Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu İlk Kez Toplandı: Üyeler Maaşlarını 13 Binden 18 Bine Çıkardı

etiket Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu İlk Kez Toplandı: Üyeler Maaşlarını 13 Binden 18 Bine Çıkardı

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) ilk toplantısını yaptı. Bülent Arınç, Köksal Toptan, Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin ile Yıldırım Akbulut'un katıldığı toplantıda üyeler, 13 bin lira olarak belirlenen maaşlarını 18 bine yükseltme kararı aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Toplantı bir saat sürdü

Toplantı bir saat sürdü

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, ilk defa toplanan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeleri daha önceden 13 bin lira olarak duyurulan maaşlarını 18 bin liraya yükseltme kararı aldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Japonya'da düzenlenecek G20 zirvesine hareketinden önce düzenlenen ve yaklaşık 1 saat süren toplantıya TBMM eski Başkanları da olan YİK üyeleri Bülent Arınç, Köksal Toptan, Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin ile ANAP'lı eski Başkan Yıldırım Akbulut katıldı.

Üyelere imzalatılan ilk sözleşmede maaş 13 bin liraydı

Üyelere imzalatılan ilk sözleşmede maaş 13 bin liraydı

TBMM başkanları, başbakanlar ve devlete hizmet etmiş kişilerin birikimlerinden faydalanılması için oluşturulan Yüksek İstişare Kurulu üyelerine sunulan ilk sözleşmede maaşlar 13 bin lira olarak belirlenmişti. Alınan karar ile maaş 18 bin lira oldu.

YİK üyelerine Beştepe'de birer oda ve sekreter de tahsis edildi. Kurul üyelerinden Cemil Çiçek, daha önce aldığı maaşı bağışlayacağını açıklamıştı.

Ahmet Davutoğlu, Abdullah Gül ve Hikmet Çetin kurul üyeliği teklifini reddetmişti.

Ahmet Davutoğlu, Abdullah Gül ve Hikmet Çetin kurul üyeliği teklifini reddetmişti.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1236
505
127
36
16
13
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
EliasCK

Ya nasıl bi döneme denk geldik yarabbim. Millet'in açlıktan anası sikilmiş, adam 600-700 tl kirasını ödeyemediği için kendini asıyo, 13 binlik maaşı 18 bin y... Devamını Gör

esen-miray-yilmaz

Merkez bankasının kara gün parasını yemek için kanun çıkart ve bu kadar kötü durumdayken utanmadan maaş iste, yetmezmiş gibi 13 binden 18 bine çıkart. Sek va... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Allah belanızı versin tiplerini siktiklerim.

ntyz

küfüre karşıyım ama sana da katılmamak elde değil kardeş.