam ederken, borsalarda New York borsasına paralel yükseliş eğilimi dün de devam etti.

Dün, Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,23, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,27, İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,31 değer kazanırken, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,08 geriledi. Avrupa endeksleri bugün vadeli işlemlerde pozitif bir seyir izliyor.

Asya'da, ABD piyasalarındaki pozitif seyir ve Çin'de devlet destekli fonların hisse senedi aldığına yönelik haber akışıyla risk iştahının yüksek seyrettiği görülüyor.

Asya Borsaları bölge genelinde Hong Kong borsası öncülüğünde yükseldi.

Avrupa borsaları güne yükselişle başlarken, ABD'de endeksler de güne yüzde 1'lik yükselişlerle başladı.

Dolar ve Euro yükselişe geçer mi?

Dolar ve Euro yükselişe geçer mi?

Dolar/TL ise dün yüzde 0,2 azalışla 13,5641’den kapanmasının ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 13,58 seviyesinde işlem gördü.

ABD'nin enflasyon verisi öncesinde ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 1,97 ile Ağustos 2019'dan bu yana en yüksek seviyelere çıkmasının ardından yüzde 1,95 seviyelerinde dengelendi.

Euro/dolar paritesi iki günlük düşüş eğilimi sonrası önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 1,1430'dan alıcı buldu.

09.30 itibarıyla dolar/TL 13,6017, euro/TL 15,5403 seviyesinden işlem gördü. Euro/dolar paritesi de 1,14215 seviyesinden karşılık buldu.

18.00 itibarıyla TL karşısında sınırlı yükselişini devam ettiren dolar  13,5865, euro 15,5400 seviyesinden işlem gördü. uluslararası piyasalarda ise euro/dolar paritesi 1,14325 seviyesinden karşılık buldu.

Altın 2 haftanın en yüksek seviyelerine yakın işlem görüyor

Altın 2 haftanın en yüksek seviyelerine yakın işlem görüyor

Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı, ABD'de bu hafta açıklanacak enflasyon rakamlarının yüksek geleceği beklentileri ile 2 haftanın en yüksek seviyesine yakın işlem görüyor. 

Sabah saatlerinde spot altın fiyatı 1.828,76 dolar/ons seviyesine kadar yükselişin ardından düne göre yüzde 0,03 artışla 1.827,50 dolar/ons seviyesinde gördü. 

Analistler, Fed'in şahin bir duruş sergileyeceğinin büyük ölçüde fiyatlandığı ortamda yüksek enflasyon bekleyişlerinin altın fiyatına destek vermeye devam etmesini bekliyorlar.

Spot altın için güçlü direnç olarak 1.836 dolar/ons seviyesini gösteren analistler, buranın geçilmesi halinde yeni hedefin 1.854 dolar/ons olacağını öngörüyorlar.

18.00 itibarıyla gün sonunda ons altın 1.828 dolardan, yurt içinde de gram altın 798 TL seviyesinden karşılık buldu. 

ABD petrol stoklarında sürpriz düşüş fiyatları yükseltti

ABD petrol stoklarında sürpriz düşüş fiyatları yükseltti

API tarafından açıklanan verilerin ABD'nin ham petrol ve akaryakıt stoklarında düşüşe işaret ederek sürpriz yapması sonrası petrol fiyatları yükseldi. 

İran petrolünün uluslararası pazarlara dönmesinin yolunu açacak olan 2015 nükleer anlaşmasının canlandırılması müzakerelerinin Viyana'da yeniden başlaması da petrol fiyatlarının yükselmesinin önüne geçemedi.

ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı şu sıralarda düne göre 39 cent artışla 91,17 dolar seviyesinde. NYMEX'de Batı Teksas petrolü de 38 cent artışla 89,74 dolar/varilden işlem gördü.

Gün sonunda Brent petrol varili 18.00 itibarıyla yüzde 0,57 oranında yükselişle 91,30 dolardan işlem gördü.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın