Görüş Bildir
Haberler
Dikkat! Meteoroloji'den 4 Önemli Uyarı

Dikkat! Meteoroloji'den 4 Önemli Uyarı

Onedio Medya
02.12.2015 - 08:43

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun güney ve doğusu, Kütahya, Afyonkarahisar, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Niğde, İstanbul'un kuzey ve doğu çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile akşam saatlerinde Niğde, Kayseri, Malatya ve Elazıg çevrelerinde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinden itibaren Batı Karadeniz bölgesinde, öğle saatlerinden itibaren Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesiminde, gece saatlerinde Mardin, Batman, Siirt, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde etkili olacağı tahmin edilen yağışların; Zonguldak, Bartın, Düzce, Rize, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Artvin ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur Kastamonu, Bolu, Karabük, Muş ve Bitlis çevreleri ile Zonguldak, Bartın ve Düzce'nin 500 m üzeri yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 3 ila 7 derece olmak üzere yurdun kuzey kesimlerinde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatı, ilk saatlerde iç kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun kuzeyi ile zamanla Güney Ege kıyıları ve Akdeniz bölgesinde kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; Zonguldak, Bartın, Düzce, Rize, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Artvin ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde kuvvetli olması (21-50mm) beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (Yerel su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Kastamonu, Bolu, Karabük, Muş ve Bitlis çevreleri ile Zonguldak, Bartın ve Düzce'nin 500 m üzeri yüksek kesimlerinde yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde, zamanla yurdun iç kesimlerinde görülecek buzlanma ve don olayının oluşturabileceği olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgar, Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun kuzeyi ile zamanla Güney Ege kıyıları ve Akdeniz bölgesinde kuvvetli. Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden esecek olan rüzgarın, etkisini artırarak, bugün öğle saatlerinden itibaren 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Batı ve Orta Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan esecek olan rüzgarın, etkisini artırarak bugün gece saatlerinden itibaren 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 (75-90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın Perşembe günü gece saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Oluşabilecek olumsuzluklara karşı (kara ve deniz ulaşımında aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı yer yer çok bulutlu, doğu kesimleri ile, Kırklareli'nin kıyı, İstanbul'un kuzey ve doğu kesimlerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin doğusunda kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor. Gece saatlerinde bölgenin güneydoğusunda yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BURSA Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 12

ÇANAKKALE Parçalı bulutlu 15

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri hafif yağmur ve sağanak yağışlı 13

KIRKLARELİ Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri hafif yağmur ve sağanak yağışlı 12

EGE 

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, öğle saatlerinden itibaren Güney Ege Kıyıları'nda kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor. Gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

AFYONKARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmurlu 9

İZMİR Parçalı ve az bulutlu 15

MANİSA Parçalı bulutlu 14

MUĞLA Parçalı ve az bulutlu 14

AKDENİZ 

Az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz ile zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu, akşam saatlerinde Hatay çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Doğu Akdeniz'in doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi, gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın öğle saatlerinde Doğu Akdeniz'de güneybatı yönünden, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı bulutlu 19

ANTALYA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 21

HATAY Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17

MERSİN Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 20

İÇ ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi ile Aksaray, Nevşehir, Kayseri ve Niğde çevrelerinin yağmur ve karlakarışık yağmurlu, yükseklerinin kar yağışlı, akşam saatlerinde Sivas, Kayseri, Niğde ve Nevşehir çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın sabah saatlerinden itibaren bölgenin kuzeydoğusunda güneybatı yönünden, öğle saatlerinde bölgenin kuzeybatısında kuzeybatı yönünden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Akşam saatlerinden sonra bölge genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karlakarışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 5

ÇANKIRI Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karlakarışık yağmurlu, öğle saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

KAYSERİ Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve karlakarışık yağmurlu, akşam saatlerinde kar yağışlı 7

KONYA Parçalı ve çok bulutlu 11

BATI KARADENİZ 

Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Zonguldak, Bartın, Düzce çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak (21-50mm), Kastamonu, Bolu ve Karabük ile Zonguldak, Bartın ve Düzce'nin 500 m üzeri yüksek kesimlerinde yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesiminde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu, yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

DÜZCE Çok bulutlu ve kuvvetli olmak üzere yağmurlu, 500 m üzeri yüksek kesimleri yoğun kar yağışlı 9

KARABÜK Çok bulutlu, yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

ZONGULDAK Çok bulutlu ve kuvvetli olmak üzere yağmurlu, 500 m üzeri yüksek kesimleri yoğun kar yağışlı 10

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, öğle saatlerinden sonra Rize çevreleri ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-60 km/s) esmesi bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesiminde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde akşam saatlerinden sonra buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AMASYA Çok bulutlu ve karla karışık yağmurlu 7

ORDU Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 10

SAMSUN Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 10

TRABZON Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 11

DOĞU ANADOLU 

Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerinin, zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Şırnak ve Iğdır çevrelerinde yağmur şeklinde olması beklenen yağışların, gece saatlerinde Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kar yağışlı 0

IĞDIR Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu 7

KARS Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kar yağışlı 1

MALATYA Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde karla karışık yağmurlu 11

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Parçalı, zamanla çok bulutlu, Siirt çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren bölgenin güney ve doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Mardin, Batman ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 13

GAZİANTEP Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 13

SİİRT Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 11

ŞANLIURFA Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 15

DENİZLERDE HAVA

Batı ve Orta Akdeniz'de kuvvetli fırtına, Doğu Karadeniz'de fırtına, Batı Karadeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/s), akşam 4 ila 6 (30-40 km/s) Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-70 km/s), gece 5 ila 7(40-60 km/s) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, doğusu 3,0 ila 4,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, ilk saatlerde güneyinde kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), akşam kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, İskenderun körfezi sağanak yağışlı. Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), öğle 4 ila 6(30-50km/s), akşam kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-70 km/s), yer yer 9 (60-90 km/s) Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), öğle 4 ila 6(30-50km/s), akşam 5 ila 7(40-60 km/s), batısı 7 ila 9 (60-90 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, öğle 1,5 ila 2,5m akşam Orta ve Doğu Akdeniz'de 4,0 ila 5,0m, Görüş: : İyi, yağış anında orta.İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Rüzgâr: batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20 ila 40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 0,75m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
2
1
1
1
0